Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Odziv na ovadbo Golobu očitano kaznivo dejanje dajanja daril; Lindav: Kdo tukaj laže, bo javnost sama presodila

Premier Robert Golob je v odzivu na ovadbo, ki jo je na podlagi očitkov Tatjane Bobnar o tem, da se je vmešaval v delo policije, zoper njega v torek vložila policija, napovedal, da bo "na vse očitke odgovoril in jih zavrgel po pravni poti".

545

Slovenija Mesec: "Pravica do počitka je temeljna pravica nas vseh"

Minister za delo Luka Mesec je predstavil zakon o pravici do odklopa in poudaril, da se je s porastom telekomunikacijskih naprav čas za počitek začel spreminjati v podaljšek delovnega časa.

214

JEK2 V Vesni ocenjujejo, da referendumsko vprašanje o JEK-u 2 ni primerno – obrnili so se tudi na sodišče

Vesna – zelena stranka je na ustavnem sodišču vložila pobudo za presojo ustavnosti in predlog za začasno zadržanje odloka o razpisu referenduma glede JEK-a 2. Kot opozarjajo, je referendumsko vprašanje zastavljeno "močno zavajajoče in sugestivno".

87

Slovenija Minister Sajovic: Dejstvo je, da smo premalo namenjali varnosti, obrambi in odpornosti

Predlog proračuna za obrambo prihodnje leto obsega 1,2 milijarde evrov, za 2026 pa dobrih 1,3 milijarde. Slovenija se tako počasi bliža cilju iz zaveze ob vstopu v Nato, da bo do leta 2030 obrambi namenjala dva odstotka BDP-ja.

24

Slovenija Slovenija ima skoraj dvakrat več sodnikov na 100.000 prebivalcev od evropskega povprečja

Svet Evrope v poročilu o oceni pravosodnih sistemov v evropskih državah ugotavlja, da Slovenija za pravosodni sistem, tako kot že v preteklih letih, namenja več sredstev od evropskega povprečja.

33

Sindikat delavcev v pravosodju: Uvrstitev strokovnih sodelavcev neustrezna in premalo jih je

V Sindikatu delavcev v pravosodju nasprotujejo načrtovanim plačnim uvrstitvam delovnih mest v pravosodju, zlasti strokovnih sodelavcev, pri plačni reformi javnega sektorja. Opozarjajo tudi na pomanjkanje strokovnih sodelavcev.

3

Več novic iz Slovenije

Prevolnik Rupel: Vsak se bo moral odločiti, kje bo hotel delati

"Vse pripombe jemljemo resno in jih bomo preučili," ob koncu javne razprave o noveli zakona o zdravstveni dejavnosti napoveduje ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel. Od konkurenčne prepovedi za zdravnike za zdaj ne odstopa.

139

Policija ovadila premierja Goloba zaradi obtožb o vmešavanju v delo policije

Policija je kazensko ovadila predsednika vlade Roberta Goloba. Da je prejelo ovadbo zoper premierja, je potrdilo tudi specializirano državno tožilstvo, je poročala TV Slovenija.

176

Šepec: Glavni tožilec lahko ovadbo zavrže, sproži sodno preiskavo ali vloži obtožnico na sodišče

"To je samo ovadba, ničesar se še ne ve. Lahko, da iz tega ne bo nič. Lahko pa sledi tudi kaj bolj resnega, torej potencialna obravnava," je o policijski ovadbi premierja Goloba dejal pravnik Miha Šepec.

23

Prevolnik Rupel zahteva dokumentacijo glede gradnje, ki naj bi se zaradi zamude podražila

Gradnja novih prostorov mariborske onkologije se utegne podražiti. Izvajalec GH Holding zahteva povračilo stroškov zaradi zamude, ki je nastala, ker ministrstvo ni pravočasno odkupilo stanovanj. Ministrica za zdravje zahteva pojasnila.

18
Več

Lokalne novice

Društvo v hudih težavah Člani PD-ja Jesenice zavrnili prodajo Tičarjevega doma, zato je predsednik odstopil

Vodstvo Planinskega društva Jesenice je zaradi visoke zadolženosti predlagalo prodajo Tičarjevega doma na Vršiču, vendar so člani društva na izrednem občnem zboru prodajo zavrnili, zaradi česar je predsednik odstopil.

58

Lokalne novice Onesposobitev bombe v Novi Gorici in čezmejna evakuacija bosta izvedeni v nedeljo med 8. in 11. uro

Zaradi onesposobitve 104-kilogramske angleške letalske bombe iz 2. svetovne vojne, ki so jo našli 23. septembra na območju tirov novogoriške železniške postaje, bo v nedeljo med 8. in 11. uro potekala čezmejna evakuacija.

2

Zdravje Šempetrska bolnišnica bo ostala brez treh radiologov, ostal bo le še eden

V šempetrski bolnišnici bodo izgubili kar tri radiologe. Dva sta dala odpoved, tretji se bo upokojil. V bolnišnici bo tako ostal le še en radiolog.

41
Več

Izbor

Svetovni dan hospica Tatjana Fink: "Največja ljubezen, ki jo lahko damo, je, da dovolimo človeku oditi"

Hiša Hospic pri nas obstaja od leta 2010 in bolnikom nudi popolno oskrbo na zadnji poti. "Poudarki so na življenju, ne na umiranju," pravi vodja Tatjana Fink. Kakšne stigme se držijo hospica, se ljudje bojijo smrti in kako je delati v takem okolju?

33

Slovenija Ministrstvo: Udeležba na šolskih tekmovanjih ne bi smela biti motivirana le s finančnimi spodbudami

Kljub neuspehu na javnem razpisu bodo dosežki na interesnih in selekcijskih tekmovanjih tudi letos upoštevani pri pridobivanju Zoisovih štipendij. Na ministrstvu za delo ob tem poudarjajo, da to ne bi smel biti edini razlog za udeležbo na tekmovanjih.

72

JEK2 Plut: Odločitev za referendum je odlično izvedena projedrska politična akcija

Na predstavitvi knjige Jedrska energija – ne, hvala! Dušana Pluta so sodelujoči opozorili, da državljani nimamo na voljo prav nobenih konkretnih stroškovnih izračunov, kaj prinaša energetska prihodnost Slovenije z jedrsko energijo ali brez nje.

275

Slovenija Spremenjen razpis za študentsko prehrano v novem študijskem letu. Bo omogočil bolj zdravo prehrano?

Letos študente pri prehrani čaka nekaj novosti. Na razpisu so dobili prednost ponudniki s kakovostnejšo in raznovrstnejšo prehrano, ki bodo morali zagotoviti vsaj dva različna obroka na dan. Študentje in NIJZ sicer opozarjajo na pomen zdrave prehrane.

54

Umetnost možnega Politični vrvež z modrimi lučkami

V domači politiki so strasti pregrete. Novinarjema Jerneju Šmajdku in Gašperju Lubeju se zdi nenavadno, da premier Golob vztraja pri branjenju ministrice Emilije Stojmenove Duh, ki je zaradi vrste razlogov že nekaj časa politično na izhodnih vratih.

24

Gospodarstvo Nov obračun omrežnine: na kaj bo moral biti pozoren povprečen uporabnik?

Oktobra začne veljati nov tarifni sistem obračunavanja omrežnine, ki prinaša tri cenovno različne časovne pasove, pri čemer bo najceneje med 22. in 6. uro zjutraj. Nova je tudi dogovorjena obračunska moč, ki je ne bomo smeli preseči.

439

Poskusi na živalih V Sloveniji se zmanjšuje število poskusov na živalih. Kaj to pomeni v praksi?

Kot kažejo evropska poročila, je Slovenija med državami, kjer opravijo najmanj poskusov na živalih. Zaradi (pre)majhnega števila poskusov nastajajo t. i. "presežki" živali, ki jih usmrtijo. Kakšni so torej postopki in prakse pri nas?

23
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov