Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Evropa Na Švedskem potrdili prvi primer okužbe z novo različico opičjih koz zunaj Afrike

Švedska agencija za javno zdravje je sporočila, da so v državi potrdili prvi primer okužbe z novo različico opičjih koz oziroma mpox zunaj Afrike.

5

Terorizem Nemčija načrtuje nove načine za boj proti terorizmu

Nemško notranje ministrstvo išče nove pristope za boj proti terorizmu, med njimi možnost uporabe umetne inteligence za prepoznavanje ljudi, premišljuje pa tudi tudi o možnosti prikritega preiskovanja in nameščanja prisluškovalnih naprav.

Slovenija Sindikat policistov poziva k ukrepanju za zagotavljanje večje varnosti policistov v postopkih

V Sindikatu policistov Slovenije opozarjajo na poslabšanje varnostnih razmer na nekaterih območjih v državi, zato pozivajo k sprejetju ukrepov, ki bodo zagotavljali učinkovitejše uveljavljanje reda in boljšo varnost policistov v postopkih.

2

ZDA V povezavi s smrtjo ameriškega igralca Matthewa Perryja obtoženi tudi njegov pomočnik in zdravnika

V povezavi s smrtjo ameriškega igralca Matthewa Perryja, ki je umrl zaradi prevelikega odmerka ketamina, so v ZDA vložili obtožnice proti več ljudem. Med obtoženimi naj bi bili dva zdravnika, njegov osebni pomočnik, znanec in preprodajalka mamil.

6

Konferenčna liga Izjemni Jug ubranil dve enajstmetrovki in popeljal vijoličaste v zadnji predkrog

Nogometaši Maribora so v Bački Topoli zelo trpeli. Vojvodina je bila po 90 in 120 minutah boljša z 1:0. Odločali so streli z bele točke, kjer pa se je izkazal vratar Ažbe Jug, ki je dvakrat sijajno posredoval in popeljal vijoličaste v zadnji predkrog.

144

Novice

Ukrajinski vdor v Rusijo Ukrajina prevzela nadzor nad mestom Sudža. Z obmejnega območja evakuiranih 200.000 Rusov.

Ukrajinske sile so prevzele nadzor nad mestom Sudža, je sporočil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Sudža je strateškega pomena, saj je tam operativna točka za transport ruskega plina v Evropo.

207

ZDA Biden in Harris napovedala zgodovinsko znižanje cen zdravil

Predsednik ZDA Joe Biden in podpredsednica Kamala Harris sta napovedala zgodovinsko znižanje cen desetih zdravil za starejše, med drugim za sladkorne bolnike, tiste s srčnim popuščanjem in za preprečevanje krvnih strdkov.

33

Slovenija Zore: Človek brez Boga je nag in ogrožen. Ogrožajo ga stvarstvo in ljudje okoli njega.

Ob največjem Marijinem prazniku, prazniku Marijinega vnebovzetja, so v cerkvah potekale slovesne maše. V najbolj obiskanem slovenskem romarskem središču na Brezjah je osrednjo mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore.

61

Šport

Evropska liga Celjani bodo po grenkem porazu v Dublinu še trepetali za evropsko jesen

Nogometaši Celja niso bili uspešni na povratni tekmi 3. predkroga Evropske lige. Shamrock Rovers je bil boljši s 3:1 po podaljšku. Evropsko jesen si bodo slovenski prvaki skušali zagotoviti v zadnjem predkrogu Konferenčne lige proti armenskemu Pjuniku.

152

Nogomet Olimpija z odliko tudi v Moldaviji, zadnja ovira na poti v Konferenčno ligo Rijeka

Olimpija je v Tiraspolu premagala Šerif z 1:0 in se s skupnim izidom 4:0 veseli napredovanja v 4. predkrog Konferenčne lige. Zadnja ovira na poti v skupinski del omenjenega tekmovanja bo Rijeka, tekma bo prihodnji četrtek na Rujevici.

93

Sveža Fibina lestvica ZDA ostajajo na vrhu, Slovenija še naprej enajsta

Košarkarji ZDA, ki so osvojili zlato medaljo na OI, ostajajo na vrhu lestvice Mednarodne košarkarske zveze (Fiba). Srbi, bronasti na OI, so na drugem mestu prehiteli Nemce. Slovenija še naprej zaseda 11. mesto.

24

Anketa V petek se začenja nova sezona v Premier ligi. Kdo bo letos izzval Man City?

V petek se s tekmo med Manchester Unitedom in Fulhamom začenja nova sezone Premier lige. Sezona, v kateri je spet glavni favorit Manchester City.

29

Dirka po Španiji Pika na i športnega poletja – Rogličev boj za zgodovino

Od Lizbone do Madrida. Začetek in konec z uro resnice, vmes rekordnih 61 tisoč višinskih metrov in uradno le ena ravninska etapa. 79. Dirka po Španiji prinaša klančarski festival, kar je po okusu slovenskega matadorja, katerega forma pa je velika uganka.

211
Oglasno sporočilo

Vse poti vodijo v Koper k zlati Janji

Novi športni spektakel v Sloveniji je vse bliže! Prvi septembrski konec tedna, ko bodo vse poti vodile na Obalo, je tik pred vrati. Bolje rečeno – pred steno!

Dirka po Poljski Popoln dan za Vismo: Kooij dobil četrto etapo, Vingegaard ohranil skupno vodstvo

Nizozemski kolesar Olav Kooij (Visma Lease a Bike) je dobil četrto etapo Dirke po Poljski. V skupnem seštevku je vodstvo obdržal njegov klubski kolega Jonas Vingegaard.

7
Več

Kultura

Melbourne Orkester priznava napako: pianistovega nastopa ne bi smeli odpovedati zaradi izjave o Gazi

Melbournski simfonični orkester priznava, da je bilo narobe odpovedati nastop pianista, ki je svojo skladbo posvetil novinarjem, ubitim v Gazi. Čeprav je bilo napovedano, da bodo koncert izpeljali brez Jaysona Gillhama, je bila prireditev zdaj odpovedana.

Film in TV Mora v Ulici brestov: tudi uradno manj grozna, kot smo včasih mislili

Britanski odbor za filmsko klasifikacijo (BBFC) je kultni grozljivki Mora v Ulici brestov "znižal" uradni certifikat: primerna je za gledalce nad 15. letom, čeprav so ji ob nastanku v osemdesetih prilepili oznako "samo za gledalce nad 18. letom".

4

Vizualna umetnost Francoski cariniki preprečili prodajo ponarejene da Vincijeve slike za 1,3 milijona evrov

Španska policija je aretirala možaka, ki je po njihovih ugotovitvah nameraval v Italiji prodati platno Leonarda da Vincija, ki to ni bilo. Njegov zaslužek v vrednosti 1,3 milijona evrov je splaval po vodi zaradi čuječnosti francoskih carinikov.

2
Več

Zabava in slog

Znani Mark Zuckerberg ženo počastil z velikanskim kipom njene podobe

Lastnik podjetja Meta Mark Zuckerberg je želel svojo ženo Priscillo Chan počastiti na tradicionalni rimski način – dal je izdelati ogromen kip, izklesan po njeni podobi. Več kot dva metra veliko telo modre barve je obdano s srebrnim ogrinjalom.

4

Atraktivno V Lescah pogledi uprti v nebo – potekal je 34. Miting malega letalstva

Na leškem letališču so pripravili 34. Miting malega letalstva. Na tradicionalnem največjem mitingu modelarjev v Sloveniji, ki letijo z radijsko vodenimi maketami pravih letal, je bilo videti akrobacije približno 20 modelov motornih in jadralnih letal.

7

Poletna osvežitev Na severu Italije vročini kljubujejo s snežnimi topovi

Zaradi vročinskega vala se je upravitelj žičnic na smučišču Aprica, ki leži v severnoitalijanski deželi Lombardija, odločil, da tamkajšnje turiste dodobra osveži in ohladi – namesto snega jih snežni topovi brezplačno škropijo z vodo.

8

Oživitev Severna Koreja naj bi po več letih dovolila obisk mednarodnih turistov, a le v eno mesto

Severna Koreja, kamor trenutno lahko potujejo ruski državljani, naj bi decembra letos po skoraj petih letih zaprtja meja zaradi pandemije covida-19 končno začela sprejemati še druge tuje turiste. Zanje naj bi sprva odprla le eno mesto – gorati Samjiyon.

27

Utrinki Po javnem zgražanju odstranili kip olimpijske junakinje Kipyegon

Kenijsko atletinjo Faith Kipyegon, eno izmed junakinj OI 2024, so v domovini želeli počastiti s kipom, ki pa so ga po zgražanju javnosti odstranili.

3
Oglasno sporočilo

Ujemite poletje v kozarec in postrezite osvežujoče vinske koktajle

Pripravljate veliko poletno zabavo ali pa ste le povabili prijatelje na pijačo? Ne veste, s čim postreči svojim gostom, da boste zadovoljili različne okuse, navdušili zbrane ter poskrbeli za to, da se bodo počutili izjemno?

Zaroka Kaley Cuoco na poti k tretjemu zakonu

Ameriška igralca Kaley Cuoco in Tom Pelphrey, ki sta se spoznala leta 2022 in lanskega marca dobila hčerko, sta se zaročila. "Kakšno divje, lepo potovanje je lahko življenje," je zvezdnica zapisala na družbenih omrežjih ob utrinkih posebnega trenutka.

4
Več

Uredniški izbor

Slovenija Zakaj kljub novim voznim redom potniki (še vedno) ostajajo brez prevozov?

S prvim julijem je začel veljati nov potniški vozni red, ki naj bi tako s številom prihodov in odhodov avtobusov kot s prilagoditvijo njihovih tras potnikom olajšal uporabo medkrajevnega potniškega prometa. Se je to res zgodilo?

110

Afrika "Rusija zapolnjuje praznino v Sahelu po umiku zahodnih sil, ljudje si želijo varnost in spremembe"

Vojaške hunte, ki so prevzele oblast v sahelskih državah in prekinile odnose z zahodnimi državami, predstavljajo navezovanje na Rusijo kot možnost za spremembe in alternativo zahodnemu vplivu, pojasnjuje Olayinka Ajala z britanske univerze Leeds Beckett.

212

Intervju Psihološka pripravljenost: lekcije Janje Garnbret, Simone Biles in Novaka Đokovića

"Moramo se zavedati, da je vrhunski šport premikanje mej. Vsako premikanje mej iz neke cone, ne samo udobja, ampak cone, ki jo poznaš, je stres in športniki so praktično ves čas v tem premikanju mej nemogočega," poudarja športni psiholog Matej Lunežnik.

48

Protesti proti množičnemu turizmu "Težko je od turista, ki ima 14 dni dopusta na leto, pričakovati, da bo raje dal prostor domačinu"

"Mnogi trdijo, da so turisti slabi, neodgovorni, nespoštljivi in tako naprej. Prepričan sem, da v osnovi ni tako. Sistem je tisti, ki nas vodi v to, da moramo tudi kot turisti preživeti," opozarja poznavalec turističnih tokov Emil Juvan.

248
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Judo in plezanje slovenski klasiki, skrbijo trendi v atletiki in plavanju

Slovenski športniki se iz Pariza vračajo s tremi medaljami, kar je sicer najmanj v tem stoletju na poletnih olimpijskih igrah, vseeno pa so lahko zadovoljni s svojim izplenom. Malo bolj skrbijo trendi.

109

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

55

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

43

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

17
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov