Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Svet

Vojna v Gazi Izrael preverja, ali je v napadu ubil vodjo Hamasa Jahjo Sinvarja

Izraelska vojska preverja, ali je bil morda voditelj Hamasa Jahja Sinvar ubit v operaciji na območju Gaze, kjer so bili tarča napada trije oboroženi pripadniki palestinskega gibanja.

7

Intervju "Mislim, da je krščanskim skupnostim na Zahodu vseeno za kristjane v Sveti deželi"

Odziv zahodnih krščanskih cerkva na dogajanje v Palestini v zadnjem letu je palestinske kristjane razočaral, je za MMC dejal rektor anglikanske cerkve v Ramali Fadi Diab. Meni, da je treba na vprašanje Palestine gledati skozi prizmo kolonializma.

78

Vojna v Ukrajini Zelenski: Načrt za zmago v vojni odvisen od volje zaveznikov Ukrajine

Uresničitev načrta za zmago Ukrajine v vojni z Rusijo ni odvisna od volje Rusije, ampak od volje partnerjev, je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski dejal na zasedanje voditeljev Evropske unije v Bruslju.

106

Okolje Poročilo: V 25 letih bo zaradi krize z vodo ogrožena več kot polovica pridelave hrane na svetu

Novo poročilo Svetovne komisije za ekonomijo vode ugotavlja, da bo več kot polovica svetovne pridelave hrane v naslednjih 25 letih ogrožena zaradi vse večje krize z vodo. Potrebna je takojšnja zaščita vodnih virov, pravijo strokovnjaki.

91

Bližnji vzhod ZDA izvedle več napadov na Jemen. Tarče naj bi bila skladišča orožja hutijevskih upornikov.

ZDA so v sredo izvedle več napadov na Jemen, pri čemer so po lastnih navedbah ciljale skladišča orožja hutijevskih upornikov, ki napadajo tovorne ladje v Rdečem morju v znak solidarnosti s Palestinci v Gazi.

122

ZDA 2024 Harris v pogovoru za Fox News napadla Trumpa in poudarjala, da ima podporo republikancev

Ameriška demokratska predsedniška kandidatka Kamala Harris je v svojem prvem intervjuju za televizijo Fox News, naklonjeno republikancem, napadla protikandidata Donalda Trumpa in poudarila, da jo podpirajo številni republikanci.

156

Več novic iz sveta

Evropa V nemškem mestu Stadtallendorf zagorela lani zgrajena gasilska postaja

V nemškem mestu Stadtallendorf je v sredo zagorela lani zgrajena gasilska postaja. Čeprav je njena gradnja stala več deset milijonov evrov, je niso opremili s požarnim alarmom.

19

Evropa Ligurijo v sredo prizadeli poplave in zemeljski plazovi. Zaprte šole, poplavljene ulice.

Ligurijo v Italiji so v sredo po obilnih padavinah prizadeli poplave in zemeljski plazovi. Ponekod so bile prekinjene železniške povezave, iz več krajev poročajo o poplavljenih ulicah, šole so zaprte v večjem delu dežele.

Vojna v Ukrajini Zelenski predstavil načrt za zmago, za katero je ključno povabilo Ukrajini v zvezo Nato

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je parlamentu predstavil dolgo pričakovani načrt za zmago Ukrajine v vojni proti Rusiji, ki med drugim vključuje povabilo Ukrajine v zvezo Nato, hkrati pa je zavrnil kakršen koli odstop ukrajinskega ozemlja Rusiji.

425

Scholz Izraelu obljubil nadaljnje dobave orožja: Izrael se lahko zanese na našo solidarnost

Nemški kancler Olaf Scholz je Izraelu obljubil nadaljnje dobave nemškega orožja, rekoč, da mu mora Nemčija pomagati ohraniti položaj, v katerem se lahko sam brani.

95
Več

Evropska unija

Več voditeljev članic EU-ja se je zavzelo za vračanje prebežnikov

Številni voditelji držav EU-ja so se pred začetkom srečanja v Bruslju zavzeli za ukrepanje pri vprašanju prihoda prebežnikov, še zlasti glede njihovega vračanja.

20

Branko Grims Ursulo von der Leyen opozoril na domnevne zlorabe pravosodja v Sloveniji

Evropski poslanec Branko Grims je predsednico Evropske komisije pozval k ukrepanju v povezavi s primerom nekdanjega sodnika Zvjezdana Radonjića, ki je bil zaradi obrekovanja in razžalitve obsojen na denarno kazen 9000 evrov.

15

Bruselj s 25 milijoni evri podprl prostovoljno vračanje migrantov v države izvora

Evropska komisija bo članicam EU-ja za podporo prostovoljnemu vračanju prebežnikov, ki nimajo pravice do bivanja v Uniji, namenila 25 milijonov evrov, so sporočili v Bruslju.

27

Albanija začela vsebinski del pristopnih pogajanj z EU-jem

Tirana in Bruselj sta odprla prvi sklop poglavij v okviru pogajanj o vstopu Albanije v EU, s čimer se začenjajo vsebinski pogovori. Madžarski zunanji minister Peter Szijjarto in albanski premier Edi Rama sta to označila za zgodovinski trenutek.

6
Več

Izbor

Afrika "Madžarska želi s pošiljanjem vojakov v Čad širiti svoj geopolitični vpliv"

Madžarska se je odločila, da bo v Čad poslala 200 svojih vojakov, ki naj bi sodelovali pri zagotavljanju varnosti in spopadanju z nezakonitimi migracijami, z vojaško misijo pa si želi zagotoviti tudi prisotnost v Sahelu in širiti svoj geopolitični vpliv.

143

Intervju Joseph Mussomeli: “Iskreno, ne Donaldu Trumpu ne Kamali Harris ne gre zaupati”

Joseph Mussomeli že kot veleposlanik ZDA v Sloveniji s svojimi neposrednimi, nemalokrat provokativnimi izjavami ni bil ravno tipičen ameriški diplomat. Joseph Mussomeli v pokoju pa se resnično ne boji kritizirati svoje države.

189

Slovenka v Libanonu "Trenutna situacija otrokom jemlje vero v človeštvo"

"Libanonsko zdravstvo je trpelo že pred stopnjevanjem nasilja. Več kot 20 odstotkov zdravnikov in drugega zdravstvenega osebja je državo zapustilo zaradi gospodarske krize. Od oktobra lani pa je še huje," razlaga Simona Mencinger, ki živi v Bejrutu.

31

Obletnica napadov 7. oktobra Od vdora Hamasa in trditve Izraela o samoobrambi do sojenja zaradi verjetnosti genocida in vojne

Mineva leto dni od vdora Hamasa in drugih oboroženih skupin iz okupirane Gaze na jug Izraela, ki je vprašanje Palestine vrnil v središče pozornosti in sprožil tako silovit odgovor Izraela, da je Meddržavno sodišče ugotovilo verjetnost genocida.

177

Bližnji vzhod Libanon, nekdaj "bližnjevzhodna Švica", iz gospodarske in politične tone še v humanitarno krizo

Libanon je bil stoletja pomembno trgovsko središče na Bližnjem vzhodu, v 60. letih so v Bejrut na počitnice prihajali slavni in bogati. A stare slave ni več, v zadnjih letih državo pretresata gospodarska in politična kriza, zdaj pa še izraelski napadi.

90

Globus "Kickl najverjetneje ne bo novi avstrijski kancler, a se dogajajo tudi presenečenja"

Po avstrijskih parlamentarnih volitvah, na katerih je prepričljivo zmagala skrajno desna Avstrijska svobodnjaška stranka pod vodstvom Herberta Kickla, še ni jasno, komu bo avstrijski predsednik Van der Bellen najprej podelil mandat za sestavo vlade.

24

Bližnji vzhod Šterbenc: Izrael hoče sprovocirati Hezbolah, saj si želi širše vojne

Izrael je z ubojem vodje Hezbolaha Hasana Nasrale pokazal, da lahko dela, kar hoče, in si z zaostrovanjem razmer želi širše vojne, je dejal poznavalec Bližnjega vzhoda Primož Šterbenc.

38
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov