Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Odmevi Valentina Prevolnik Rupel: Jasno je, da bo sistem zanihal, tega ne moremo zanikati

Ministrstvo za zdravje bo vztrajalo pri jasnejši ločnici med javnim in zasebnim zdravstvom, saj nadaljevanja zdajšnjega stanja, ko zdravniki odhajajo iz javnega zdravstvenega sistema, ne more dovoliti, pravi ministrica Valentina Prevolnik Rupel.

Posnetki iz DZ-ja Kriminalisti na TV Slovenija zaradi suma nezakonitega snemanja

Policisti Nacionalnega preiskovalnega urada so obiskali Televizijo Slovenija zaradi preiskave suma kaznivega dejanja, neuradno nezakonitega snemanja sestanka. Obisk sledi oddaji Tarča, v kateri so razkrili dogovarjanje v povezavi z JEK-om 2.

138

Obisk v ZDA Golob se bo prihodnji teden v Beli hiši srečal z Bidnom

Slovenski premier Robert Golob bo v torek prihodnji teden na povabilo ameriškega predsednika Joeja Bidna na delovnem obisku v Washingtonu, sta danes sporočila tako Bela hiša kot kabinet predsednika vlade.

11

Evropa Za Putina so izjave Zelenskega o jedrskem orožju v Ukrajini nevarna provokacija

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjave ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, da si bo Kijev prizadeval za jedrsko orožje, če se Ukrajina ne bo mogla pridružiti Natu, označil za nevarno provokacijo.

281

Evropa Udarec za načrte Giorgie Meloni: prebežniki v Albaniji se morajo vrniti v Italijo

Sodniki v Rimu so zavrnili nastanitev 12 prebežnikov iz Bangladeša in Egipta, ki so jih v sredo prepeljali v novi italijanski sprejemni center v Albaniji, ker da njihovi državi izvora nista varni. Prepeljati jih morajo v Italijo.

2

Novice

Gospodarstvo Seljak: Avtomobilski sektor je v dobri kondiciji, rezultat velikih vlaganj in truda v podjetjih

Vlada in predstavniki avtomobilske industrije so razpravljali o izzivih panoge. Ugotovili so, da je sektor v razmeroma dobri kondiciji in se dogovorili za ukrepe, ki mu bodo pomagali prebroditi morebitno krizo in doseči potreben inovacijski preboj.

14

Zaračunavanje omrežnine "Sistem ni tako zapleten, kot se ga predstavlja v javnosti"

Člani odbora DZ-ja za infrastrukturo, okolje in prostor Agenciji za energijo predlagajo, da glede novega sistema zaračunavanja omrežnine opravi dodatna posvetovanja z relevantnimi deležniki.

Oglasno sporočilo

Pivovarna Union: 160 let tradicije in inovacij v slovenskem pivovarstvu

Pivovarna Union praznuje veličastno 160-letnico obstoja, kar je pomemben mejnik v zgodovini ene najstarejših slovenskih blagovnih znamk.

Šport

Liga ABA Cedevita Olimpija slab prvi polčas "nadgradila" s še slabšo tretjo četrtino

Cedevita Olimpija je v Laktaših pustila slab vtis in v 5. krogu Lige ABA proti Igokei izgubila z 91:76. Že v prvem polčasu je imela 16 točk zaostanka, v tretji četrtini, ko so gostitelji povedli za več kot 20 točk, pa je bila že v izgubljenem položaju.

37

Mile Aćimović Prednost pred Šeškom bodo verjetno imeli nogometaši, ki so igrali v kvalifikacijah

Slovenska reprezentanca do 21 let je pred tednom dni potrdila uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo junija 2025 na Slovaškem. Eden najzaslužnejših za uspeh je Milenko Aćimović, ki se je odlično znašel v vlogi selektorja.

21

Celinski pokal Železarji v zadnjih minutah strli Sisak

Hokejisti SIJ-a Acronija Jesenic so turnir drugega kroga celinskega pokala v Klobensteinu začeli z zmago. V prvi tekmi skupine C so premagali Sisak s 3:1.

9

Liga ICEHL Olimpija nemočna v Linzu

Hokejisti Linza so v 9. krogu Lige IceHL ugnali Olimpijo s 4:2. Črna krila so bila precej boljši tekmec. Oba zadetka za zmaje je dosegel Robert Sabolič.

3

Atletika Kobe želi postaviti slovenski rekord Ljubljanskega maratona

Slovenski rekord v maratonskem teku že 24 let drži Roman Kejžar (2:11:50) in bo verjetno še nekaj časa nedosegljiv, bo pa poskušal Primož Kobe v nedeljo zrušiti Kejžarjev rekord Ljubljanskega maratona iz leta 1998, to je 2:18:22.

3
Oglasno sporočilo

Keysoffova oktobrska razprodaja: doživljenjski Microsoft Office 2021 in Windows 11 že za 11 eur

Ne glede na to, ali ste zaposleni in hočete biti pri delu kar najučinkovitejši ali ste študent in bi bili radi kar najboljši, lahko zaupate Microsoftu.

Namizni tenis Hribar in Kožul blizu medalje, Jorgič v osmini finala

Peter Hribar in Deni Kožul sta v osmini finala moških dvojic na evropskem prvenstvu v namiznem tenisu v Linzu s 3:2 premagala Francoza Floriana Bourrassauda in Estebana Dorra. Med posamezniki se je Darko Jorgić prebil v osmino finala.

5
Več

Kultura

Vandalizem Londonska Narodna galerija prepovedala vnos tekočin. Zahvala gre podnebnim protestnikom.

Razen formule za dojenčke, načrpanega materinega mleka in tekočih zdravil na recept v Narodno galerijo v Londonu ni več dovoljen vnos tekočin. Razlog: podnebni protestniki, ki so umetnine tako ali drugače napadali z različnimi tekočinami.

9

Intervju Constance Debré: "Če tvoja knjiga nikogar ne zmoti, je to že samo po sebi problem"

"Verjamem v to, kar počnemo, in ne v to, kar smo," je vodilo francoske pisateljice Constance Debré, ki so jo že številni skušali reducirati na eno lahko razumljivo kategorijo, jo pospraviti v predalček tipa: lezbijka, aristokratinja, odpadniška odvetnica.

6

Knjige Umrl je čilski pisatelj Antonio Skarmeta, po čigar romanu je nastal italijanski film Poštar

Poslovil se je čilski pisatelj Antonio Skarmeta, eno osrednjih imen latinskoameriške književnosti, ki je bil hrvaškega rodu. Njegovo najslavnejše delo je roman Ardiente paciencia (Goreča potrpežljivost), po katerem je nastal film Il Postino (Poštar).

3
Več

Zabava in slog

Jona Bednjanec, oblikovalka pletenin "Ljudje vse bolj cenijo ročno delo, trajnost in avtentičnost"

Jona Bednjanec ob predstavitvi nove kolekcije pletenin pravi, da je pri združevanju novih kosov s starejšimi ključno, da se kosi medsebojno dopolnjujejo in ustvarjajo brezčasno celoto.

1

Podatki Eurostata Slovenija na seznamu najsrečnejših držav tik za zmagovalko Finsko

Finska ostaja na vrhu seznama najsrečnejših držav v Evropski uniji. Drugo mesto skupaj z Avstrijo, Romunijo in Belgijo zaseda Slovenija, kažejo podatki Eurostata.

93

Ture avanture V Tolminskih koritih kmalu začetek gradnje nove vstopne točke

Tolminska korita, ena od najbolj obiskanih turističnih točk v občini Tolmin bodo dobila novo vstopno točko. Gradnjo novega objekta v vrednosti 700.000 evrov bodo začeli ob koncu letošnje sezone, čez en mesec.

1

Znani Člani skupine One Direction popolnoma strti po smrti Liama Payna

Obžalovanje ob smrti Liama Payna so izrazili številni kolegi iz sveta glasbe. Preostali člani nekdaj uspešne popzasedbe One Direction so zapisali, da so popolnoma strti.

7

Obisk Avstralije Prvi večji obisk kralja Karla v tujini po diagnozi raka

Britanski kralj Karel III. je obiskal Avstralijo prvič po tem, ko je zasedel prestol. To je njegov prvi večji obisk v tujini po diagnozi raka, zaradi katere je bil v zadnjih mesecih manj dejaven.

Oglasno sporočilo

Aparati Hisense za učinkovito in okolju prijazno pranje in sušenje perila

Danes gospodinjstva vse več pozornosti namenjajo zmanjševanju svojega okoljskega odtisa ter uvajanju trajnostnih praks v vsakodnevne rutine, kot je pranje perila.

Avtomobilnost Prostornejši “brat” modela 3008

Peugeot nadaljuje svojo strategijo, ki močno poudarja obliko in elektrifikacijo pogonov, s predstavitvijo novega družinskega SUV-ja peugeot 5008.

13
Več

Uredniški izbor

Intervju "Mislim, da je krščanskim skupnostim na Zahodu vseeno za kristjane v Sveti deželi"

Odziv zahodnih krščanskih cerkva na dogajanje v Palestini v zadnjem letu je palestinske kristjane razočaral, je za MMC dejal rektor anglikanske cerkve v Ramali Fadi Diab. Meni, da je treba na vprašanje Palestine gledati skozi prizmo kolonializma.

111

Afrika "Madžarska želi s pošiljanjem vojakov v Čad širiti svoj geopolitični vpliv"

Madžarska se je odločila, da bo v Čad poslala 200 svojih vojakov, ki naj bi sodelovali pri zagotavljanju varnosti in spopadanju z nezakonitimi migracijami, z vojaško misijo pa si želi zagotoviti tudi prisotnost v Sahelu in širiti svoj geopolitični vpliv.

143

Zdravje Na Rakitni med tritedenskim digitalnim odklopom pomagajo otrokom z znaki digitalne zasvojenosti

V Mladinskem klimatskem zdravilišču Rakitna v zavetju krimskih gozdov je pred več kot letom dni zaživel edinstven terapevtski program, ki otrokom in mladostnikom omogoča tritedenski odklop od telefonov in računalnikov.

12

Svetovni dan hospica Tatjana Fink: "Največja ljubezen, ki jo lahko damo, je, da dovolimo človeku oditi"

Hiša Hospic pri nas obstaja od leta 2010 in bolnikom nudi popolno oskrbo na zadnji poti. "Poudarki so na življenju, ne na umiranju," pravi vodja Tatjana Fink. Kakšne stigme se držijo hospica, se ljudje bojijo smrti in kako je delati v takem okolju?

33
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov