Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Pogovor Poklukar: Razmere na Kočevskem niso varnostno najboljše

Razmere na Kočevskem niso najboljše, vendar je policija s povečanjem sil in aktivnosti vzpostavila red in varnost za vse državljane, je poudaril minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

Nevihta se pomika čez državo Ob močnih nalivih tudi močnejši sunki vetra

Pas padavin se pomika čez Slovenijo. Največ dežja je padlo v okolici Kočevja in Metlike. Vremenoslovci napovedujejo močne nalivi in sunke vetra tudi ponoči. Padavine bodo do jutra večinoma ponehale.

37

Gospodarstvo Agencija Kompas ponovno odpoveduje čarterske polete, po Lefkasu in Samosu še na Karpatos

Turistična agencija Kompas je za september odpovedala vse čarterske polete na grški otok Karpatos. To niso prve letošnje odpovedi, saj je na začetku julija Kompas odpovedal tudi nekatere polete na Lefkas in Samos iz Ljubljane.

20

Vdor v Rusijo Zelenski zaveznike pozval, naj dovolijo uporabo zahodnega orožja globoko v Rusiji

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je dejal, da želi Kijev v ruski Kurski oblasti vzpostaviti tamponsko območje, s katerim bi ruskim silam preprečili nove napade. Zahodne zaveznike je pozval, naj dovolijo uporabo njihovega orožja globoko v Rusiji.

213

Tretja etapa Van Aert v rdeči majici z dolgim sprintom švignil do zmage

Wout van Aert (Visma Lease a Bike) je zmagovalec 3. etape Dirke po Španiji, ki se je končala s sprintom v Castel Brancu. To je bilo zadnje dejanje na Portugalskem, saj se zdaj Vuelta seli v svojo domovino.

120

Novice

Diplomatska ofenziva ZDA Blinken: Izrael podprl ameriški predlog. V Gazi danes ubitih najmanj 25 ljudi.

Izrael je podprl premostitveni ameriški predlog za prekinitev ognja v Gazi, je po srečanju z izraelskim premierjem Benjaminom Netanjahujem sporočil zunanji minister ZDA Antony Blinken. Medtem so izraelske sile v Gazi danes ubile še najmanj 25 ljudi.

24

Dolenjska Župan Samo Pogorelc: Romi bodo morali sprejeti pravila, ki veljajo za vse

Napovedanega protesta prebivalcev romskih naselij pred stavbo občine Ribnica ni bilo. Prebivalci dveh od treh naselij, nezakonito zgrajenih na kmetijskih, deloma tudi zasebnih zemljiščih, zahtevajo dostop do pitne vode.

50

Gospodarstvo V Boxmarku do konca leta ob zaposlitev 120 delavcev

V tekstilnem podjetju Boxmark iz Kidričevega bo zaradi zmanjšanja števila pogodb do konca leta zaposlitev predvidoma izgubilo okoli 120 delavcev in delavk. Do oktobra naj bi jih odpustili 60, nato pa še dodatnih 60 do novega leta.

29

Šport

Risi po tretje olimpijske igre "Nikoli nismo bili favoriti, imamo pa svojo igro in cilje"

Hokejisti so se zbrali na Bledu, kjer bodo opravili večji del priprav za vrhunec leta. Konec avgusta in na začetku septembra jih v Rigi čakajo kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah leta 2026.

7

La liga Atletico za začetek sezone odnesel točko s Ceramice

Kar šest tekem uvodnega kroga nove sezone La lige se je končalo z remijem. Za konec so se brez zmagovalca razšli še nogometaši Villarreala in Atletica iz Madrida. Na Ceramici je bilo 2:2.

Svetla prihodnost Glivar na drugi etapi Dirke po Franciji za mlajše člane le za Pedersenom

Tudi na Dirki po Franciji za mlajše člane (Tour de l'Avenir) slovenskemu kolesarstvu kaže dobro. Gal Glivar je drugo etapo končal na drugem mestu za Dancem Henrikom Pedersenom, slovenski kolesar je drugi tudi v skupnem seštevku.

10

Tenis Sabalenka brez izgubljenega niza do zmage v Cincinnatiju

Belorusinja Arina Sabalenka je zmagovalka teniškega turnirja serije 1000 v Cincinnatiju. V finalu je bila boljša od Američanke Jessice Pegule s 6:3 in 7:5.

Tenis Zidanšek neuspešna v kvalifikacijah New Yorka

Sloveniji grozi, da bo na zadnjem teniškem turnirju za grand slam v sezoni v New Yorku – tako kot v Wimbledonu – ostala brez predstavnika v posamični konkurenci. Pot na glavni turnir skozi kvalifikacije je že končala Tamara Zidanšek.

9
Oglasno sporočilo

Citroën C5 Aircross Hybrid: prijatelj okolja in vašega življenjskega sloga

Vstopite v svet sodobne mobilnosti s Citroënom C5 Aircross Hybrid, kjer se napredna tehnologija združi z življenjskim slogom, ki stremi k trajnosti in udobju.

Premier liga Joao Felix se znova seli iz Atletica v Chelsea

Portugalski reprezentant Joao Felix vendarle zapušča Atletico. Potem ko ga je dvakrat posodil, je zdaj le našel njegovega kupca. 24-letni napadalec bo postal novi nogometaš Chelseaja.

2
Več

Kultura

Sonja Prosenc "Če smo iskreni s seboj, vemo, da bi bili lahko mi tisti, ki odvrnemo pogled od prometne nesreče"

Sonja Prosenc s svojim tretjim celovečercem, Odrešitev za začetnike, v slovenski film vnaša pridih absurda in razredne satire. Čeprav so njeni protagonisti na prvi pogled hladni pripadniki "posttranzicijskega nouveau richa", je moraliziranje ne zanima.

4

London Živalski vrt v Londonu je Banksyjev grafit gorile odstranil "iz varnostnih razlogov"

Banksyjevi grafiti iz serije London Zoo so v Londonu pritegnili veliko medijske pozornosti. Zadnjega, simboličen grafit gorile v živalskem vrtu, bodo zaradi varnosti odstranili, saj se bojijo, da bo končal kot drugi in bo vandaliziran ali ukraden.

Glasba Skrajno resna zabava: na Festivalu Ljubljana bodo odzvanjale melodije Franka Zappe

Na Festivalu Ljubljana bodo večer posvetili tudi glasbeni ikoni Franku Zappi. Skladbe z njegovega zadnjega albuma in serijo priredb za komorni ansambel bodo igrali poznavalci njegovih del iz Ensemble Dissonance pod vodstvom Jonathana Stockhammerja.

1
Več

Zabava in slog

Počitnice Fiksna cena, manj zapletov in vse bolj raznolika ponudba – turistični aranžmaji znova priljubljeni

Zaradi porasta cen zasebnih nastanitev, življenjskih stroškov na splošno in nepredvidljivosti letalskih potovanj se med evropskimi turisti znova krepi zanimanje za potovalne aranžmaje turističnih agencij, ugotavljajo poznavalci.

68

Romarski turizem Romarjev na Brezje vse več, a tam opozarjajo, da mora država za romarski turizem storiti več

V romarskem središču na Brezjah vsako leto največ ljudi naštejejo na veliki šmaren, število romarjev pa se iz leta v leto povečuje. A pogojev, da bi se romarski turizem razvijal še hitreje, za zdaj nimajo, sodelovati bo morala tudi država, opozarjajo.

10

Popkultura Cene Prevc in Panč: "Na začetku sem bil glede stand-upa kot kavč komentator"

"Za stand-up bi lahko rekli, da je svojevrstna psihoterapija, saj je veliko humorja na račun različnih predelanih travm, ki osvobajajo s smehom," je pred začetkom 17. Panča razložil organizator Andrej Težak - Tešky.

16

Strunjan Z aplikacijo Zgodbe Strunjana je spoznavanje krajinskega parka še privlačnejše

Če vas bo v teh poletnih dneh pot zanesla v Strunjan, boste morda zavili tudi v tamkajšnji Krajinski park. Da bi ga javnosti bolje predstavili, so v Turističnem združenju Portorož zasnovali zabavno in poučno brezplačno aplikacijo - Zgodbe Strunjana.

2

Znani Rusija nad fundacijo Georgea Clooneyja – v Rusiji ni več zaželena

Rusko generalno tožilstvo je sporočilo, da je prepovedalo delovanje fundacije, ki sta jo ustanovila ameriški filmski zvezdnik George Clooney in njegova žena Amal, znana pravnica s področja človekovih pravic.

22
Oglasno sporočilo

Sejem, ki se ga veselimo

AGRA ob svoji 62. ponovitvi ohranja sloves največjega in najpomembnejšega tovrstnega sejma v tem delu Evrope. Z več kot 1700 razstavljavci iz več kot 30-ih držav ponuja vrhunsko opremo za pridelavo in živilstvo, odlična vina, jedi in zabavno druženje.

Glasba Nagradna igra: z MMC-jem na koncert Magnifica

Magnificov koncert Pridi nocoj je v preteklih mesecih močno razburjal javnost. A glasbenik kljub vsemu obljublja, da bo koncert v Stanežičah nepozaben predvsem zaradi glasbe. Z malo sreče se ga boste lahko udeležili tudi vi.

3
Več

Uredniški izbor

Statistika 80 let statističnega urada: od štetja prebivalcev do obsežnih zbirk podatkov

Te dni 80 let delovanja praznuje statistični urad. Njegova vloga se je v osmih desetletjih močno spremenila – če je bila na začetku glavna naloga štetje prebivalstva, je danes zbiranje verodostojnih podatkov, na katere se lahko opirajo država in podjetja.

18

Afrika "Združeni arabski emirati bi lahko postali največji vlagatelj v Afriki"

Združeni arabski emirati so četrti največji vlagatelj v Afriki, a bi lahko postali celo vodilni, če se bo naložbeni trend nadaljeval, je prepričan politični analitik Corrado Čok, ki izpostavlja njihove naložbe v obnovljive vire energije in pristanišča.

62

Slovenija Zakaj kljub novim voznim redom potniki (še vedno) ostajajo brez prevozov?

S prvim julijem je začel veljati nov potniški vozni red, ki naj bi tako s številom prihodov in odhodov avtobusov kot s prilagoditvijo njihovih tras potnikom olajšal uporabo medkrajevnega potniškega prometa. Se je to res zgodilo?

117

Afrika "Rusija zapolnjuje praznino v Sahelu po umiku zahodnih sil, ljudje si želijo varnost in spremembe"

Vojaške hunte, ki so prevzele oblast v sahelskih državah in prekinile odnose z zahodnimi državami, predstavljajo navezovanje na Rusijo kot možnost za spremembe in alternativo zahodnemu vplivu, pojasnjuje Olayinka Ajala z britanske univerze Leeds Beckett.

212
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Sifan Hassan ali nizozemska lokomotiva

Zakaj sem tako navdušen nad Sifan Hassan, Nizozemko, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu tekmovala na 5000 in 10000 metrov ter v maratonu? Vznemirjeno sem se spraševal, kako ji bo šlo.

10

Tomo Kočar Janko in Metka med resničnostjo, mitologijo in religijo

Jakob in Wilhelm Grimm sta v literarno zgodovino sicer res zapisana kot najslavnejša zbiralca pravljic, vendar je prava moč njune zbirke ravno v elementih, zaradi katerih bi ju kot zbiralca morali celo diskvalificirati.

10

Slavko Jerič Judo in plezanje slovenski klasiki, skrbijo trendi v atletiki in plavanju

Slovenski športniki se iz Pariza vračajo s tremi medaljami, kar je sicer najmanj v tem stoletju na poletnih olimpijskih igrah, vseeno pa so lahko zadovoljni s svojim izplenom. Malo bolj skrbijo trendi.

109

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

55
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov