Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija "Za boljše varnostne razmere v krajih z večetnično skupnostjo sta pomembna dialog in sodelovanje"

Vodstvo policije je na novinarski konferenci predstavilo ukrepe, ki jih izvaja na območjih, kjer živijo Romi. Med drugim je zaradi spremenjenih varnostnih razmer v občinah Ribnica, Kočevje, Škocjan in Šentjernej v začetku julija okrepila svojo prisotnost.

100

Gospodarstvo Direktor Spirita Slovenija: Prebiti se v sam vrh ni lahko, pa naj bo to košarka ali posel

Med športom in gospodarstvom obstajajo številne sinergije, uspeh v obeh panogah pa je posledica enakih vrednot, so na okrogli mizi dan pred poslovilno tekmo košarkarja Gorana Dragića ugotavljali gospodarstveniki.

8

Vojna v Gazi Na pogajanjih v Kairu jedro spora mejni pas med Gazo in Egiptom, kjer želi Izrael obdržati nadzor

V Kairu se nadaljujejo pogajanja o prekinitvi ognja v Gazi, na katerih ni predstavnikov Hamasa. Glavno oviro za dosego dogovora naj bi predstavljal Filadelfijski koridor, ozek pas na meji med Gazo in Egiptom, od koder se Izrael ne želi umakniti.

25

Noč zmaja Znan meni gala večerje, na kateri bo Dragić gostil zvezdnike

Nocoj, na predvečer dobrodelnega spektakla Gorana Dragića Noč zmaja v Stožicah, bo slovenski košarkarski as na gala večerji na Ljubljanskem gradu gostil svoje zvezdniške kolege.

10

Dirka po Španiji Rogliču šest sekund bonusa za edini gorski izziv petkove etape

Danes je na kolesarski Dirki po Španiji na sporedu razgibana 7. etapa, ki zelo verjetno ne bo prinesla večjih pretresov v vrhu skupnega seštevka, kjer ima Avstralec Ben O'Connor kar 4:51 naskoka pred drugouvrščenim Primožem Rogličem.

166

Novice

Poplave Sekretar Šefic na Koroškem upravičencem predstavil cenitve njihovih nepremičnin

Državni sekretar in vodja službe za obnovo po poplavah in plazovih Boštjan Šefic je obiskal Koroško, kjer je s sodelavci upravičencem, katerih nepremičnine bodo odstranjene, predstavil cenitve njihovih nepremičnin.

1

Hišna preiskava Pri 43-letniku našli prepovedana mamila, avtomatsko orožje in naboje

Goriški kriminalisti so zaradi suma proizvodnje in prometa s prepovedanimi mamili opravili hišno preiskavo pri 43-letniku, pri katerem so našli in zasegli več snovi in rastlin, za katere sumijo, da gre za prepovedana mamila.

4

Nesreča vzela sedem življenj Našli še zadnjo žrtev z jadrnice, ki je potonila pri Palermu

Italijanski potapljači so našli še zadnjo žrtev brodoloma razkošne jadrnice, ki je v ponedeljek potonila v bližini Palerma. Gre za 18-letno Hannah Lynch, hčer tehnološkega magnata Mika Lyncha, ki je prav tako umrl v nesreči.

7

Šport

Noč zmaja Ob 20.00 na TV SLO 1/MMC: dobrodelni gala večer in nabor za sobotno tekmo

Danes je na sporedu dobrodelni gala večer ob slovesu legende slovenske košarke. Goran Dragić in njegovi gostje bodo zbirali sredstva za mlade športnike, ki potrebujejo podporo na poti do uspeha. Dogodek si oglejte na TV SLO 1/MMC od 20. ure dalje.

6

Bundesliga V Leverkusnu še okrepili ekipo in Bayernu napovedali oster boj za naslov

Prvič po enajstih letih Bayern ne bo začel sezone v vlogi branilca naslova. 62. sezona Bundeslige napoveduje izjemno izenačen boj za "solatni krožnik". Mnogi strokovnjaki so prepričani, da bo Bayer iz Leverkusna še podaljšal sušo Harryja Kana.

3

Vuelta obrnjena na glavo Nemška ekipa se posipa s pepelom: "Stvari so ušle izpod nadzora"

"Saj veste, kaj sem rekel včeraj: ne moreš nadzorovati vsega," je izgubo rdeče majice komentiral Primož Roglič, ki ga skupaj z ekipo zdaj čaka 15 etap in priložnosti, da ujamejo pet minut zaostanka za Benom O'Connorjem. "Bomo videli na koncu."

274

Noč zmaja KZS bo upokojil Dragićev reprezentančni dres s številko 3

V čast in poklon nekdanjemu kapetanu slovenske reprezentance Goranu Dragiću bo Košarkarska zveza Slovenije upokojila reprezentančni dres z njegovo številko 3, so sporočili s KZS-ja.

16

Konferenčna liga Šimundža: Švedi so nas presenetili z igro na preskok

"Izkazalo se je, da je Djurgarden ekipa, ki ima rep in glavo," je po porazu v Stockholmu povedal trener Maribora Ante Šimundža in priznal, da so njegove varovance presenetile 'dolge žoge' nasprotnika.

28
Oglasno sporočilo

Prihaja recesija, vendar ni nujno, da je to slaba novica

Mali vlagatelji in varčevalci skoraj vsako recesijo dočakajo nepripravljeni in v njej izgubijo denar.

Odzivi z Reke Sanchez: Ključno je bilo, da smo po zaostanku ohranili mirne živce

"Zmajoti, kar v hižico" je pisalo na transparentu, ki so ga sinoči na Reki razvili domači navijači. Toda nogometaši Olimpije se niso predali vnaprej, na prvi tekmi končnice Konferenčne lige so pokazali zobe favorizirani Rijeki in iztržili ugodni izid 1:1.

50
Več

Kultura

Film in TV "Pomislila sem, da laže." Kako je izogibanje resnici spodbudilo nastanek filma o Leni Riefenstahl.

Režiserka Leni Riefenstahl, ki se je v zgodovino zapisala kot "prva dama nacistične propagande", je snemala svoje telefonske klice, tudi pogovore z nacisti. Dvajset let po njeni smrti so bili ti vir za dokumentarec o tej kontroverzni nemški režiserki.

2

Dediščina Danski študent arheologije naletel na pravcati vikinški zaklad

Na Danskem je študent arheologije z detektorjem kovin naletel na dragoceno arheološko najdbo – odkril je sedem srebrnih zapestnic iz vikinškega časa. Gre za izjemno najdbo, ki kaže na razvejanost trgovskih povezav Vikingov, sporočajo iz Muzeja Mosegaard.

2

Intervju Mladen Stropnik: Če bi se kanoniziral, bi mi postalo blazno dolgočasno

Kako opisati Mladena Stropnika? Sam se izogiba klasičnim opisom z biografskimi dosežki in podatki. A tudi če se ne bi zmenili za njegovo željo, s takšnimi opisi ne bi prišli daleč. To je umetnik, ki uvidi svet drugače, v neraziskanih dimenzijah.

29
Več

Zabava in slog

Zanimivosti Španci slavijo brazilskega migranta, ki je rešil otroka z balkona, kot junaka

V španskem mestu Alicante pozdravljajo kot junaka brazilskega migranta, ki je tvegal lastno življenje, da bi rešil otroka, ki je visel z roba balkona v drugem nadstropju stanovanjske stavbe.

3

Znani Težave Bena Afflecka in JLo naj bi se začele že na medenih tednih

Zakonske težave Bena Afflecka in Jennifer Lopez naj bi se začele zelo kmalu – že na medenih tednih na Comskem jezeru v Italiji, navajajo viri blizu nekdanjega para.

16

Zanimivosti Morski levi zasedli plažo v Kaliforniji

Na stotine kalifornijskih morskih levov je zasedlo plažo San Carlos Beach v Montereyu na severu Kalifornije, zaradi česar so oblasti območje zaprle za javnost.

9

Ture avanture 80 odstotkov turističnih prenočitev julija ustvarili tuji turisti

V Sloveniji je bilo julija nekaj več kot milijon prihodov turistov, ki so ustvarili skoraj 2,9 milijona prenočitev. Tako prihodov kot prenočitev je bilo po podatkih statističnega urada za odstotek manj kot julija lani.

17

Avtomobilnost Avtomobilske barve so postale visokotehnološke

Barve so pomemben del prodajne strategije vsakega proizvajalca vozil. Pri Mazdi so pojasnili ozadje kovinske barve takuminuri, ki ustvarja močan kontrast med svetlobo in senco.

2
Oglasno sporočilo

Sejem, ki se ga veselimo

AGRA ob svoji 62. ponovitvi ohranja sloves največjega in najpomembnejšega tovrstnega sejma v tem delu Evrope. Z več kot 1700 razstavljavci iz več kot 30-ih držav ponuja vrhunsko opremo za pridelavo in živilstvo, odlična vina, jedi in zabavno druženje.

Zanimivosti Turisti na Kitajskem zidu lahko naročijo dostavo hrane z letalnikom

Lačni turisti, ki si ogledujejo Kitajski zid, lahko zdaj naročijo dostavo hrane kar po zraku. Kitajski velikan za dostavo hrane Meituan namreč uvaja ponudbo z droni, s katero bo strankam na zidu dostavljal hrano, pijačo in celo zdravstvene potrebščine.

Več

Uredniški izbor

Zdravje Na URI-ju Soča se bo predvidoma že jeseni nadaljevala rehabilitacija poškodovanih otrok iz Gaze

Slovenija bo nadaljevala projekt rehabilitacije palestinskih otrok iz Gaze, ki je bil prekinjen med epidemijo covida-19. Že jeseni naj bi na URI-ju Soča prišlo od osem do deset poškodovanih otrok v spremstvu enega družinskega člana.

5

Statistika 80 let statističnega urada: od štetja prebivalcev do obsežnih zbirk podatkov

Te dni 80 let delovanja praznuje statistični urad. Njegova vloga se je v osmih desetletjih močno spremenila – če je bila na začetku glavna naloga štetje prebivalstva, je danes zbiranje verodostojnih podatkov, na katere se lahko opirajo država in podjetja.

22

Afrika "Združeni arabski emirati bi lahko postali največji vlagatelj v Afriki"

Združeni arabski emirati so četrti največji vlagatelj v Afriki, a bi lahko postali celo vodilni, če se bo naložbeni trend nadaljeval, je prepričan politični analitik Corrado Čok, ki izpostavlja njihove naložbe v obnovljive vire energije in pristanišča.

66

Slovenija Zakaj kljub novim voznim redom potniki (še vedno) ostajajo brez prevozov?

S prvim julijem je začel veljati nov potniški vozni red, ki naj bi tako s številom prihodov in odhodov avtobusov kot s prilagoditvijo njihovih tras potnikom olajšal uporabo medkrajevnega potniškega prometa. Se je to res zgodilo?

117
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Sifan Hassan ali nizozemska lokomotiva

Zakaj sem tako navdušen nad Sifan Hassan, Nizozemko, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu tekmovala na 5000 in 10000 metrov ter v maratonu? Vznemirjeno sem se spraševal, kako ji bo šlo.

12

Tomo Kočar Janko in Metka med resničnostjo, mitologijo in religijo

Jakob in Wilhelm Grimm sta v literarno zgodovino sicer res zapisana kot najslavnejša zbiralca pravljic, vendar je prava moč njune zbirke ravno v elementih, zaradi katerih bi ju kot zbiralca morali celo diskvalificirati.

10

Slavko Jerič Judo in plezanje slovenski klasiki, skrbijo trendi v atletiki in plavanju

Slovenski športniki se iz Pariza vračajo s tremi medaljami, kar je sicer najmanj v tem stoletju na poletnih olimpijskih igrah, vseeno pa so lahko zadovoljni s svojim izplenom. Malo bolj skrbijo trendi.

109

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

55
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov