Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Tednik

Slovenija Kako "vroča" bo politična jesen?

Politolog Miro Haček za jesen napoveduje nadaljevanje tempa padanja podpore Gibanju Svoboda in spremembe na politični desnici. Filozof Boris Vezjak pa poudarja, da premierja Roberta Goloba ves čas rešuje skrajno udobna večina v parlamentu.

161

Zakonodaja Davčne spremembe: Obetajo se spremembe za espeje, dražje sladke pijače in alkohol

Največ sprememb davčne zakonodaje, ki jih pripravlja ministrstvo za finance, zadeva obdavčitev s. p.-jev oziroma tako imenovanih normirancev, nekaj popravkov je tudi pri obdavčitvi sladkih in alkoholnih pijač. Tiskanja računov v avtomatih ne bo.

36

V pripravi nov zakon V Sloveniji poraba antidepresivov za 90 odstotkov višja kot leta 2006

Podatki NIJZ-ja kažejo, da se je uporaba predpisanih antidepresivov od leta 2006 do konca lanskega leta povečala za 90 odstotkov. Ljudi, ki bodo potrebovali psihosocialno pomoč, naj bi bilo v prihodnosti še več, napovedujejo strokovnjaki.

111

Vojna v Ukrajini Nad Ukrajino več kot 200 brezpilotnikov in raket. Zelenski: Eden največjih ruskih napadov do zdaj.

V ukrajinskem glavnem mestu Kijev je ponoči odjeknilo več eksplozij, po vsej državi so se zjutraj znova oglasile sirene za zračne napade. Predsednik države Volodimir Zelenski je dejal, da je Rusija napadla državo z več kot 200 brezpilotniki in raketami.

206

Tour 202 Primož Čerin: Skrbi me, da Primoževa ekipa ni na pričakovani ravni

Vse ostaja zelo odprto po prvem tednu kolesarske Dirke po Španiji. Krepko še naprej vodi kolesar, ki ni spadal v ožji krog favoritov pred začetkom, v nedeljo sta se vrhu približala dva, ki so ju številni po nekaj slabih dneh v prvem tednu že odpisali.

90

Novice

Vojna v Gazi Izraelska letala napadla šolo z razseljenimi Palestinci. V zadnjem dnevu v Gazi ubitih 30 ljudi.

Izrael nadaljuje napade na Gazo. Izraelska vojaška letala so med drugim zadela še eno šolo z razseljenimi Palestinci. Ubitih in ranjenih je neznano število civilistov. ZN opozarja, da Izrael še naprej ovira dostavo humanitarne pomoči.

10

Zdravje Svet Onkološkega inštituta za vršilko dolžnosti direktorice imenoval Zlato Štiblar Kisić

Svet Onkološkega inštituta je za vršilko dolžnosti direktorice imenoval dosedanjo prokuristko Zlato Štiblar Kisić. Funkcijo bo začela opravljati s 1. septembrom, do konca avgusta pa bo inštitut še naprej vodil direktor Andraž Jakelj.

1

Zdravje V ljubljanskem zaporu pri zaporniku potrdili okužbo s tuberkulozo

Pri enem od zapornikov na Povšetovi ulici v Ljubljani je bila potrjena okužba s tuberkulozo. Kot je pojasnil direktor ljubljanskih zaporov, so bili uvedeni vsi predvideni protokoli, bolnik pa je trenutno na zdravljenju na Kliniki Golnik.

39

Šport

Prva liga Bravo s tretjo zaporedno zmago na vrh lestvice

Bravo je na zadnji tekmi 6. kroga Prve lige v Stožicah z 2:0 premagal Nafto 1903 in prevzel vodstvo na lestvici. Milan Tučić je zadel v prvem polčasu, najstnik Lan Hribar v drugem. Tekmeci so vmes stresli okvir vrat.

9

OP ZDA Shelton z odlično predstavo gladko odpravil nekdanjega zmagovalca Thiema

V New Yorku se je začel zadnji grand slam turnir sezone. Lanski polfinalist Ben Shelton je izločil zmagovalca Odprtega prvenstva ZDA iz leta 2020 Dominica Thiema s 6:4, 6:2 in 6:2 po uri in 50 minutah.

50

Nogomet Umrl je Sven Göran Eriksson

V 77. letu starosti je umrl eden najbolj znanih nogometnih trenerjev Sven Göran Eriksson, ki se je dalj časa boril z rakom. Januarja je sporočil, da mu preostaja največ leto dni življenja.

20

Prva liga Na derbiju za kaj več zmanjkalo svežine; Riera poslušal glasne žvižge

Nogometaši Maribora in Olimpije so v slogu frazema "volk sit, koza cela" opravili derbi pred tekmama sezone v Evropi. Po 1:1 v prvem polčasu so bili v nadaljevanju z mislimi že tudi pri četrtku.

149

SOS odmev Pri Rogliču in Vuelti brez drame ne gre: preobrati v gorah in zdravju

Dva strma zaključka za dve etapni zmagi, a vmes ekipna zabloda in predaja rdeče majice napačnemu kolesarju. Zdaj pa so tu še bolečine v križu. Ravno zdravje je bil glavna uganka za Primoža Rogliča pred 79. Dirko po Španiji, kjer se obeta nor drugi teden.

229
Oglasno sporočilo

Sejem, ki se ga veselimo

AGRA ob svoji 62. ponovitvi ohranja sloves največjega in najpomembnejšega tovrstnega sejma v tem delu Evrope. Z več kot 1700 razstavljavci iz več kot 30-ih držav ponuja vrhunsko opremo za pridelavo in živilstvo, odlična vina, jedi in zabavno druženje.

Odbojka Slovenke v torek začenjajo kvalifikacije za EP 2026

Po mesecu in pol napornih priprav se za odbojkarice Slovenije začenja zares. V torek bodo igrale uvodno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2026. V Ljubljani bodo tekmice Izraelke.

4
Več

Kultura

Grčija Zaradi kaosa v komisiji grški filmarji bojkotirajo kandidaturo za mednarodnega oskarja

Grška filmska akademija je izrazila svoje "ogorčenje" zaradi nedavnih potez grškega ministrstva za kulturo. Arbitrarna zamenjava oskarjevske komisije je popolnoma zamrznila izbor grškega kandidata za mednarodnega oskarja 2025.

Film in TV Kulturniki svarijo pred srbsko izročitvijo Andreja Gnjota Belorusiji

Več deset evropskih režiserjev, igralcev in drugih ustvarjalcev je srbske oblasti pozvalo, naj beloruskega aktivista Andreja Gnjota ne izročijo v rodno Belorusijo. Obtožen je utaje davkov, a njegovi podporniki opozarjajo, da gre za politični pregon.

2

Šuštar in smrt Na festivalu kamišibaja slavila predstava v gorenjskem narečju

V Piranu se je s podelitvijo nagrad v nedeljo sklenil 7. mednarodni festival kamišibaja Beli delfin. Prvič v zgodovini festivala se je zgodilo, da je vse nagrade pobrala ista oseba - Dragica Ropret Žumer s kamišibajem Šuštar in smrt.

Več

Zabava in slog

Svet živali V ljubljanski živalski vrt prispel par sibirskih tigrov, samica Arisa in samec Ussuri

V Živalski vrt Ljubljana sta prispela dveletna samica Arisa in triletni samec Ussuri sibirskega tigra, s čimer so zaokrožili letošnje pridobitve novih živali. Arisa je za zdaj še nezaupljiva, Ussuri pa veliko bolj umirjen.

5

Znani Severina po večurnem zadrževanju na srbski meji: Ne bom šla v Srbijo, dokler je diktator na oblasti

Srbska policija je v nedeljo zvečer na meji s Hrvaško več ur zadrževala hrvaško pevko Severino Vučković. Po zaslišanju so ji odobrili vstop v državo, a se je pevka odločila za vrnitev na Hrvaško.

59

V soboto jubilejni koncert Magnifico: "Vedno pišem v prvi osebi ednine, da ne bi koga užalil"

Po končani sagi o koncertu v Tivoliju Magnifico in njegovi oboževalci odštevajo zadnje dneve do jubilejnega koncerta, ki bo potekal na Mladinskem golf centru Stanežiče v Ljubljani.

27

Glasba Na jubilejnem Sanremu nov sistem glasovanja

Festival italijanske popevke Sanremo za prihodnjo jubilejno izdajo, ki jo bo vodil Carlo Conti, pripravlja številne novosti. Nov bo tudi sistem glasovanja.

Retro V Reziji na razstavi skrivnosti nekdanjih mizarjev

V dolini pod Kaninom v Italiji so v Muzeju rezijanskih ljudi na Solbici pred kratkim odprli razstavo, posvečeno mizarstvu, obrti, ki je še na začetku 20. stoletja dajala zaslužek marsikateremu domačinu.

2
Oglasno sporočilo

Prihaja recesija, vendar ni nujno, da je to slaba novica

Mali vlagatelji in varčevalci skoraj vsako recesijo dočakajo nepripravljeni in v njej izgubijo denar.

Nova medena kraljica Rebeka Medved bo skrbela za promocijo slovenskega čebelarstva

Na sejmu Agra v Gornji Radgoni so okronali novo medeno kraljico. Rebeka Medved bo naslednji dve leti skrbela za promocijo slovenskega čebelarstva in širjenje zavedanja o pomembnosti čebelarstva.

3
Več

Uredniški izbor

Noč zmaja Goran Dragić se je poslovil od košarke tam, kjer je najraje: na igrišču v družbi prijateljev

V Noči zmaja, poslovilnem večeru, se je zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance tudi uradno poslovil od košarke. "Nikoli ne bom pozabil, dal sem vse od sebe, ko sem igral za Slovenijo," je ob koncu spektakla povedal priljubljeni Gogi.

332

Kaspijsko morje Največje jezero na svetu bi se lahko do konca stoletja skrčilo za tretjino

Do konca stoletja bi se gladina Kaspijskega morja lahko znižala za 18 metrov, njegova površina pa bi se lahko zmanjšala za tretjino. Poleg nevarnosti za ekološki sistem največjega jezera na svetu bo imela sprememba vodostaja tudi geopolitične posledice.

127

Zdravje Na URI-ju Soča se bo predvidoma že jeseni nadaljevala rehabilitacija poškodovanih otrok iz Gaze

Slovenija bo nadaljevala projekt rehabilitacije palestinskih otrok iz Gaze, ki je bil prekinjen med epidemijo covida-19. Že jeseni naj bi na URI-ju Soča prišlo od osem do deset poškodovanih otrok v spremstvu enega družinskega člana.

5

Statistika 80 let statističnega urada: od štetja prebivalcev do obsežnih zbirk podatkov

Te dni 80 let delovanja praznuje statistični urad. Njegova vloga se je v osmih desetletjih močno spremenila – če je bila na začetku glavna naloga štetje prebivalstva, je danes zbiranje verodostojnih podatkov, na katere se lahko opirajo država in podjetja.

22
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Sifan Hassan ali nizozemska lokomotiva

Zakaj sem tako navdušen nad Sifan Hassan, Nizozemko, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu tekmovala na 5000 in 10000 metrov ter v maratonu? Vznemirjeno sem se spraševal, kako ji bo šlo.

12

Tomo Kočar Janko in Metka med resničnostjo, mitologijo in religijo

Jakob in Wilhelm Grimm sta v literarno zgodovino sicer res zapisana kot najslavnejša zbiralca pravljic, vendar je prava moč njune zbirke ravno v elementih, zaradi katerih bi ju kot zbiralca morali celo diskvalificirati.

10

Slavko Jerič Judo in plezanje slovenski klasiki, skrbijo trendi v atletiki in plavanju

Slovenski športniki se iz Pariza vračajo s tremi medaljami, kar je sicer najmanj v tem stoletju na poletnih olimpijskih igrah, vseeno pa so lahko zadovoljni s svojim izplenom. Malo bolj skrbijo trendi.

109

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

55
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov