Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 29. apr. 2021

Val 202 • Čet, 29. apr.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Po osmih letih smo znova poklicali eno naših Globalnih vaščank: vseživljenjsko dobrotnico Mojco Gayen, ki živi blizu Kalkute v Indiji. Država, ki jo že tako zaznamujejo ogromne razlike in družbena segregacija, se v zadnjih mesecih izjemno slabo spopada z epidemijo covida-19. Tudi Mojca se je s svojo družino z obrobja mesta preselila na podeželje, da ne bi obstala v t. i. popolnem lockdownu, za katerega upravičeno pričakujejo, da se bo spet zgodil kar čez noč. Trenutno prenočujejo v prostorih šole, ki sta jo Mojca in mož Anup postavila v pomoč najrevnejšim indijskim deklicam.

08:30
Novice

Nogometaši Dobovca so na sklepnem turnirju lige prvakov v Zadru odigrali četrtfinalno tekmo z Barcelono, v dopoldanskih športnih minutah povzamemo še vrhunce polfinalne tekme lige prvakov in se zaustavimo na sklepnem turnirju slovenskega odbojkarskega pokala.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje letos beležijo porast mišje mrzlice, bolezni, ki so jo pri nas prvič zabeležili leta 1954. Gre za bolezen, ki jo povzročajo hantavirusi in se z glodavca na človeka prenese z vdihavanjem virusov, ki so v izločkih teh živali. Povečanje števila primerov te bolezni pa pomeni tudi povečanje mišje populacije, oziroma mišje leto, ki pride na vrsto po letu, ko je bilo v naravi dovolj hrane.
Lani je obrodila bukev, ki ne plodi vsako leto, ampak v presledkih. Več o tem nam bo povedal muzejski svetnik in vodja Kustodiata za vretenčarje v Prirodoslovnem muzeju Slovenije, doktor bioloških znanosti Boris Kryštufek, ki pravi, da so vse miši izredno zanimive, nenazadnje je tudi sam odkril in poimenoval tri nove vrste.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Če kupimo več tisoč loterijskih srečk, imamo večjo verjetnost, da se med njimi skriva dobitek. Podobno velja za viruse, večkrat ko se replicirajo, večja je verjetnost, da po naključju pridobijo mutacije. Nekatere izmed njih so lahko biološko pomembne in za virus v nekem trenutku tudi koristne. Lahko mu omogočajo hitrejše širjenje, morda pogosteje ponovno okužijo tiste, ki so se s starejšo različico že srečali. Jutri v Frekvenci X o tem, kako razumeti virusno evolucijo, zakaj je pomembno spremljanje novih različic in kaj vse to pomeni za prihodnost pandemije?

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

V Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani so odprli razstavo La Doctora, življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju, posvečeno raziskovalki Branislavi Sušnik. Več o njej in njenem delu nam bo povedala avtorica razstave Marija Mojca Terčelj.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Ponovna rast priljubljenosti zvoka kot medija za podajanje informacij se kaže tudi med mladimi. V Četrtnem mladinskem centru Črnuče je lani nastal Radio Basement, internetni medij za poročanje, angažiranje in dialog. Njegov namen je soustvarjati odprto in strpno družbo. Mlada ekipa s svojim delom vabi mlade z različnimi družbenimi temami, ki so v drugih medijih zaradi preštevilnih drugih informacij velikokrat spregledane. Med mladimi želijo spodbuditi angažiranost, ki je iztočnica za poglobljeno razmišljanje.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Pred večerno kvalifikacijsko tekmo rokometašev za nastop na evropskem prvenstvu se posvetimo slovenski reprezentanci in zberemo odzive po žrebu skupin za evropsko prvenstvo v košarki.

Letos mineva četrt stoletja, kar sta se skupini Soundgarden in Pearl Jam zbrali v spomin umrlemu Andrewu Woodu, pevcu benda Mother Love Bone.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Borja Močnik bo vrtel novi plati britanskega producenta novega jazza Alfe Mista z naslovom Bring Backs in brokenbeatovskega tandema WheelUP z naslovom Good Love. Napovedal bo prihajajoča albuma jazzovske atrakcije Sons Of Kemet in novosoulovske skupine Hiatus Kaiyote.

Slovenska rokometna reprezentanca potrjuje nastop na evropskem prvenstvu. V večeru na Valu 202 izveste, ko se je razpletlo gostovanje na Poljskem v boju za prvo mesto v skupini.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov