Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Slovenija Podeljene najvišje državne nagrade na področju šolstva. Golob: "Vsem ste nam navdih."

Pred svetovnim dnevom učiteljev, ki je 5. oktobra, so v Cankarjevem domu podelili 11 državnih nagrad, od tega šest za izjemne dosežke in pet za življenjsko delo na področju šolstva. Zbrane je nagovoril premier Robert Golob.

Slovenija Levica za prepoved vplutja ladje Kathrin v Koper. Slovenija bi lahko kršila človekove pravice.

V koalicijski stranki Levica so pozvali k prepovedi vplutja tovorne ladje MV Kathrin v Koper. Kot so sporočili, k temu pozivajo, potem ko so bili razkriti pisni dokazi, da prevaža orožje, namenjeno za Izrael.

9

Slovenija Preiskovalna komisija DZ-ja o domnevno ukradenih otrocih v primerih ugotovila več skupnih točk

Preiskovalna komisija DZ-ja o domnevno ukradenih otrocih v porodnišnicah med letoma 1965 in 1991, ki je v četrtek zaslišala tri priče, je nadaljevala delo z zaslišanjem priče Graciele Fatorič. Meni, da deček, ki ga je rodila septembra 1984, še živi.

3

Slovenija Svetina: Socialne pravice niso privilegij, ampak enakovredne drugim človekovim pravicam

Varuh človekovih pravic Peter Svetina je članom odborov, pristojnim tudi za delo, socialne zadeve in izobraževanje, predstavil poročilo Varuha za lani. Socialne pravice, ki so v pristojnosti obeh odborov, niso privilegij, temveč so enakovredne drugim.

3

Slovenija Zakaj policija potrebuje nova pooblastila? Pomanjkanje se kaže zlasti v procesnem delu.

Na ministrstvu za notranje zadeve so pripravili okroglo mizo o smiselnosti sprememb policijskih pooblastil. Po besedah ministra Boštjana Poklukarja zakon o nalogah daje zadostna policija, potrebna pa so dodatna zlasti v procesnem delu.

14

Sodba vrhovnega sodišča: Znižanje plačila za poslovno uspešnost zaradi bolezni neutemeljeno

Vrhovno sodišče je v delovnem sporu prvič vsebinsko odločalo o vprašanju plačila za poslovno uspešnost oziroma božičnice, pri tem pa presodilo, da znižanje plačila za poslovno uspešnost zaradi odsotnosti z dela zaradi bolezni ni bilo utemeljeno.

60

Več novic iz Slovenije

Tarča: Državno zdravstvo ne razpada le navzven, ampak tudi navznoter

Vrste in razpadajoče stavbe so postali simbol državnega zdravstvenega sistema, za katerega vsako leto brez investicij namenimo več kot pet milijard evrov. Tudi glede mariborske onkologije se je politika zganila šele po tem, ko so bolniki povzdignili glas.

198

Sajovicu zelena luč odbora. Kot cilj izpostavlja nadaljnjo modernizacijo Slovenske vojske.

Ni veliko področij, za katera bi lahko dejal, da je koalicijska pogodba večinsko do tega trenutka že realizirana, je na predstavitvi pred odborom DZ-ja pojasnil kandidat za obrambnega ministra Borut Sajovic, sicer dozdajšnji vodja poslancev Svobode.

78

Benedejčič: Slovenija bo morala zagotoviti ustrezne zmogljivosti svoje vojske

Stalni predstavnik Slovenije v Natu Andrej Benedejčič je v Odmevih dejal, da generalni sekretar zveze Nato Mark Rutte nadaljuje pot, ki jo je ubralo zavezništvo. Dodaja, da Slovenija ne potrebuje naborniške vojske, vendar mora izpolniti zaveze do Nata.

86
Oglasno sporočilo

Že poznate sistem SPOT?

Sistem SPOT ponuja celovito podporo države za potencialne in obstoječe podjetnike ter druge poslovne subjekte.

Več

Lokalne novice

Maribor Razlog za zrušenje strehe športne dvorane Vrbanska še neznan: "To se ne bi smelo zgoditi"

Vzrok za porušenje dela strehe Športne dvorane Vrbanska še ni znan, policisti dogodek še preiskujejo. Izključeno ni niti kaznivo dejanje.

2

Črna kronika Mariborski policisti preiskujejo morebiten napad na županjo Poljčan

Mariborski policisti so prejeli prijavo oškodovane osebe, iz katere izhaja sum, da je bila poškodovana v prometni nesreči, ter prijavo, ki se je nanašala na sum storitve kaznivega dejanja napada na informacijski sistem. Šlo naj bi za županjo Poljčan.

1

Dolenjska Na Blokah, v Sodražici in Višnji Gori položili temeljne kamne za domove starejših občanov

Na Blokah, v Sodražici in Višnji Gori so danes položili temeljne kamne za tri dislocirane enote Doma starejših občanov Grosuplje v omenjenih krajih. Enote naj bi bile zgrajene v prvi polovici leta 2026.

14
Več

Izbor

Slovenija Spremenjen razpis za študentsko prehrano v novem študijskem letu. Bo omogočil bolj zdravo prehrano?

Letos študente pri prehrani čaka nekaj novosti. Na razpisu so dobili prednost ponudniki s kakovostnejšo in raznovrstnejšo prehrano, ki bodo morali zagotoviti vsaj dva različna obroka na dan. Študentje in NIJZ sicer opozarjajo na pomen zdrave prehrane.

53

Umetnost možnega Politični vrvež z modrimi lučkami

V domači politiki so strasti pregrete. Novinarjema Jerneju Šmajdku in Gašperju Lubeju se zdi nenavadno, da premier Golob vztraja pri branjenju ministrice Emilije Stojmenove Duh, ki je zaradi vrste razlogov že nekaj časa politično na izhodnih vratih.

24

Gospodarstvo Nov obračun omrežnine: na kaj bo moral biti pozoren povprečen uporabnik?

Oktobra začne veljati nov tarifni sistem obračunavanja omrežnine, ki prinaša tri cenovno različne časovne pasove, pri čemer bo najceneje med 22. in 6. uro zjutraj. Nova je tudi dogovorjena obračunska moč, ki je ne bomo smeli preseči.

439

Poskusi na živalih V Sloveniji se zmanjšuje število poskusov na živalih. Kaj to pomeni v praksi?

Kot kažejo evropska poročila, je Slovenija med državami, kjer opravijo najmanj poskusov na živalih. Zaradi (pre)majhnega števila poskusov nastajajo t. i. "presežki" živali, ki jih usmrtijo. Kakšni so torej postopki in prakse pri nas?

23

Deportacije prosilcev za azil "Tukaj sem si ustvaril življenje"

Arinze Bauldwin je pribežal iz Nigerije, ker se je bal za lastno življenje. Je grafični oblikovalec, v Sloveniji pa dela v podjetju s hitro prehrano. V Ljubljani živi od junija lani, zdaj pa ga želi naša država deportirati. In ni edini primer.

114

Bomo prehiteli potres? Kje je potresna sanacija? Zakaj na potresno ogrožene stavbe lepimo stiropor?

"To, da se nam čim manj objektov podre ob potresu, je zagotovo tudi ekološko," je v intervjuju za MMC opozoril inženir Andrej Pogačnik, ki pravi, da bi moral Eko sklad prevzeti tudi potresno sanacijo stavb, pri čemer brez potresne ne bi bilo energetske.

112

Intervju "Rome bolj kot etnična pripadnost v očeh večine opredeljuje drugačen način življenja"

"Spodbujati moramo preučevanje kulture, razvoj in ohranjanje jezika in identitete tudi pri Romih samih. Samozavestni Romi se bodo lažje vključevali v družbo," je prepričana Vera Klopčič, ki je preučevala zgodovino in stanje romske skupnosti v Sloveniji.

49
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov