Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

ZDA Po poskusu atentata na Trumpa odstopila direktorica tajne službe Cheatle

Direktorica ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila s položaja, potem ko so se tajne službe znašle na udaru kritik, ker niso preprečile streljanja na Donalda Trumpa na zborovanju v Pensilvaniji.

131

Koroška Predani ključi prve na novo zgrajene hiše za katero od v lanskih poplavah prizadetih družin

Družini Stropnik iz Velunje, ki spada v slovenjegraško občino, so izročili ključe novozgrajene hiše, ki so jo v Slovenj Gradcu zgradili s pomočjo donatorjev. Njihovo hišo, ki jo ogroža plaz, bodo namreč porušili.

186

Starši ogorčeni Iskali dva petletnika, ki sta pobegnila iz vrtca

V Sladkem Vrhu so danes (torek) dalj časa iskali dva petletna fanta, ki sta sama odšla oziroma pobegnila iz vrtca. Našli so ju osem kilometrov od vrtčevske stavbe. Iskali so ju vzgojitelji, starši in policija.

9

Zdravje "Ljubljana in Slovenija potrebujeta varne prostore za varno uporabo prepovedanih drog"

V Sloveniji je malo znanja o novih psihoaktivnih snoveh, kar povečuje nevarnost prevelikih odmerkov. Četrtina tistih, ki mamila poskusijo, postane odvisna, letno umre 70 ljudi. Društva predlagajo nadzorovano uporabo, država beleži 552 prepovedanih snovi.

17

Rokomet Slovenci "zaspali" v prvem polčasu in izgubili generalko pred OI

Slovenski rokometaši so se v Parizu ogreli za sobotno tekmo proti Špancem s prijateljsko tekmo proti gostiteljem Francozom. Izbranci Uroša Zormana so izgubili z 39:30.

11
Mobile
Desktop

Novice

Po neurju Župan Preddvora ocenjuje, da je v Kokri škode najmanj za 2,5 milijona evrov

V vasi Kokra se tudi četrti dan po ujmi nadaljujejo intervencijska dela. Doslej so iz zaselka Podlebelca že odpeljali več kot 10.000 kubičnih metrov kamenja, ogromne količine pa jih še čakajo.

8

Tudi španski pilot nepoškodovan Air tractor nima večjih poškodb

Air tractor, ki je v ponedeljek po gašenju požara v okolici Ilirske Bistrice na letališču Portorož pristal na amfibijskem podvozju namesto na kolesih, ni dobil večjih poškodb, sporoča uprava za zaščito in reševanje.

68

Evropa Povod za napad v Daruvarju bi bil lahko spor glede plačila stroškov bivanja v domu za starejše

Moškega, ki je v ponedeljek v Daruvarju na severovzhodu Hrvaške v strelskem pohodu v domu za starejše ubil šest ljudi, prav toliko pa jih je tudi ranil, so prepeljali v pripor v Bjelovarju, kjer ga čaka zaslišanje pred preiskovalnim sodnikom.

14

Šport

Napovedi Američanom največ medalj – skupaj 112; Sloveniji šest

Američani so znova favoriti za osvojitev največ medalj na olimpijskih igrah 2024. Osvojili naj bi jih kar 112, od tega 39 zlatih, 32 srebrnih in 41 bronastih, napoveduje ameriški Gracenote.

10

OI Savšek: "Upravičeno računam na visoko uvrstitev. Zavedam se, da naloga ne bo lahka."

Benjamin Savšek bo v Parizu branil naslov olimpijskega prvaka v slalomu na divjih vodah. "Na koncu bodo odločale malenkosti, zato se skušam osredotočiti predvsem nase in premagati samega sebe. Upam, da mi bo uspelo," pravi kanuist.

3

Nogomet Krznar o Strelcu: Hiter je kot strela

Celjane v sredo čaka prva tekma 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti Slovanu iz Bratislave. Damir Krznar opozarja: "V slovaškem moštvu so odlični posamezniki. Tudi mi smo precej napadalno usmerjeni, a proti tako močni ekipi zna biti to tvegano."

22

Cestno kolo v prave roke Prvo nagrado v Navidezni dirki dobil član ekipe Pogi team

S 111. Dirko po Franciji se je končala tudi navidezna dirka, ki je bila še bolj napeta kot boj za rumeno majico. Za 46 točk je slavila Lilijana Gregorič iz Ljubljane, mirno pa lahko zapišemo, da je šlo kar za zmago celotne družine.

28

Kolesarstvo Pogačar tudi na UCI-jevi lestvici postavlja neverjetne mejnike

Tadej Pogačar ima na lestvici Mednarodne kolesarske zveze že 10.928 točk. Samo na letošnjih dirkah je osvojil 9105 točk (3610 na Touru), kar je več, kot jih je kdor koli do zdaj zbral v celotni sezoni.

153
Oglasno sporočilo

Pridobite doživljenjsko in pristno Microsoft Office 2021 ter Windows 11

Zbirka programov Microsoft Office ponuja izjemno kakovostne programe, ki jih uporabljajo podjetja, šole in posamezniki po vsem svetu. Ključni so predvsem za tiste, ki pogosto pišejo dokumente, preglednice ali elektronsko pošto.

U20 Klavžar: V katerem koli športu je največji uspeh, da lahko igraš za svojo državo

Urban Klavžar je svojo kariero v mlajših reprezentančnih kategorijah, kjer je bil ves čas nosilec slovenskih reprezentančni selekcij, sklenil na najlepši način – z medaljo, hkrati pa je bil ostrostrelec iz Domžal uvrščen še v peterko prvenstva.

38
Več

Kultura

Beneški filmski festival Mostra razkrila razburljiv in zvezdniški tekmovalni program

Beneški filmski festival bo letos postregel z eno najbolj zvezdniških zasedb do zdaj, saj bodo na Lidu med drugim nastopili George Clooney, Brad Pitt, Angelina Jolie, Nicole Kidman, Daniel Craig, Cate Blanchett, Joaquin Phoenix in Lady Gaga.

1

Glasba Umrl je Toumani Diabaté, malijski glasbeni ambasador in mojster igranja na koro

Toumani Diabaté, malijski virtuoz na kori, harfi z lutnjo, je po kratki bolezni umrl v 58. letu starosti v Bamaku. Eden glavnih afriških ambasadorjev dediščine kaste griotov nikoli ni prenehal negovati, hkrati pa si je pri tem dovolil ustvarjalno svobodo.

2

Takovske cveti Loški oder s satiro o ameriškem predsedniku prejel pohvalo v Srbiji

V Gornjem Milanovcu v Srbiji se je med 15. in 21. julijem odvilo že šesto mednarodno gledališko srečanje Takovske cveti. Edina slovenska predstava v tekmovalnem programu, November v izvedbi Loškega odra, je prejela posebno omembo.

2
Več

Zabava in slog

Zanimivosti Morski psi ob brazilski obali na testiranju s pozitivnimi izvidi na kokain

Morski psi ob obali Brazilije so imeli na testiranju pozitiven izvid na kokain. Morski biologi so testirali 13 brazilskih ostronosnih morskih psov iz morja blizu Rio de Janeira ter v njihovem mišičnem tkivu in jetrih odkrili visoke ravni kokaina.

4

Znani Raper Snoop Dogg med nosilci bakle na olimpijskih igrah

Olimpijski ogenj bo pred petkovo večerno slovesnostjo ob odprtju po Parizu ponesel tudi Snoop Dogg. Priljubljeni ameriški raper bo eden od nosilcev bakle v predmestju Saint-Denis, kjer je olimpijski stadion, je povedal župan okrožja Mathieu Hanotin.

33

Nova Zelandija Tekmovalec resničnostnega šova ubil in pojedel ogroženo ptico

Eden od tekmovalcev ameriškega resničnostnega šova Race to Survive (Tekma za preživetje) je med snemanjem na Novi Zelandiji ubil in pojedel ogroženo ptico.

23

ZDA 2024 Beyoncé dala Kamali Harris dovoljenje za uporabo pesmi "Freedom"

Kamala Harris je ob prvem uradnem obisku svojega volilnega štaba vanj vkorakala ob spremljavi Beyoncéjine skladbe "Freedom". Iz Kamalinega tabora so potrdili, da so jim dali predstavniki pop dive pravico za uporabo pesmi med celotno predsedniško kampanjo.

12

"Največja restavracija na svetu" Meni olimpijskih iger brez piščančjih kroketov in z več rastlinske prehrane

Na olimpijskih igrah v Parizu bodo, kot pritiče Francozom, dali več poudarka na kulinariki. Tako v olimpijski vasi ne bo nezdravih obrokov, kot so piščančji kroketi, več bo obrokov na rastlinski osnovi, športnikom bodo kuhali chefi z Michelinovo zvezdico.

19
Oglasno sporočilo

Citroënova nova generacija lahkih gospodarskih vozil: Berlingo Van, Jumpy in Jumper

Citroën predstavlja novo generacijo lahkih gospodarskih vozil: Berlingo Van, Jumpy in Jumper.

"Bolj vključevalna linija barbik" Na police prišla prva slepa barbika

60 let po tem, ko je na prodajne police prišla prva lutka Barbie, so pri Mattelu predstavili prvo slepo barbiko, da bi tako linijo naredili bolj vključujočo.

7
Več

Uredniški izbor

Zgodovinsko! Pogačar dobil kronometer, potrdil zmago na Touru in nasledil Pantanija

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je dobil še tretjo zaporedno etapo na Dirki po Franciji. Z veličastno zmago na kronometru je suvereno potrdil prevlado in končno zmago na letošnji Dirki po Franciji!

497

ZDA 2024 Biden sporočil, da se umika iz predsedniške tekme, in podprl Kamalo Harris

Predsednik ZDA Joe Biden je po več tednih pritiskov sporočil, da se umika iz predsedniške tekme. "Mislim, da je v interesu stranke in države, da se umaknem," je sporočil v pismu, objavljenem na omrežju X.

340

Azija Tretji plenum kitajske partije bolj kot reforme gospodarstva prinesel utrditev oblasti Šija

Na Kitajskem je potekal tretji plenum centralnega komiteja komunistične partije, ki ima med plenarnimi zasedanji posebno težo, saj na njem predvidoma določijo glavne gospodarske usmeritve za prihodnost, vendar letos ni postregel s prelomnimi odločitvami.

213

Dediščina Kakšen vonj ima mumija? Kako diši Leonardova slika? Odgovor prinaša prelomni znanstveni projekt.

Ste se kdaj spraševali, kakšen vonj ima mumija ali kako neki dehti katera od velikih slikarskih mojstrovin? Po zaslugi pionirskega projekta, v katerem so združili moči slovenski in poljski znanstveniki, bo zdaj takšne predmete zares mogoče poduhati.

17
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

56

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov