Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zastoji na slovenskih cestah

Kolesarstvo Še 50 km: Matej Mohorič je moral menjati kolo, bo ujel glavnino?

V Parizu poteka cestna dirka kolesarjev. Slovenske barve branijo Jan Tratnik, Luka Mezgec, Domen Novak in Matej Mohorič. Prenos je na TV Slovenija, naši spletni strani in Valu 202.

187

Rokomet TV SLO 1/MMC: Slovenija - Švedska 11:7 (1. polčas)

Slovenske rokometašice se pravkar merijo s Švedinjami. Gre za zadnjo tekmo skupinskega dela olimpijskega turnirja, varovanke Dragana Adžića še vedno upajo na preboj v četrtfinale. Prenos na TV SLO 1/MMC/Val 202.

4

Izmenjava Izpuščeni ruski politični zapornik: "Izmenjavo vidim kot deportacijo iz Rusije proti svoji volji"

Ruski opozicijski politiki Vladimir Kara-Murza, Ilja Jašin in Andrej Pivovarov, ki so bili izpuščeni v okviru izmenjave med ZDA in Rusijo, so izrazili mešane občutke ob izmenjavi. Jašin je dejal, da dogovor spodbuja ruski režim, da zajame še več talcev.

96

Evropa Med izgredi v Sunderlandu ranjenih več policistov. Policija se pripravlja na nove shode.

V Sunderlandu na severovzhodu Anglije so v petek zvečer po ponedeljkovem napadu z nožem, v katerem so bile ubite tri deklice, potekali izgredi skrajnih desničarjev. 10 ljudi je bilo aretiranih, poškodovani pa so bili štirje policisti.

14

Vesoljski tednik Vse več dvomov o varnosti Boeingovega Starlinerja, se bo Sunita Williams vrnila s SpaceX-om?

Američani so poslednjič izstrelili vojaški satelit na ruskih raketnih motorjih, Nasa tehta usodo vesoljske ladje Starliner, tudi Uranova luna Ariel bi lahko gostila podledni ocean ... Vse to in še več v 189. vesoljskem tedniku.

7
Mobile
Desktop

Novice

Vreme Veter odkrival strehe in podiral drevesa. Zaradi izpada elektrike motena tudi dobava vode.

Nevihte z močnim vetrom in točo so v petek pozno popoldne in zvečer zajele predvsem osrednji in severovzhodni del države. Veter je podiral drevesa, zalivalo je kleti. Ponekod je bila prekinjena dobava električne energije.

32

Bližnji vzhod ZDA pošiljajo na območje dodatne sile. Iran pričakuje od Hezbolaha napade globoko v Izraelu.

Ameriška vojska bo na Bližnji vzhod poslala dodatne rušilce, križarke in bojna letala, da bi pomagala Izraelu pri morebitnem napadu Irana ali Hezbolaha, je sporočil Pentagon. Iran pa pričakuje napade gibanja Hezbolah globoko znotraj Izraela.

218

ZDA Obrambni minister Austin preklical dogovor z načrtovalci napadov 11. septembra

Ameriški obrambni minister Lloyd Austin je preklical dogovor o priznanju krivde trojice obtoženih načrtovanja terorističnih napadov na ZDA 11. septembra 2001, s katerim bi se ti izognili smrtni kazni.

89

Šport

Kolesarstvo Dober obet za Vuelto: Roglič prijavljen na klasiko San Sebastian

Organizatorji kolesarske dirke Klasika San Sebastian so objavili startno listo tekmovalcev, ki bodo naslednjo soboto nastopili na tej enodnevni dirki. Na njej je tudi Primož Roglič (Red Bull Bora Hansgrohe).

42

Četrtfinalna matematika Odbojkarji lahko igrajo proti Poljski, Braziliji, Nemčiji ali Italiji

O četrtfinalnem tekmecu slovenskih odbojkarjev bo odločal razplet tekme Italija − Poljska, ki varovancem Gheorgheja Cretuja lahko prinese štiri možne tekmece: Italijo, Poljsko, Brazilijo ali Nemčijo.

87

Boks Bach: Nikoli ni bilo dvoma o tem, da sta ženski

Po odmevnem dogajanju na boskarskem olimpijskem turnirju se je oglasil Thomas Bach, predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki je zatrdil, da sta Alžirka Iman Helif in Tajvanka Lin Juting ženski.

76

Rokomet Slovenija vsaj tretja, zelo verjetno druga, zmaga pa najbrž prinaša Francijo

Slovenski rokometaši so se pred zadnjim krogom skupinskega dela že uvrstili v četrtfinale, v nobenem primeru ne morejo biti slabši kot tretji, skoraj zagotovo bodo vsaj drugi, v svojih rokah imajo tudi prvo mesto. Ki pa presenetljivo ni najbolj ugodno.

23

Sobotno atletsko dogajanje Anita Horvat neuspešna v repešažu, ob 21.20 finale ženskega sprinta

Anita Horvat je na olimpijskih igrah ostala brez nedeljskega polfinala v teku na 800 metrov. Dopoldne jo je čakal repešaž, s časom 2:00,56 je v svoji skupini osvojila četrto mesto. S tem je za 24 stotink zaostala za svojim najboljšim letošnjim izidom.

19
Oglasno sporočilo

Magistrski študijski program Industrijska farmacija

V študijskem letu 2024/2025 na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani ponovno vabimo k vpisu plačljivega študijskega programa Industrijska farmacija, ki poteka v angleščini.

Slovenci 8. dan iger Neža Klančar v polfinalu

Osmi dan olimpijskega dogajanja je v ospredju cestna dirka kolesarjev, uspešno pa je že nastopila plavalka Neža Klančar, ki se je na 50 metrov prosto prebila v polfinale.

22
Več

Kultura

Glasba Irski rockerji Fontaines D. C. v znak solidarnosti s Palestino odpovedali nastop v Carigradu

"Naša prepričanja morajo biti jasna in na prvo mesto moramo postaviti solidarnost s Palestinci," pojasnjujejo člani skupine Fontaines D. C., ki so protestno odpovedali nastop v carigrajskem kompleksu Zorlu, saj si ta lasti del velike elektrarne v Izraelu.

2

Oder Keanu Reeves bo na Broadwayu debitiral v ikonični drami Čakajoč Godota

Keanu Reeves bo jeseni prihodnje leto na Broadwayu debitiral v gledališki klasiki Čakajoč Godota, na odru pa se mu bo pridružil igralski kolega Alex Winter iz serije komedij o pustolovščinah Billa in Teda.

Film in TV Z igralcem Johnom Turturrom znana trojica prejemnikov častnega srca Sarajeva

Ameriški igralec John Turturro bo na 30. Sarajevskem filmskem festivalu prejel častno srce Sarajeva za izjemen prispevek k filmu in večdesetletno kariero. Poleg njega bosta nagrado prejela še producent Alexander Payne in palestinski režiser Elia Sulejman.

3
Več

Zabava in slog

Iznajdljiv Novozelandski veslač ne potrebuje sponzorjev – OnlyFans je dovolj

Robbie Manson nima osebnih sponzorjev, a čeprav vodilni organ za veslanje na Novi Zelandiji krije njegove stroške treniranja, je moral najti še dodaten vir zaslužka. Novozelandec je odprl račun na platformi za odrasle OnlyFans, s čimer lepo zasluži.

2

Da ne bo zmede Slovenijo na olimpijskih igrah zastopata dva Domna Novaka

Na olimpijskih igrah v Parizu Slovenijo zastopata soimenjaka – Domen Novak, ki je del rokometne reprezentance, in Domen Novak, ki je kolesar. Nista v sorodu, a se poznata, saj ju je ime povezalo, tako da drug drugega še dodatno spodbujata.

1

Pozitivnost Ameriška igralka ragbija: "Na olimpijskih igrah tekmujejo športnice vseh oblik in velikosti"

Ilona Maher, ki je ameriški ragbijski ekipi pomagala do bronaste olimpijske medalje, družbena omrežja uporablja tudi za poudarjanje pozitivnega odnosa do telesa in njegovega videza ter zagotavlja, da se ženstvenost in ragbi ne izključujeta.

3

Utrinki Flavor Flav in Alexis Ohanian ameriški olimpijski metalki diska plačala najemnino

Ameriška metalka diska Veronica Fraley je na družbenih omrežjih prosila za finančno pomoč, saj je imela težave pri plačevanju najemnine. Na pomoč sta ji hitro priskočila raper Flavor Flav ter ustanovitelj Reddita in mož Serene William Alexis Ohanian.

11

Ture avanture Znova odprti cesti v dolini Kot in Krma

Na vrhove Julijskih Alp, tudi na Triglav, se je mogoče znova podati tudi iz dolin Kot in Krma. V Planinski zvezi Slovenije sicer obiskovalce pozivajo, naj ob obisku Triglavskega narodnega parka motorna vozila parkirajo na za to določenih mestih.

3
Oglasno sporočilo

Postani spremljevalec na poslovilni tekmi Gorana Dragića

V okviru dogodka I feel Slovenia Noč zmaja bomo 40 otrokom omogočili ogled nepozabne poslovilne tekme v Stožicah. Otroci bodo tekmo spremljali v živo, pred tem pa bodo imeli edinstveno priložnost, da na igrišče pospremijo igralce.

Težka odločitev Zaradi trajne poškodbe glasilk Stevena Tylerja se skupina Aerosmith predčasno umika z odrov

Čeprav se je Steven Tyler več mesecev trudil, da bi po poškodbi glasilk, ki jo je dobil med nastopom na začetku poslovilne turneje zasedbe Aerosmith, popolnoma okreval, to ni bilo mogoče. Zato so se člani odločili, da predčasno nehajo koncertirati.

3
Več

Uredniški izbor

Ustavila je ni niti domača zvezdnica Prva medalja za Slovenijo: Andreja Leški z iponom do olimpijskega zlata!

Slovenija se veseli prve kolajne na OI v Parizu, judoistka Andreja Leški je osvojila zlato! Veliko delo je opravila že v polfinalu, v finalu kategorije do 63 kilogramov pa je z iponom premagala Mehičanko Prisco Awiti Alcaraz.

628

Rio Tinto Srbija projekta izkopavanja litija v dolini Jadar nikoli ni zares opustila

Srbska vlada je kljub večletnim protestom in kritikam obudila projekt izkopavanja litija v dolini reke Jadar. Projekta pravzaprav nikoli ni zaprla v predal in ga je na pobudo evropske industrije skrivaj nadaljevala.

96

Ljubljana Podgane (še) ne ogrožajo Ljubljane

Miklošičev park je zaradi deratizacije zaprt vse od začetka junija. Deratizacijo je izvajal laboratorij za varno hrano, kjer pravijo, da je deratizacija predvidena v treh sklopih, po vsakem pa je treba počakati tri tedne, da sredstva dosežejo svoj namen.

51

Okolje Zakaj se je načrtovani množični odlov nutrij na Ljubljanskem barju ustavil po le treh mesecih?

"Pristojnim mora postati jasno, da nutrij ni treba odstranjevati samo zaradi škode, ki jo povzročajo, ampak že zaradi evropske uredbe," opozarja predsednik ZLD-ja Ljubljana Lado Bradač. V KPLB-ju pozivajo k spremembi zakonodaje, a za zdaj neuspešno.

75
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

56

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov