Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Slovenija

Slovenija Sukič: Naši zanamci se nas bodo spominjali po tem, kaj smo naredili dobrega za naš obstoj

Ob obletnici sprejetja zakona o DZ-ju iz leta 2019 poteka dan DZ-ja. To je priložnost za spodbujanje aktivnega državljanstva in sodelovanja državljanov v demokratičnem procesu, ki se odvija znotraj teh zidov, je dejala podpredsednica DZ-ja Nataša Sukič.

5

Slovenija SDS zapustil tudi Dejan Kaloh

Potem ko sta nedavno iz SDS-a izstopila Anže Logar in Eva Irgl, je novico, da izstopa iz stranke, sporočil tudi poslanec stranke Dejan Kaloh. Med razlogi je navedel ravnanje mariborskega lokalnega odbora SDS-a, ki je po njegovih besedah "sodu izbilo dno".

130

Slovenija Tonin: Na desni lahko oblikujemo močno politično silo, ki bo skupaj z SDS-om oblikovala novo vlado

"To vrenje in brbotanje na desni strani, to je prava stvar. V NSi-ju podpiramo vse nove projekte, ki nastajajo na desni sredini," je delegate na volilnem kongresu NSi-ja nagovoril predsednik stranke Matej Tonin, ki je edini kandidat za predsednika.

64

Obisk v ZDA Golob se bo prihodnji teden v Beli hiši srečal z Bidnom

Slovenski premier Robert Golob bo v torek prihodnji teden na povabilo ameriškega predsednika Joeja Bidna na delovnem obisku v Washingtonu, sta danes sporočila tako Bela hiša kot kabinet predsednika vlade.

25

Posnetki iz DZ-ja Kriminalisti na TV Slovenija zaradi suma nezakonitega snemanja

Policisti Nacionalnega preiskovalnega urada so obiskali Televizijo Slovenija zaradi preiskave suma kaznivega dejanja, neuradno nezakonitega snemanja sestanka. Obisk sledi oddaji Tarča, v kateri so razkrili dogovarjanje v povezavi z JEK-om 2.

179

Tarča: Razkrivamo posnetke o dogovarjanju politikov o JEK-u 2

Tarča je razkrila skrivne tonske posnetke dogovarjanja politikov o hkratnem sprejetju resolucije o jedrski energiji in referendumu o JEK-u 2. Izvedba posvetovalnega referenduma o vsebini, ki je že sprejeta v resoluciji, bi bila lahko protizakonita.

502

Več novic iz Slovenije

Druga pobuda za ustavno presojo referenduma o JEK-u 2: Vprašanje je sugestivno in nejasno

Skupina zaskrbljenih posameznikov in organizacij je na ustavno sodišče vložila drugo pobudo za oceno ustavnosti in zakonitosti odloka o razpisu posvetovalnega referenduma o JEK-u 2, saj menijo, da je referendumsko vprašanje sugestivno in nejasno.

104

Anže Logar izstopil iz poslanske skupine SDS-a

Poslanec Anže Logar je potrdil, da je poslal izstopno izjavo iz poslanske skupine SDS-a. Logar je sicer iz stranke izstopil 9. oktobra. V DZ-ju bo deloval kot nepovezani poslanec.

70

Poklukar: Članice EU-ja na zunanjih mejah je treba podpreti z dodatnim usposabljanjem mejnih straž

Notranji minister Boštjan Poklukar je na obisku gostil luksemburškega kolega Leona Glodena. Pogovarjala sta se zlasti o migracijah in se strinjala, da bi bilo treba določene postopke glede evropskega pakta o migracijah pohitriti.

Odvetnike skrbi dolgo odločanje države glede usklajevanja odvetniške tarife

Odvetniška zbornica Slovenije je ob Dnevu slovenskih odvetnikov v Mariboru znova opozorila na težave pri dogovarjanju z ministrstvom za pravosodje glede uskladitve odvetniške tarife, na katero čakajo že vse od konca leta 2022.

7
Več

Lokalne novice

Zdravje Zaradi zamud pri širitvi mariborske onkologije odstopil direktor urada za investicije Pliberšek

Direktor urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu Tomaž Pliberšek je ministrici za zdravje Valentini Prevolnik Rupel ponudil svoj odstop, ki ga je sprejela. Ministrstvo namreč ugotavlja, da širitev onkologije v Mariboru "ne poteka optimalno".

46

Štajerska Stanovalci denacionalizirane stavbe v Ljutomeru se morajo izseliti do konca leta

Najemniki stanovanj v stavbi na Prešernovi cesti 13 v Ljutomeru so dobili odpovedi najemne pogodbe z rokom izselitve do konca leta, saj denacionalizirano stavbo prodajajo.

36

Ljubljana Oktobra in novembra več nočnih zapor na Dunajski cesti, prva nocoj od 21. ure dalje

Oktobra in novembra bo znova večkrat za ves promet, tudi za pešce in kolesarje, v nočnih urah zaprta Dunajska cesta v Ljubljani na odseku med Vilharjevo cesto in Trgom OF. Prva zapora bo danes in v soboto od 21. ure do najpozneje 5. ure zjutraj.

4
Več

Izbor

Svetovni dan hospica Tatjana Fink: "Največja ljubezen, ki jo lahko damo, je, da dovolimo človeku oditi"

Hiša Hospic pri nas obstaja od leta 2010 in bolnikom nudi popolno oskrbo na zadnji poti. "Poudarki so na življenju, ne na umiranju," pravi vodja Tatjana Fink. Kakšne stigme se držijo hospica, se ljudje bojijo smrti in kako je delati v takem okolju?

33

Slovenija Ministrstvo: Udeležba na šolskih tekmovanjih ne bi smela biti motivirana le s finančnimi spodbudami

Kljub neuspehu na javnem razpisu bodo dosežki na interesnih in selekcijskih tekmovanjih tudi letos upoštevani pri pridobivanju Zoisovih štipendij. Na ministrstvu za delo ob tem poudarjajo, da to ne bi smel biti edini razlog za udeležbo na tekmovanjih.

72

JEK2 Plut: Odločitev za referendum je odlično izvedena projedrska politična akcija

Na predstavitvi knjige Jedrska energija – ne, hvala! Dušana Pluta so sodelujoči opozorili, da državljani nimamo na voljo prav nobenih konkretnih stroškovnih izračunov, kaj prinaša energetska prihodnost Slovenije z jedrsko energijo ali brez nje.

275

Slovenija Spremenjen razpis za študentsko prehrano v novem študijskem letu. Bo omogočil bolj zdravo prehrano?

Letos študente pri prehrani čaka nekaj novosti. Na razpisu so dobili prednost ponudniki s kakovostnejšo in raznovrstnejšo prehrano, ki bodo morali zagotoviti vsaj dva različna obroka na dan. Študentje in NIJZ sicer opozarjajo na pomen zdrave prehrane.

54

Umetnost možnega Politični vrvež z modrimi lučkami

V domači politiki so strasti pregrete. Novinarjema Jerneju Šmajdku in Gašperju Lubeju se zdi nenavadno, da premier Golob vztraja pri branjenju ministrice Emilije Stojmenove Duh, ki je zaradi vrste razlogov že nekaj časa politično na izhodnih vratih.

24

Gospodarstvo Nov obračun omrežnine: na kaj bo moral biti pozoren povprečen uporabnik?

Oktobra začne veljati nov tarifni sistem obračunavanja omrežnine, ki prinaša tri cenovno različne časovne pasove, pri čemer bo najceneje med 22. in 6. uro zjutraj. Nova je tudi dogovorjena obračunska moč, ki je ne bomo smeli preseči.

439

Poskusi na živalih V Sloveniji se zmanjšuje število poskusov na živalih. Kaj to pomeni v praksi?

Kot kažejo evropska poročila, je Slovenija med državami, kjer opravijo najmanj poskusov na živalih. Zaradi (pre)majhnega števila poskusov nastajajo t. i. "presežki" živali, ki jih usmrtijo. Kakšni so torej postopki in prakse pri nas?

23
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov