Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Svet

Vojna v Gazi V izraelskih napadih v Gazi ubitih najmanj 25 ljudi. "Gazo brišejo pred našimi očmi."

V izraelskih nočnih napadih na okupirano Gazo je bilo ubitih najmanj 25 ljudi. Palestinska tiskovna agencija Vafa poroča, da je bilo samo v begunskem taborišču Bureidž ubitih najmanj 12 ljudi, še 25 je ranjenih.

4

Bližnji vzhod Izrael zjutraj izvedel nove napade na Libanon. Ubili naj bi visokega poveljnika Hezbolaha.

Libanonska Nacionalna tiskovna agencija poroča, da so izraelske sile zjutraj izvedle nove zračne napade na Bejrut in cilje v vzhodnem in južnem Libanonu. V ponedeljek naj bi ubili poveljnika Hezbolaha Suhaila Huseina Huseinija.

15

Vojna v Ukrajini V ruskem napadu na Harkov najmanj 11 ranjenih. Ruske sile pred Toreckom.

Ruske sile so napadle severovzhodno ukrajinsko mesto Harkov in ranile najmanj 11 ljudi, tudi otroka, sporočajo lokalne oblasti. Medtem je ruska vojska dosegla obrobje mesta Toreck na vzhodni frontni črti.

Evropa V Tirani množičen shod albanske opozicije. Protestniki so se spopadli s policijo.

Albanska opozicija je v ponedeljek v Tirani organizirala množičen shod proti vladi socialista Edija Rame, ki ga krivijo za nedavno obsodbo vidnega člana desnosredinske Demokratske stranke. Protesti so mestoma prerasli v nemire.

Evropa V BiH-u dan žalovanja za žrtvami katastrofalnih poplav in plazov

V Bosni in Hercegovini je dan žalovanja zaradi katastrofalnih poplav in zemeljskih plazov, ki so prejšnji teden prizadeli del države. Življenje je izgubilo okoli 20 ljudi, več jih še pogrešajo.

Podkast Noah Charney: ZDA niso več država, v kateri bi si želel živeti

"Ali si republikanec ali demokrat, je odvisno od tvojega socialno-ekonomskega položaja, izobrazbe in kraja, kjer živiš. Torej, če mi poveš, ali si študiral in kje si odrasel, lahko takoj povem, ali si demokrat ali republikanec," pravi Noah Charney.

142

Več novic iz sveta

Obletnica napadov 7. oktobra Od vdora Hamasa in trditve Izraela o samoobrambi do sojenja zaradi verjetnosti genocida in vojne

Mineva leto dni od vdora Hamasa in drugih oboroženih skupin iz okupirane Gaze na jug Izraela, ki je vprašanje Palestine vrnil v središče pozornosti in sprožil tako silovit odgovor Izraela, da je Meddržavno sodišče ugotovilo verjetnost genocida.

173

MMC-kast "Evropa je padla na zgodovinskem izpitu"

"Žal je ta prva obletnica lahko tudi obletnica nečesa, kar bo trajalo veliko dlje," trenutni zeitgeist oriše nekdanji predsednik Milan Kučan. Nekdanji predsednik Danilo Türk pa je dodal: "To je trenutek, ko stvari uhajajo izpod nadzora velikih sil."

131

Bližnji vzhod V Evropi ob obletnici napada Hamasa izrazi solidarnosti z Judi in pozivi h končanju vojne

V Evropi se ob obletnici vdora Hamasa v Izrael, ki je sprožil silovito izraelsko ofenzivo na Gazo, vrstijo izrazi solidarnosti z judovskimi skupnostmi in obenem pozivi k ustavitvi vojne, ki je opustošila palestinsko enklavo.

84

Vlogo kamnoloma v poplavah v Donji Jablanici bo preiskovalo tožilstvo v Mostarju

Po uradnih podatkih štaba civilne zaščite v Hercegovsko-neretvanskem kantonu je v poplavah in plazovih v osrednjem delu BiH-a umrlo najmanj 18 ljudi. Še vedno iščejo najmanj sedem pogrešanih oseb.

5
Več

Evropska unija

V Evropskem parlamentu so razpravljali o posledicah odločitve Nemčije, da uvede nadzor na mejah

Ker je Nemčija sredi septembra za pol leta uvedla nadzor na svojih notranjih mejah z vsemi sosedami, so poslanci Evropskega parlamenta včeraj v Strasbourgu dobro uro razpravljali o posledicah te odločitve.

11

Sodišče EU-ja: Spremembe spola in imena v eni od članic EU-ja druga članica ne sme zavrniti

Država članica EU-ja zakonite spremembe imena in spola v drugi članici ne sme zavrniti, je odločilo Sodišče EU-ja. Sodba temelji na primeru romunsko-britanskega državljana, ki mu je Romunija zavrnila spremembo rojstnega lista.

9

Evropska unija bo uvedla dodatne carine na kitajske električne avtomobile, Slovenija glasovala proti

Predlog Evropske komisije za uvedbo dodatnih carin na uvoz kitajskih električnih vozil je prejel zadostno podporo držav članic, so sporočili iz Bruslja, ki bo tako očitno uvedel carine v vrednosti od 7,8 do 35,3 odstotka.

243

Nemčija naj bi glasovala proti evropskim carinam na kitajska električna vozila

Nemčija naj bi v petek glasovala proti uvedbi carin Evropske unije na kitajska električna vozila, ki jo je predlagala Evropska komisija. Španija poziva h kompromisu s Kitajsko.

28
Več

Izbor

Bližnji vzhod Libanon, nekdaj "bližnjevzhodna Švica", iz gospodarske in politične tone še v humanitarno krizo

Libanon je bil stoletja pomembno trgovsko središče na Bližnjem vzhodu, v 60. letih so v Bejrut na počitnice prihajali slavni in bogati. A stare slave ni več, v zadnjih letih državo pretresata gospodarska in politična kriza, zdaj pa še izraelski napadi.

90

Globus "Kickl najverjetneje ne bo novi avstrijski kancler, a se dogajajo tudi presenečenja"

Po avstrijskih parlamentarnih volitvah, na katerih je prepričljivo zmagala skrajno desna Avstrijska svobodnjaška stranka pod vodstvom Herberta Kickla, še ni jasno, komu bo avstrijski predsednik Van der Bellen najprej podelil mandat za sestavo vlade.

24

Bližnji vzhod Šterbenc: Izrael hoče sprovocirati Hezbolah, saj si želi širše vojne

Izrael je z ubojem vodje Hezbolaha Hasana Nasrale pokazal, da lahko dela, kar hoče, in si z zaostrovanjem razmer želi širše vojne, je dejal poznavalec Bližnjega vzhoda Primož Šterbenc.

38

Nahajališča litija v Srbiji "Očitno je, da bodo breme evropskega 'zelenega prehoda' nosili ljudje iz doline Jadar"

"Zgodba, da si želijo odprti dialog, ni resnična," o namerah srbske vlade in podjetja Rio Tinto, ki želita v Srbiji odpreti rudnik litija, pravi aktivistka Jelena Bunić iz gibanja Marš sa Drine, ki opozarja na vse večjo represijo srbskih oblasti.

79

FOCAC "Kitajska želi zgraditi zavezništvo z Afriko in skupaj z njo oblikovati mednarodno ureditev"

Letošnji kitajsko-afriški vrh, ki je v Pekingu potekal ta mesec, je pokazal, da si želi Kitajska še okrepiti odnose z afriškimi državami in skupaj z njimi vplivati na mednarodno ureditev, je dejal analitik Christian Geraud Neema.

211

Bližnji vzhod Izrael o sabotaži brezžičnih naprav še vedno molči. Načrt naj bi izdelala obveščevalna enota 8200.

Po navedbah izraelskih in zahodnih medijev naj bi pri načrtovanju operacije, v kateri so v pozivnike pripadnikov Hezbolaha namestili majhno količino razstreliva, sodelovale izraelska obveščevalna služba Mosad, izraelska vojska in obveščevalna enota 8200.

134

Ob 10. obletnici "Referendum za neodvisnost leta 2014 je bil neke vrste škotska politična pomlad"

Na referendumu o neodvisnosti 18. septembra leta 2014 so se Škoti odločili, da ostanejo pod okriljem Združenega kraljestva, a glasovanje je vseeno prebudilo njihovo politično zavest, ugotavlja Alenka Jelen z univerze v Stirlingu na Škotskem.

12
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov