Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 6. jul. 2024

Val 202 • Sob, 6. jul.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

Na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji so se začeli četrtfinalni boji. Po včerajšnjih tekmah sta že znana prva polfinalista, preostala dva bosta zvečer po obračunih Anglija : Švica in Turčija : Nizozemska.

07:00
Druga jutranja kronika: Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Mineva natančno 60 let od premiere filma A Hard Day`s Night, v katerem so člani slovite liverpoolske četverice igrali sami sebe. Šlo je za glasbeno komedijo, ki je izšla sredi največji beatlomanije, in se je v zgodovino vpisala kot eden najbolj vplivnih glasbenih filmov vseh časov.

08:30
Novice

Z Nikom Škrlecem se podajamo nekam, kjer je prijetno sveže in čofotavo. Poslušalca Matevža je med potapljanjem spreletelo logično vprašanje o tem, kaj ima z boljšo vidljivostjo pod vodo opraviti potapljaška maska, Nik pa se je potopil v fizikalno razlago … In, ja, popil tudi nekaj bazenske vode.

Evropsko nogometno prvenstvo v Nemčiji se nadaljuje s tekmami četrtfinala, po katerih bodo v boju za evropski naslov ostale le še štiri ekipe. Kolesarje na Touru čaka nova ravninska etapa, slovenske košarkarje pa polfinale olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Pireju, kjer se bodo pomerili z gostitelji Grki.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Potopisna predavanja biologa, fotografa, pilota in okoljevarstvenika Matevža Lenárčiča, ki je z ultralahkim letalom večkrat obletel zemeljsko oblo, so vedno zanimiva. Letalskim avanturam je v zadnjih letih dodal ekološko noto, saj je v sodelovanju z univerzo v Novi Gorici meril prisotnosti črnega ogljika v atmosferi. Njeno onesnaženje je bila tudi glavna tema predavanja na Colu nad Ajdovščino, na katerem je ob bogatem slikovnem gradivu izpostavil svoje poglede na navade in razvade človeštva, ki so krive za vse bolj očitne podnebne spremembe. O tem piše tudi v svoji najnovejši knjigi Točka brez vrnitve.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Na tolminskem Sotočju se jutri zaključuje 25. mednarodni umetniški in glasbeni festival Sajeta, ki že vse od leta 1998 povezuje različne ustvarjalne prakse in mednarodne glasbenike različnih žanrov. Ob 25. obletnici se bodo v petih dneh na več kot 30 koncertih na Sotočju in v Kinogledališču Tolmin predstavili izvajalci iz 17 držav, pripravili pa so pa tudi številne ustvarjalne delavnice za odrasle in otroke. Na Sotočju je tudi Mariša Bizjak.

12:30
Novice

13:30
Novice

Charles Aznavour je veljal za enega najbolj priljubljenih pevcev v Franciji. Francoza z armenskimi koreninami so večkrat primerjali s Frankom Sinatro, s katerim je tudi sodeloval. Bil je izjemno plodovit pevec - v kar 70 let dolgi karieri je kot komponist, pevec in pisec besedil ustvaril več kot 1200 skladb v devetih jezikih.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Slovenski košarkarji v Pireju lovijo olimpijsko vozovnico. Polfinale kvalifikacijskega turnirja prinaša dvoboj velikih zvezdnikov, Luka Dončića in Giannisa Antetokounmpa oziroma Slovenije in Grčije. Tekmovalni spored kolesarske dirke po Franciji pa ponuja novo ravninsko etapo in priložnost za sprinterske specialiste.

16:12
Popevka tedna

17:30
Novice

17:35
Obvestila

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov