Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Evropa Ukrajina že tretje leto dan neodvisnosti zaznamuje med vojno z Rusijo

Ukrajina zaznamuje dan neodvisnosti, že tretjič v senci vojne. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ob tem v nagovoru zatrdil, da je Rusija želela uničiti Ukrajino, vendar se je vojna vrnila k njej domov.

Vojna v Gazi V izraelskih napadih na Gazo ubitih več deset ljudi. V Egiptu se nadaljujejo pogajanja.

Izraelska vojska je v jutranjih napadih na Gazo ubila najmanj 37 ljudi. Večino žrtev so terjali napadi na mesto Han Junis na jugu enklave. Izrael je pred tem v petek zvečer odredil nove prisilne evakuacije civilistov.

8

Gospodarstvo V Sloveniji vse več delavcev iz južne Azije

Slovenija se že leta spopada s hudim pomanjkanjem kadrov, zaradi česar je v državi rekordno število tujih delavcev. Največ jih še vedno iz držav nekdanje Jugoslavije, vse pogosteje pa prihajajo tudi iz Indije, Nepala, Bangladeša in Filipinov.

86

Evropa V Nemčiji v napadu z nožem več mrtvih

Nemška policija še vedno išče napadalca, ki je v napadu z nožem ubil tri ljudi in jih več ranil. Napad se je zgodil na festivalu v mestu Solingen na zahodu države.

20

Družabno Vpogled v gala večerjo košarkarskih zvezdnikov: "Najzahtevnejši dogodek v moji karieri"

V Areni Stožice so pred današnjim dobrodelnim spektaklom Noč zmaja z Goranom Dragićem sinoči izpeljali veliko gala večerjo z okoli 400 gosti, od tega nekaterimi največjimi zvezdniki svetovne košarke.

44

Novice

Evropa Volitve, ki se jih v Nemčiji bojijo

Volivci na vzhodu Nemčije se vedno bolj obračajo k populistom, tudi s protesta proti zdajšnji zvezni vladi in občutka, da so od združitve Nemčij drugorazredni državljani.

58

S. in J. Amerika Venezuelsko sodišče potrdilo Madurovo zmago, ZDA, EU in več južnoameriških držav zavračajo odločitev

ZDA, EU ter več evropskih držav in držav Latinske Amerike zavračajo odločitev venezuelskega vrhovnega sodišča, ki je potrdilo zmago dolgoletnega predsednika Nicolasa Madura na predsedniških volitvah konec julija.

19

Vojna v Ukrajini Biden naznanil novo pomoč za Ukrajino v vrednosti 125 milijonov dolarjev

Ameriški predsednik Joe Biden je v petek govoril s predsednikom Ukrajine Volodimirjem Zelenskim in naznanil novo vojaško pomoč za Kijev. Zelenski je poudaril, da njegova država trenutno potrebuje zlasti zračno obrambo.

71

Šport

Vuelta - 8. etapa Vroč dan med oljkami Jaéna s tretjim ciljnim vzponom dirke

Potem ko je na Vuelti Primož Roglič na petkovi etapi v primerjavi z vodilnim O'Connorjem pridobil šest sekund, bo imel danes priložnost, da se mu bolj približa. Osma etapa se bo namreč končala z zahtevnim ciljnim klancem na Sierra de Cazorlo.

119

Prva liga Danes tekmi v Murski Soboti in Domžalah, jutri derbi v Ljudskem vrtu

Šesti krog Prve lige prinaša prvi večni derbi v novi sezoni, a še prej sta na vrsti sobotni tekmi. Ob 17.30 bo Mura gostila Kalcer Radomlje, ob 20.15 bodo zadnjeuvrščene Domžale igrale s Koprom.

3

Velikani o Dragiću McHale poudaril zmagovalno miselnost, Bosh verjame, da bi lahko skupaj dobila prstan

"Ko me je vprašal, ali bi prišel na ta dogodek, sem rekel, seveda pridem, kako naj zavrnem Gorana Dragića," je za MMC dejal Kevin McHale, eden najboljših krilnih centrov v zgodovini, ki je z Bostonom osvojil tri šampionske prstane.

38

Noč zmaja Nocoj zvezdniško slovo zlatega kapetana in spektakel v Stožicah

"Kemija in žurka bo," je Luka Dončić pospremil odločitev, da bo nocoj v Stožicah igral z Nikolo Jokićem, vse skupaj pa dobro ponazarja bistvo nocojšnje Noči zmaja. Zabave ne bo manjkalo, prav tako ne povezanosti z junakom večera Goranom Dragićem.

9

Tenis Sinner odpustil kondicijskega trenerja in fizioterapevta

Jannik Sinner je o svojem dopinškem škandalu dejal, da je vedno spoštoval protidopinška pravila, medtem pa je tik pred začetkom Odprtega prvenstva ZDA odpustil kondicijskega trenerja in fizioterapevta, ki sta kriva, da je v njegovo telo prišel klostebol.

28
Oglasno sporočilo

Prihaja recesija, vendar ni nujno, da je to slaba novica

Mali vlagatelji in varčevalci skoraj vsako recesijo dočakajo nepripravljeni in v njej izgubijo denar.

Noč zmaja Dragić in Dončić določila prvi peterki; dražba spomnila na zlati Carigrad

Dan pred poslovilno tekmo je Goran Dragić na dobrodelni gala večerji z gosti zbiral denar za mlade športnike, ki potrebujejo podporo na poti do uspeha, z Lukom Dončićem pa sta izbrala tudi igralce, ki bodo nastopili na sobotnem spektaklu v Stožicah.

79
Več

Kultura

Filmski festival Srce Sarajeva za najboljši film za Tri kilometre do konca sveta, nagradi tudi za slovenska filma

Srce Sarajeva za najboljši film je na letošnjem 30. Sarajevskem filmskem festivalu prejel romunski film Tri kilometre do konca sveta režiserja Emanuela Parvua. Nagrajena sta bila tudi filma Maje Doroteje Prelog in Sonje Prosenc.

Glasba Na 23. Tartinijevem festivalu bo skladateljeva znamenita violina zazvenela na treh koncertih

Leta 1692 rojeni Giuseppe Tartini velja za najslavnejšega Pirančana. Po njem sta poimenovana osrednji mestni trg in gledališče, vsako leto pa v Piranu organizirajo po njem poimenovani festival komorne glasbe. Letošnja izvedba bo že 23. po vrsti.

Festival Pesnice na Dnevih poezije in vina: Je mogoče ločevati med žensko in moško pisavo?

Velja, da je težko ločevati med tem, kaj je ženska in kaj moška pisava. A pesnice, ki so sodelovale na enem od pogovorov na Dnevih poezije in vina, menijo, da je vendarle mogoče reči, da je nekaj pisano z ženske perspektive, ki pa se skozi leta spreminja.

Več

Zabava in slog

Zanimivosti Ukrajinski vojak, ki je izgubil obe nogi v vojni, postal sanjski moški

26-letni Oleksandr Budko je bil leta 2022 med eksplozijo ruske granate na bojišču tako hudo poškodovan, da so mu morali amputirati obe nogi. Danes je zvezda resničnostnega šova Sanjski moški, za njegovo naklonjenost pa se poteguje četica samskih žensk.

4

Zvok časa Pred 20 leti se je z debitantsko ploščo predstavil Pitbull

Pitbull je prvi album v svet poslal 24. avgusta leta 2004. Pod naslov M.I.A.M.I. – krajšava za Money Is a Major Issue, kar se prevede v denar je velika težava – je združil 16 pesmi, na katerih so se mu pridružili številni gosti, tudi Lil Jon in Fat Joe.

Znani Hailey in Justin Bieber sta se razveselila prvega otroka

Hailey in Justin Bieber sta postala starša. Manekenka je namreč rodila prvega otroka, sina, ki sta ga poimenovala Jack Blues Bieber.

1

Zanimivosti Danska namerava 17-letnike spustiti same za volan

Danska vlada namerava v prihodnje 17-letnikom z vozniškim dovoljenjem med 5. in 20. uro omogočiti, da za volan sedejo brez spremstva odraslega.

6

Noč zmaja Kakšen je bil meni gala večerje, na kateri je Dragić gostil svetovne zvezde košarke

Nocoj, na predvečer dobrodelnega spektakla Gorana Dragića Noč zmaja, je slovenski košarkarski as na gala večerji v Areni Stožice gostil svoje zvezdniške kolege.

57
Oglasno sporočilo

Sejem, ki se ga veselimo

AGRA ob svoji 62. ponovitvi ohranja sloves največjega in najpomembnejšega tovrstnega sejma v tem delu Evrope. Z več kot 1700 razstavljavci iz več kot 30-ih držav ponuja vrhunsko opremo za pridelavo in živilstvo, odlična vina, jedi in zabavno druženje.

Zanimivosti Španci slavijo brazilskega migranta, ki je rešil otroka z balkona, kot junaka

V španskem mestu Alicante pozdravljajo kot junaka brazilskega migranta, ki je tvegal lastno življenje, da bi rešil otroka, ki je visel z roba balkona v drugem nadstropju stanovanjske stavbe.

7
Več

Uredniški izbor

Zdravje Na URI-ju Soča se bo predvidoma že jeseni nadaljevala rehabilitacija poškodovanih otrok iz Gaze

Slovenija bo nadaljevala projekt rehabilitacije palestinskih otrok iz Gaze, ki je bil prekinjen med epidemijo covida-19. Že jeseni naj bi na URI-ju Soča prišlo od osem do deset poškodovanih otrok v spremstvu enega družinskega člana.

5

Statistika 80 let statističnega urada: od štetja prebivalcev do obsežnih zbirk podatkov

Te dni 80 let delovanja praznuje statistični urad. Njegova vloga se je v osmih desetletjih močno spremenila – če je bila na začetku glavna naloga štetje prebivalstva, je danes zbiranje verodostojnih podatkov, na katere se lahko opirajo država in podjetja.

22

Afrika "Združeni arabski emirati bi lahko postali največji vlagatelj v Afriki"

Združeni arabski emirati so četrti največji vlagatelj v Afriki, a bi lahko postali celo vodilni, če se bo naložbeni trend nadaljeval, je prepričan politični analitik Corrado Čok, ki izpostavlja njihove naložbe v obnovljive vire energije in pristanišča.

66

Slovenija Zakaj kljub novim voznim redom potniki (še vedno) ostajajo brez prevozov?

S prvim julijem je začel veljati nov potniški vozni red, ki naj bi tako s številom prihodov in odhodov avtobusov kot s prilagoditvijo njihovih tras potnikom olajšal uporabo medkrajevnega potniškega prometa. Se je to res zgodilo?

117
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Sifan Hassan ali nizozemska lokomotiva

Zakaj sem tako navdušen nad Sifan Hassan, Nizozemko, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu tekmovala na 5000 in 10000 metrov ter v maratonu? Vznemirjeno sem se spraševal, kako ji bo šlo.

12

Tomo Kočar Janko in Metka med resničnostjo, mitologijo in religijo

Jakob in Wilhelm Grimm sta v literarno zgodovino sicer res zapisana kot najslavnejša zbiralca pravljic, vendar je prava moč njune zbirke ravno v elementih, zaradi katerih bi ju kot zbiralca morali celo diskvalificirati.

10

Slavko Jerič Judo in plezanje slovenski klasiki, skrbijo trendi v atletiki in plavanju

Slovenski športniki se iz Pariza vračajo s tremi medaljami, kar je sicer najmanj v tem stoletju na poletnih olimpijskih igrah, vseeno pa so lahko zadovoljni s svojim izplenom. Malo bolj skrbijo trendi.

109

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

55
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov