Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Svet

Bližnji vzhod Preložen Galantov obisk Washingtona. Predmestje Bejruta "neprepoznavno".

Obisk izraelskega obrambnega ministra Joava Galanta, ki naj bi se danes v Washingtonu srečal z ameriškim kolegom Lloydom Austinom, je preložen, domnevno po naročilu izraelskega premierja. Iz Bejruta medtem poročajo o obsežnem uničenju predmestja.

13

Poplave v BiH-u Na območjih Jablanice in Konjica po nujni evakuaciji noč minila mirno

Na območjih Jablanice in Konjica, ki so jih prejšnji teden prizadele katastrofalne poplave, so oblasti ob napovedi novih obilnejših padavin v torek zvečer odredile nujno evakuacijo najbolj ogroženih prebivalcev. Noč je nato minila mirno.

S. in J. Amerika Brazilsko vrhovno sodišče odpravilo prepoved delovanja družbenega omrežja X

Brazilsko vrhovno sodišče je v torek odpravilo prepoved delovanja družbenega omrežja X, potem ko je spletna platforma plačala kazen 28,6 milijona realov oziroma 4,7 milijona evrov.

Najhujši orkan v več kot 100 letih? Biden zaradi grožnje orkana Milton odpovedal potovanja v tujino. Evakuacije na Floridi.

Predsednik ZDA Joe Biden je zaradi bližajočega se orkana Milton odpovedal potovanji v Nemčijo in Angolo. Milton se je okrepil v najvišjo, peto stopnjo, zahodno obalo Floride pa naj bi sicer oslabljen dosegel v četrtek zjutraj po srednjeevropskem času.

32

Vojna v Ukrajini Vrha Ukrajina-jugovzhodna Evropa v Dubrovniku se bo udeležil tudi Zelenski

V Dubrovniku bo potekal vrh Ukrajina-jugovzhodna Evropa, ki se ga bo udeležil tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Udeleženci naj bi podprli njegov mirovni načrt. Na vrhu bo sodelovala tudi predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar.

38

Bližnji vzhod Netanjahu Libanonu grozi z "uničenjem in trpljenjem, kot ga vidimo v Gazi"

Libanon bi lahko doletelo enako uničenje kot Gazo, je izjavil predsednik izraelske vlade Benjamin Netanjahu. Prebivalce Libanona je pozval, naj svojo državo osvobodijo jarma gibanja Hezbolah, proti kateremu Izrael vodi intenzivne vojaške operacije.

130

Več novic iz sveta

Vojna v Gazi V izraelskih napadih v Gazi ubitih 43 ljudi. "Gazo brišejo pred našimi očmi."

V današnjih izraelskih napadih na okupirano Gazo je bilo po podatkih zdravstvenih virov ubitih 43 ljudi. Palestinska tiskovna agencija Vafa poroča, da je bilo samo v begunskem taborišču Bureidž ubitih najmanj 12 ljudi, še 25 je ranjenih.

28

Vojna v Ukrajini V ruskem napadu na Harkov najmanj 11 ranjenih. Ruske sile pred Toreckom.

Ruske sile so napadle severovzhodno ukrajinsko mesto Harkov in ranile najmanj 11 ljudi, tudi otroka, sporočajo tamkajšnje oblasti. Medtem je ruska vojska dosegla obrobje mesta Toreck na vzhodni bojni črti.

75

Poplave v BiH-u Po zadnjih podatkih v poplavah umrlo najmanj 21 ljudi, številna trupla našli več kilometrov stran

Pet dni po katastrofalnih poplavah v osrednji Bosni in Hercegovini še vedno iščejo pogrešane, a upanje, da bi bili še živi, iz ure v uro ugaša. Po zadnjih podatkih je umrlo 21 ljudi, od tega 16 v okolici Jablanice, iščejo jih še devet.

1

Po odstopu vodstva Zelenih svoj umik iz politike napovedal tudi generalni sekretar SPD-ja

V Nemčiji odmevajo odstopi znanih politikov koalicijskega trojčka. Zaradi slabih izidov na volitvah so odstopili predsednika stranke Zelenih in vodstvo strankinega podmladka. Odstopil je tudi generalni sekretar največje koalicijske stranke SPD.

3
Več

Evropska unija

Evropska unija sprejela razširjen režim sankcij proti Rusiji

Svet EU-ja je v ponedeljek vzpostavil razširjen režim sankcij proti Rusiji, s katerimi bodo članice lahko ukrepale proti grožnjam, kot so spodkopavanje volilnih postopkov in delovanja demokratičnih institucij ter dezinformacijske kampanje.

134

Evroposlanci dokončno potrdili izplačilo Sloveniji iz solidarnostnega sklada

V evropskem parlamentu so dokončno potrdili izplačilo sredstev iz evropskega solidarnostnega sklada Sloveniji za odpravo posledic lanskih poplav. Nakazilo v vrednosti približno 328 milijonov evrov je mogoče pričakovati do konca leta.

V Evropskem parlamentu so razpravljali o posledicah odločitve Nemčije, da uvede nadzor na mejah

Ker je Nemčija sredi septembra za pol leta uvedla nadzor na svojih notranjih mejah z vsemi sosedami, so poslanci Evropskega parlamenta včeraj v Strasbourgu dobro uro razpravljali o posledicah te odločitve.

14

Sodišče EU-ja: Spremembe spola in imena v eni od članic EU-ja druga članica ne sme zavrniti

Država članica EU-ja zakonite spremembe imena in spola v drugi članici ne sme zavrniti, je odločilo Sodišče EU-ja. Sodba temelji na primeru romunsko-britanskega državljana, ki mu je Romunija zavrnila spremembo rojstnega lista.

11
Več

Izbor

Obletnica napadov 7. oktobra Od vdora Hamasa in trditve Izraela o samoobrambi do sojenja zaradi verjetnosti genocida in vojne

Mineva leto dni od vdora Hamasa in drugih oboroženih skupin iz okupirane Gaze na jug Izraela, ki je vprašanje Palestine vrnil v središče pozornosti in sprožil tako silovit odgovor Izraela, da je Meddržavno sodišče ugotovilo verjetnost genocida.

175

Bližnji vzhod Libanon, nekdaj "bližnjevzhodna Švica", iz gospodarske in politične tone še v humanitarno krizo

Libanon je bil stoletja pomembno trgovsko središče na Bližnjem vzhodu, v 60. letih so v Bejrut na počitnice prihajali slavni in bogati. A stare slave ni več, v zadnjih letih državo pretresata gospodarska in politična kriza, zdaj pa še izraelski napadi.

90

Globus "Kickl najverjetneje ne bo novi avstrijski kancler, a se dogajajo tudi presenečenja"

Po avstrijskih parlamentarnih volitvah, na katerih je prepričljivo zmagala skrajno desna Avstrijska svobodnjaška stranka pod vodstvom Herberta Kickla, še ni jasno, komu bo avstrijski predsednik Van der Bellen najprej podelil mandat za sestavo vlade.

24

Bližnji vzhod Šterbenc: Izrael hoče sprovocirati Hezbolah, saj si želi širše vojne

Izrael je z ubojem vodje Hezbolaha Hasana Nasrale pokazal, da lahko dela, kar hoče, in si z zaostrovanjem razmer želi širše vojne, je dejal poznavalec Bližnjega vzhoda Primož Šterbenc.

38

Nahajališča litija v Srbiji "Očitno je, da bodo breme evropskega 'zelenega prehoda' nosili ljudje iz doline Jadar"

"Zgodba, da si želijo odprti dialog, ni resnična," o namerah srbske vlade in podjetja Rio Tinto, ki želita v Srbiji odpreti rudnik litija, pravi aktivistka Jelena Bunić iz gibanja Marš sa Drine, ki opozarja na vse večjo represijo srbskih oblasti.

79

FOCAC "Kitajska želi zgraditi zavezništvo z Afriko in skupaj z njo oblikovati mednarodno ureditev"

Letošnji kitajsko-afriški vrh, ki je v Pekingu potekal ta mesec, je pokazal, da si želi Kitajska še okrepiti odnose z afriškimi državami in skupaj z njimi vplivati na mednarodno ureditev, je dejal analitik Christian Geraud Neema.

211

Bližnji vzhod Izrael o sabotaži brezžičnih naprav še vedno molči. Načrt naj bi izdelala obveščevalna enota 8200.

Po navedbah izraelskih in zahodnih medijev naj bi pri načrtovanju operacije, v kateri so v pozivnike pripadnikov Hezbolaha namestili majhno količino razstreliva, sodelovale izraelska obveščevalna služba Mosad, izraelska vojska in obveščevalna enota 8200.

134
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov