Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija Kaj se je vladi in sindikatom javnega sektorja uspelo dogovoriti do zdaj?

Vodje vladnih in sindikalnih pogajalcev bodo v sredo podpisali delni dogovor glede prenove plačnega sistema in odprave plačnih nesorazmerij v javnem sektorju. Pogajanj še ni konec, o nekaterih pomembnih vprašanjih pa se jim je le uspelo uskladiti.

23

Vojna v Gazi Netanjahu pozval k stopnjevanju pritiska na Hamas. Izraelski napadi zahtevali najmanj 45 žrtev.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes kljub številnim opozorilom mednarodne skupnosti o množičnih civilnih žrtvah v Gazi pozval k stopnjevanju pritiska na islamistično gibanje Hamas.

24

1952–2024 Poslovila se je velika humanitarka Anita Ogulin

V 73. letu starosti je po dolgotrajni bolezni umrla humanitarka Anita Ogulin. Dolga leta je bila predsednica Zveze prijateljev mladine Moste - Polje, ki se je letos njej v čast preimenovala v Zvezo Anita Ogulin in ZPM.

89

Vojna v Ukrajini Ukrajina in Češka sklenili dogovor o skupni proizvodnji orožja

Ukrajina in Češka sta sklenili dogovor o skupni proizvodnji avtomatskih pušk in streliva v Ukrajini, je med obiskom v Pragi izjavil ukrajinski premier Denis Šmigalj. Državi bosta v četrtek podpisali tudi dvostranski varnostni sporazum.

2

16. etapa Philipsen dobil sprint v Nimesu, Girmay padel 1,5 km pred ciljem

Jasper Philipsen (Alpecin Deceuninck) je veliki zmagovalec ravninske 16. etape, ki se je končala s ciljnim sprintom v Nimesu. Tadej Pogačar je brez večjih težav ohranil prednost v skupnem seštevku Dirke po Franciji.

200
Mobile
Desktop

Novice

Ustanovno zasedanje Evropski parlament bo še naprej vodila Metsola

Evropski poslanci so prvi dan ustanovnega zasedanja Evropskega parlamenta v Strasbourgu, ki bo trajalo do petka, za svojo predsednico prepričljivo izvolili dosedanjo predsednico Roberto Metsola.

27

Evropa V bližini Gardskega jezera medved napadel francoskega turista

Severno od Gardskega jezera je danes medved napadel moškega med jutranjim tekom v bližini mesta Dro. 43-letnega francoskega turista, ki je dobil poškodbe rok in nog, so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico v bližnjem Trentu.

11

Slovenija Črnčec znova imenovan za državnega sekretarja

Vlada je po odhodu obrambnega ministra Marjana Šarca za državnega sekretarja na ministrstvu znova imenovala Damirja Črnčeca. Predlagal ga je predsednik vlade Robert Golob, ki začasno opravlja funkcijo ministra.

7

Šport

Kvalifikacije za Ligo prvakov Celjani na krilih Matka in Karničnika čez prvo oviro

Celjski nogometaši so tudi na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij Lige prvakov premagali estonsko ekipo Floro Tallins (2:1). Za slovenskega nogometnega prvaka sta zadela Aljoša Matko in Žan Karničnik.

43

Euro 2024 V najboljši enajsterici prvenstva šest Špancev in samo en Anglež

Evropska nogometna zveza je izbrala uradno najboljšo enajsterico Eura 2024. Med izbranci ni nobenega Slovenca, ki so odigrali štiri tekme na turnirju, v najboljši postavi pa je kar šest Špancev, ki so v nedeljo osvojili naslov evropskih prvakov.

35

Euro 2024 Southgate odstopil kot selektor Anglije

Nedeljski poraz v finalu Eura 2024 je bila zadnja tekma Garetha Southgata na klopi Anglije. Po dveh izgubljenih finalih evropskih prvenstev in polfinalu svetovnega prvenstva 2018 se je Southgate odločil, da odstopi kot selektor angleške reprezentance.

78

Rokomet Trimo Trebnje v kvalifikacijah za Evropsko ligo z Limogesem

Rokometaši Trima Trebnjega bodo v kvalifikacijah za uvrstitev v evropsko ligo igrali s francoskim Limogesem, je določil današnji žreb na Dunaju.

5

Prva liga Vizinger okrepil napad Mure

Mura je pripeljala četrto okrepitev v poletnem prestopnem roku. Za črno-bele bo po novem igral stari znanec slovenskih zelenic Dario Vizinger.

2
Oglasno sporočilo

Menjava generacij

Nova generacija modela Kodiaq je nasledila priljubljenega Škodinega »velikega medveda«, ki si je od leta 2016 prislužil več kot štirideset mednarodnih nagrad, zgovorne pa so tudi rekordne prodajne številke. Bo najnovejša generacija presegla staro?

OI 2024 Organizacije opozarjajo na onesnažen zrak v olimpijski vasi

Ena izmed francoskih dobrodelnih organizacij je v torek sporočila, da je zrak v severnem predmestju Pariza, kjer bodo med olimpijskimi igrami nastanjeni športniki, zelo slab.

Več

Kultura

Dediščina Arheologi v italijanskem gozdu odkrili kraj, kjer se je Spartak najverjetneje spopadel z Rimljani

Arheologi so v gozdu v italijanski pokrajini Kalabriji odkrili kamnit zid, ki ga je leta 71 pr. n. št. zgradila rimska vojska kot obrambo pred voditeljem upora sužnjev in gladiatorjem Spartakom ter njegovimi možmi.

16

Dediščina Umetnik iz Britanskega muzeja ukradel, nato pa v zabojček za donacije "vrnil" stari novec

V Britanskem muzeju se je zgodila nova kraja, ki pa je bila tokrat del umetniškega projekta. Brazilski umetnik Ilê Sartuzi je ukradel star novec, ki ga je potem kmalu zatem vrgel v muzejski zaboj za zbiranje donacij.

1

Obisk dogodkov V Cankarjevem domu zadovoljni s prvim polletjem, pri več dogodkih zaznali rekorden obisk

V Cankarjevem domu so v prvi polovici leta presegli zastavljene cilje. Pri nekaterih dogodkih so zaznali rekorden obisk – to so bili balet Faust, filozofska predavanja, film Varuh formule in razstava Slovenski punk in fotografija.

2
Več

Zabava in slog

Prelomno Po vesolju prvič potovala hiphoperska pesem, pod njo se lahko podpiše Missy Elliott

Nasa je skozi vesolje vse do Venere poslala kultno uspešnico Missy Elliott iz leta 1997 The Rain (Supa Dupa Fly). Tako je ta postala prva hiphoperska pesem, ki je bila predvajana v globokem vesolju. 254 milijonov kilometrov je prepotovala v 14 minutah.

1

Pestra ponudba Na Krasu in v Brkinih brezplačni turistični prevoz

Da bi si zagotovili še več obiska, na Krasu in v Brkinih med poletjem za konec tedna ponujajo tudi brezplačne čezmejne krožne prevoze manjših skupin obiskovalcev. Ti si tako lahko ogledajo znamenitosti ali pa se prepustijo kulinaričnim dobrotam.

3

V čast Olimpijska bakla po Parizu potovala tudi v rokah Jina iz skupine BTS

Potovanje olimpijskega ognja po Parizu so v svoje roke vzeli tudi znani športni obrazi, čast pa je poleg belgijske pevke Mentisse doletela tudi Jina, člana južnokorejske zasedbe BTS. Ta je baklo pred številnimi oboževalci ponesel pred Louvre.

4

Neodobravanje Poslušalci in kritiki raztrgali nov glasbeni podvig Katy Perry

Katy Perry je po dolgem času ustvarila novo pesem Woman's World. Ta naj bi bila feministična himna, a so poslušalci njen poskus opolnomočenja žensk oklicali za popolno katastrofo. Zmotilo jih je tudi to, da je moči združila z zloglasnim Dr. Luko.

15

Glasba Fante s Praprotna počastili s spominsko ploščo

V čast pevski zasedbi Fantje s Praprotna, ki je sodelovala z Lojzetom Slakom, so na Praprotnem, kjer so začeli glasbeno pot, postavili spominsko tablo. To sta odkrila edini še živeči član zasedbe Andrej Bergant in Ivanka Slak, žena pokojnega glasbenika.

2
Oglasno sporočilo

Keysoffova poletna razprodaja: Originalni Microsoft Office 2021 za 17 € in Windows 11 za 11 €

Microsoftovo programsko opremo uporablja več kot milijarda strokovnjakov po vsem svetu. Ljudje vejo, da se lahko zanesejo na Microsoft Office, da jim bo olajšal življenje, pa naj gre za pisanje romanov v Wordu ali organizacijo proračuna v Excelu.

Avtomobilnost Kitajski MG z novim športnim terencem HS

MG Motor je na Festivalu hitrosti v Goodwoodu predstavil novo generacijo športnega terenca HS. Od jeseni dalje bo tudi pri nas na voljo z bencinskim motorjem in kot priključni hibrid s 100 kilometri električnega dosega.

11
Več

Uredniški izbor

Republikanska konvencija Trump uradno predsedniški kandidat republikancev. Za podpredsednika izbral J. D. Vancea.

V Milwaukeeju v ameriški zvezni državi Wisconsin so na republikanski nacionalni konvenciji za predsedniškega kandidata potrdili Donalda Trumpa. Ta je medtem za podpredsedniškega kandidata izbral senatorja iz Ohia J. D. Vancea.

146

Okolje Življenje po "koncu sveta": Ni dovolj bakra, da bi lahko vsi imeli električni avtomobil

"Amerika je, medtem ko Joe Biden govori, da potrebujemo zeleni prehod, največji izvoznik fosilnih goriv na planetu," je dejal profesor James Meadway, ki je opozoril, da ZDA in Kitajska v nasprotju z EU-jem nimata zadržkov pri kurjenju fosilnih goriv.

169

ZDA 2024 "Nobenega dvoma ni, da bodo Trumpovi strategi poskus atentata s pridom izkoristili"

Če so si v republikanskem taboru po strelskem napadu na Trumpa lahko oddahnili, pa se je zaskrbljenost povečala v demokratskem taboru, saj je poskus atentata spremenil predvolilno dinamiko, za MMC poudarja Edvard Žitnik, nekdanji dopisnik RTV SLO iz ZDA.

40

29 let od genocida v Srebrenici "Le soočenje s preteklostjo lahko omogoči začetek sprave"

"Politični predstavniki Srbije in Republike Srbske bi morali brez okolišenja in brezpogojno priznati to, da se je v Srebrenici zgodil genocid, in se družinam žrtev iskreno opravičiti," pravi Hasan Hasanović, kustos Spominskega centra Srebrenica.

75
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72

Slavko Jerič Izpad boli, a nogometaši so postavili dobre temelje za nadaljevanje zgodbe

Bile so sanje, bile so res lepe sanje, iz katerih nas je prebudil portugalski vratar Diogo Costa, ki je ukrotil vse tri slovenske enajstmetrovke. A po prespani noči gre potegniti veliko pozitivnega, ki obeta nadaljevanje slovenske nogometne zgodbe.

91
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov