Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Gneča na nekaterih cestah in mejnih prehodih

Vojna v Ukrajini Ukrajinske sile uničile za Rusijo strateško pomemben most prek reke Sejm

Ukrajinske sile so uničile strateško pomemben most prek reke Sejm. Rusija zatrjuje, da je Ukrajina pri tem uporabila zahodno, najverjetneje ameriško orožje, očita pa ji tudi, da je bilo v napadu ubitih več prostovoljcev, ki so pomagali pri evakuaciji.

35

Turški parlament Erdoganove poslance označil za teroriste, sledil je množičen pretep

Med turškimi parlamentarci so po tem, ko je opozicijski poslanec vladno stranko označil za 'teroristično organizacijo', zapele pesti. Fizično obračunavanje v turškem parlamentu sicer ni nič nenavadnega.

1

Statistika 80 let statističnega urada: od štetja prebivalcev do obsežnih zbirk podatkov

Te dni 80 let delovanja praznuje statistični urad. Njegova vloga se je v osmih desetletjih močno spremenila – če je bila na začetku glavna naloga štetje prebivalstva, je danes zbiranje verodostojnih podatkov, na katere se lahko opirajo država in podjetja.

8

Promet Pred Karavankami 10-kilometrski zastoj, gneča tudi pred prehodi Šentilj in Ljubelj

Na slovenskih cestah je tudi ta konec tedna zgoščen promet, gneča je tako v smeri proti morju kot proti notranjosti. Pred predorom Karavanke je kolona dolga 10 kilometrov, predor občasno zapirajo.

18

Okolje Gregor Vertačnik: V zadnjem letu vsak drugi mesec v Sloveniji rekordno topel

Letošnje poletje bo med najtoplejšimi do zdaj, to velja zlasti za julij, ko so bile povprečne temperature v Sloveniji za dve stopinji in pol višje od za ta čas pričakovanih vrednosti.

60

Novice

Vojna v Gazi V Gazi potrdili prvi primer otroške paralize po 25 letih. V izraelskih napadih ubitih 34 ljudi.

V Gazi so prvič po 25 letih potrdili primer otroške paralize, je sporočilo palestinsko ministrstvo za zdravje. Zbolel je necepljeni desetmesečni dojenček. Medtem izraelska vojska nadaljuje napade na Gazo in Libanon, odredila je tudi nove evakuacije.

2

Črna kronika Streljanje pred mariborskim lokalom: poškodovan ni bil nihče, osumljenec pridržan

Zgodaj zjutraj so bili mariborski policisti obveščeni o streljanju pred lokalom. Po prvih podatkih je streljal 35-letni moški, ki so ga pridržali. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Praznik združitve s Prekmurjem Golob: "Praznujemo pogum naših prednikov"

"Danes lahko v svoji lastni državi simbolno praznujemo povezanost, enotnost in razcvet našega naroda. To ni samoumevno," je v poslanici ob prazniku združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom zapisal premier Robert Golob.

26

Šport

Športni SOS Slovenija z Rogličem lovi res redek hat-trick

Tadej Pogačar je letos že dobil Dirko po Italiji in Dirko po Franciji, če bi Primož Roglič dobil še Dirko po Španiji, bi poskrbel za zgodovinski trojček, tako redka kolesarska prevlada je do zdaj uspela le trem državam.

3

Dirka po Španiji Vuelta se začenja s kratkim kronometrom, Roglič na cesto ob 20.12

V Lizboni se bo popoldne s kronometrom začela 79. Dirka po Španiji. Edini Slovenec na startu je Primož Roglič (Red Bull Bora Hansgrohe), ki lovi rekordno četrto zmago.

11

Prva liga Se bo Mura vrnila v zmagovalne tirnice?

Danes se nadaljuje peti krog Prve lige. Vse se bo začelo v Murski Soboti, kjer bo Mura ob 17.30 gostila Bravo, ob 20.15 pa se bo začela tekma med Koprom in Nafto.

1

Nogomet Yamalov oče zapustil bolnišnico

Mounirja Nasraouija, očeta 17-letnega španskega nogometnega zvezdnika Lamina Yamala, ki so ga v okolici Barcelone v sredo zvečer zabodli, so odpustili iz bolnišnice.

3

Nemški pokal Bayern ob debiju Kompanyja zabil štiri gole

Vincent Kompany je z zmago debitiral na klopi Bayerna. Nemški klub z največ trofejami je v prvem krogu pokala s 4:0 v gosteh premagal Ulm.

Oglasno sporočilo

Razpeta med skupnostjo in prepovedano strastjo

Roman Prestopki irske avtorice Louise Kennedy je osupljiv prvenec o ljubezni, identiteti in surovi realnosti življenja v Belfastu sredi 70. let.

Konferečna liga Jug se je pri 11-m zanašal na instinkt, vmes pa je zamenjal tudi taktiko branjenja

Mariborčani v Bački Topoli niso blesteli, večkrat so bili v velikih težavah, a so se po streljanju enajstmetrovk veselili sladke zmage. Ažbe Jug je postal veliki junak, ubranil je dva strela z bele točke in zagotovil pot na Švedsko prihodnji četrtek.

6
Več

Kultura

Dediščina Projekt Delilah ostaja na Otoku: Velika Britanija preprečila izvoz papirjev Alana Turinga

Velika Britanija je preprečila izvoz dokumentov iz druge svetovne vojne, ki so bili last kriptologa Alana Turniga, genija, ki je razvozlal šifrirana sporočila nemške električne naprave Enigma in tako odigral pomembno vlogo pri zavezniški zmagi v vojni.

Poletni lutkovni pristan Princesa na zrnu graha, Huda mravljica in potep ob Dravi: lutke so zasedle Maribor

Lutkovno gledališče Maribor odpira 35. Poletni lutkovni pristan, na katerem bodo letos poleg slovenskih lutkovnih ustvarjalcev gostovali še lutkarji iz Finske, Italije, Slovaške, Madžarske in Francije. Na programu je 14 uprizoritev, tudi dve premieri.

Slovaška Ob protestih odstavljeno direktorico galerije podprla mednarodna skupnost umetnikov in galeristov

Po množičnem protestu proti slovaški ministrici za kulturo Martini Šimkovičovi je tudi 360 umetnikov, galeristov in kuratorjev izrazilo pismo podpore odstavljeni direktorici Narodne galerije Alexandri Kusá. Razmere na Slovaškem ostajajo napete.

15
Več

Zabava in slog

ZDA 2024 Trump zaslužil 300.000 dolarjev s prodajo Biblij – a je dolžen več milijonov

Donald Trump je zaslužil 300.000 dolarjev s prodajo posebne izdaje Biblije s svojim podpisom in na milijone dolarjev z nepremičninami – a je zaradi vrste tožb tudi dolžen več milijonov, razkrivajo njegovi finančni podatki.

2

Ture avanture Hamburg: Nekdanji nacistični bunker preuredili v hotel

Z 58 metri višine bunker St. Pauli v Hamburgu že več kot 80 let dominira veduti tega nemškega mesta. Zgrajen s prisilnim delom med nacističnim režimom je bunker temačna zapuščina najtemnejšega obdobja nemške zgodovine.

10

Znani Američanka si je skušala s finančno prevaro prilastiti Elvisov Graceland

Američanka iz zvezne države Misuri je obtožena, da je skušala družino pokojnega Elvisa Presleyja opetnajstiti za na milijone dolarjev in si prilastiti lastništvo Elvisove posesti Graceland.

Avtomobilnost Rekordno število kitajskih modelov v evropskem izboru

Nabor v izboru evropski avto leta še nikoli ni bil tako pester in bogat kot letos. Zasluga gre tudi rekordnemu številu kitajskih avtomobilov. Skupaj je prijavljenih 41 modelov.

7

Raziskava Z glasbo raziskovalci do boljšega razumevanja delovanja spomina

Študija je razkrila, da si starejši lahko tako dobro kot mladi zapomnijo glasbena dela, ki so jim že znana, a morajo nekateri deli možganov za to bolj delati. Ugotovitve so lahko pomembne za preglede starejših ljudi s tveganjem za razvoj demence.

Oglasno sporočilo

Učinkovito in okolju prijazno pranje perila z aparati Hisense

Danes gospodinjstva vse več pozornosti namenjajo zmanjševanju svojega okoljskega odtisa ter uvajanju trajnostnih praks v vsakodnevne rutine, kot je pranje perila.

Intervju Rise Against: "Smisel punka je, da si pristna različica sebe, vsota svojih življenjskih izkušenj"

"Upam, da smo del rešitve in ne del problema," pravi pevec Tim McIlrath o zapuščini ameriške zasedbe Rise Against, ki ustvarja že 25 let in je nedavno prvič zaigrala v Sloveniji. Basist Joe Principe ob tem upa, da bodo v ljudeh sprožili prave spremembe.

10
Več

Uredniški izbor

Slovenija Zakaj kljub novim voznim redom potniki (še vedno) ostajajo brez prevozov?

S prvim julijem je začel veljati nov potniški vozni red, ki naj bi tako s številom prihodov in odhodov avtobusov kot s prilagoditvijo njihovih tras potnikom olajšal uporabo medkrajevnega potniškega prometa. Se je to res zgodilo?

115

Afrika "Rusija zapolnjuje praznino v Sahelu po umiku zahodnih sil, ljudje si želijo varnost in spremembe"

Vojaške hunte, ki so prevzele oblast v sahelskih državah in prekinile odnose z zahodnimi državami, predstavljajo navezovanje na Rusijo kot možnost za spremembe in alternativo zahodnemu vplivu, pojasnjuje Olayinka Ajala z britanske univerze Leeds Beckett.

212

Intervju Psihološka pripravljenost: lekcije Janje Garnbret, Simone Biles in Novaka Đokovića

"Moramo se zavedati, da je vrhunski šport premikanje mej. Vsako premikanje mej iz neke cone, ne samo udobja, ampak cone, ki jo poznaš, je stres in športniki so praktično ves čas v tem premikanju mej nemogočega," poudarja športni psiholog Matej Lunežnik.

48

Protesti proti množičnemu turizmu "Težko je od turista, ki ima 14 dni dopusta na leto, pričakovati, da bo raje dal prostor domačinu"

"Mnogi trdijo, da so turisti slabi, neodgovorni, nespoštljivi in tako naprej. Prepričan sem, da v osnovi ni tako. Sistem je tisti, ki nas vodi v to, da moramo tudi kot turisti preživeti," opozarja poznavalec turističnih tokov Emil Juvan.

248
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Tomo Kočar Janko in Metka med resničnostjo, mitologijo in religijo

Jakob in Wilhelm Grimm sta v literarno zgodovino sicer res zapisana kot najslavnejša zbiralca pravljic, vendar je prava moč njune zbirke ravno v elementih, zaradi katerih bi ju kot zbiralca morali celo diskvalificirati.

7

Slavko Jerič Judo in plezanje slovenski klasiki, skrbijo trendi v atletiki in plavanju

Slovenski športniki se iz Pariza vračajo s tremi medaljami, kar je sicer najmanj v tem stoletju na poletnih olimpijskih igrah, vseeno pa so lahko zadovoljni s svojim izplenom. Malo bolj skrbijo trendi.

109

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

55

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

43
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov