Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Napaka vzela medaljo Savšek po naknadno dosojeni kazni: "Mislim, da se mi je zgodila krivica"

Kanuist Benjamin Savšek je v Parizu predal olimpijsko krono. V finalu slaloma na divjih vodah je bil zelo hiter, toda prvak iz Tokia si je prislužil 50 kazenskih sekund, s čimer je ostal brez boja za medalje. Na koncu je zasedel 11. mesto.

375

Evropa V napadu z nožem na zahodu Anglije ubita dva otroka, šest v kritičnem stanju

V angleškem obmorskem mestu Southport je napadalec z nožem ubil dva otroka, še devet pa jih ranil, med njimi šest huje. Policija je v povezavi z napadom prijela 17-letnika.

1

Grožnja z nasiljem v šolah Izredni nadzor nad delom policije pokazal nepravilnosti in pomanjkljivosti

Izredni nadzor nad delom policije v povezavi z grožnjo napada v slovenskih šolah je pokazal nepravilnosti in pomanjkljivosti pri ravnanju z informacijo, opravljanju vodstvenih nalog in izvedbi policijske preiskave.

4

Okolje V Sečoveljskih solinah kljub poznejšemu začetku pobiranja soli računajo na boljšo letino kot lani

V Sečoveljskih solinah so letos zaradi deževnega vremena začeli pobirati sol s tritedensko zamudo. Vendar zdaj že lahko računajo, da bodo nadoknadili zamujeno in bo sezona boljša od lanske. Pogoj za to je stabilno sončno vreme.

4

Slovo od Rolanda Garrosa Nadal ostaja kralj pariškega peska, a tokrat le v srcih navijačev

Edini tuji kralj, ki ga priznavajo Parižani, je s podporo in ljubeznijo svojih podanikov zmogel za hip oživiti zlati olimpijski privid. A na koncu je Rafael Nadal priznal: "Brez nog izpred 15 let ne moreš povzročati težav najboljšemu v zgodovini, kajne?"

25
Mobile
Desktop

Novice

Zdravje Zaradi posledic cepljenja proti covidu-19 odškodnina izplačana v petih primerih

Zaradi škode na zdravju po cepljenju proti covidu-19 so v petih primerih že priznane odškodnine, in sicer v skupni vrednosti 260.000 evrov. Število odškodninskih zahtevkov pa še narašča. Do zdaj jih je bilo vloženih skupaj približno 200.

2

Gospodarstvo Vlada zvišala trošarine, regulirane cene ostajajo nespremenjene

Vlada je zvišala trošarine za bencin, dizel in kurilno olje. Cene zunaj avtocestnega križa bodo tako ostale nespremenjene: 1,514 evra za liter bencina, 1,528 evra za liter dizelskega goriva in 1,146 evra za liter kurilnega olja.

57
Oglasno sporočilo

Doživite nepozabno poslovilno tekmo Gorana Dragića

Slovenski košarkarski as Goran Dragić bo avgusta končal svojo izjemno kariero z nepozabno poslovilno tekmo v Stožicah.

Šport

Odmevi Zorman: Ko naredijo 'klik' v glavi, je vse mogoče. Bombač: Pokazali smo, kdo je glavni na Balkanu.

Blaž Janc je z osmimi goli vodil Slovenijo do prve zmage na olimpijskih igrah 2024. Kot je poudaril po tekmi, pa vsega tega ne bi dosegel brez svojih soigralcev.

64

Plavanje 17-letna Summer McIntosh zanesljivo do naslova na 400 mešano

Ponedeljkov večer na olimpijskih igrah v Parizu prinaša pester plavalni večer s petimi finalnimi odločitvami. Prenos je na TV Slovenija 2, na MMC-ju in na Valu 202.

3

Nogomet Elšnik podpisal za Crveno zvezdo: Sem borec, verjamem, da me bodo navijači imeli radi

Crvena zvezda je potrdila prihod Timija Maxa Elšnika, tako da je zdaj tudi uradno, da je Beograd nova postaja v karieri kapetana Olimpije. Po poročanju medijev bodo Ljubljančani prejeli 1,5 milijona evrov odškodnine, od tega 500.000 v obliki bonusov.

24

Prva liga Celjani potrdili vrnitev Riere

Celje je uradno potrdil, da se za krmilo aktualnega državnega prvaka vrača Albert Riera. Kot so v klubu zapisali na spletni strani, je Španec, lansko sezono trener francoskega drugoligaša Bordeauxa, ki je šel v stečaj, podpisal pogodbo do 30. junija 2026.

72

Rokomet Ferlin, Janc in Vlah popeljali Slovenijo do zmage nad Hrvaško

Slovenski rokometaši so se pobrali po porazu s Španijo in dobili tekmo 2. kroga olimpijskega turnirja v Parizu, potem ko so z 31:29 premagali izbrano vrsto Hrvaške.

327
Oglasno sporočilo

Magistrski študijski program Industrijska farmacija

V študijskem letu 2024/2025 na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani ponovno vabimo k vpisu plačljivega študijskega programa Industrijska farmacija, ki poteka v angleščini.

Tenis Zadnji ples Đokovića in Nadala potekal v srbskih ritmih

Novak Đoković je na olimpijskem teniškem turnirju premagal Rafaela Nadala in se s 6:1 in 6:4 prebil v osmino finala. Nadal je bil daleč od igre, ki ga je krasila, ko je kar 14-krat dobil Roland Garros, v prvem nizu bi mu tekmec skoraj zavezal kravato.

150
Več

Kultura

Fotografija Poslovil se je Tihomir Pinter, veliki mojster črno-bele analogne fotografije

Pri starosti 86 let je umrl fotograf Tihomir Pinter, ki mu je skozi skoraj šest desetletij ustvarjanja uspelo razviti nedvomno prepoznaven avtorski slog, čeprav se je s fotografijo ves čas ukvarjal vzporedno s svojim poklicem kemika in farmacevta.

2

Največje na svetu? Mesto pod mestom: podzemno mesto v Turčiji, ki se je sprva uporabljalo za zatočišče

Arheologi so na jugovzhodu Turčije po naključju odkrili podzemno mesto, v katero je mogoče vstopiti skozi klet, ki je bilo po neuradnih podatkih strokovnjakov zgrajeno v 9. stoletju pr. n. št. in se po njihovem razprostira na 900.000 kvadratnih metrih.

5

Naslednik festivala Motovun Na Cinehillu slavil islandski čustveni film Ko se zdani, ki govori o izgubi in ljubezni

Celovečerec When the Light Breaks (Ko se zdani) islandskega režiserja Runarja Runarssona je odnesel glavno nagrado z mednarodnega filmskega festivala Cinehill na Hrvaškem, naslednika znamenitega festivala v Motovunu.

Več

Zabava in slog

Ture avanture Z ljubljanskega letališča bo do 5. septembra mogoče leteti v Madrid

Od danes do petega septembra bo mogoče dvakrat tedensko s prevoznikom Iberia z ljubljanskega letališča leteti v špansko prestolnico Madrid.

28

Glasba Brezčasni Lenny Kravitz očaral puljsko areno

Če nekomu lahko priznamo večno mladost, je to nedvomno ameriški vsestranski umetnik Lenny Kravitz, dobitnik štirih grammyjev, ki je s svojimi 60 leti še vedno v odlični formi, tudi glasbeni. O tem smo se prepričali na koncertu v puljski areni.

3

Zanimivosti Zlati bikini princese Leie iz Vojne zvezd prodali za 175.000 dolarjev

Zlati bikini, ki ga je v Vojni zvezd v vlogi princese Leie nosila pokojna Carrie Fisher, so na dražbi prodali za 175.000 dolarjev.

Življenje na dvorih Umrl grški princ Michael, bratranec britanskega princa Filipa

V starosti 85 let je v bolnišnici v Atenah umrl princ Grčije in Danske Michael, bratranec pokojnega britanskega princa Filipa. Pokopali ga bodo v četrtek.

1

Utrinki Olimpijci prosti čas preživljajo tudi z legokockami in s kvačkanjem

Športniki na olimpijskih igrah si redke trenutke, ko so prosti, krajšajo na različne načine. Zelo zanimiva konjička imata plavalka Katja Fain in judoist Enej Marinič.

2
Oglasno sporočilo

Značilnosti cementnih lepil: potrebna večja jasnost in preglednost

Trg keramičnih ploščic se v zadnjih desetletjih nenehno razvija, pojavljali so se novi materiali in v zadnjem času številni formati ploščic.

OI 2024 Olimpijci so si zaradi pomanjkanja hrane v olimpijski menzi prisiljeni prinašati pakirana kosila

Olimpijska reprezentanca Velike Britanije je bila prisiljena v Pariz prepeljati svojega kuharja, da pripravlja obroke za tekmovalce, potem ko na restavracijo v olimpijski vasi letijo pritožbe zaradi premajhnih porcij in pomanjkanja beljakovinske prehrane.

128
Več

Uredniški izbor

Ljubljana Podgane (še) ne ogrožajo Ljubljane

Miklošičev park je zaradi deratizacije zaprt vse od začetka junija. Deratizacijo je izvajal laboratorij za varno hrano, kjer pravijo, da je deratizacija predvidena v treh sklopih, po vsakem pa je treba počakati tri tedne, da sredstva dosežejo svoj namen.

52

Okolje Zakaj se je načrtovani množični odlov nutrij na Ljubljanskem barju ustavil po le treh mesecih?

"Pristojnim mora postati jasno, da nutrij ni treba odstranjevati samo zaradi škode, ki jo povzročajo, ampak že zaradi evropske uredbe," opozarja predsednik ZLD-ja Ljubljana Lado Bradač. V KPLB-ju pozivajo k spremembi zakonodaje, a za zdaj neuspešno.

85

Intervju Pogačar je postal zrelejši, še vedno pa kdaj preseneti svoje stratege

"Po dveh drugih mestih na Dirki po Franciji je naredil korak naprej na vseh področjih, prihaja pa tudi v najboljša kolesarska leta," je izjemen uspeh Tadeja Pogačarja, tretjo zmago na Dirki po Franciji, komentiral Andrej Hauptman.

67

Zgodovinsko! Pogačar dobil kronometer, potrdil zmago na Touru in nasledil Pantanija

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je dobil še tretjo zaporedno etapo na Dirki po Franciji. Z veličastno zmago na kronometru je suvereno potrdil prevlado in končno zmago na letošnji Dirki po Franciji!

497
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

56

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov