Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zdravje Stanovalec hiše ob onkologiji: "Za denar, ki ga ponujajo, dobim le staro dvosobno stanovanje"

Predsednik vlade Robert Golob je obiskal mariborsko onkologijo in potrdil, da se nadgradnja oddelka nadaljuje, česar po njegovih besedah ne morejo ustaviti pogajanja o nakupu bližnjih stanovanj. Vlada je nakup uvrstila v program naložb.

66

Slovenija Benedejčič: Slovenija bo morala zagotoviti ustrezne zmogljivosti svoje vojske

Stalni predstavnik Slovenije v Natu Andrej Benedejčič je v Odmevih dejal, da generalni sekretar zveze Nato Mark Rutte nadaljuje pot, ki jo je ubralo zavezništvo. Dodaja, da Slovenija ne potrebuje naborniške vojske, vendar mora izpolniti zaveze do Nata.

Evropska unija Odbor od Marte Kos in večine drugih kandidatov za komisarje zahteva dodatna pojasnila

Odbor Evropskega parlamenta za pravne zadeve (JURI) od 23 komisarskih kandidatov, vključno z Marto Kos, zahteva dodatna pojasnila v povezavi z njihovimi izjavami o interesih, ki jih je obravnaval dopoldne, poroča Politico.

40

Bližnji vzhod Mirovne sile v Libanonu ne bodo sledile pozivu Izraela, naj se umaknejo: "Ostajajo, kjer so. Vsi."

Izraelska vojska je ponoči iz zraka napadla središče libanonske prestolnice Bejrut in zadela tamkajšnji zdravstveni center. Umrlo je devet ljudi, še 14 je ranjenih. Napadi se nadaljujejo tudi v južnem delu mesta in na jugu države.

177

Evropska unija Nemčija naj bi glasovala proti evropskim carinam na kitajska električna vozila

Nemčija naj bi v petek glasovala proti uvedbi carin Evropske unije na kitajska električna vozila, ki jo je predlagala Evropska komisija. Španija poziva h kompromisu s Kitajsko.

3

Novice

Slovenija Tarča: Državno zdravstvo ne razpada le navzven, ampak tudi navznoter

Vrste in razpadajoče stavbe so postali simbol državnega zdravstvenega sistema, za katerega vsako leto brez investicij namenimo več kot pet milijard evrov. Tudi glede mariborske onkologije se je politika zganila šele po tem, ko so bolniki povzdignili glas.

105

Slovenija Zahtevali uvedbo sankcij in embargo na orožje: Dovolj imamo vojn in uničevanja

Na protestnem shodu, ki je potekal pod geslom "Proti genocidu – za svobodno Palestino", so udeleženci od slovenske vlade zahtevali uvedbo sankcij, embargo na orožje in prekinitev diplomatskih stikov z Izraelom.

36
Oglasno sporočilo

Kaj imata skupnega Tina Maze in Ana Praznik

Tina Maze in Ana Praznik sta uspešni in znani Slovenki, ki jima je skupno tudi, da sta bili žrtvi nepridipravov. Ti so o njima širili neresnice – dezinformacije, da bi se s tem okoristili.

Šport

Konferenčna liga Olimpija kljub zelo dobri igri v drugem polčasu doživela prvi poraz v tej sezoni

Nogometaši Olimpije so doživeli prvi poraz v letošnji sezoni. Heidenheim, ki je na šestem mestu Bundeslige, je v uvodnem krogu Konferenčne lige premagal Ljubljančane z 2:1.

157

Evroliga Bayern ohranil mirne živce in premagal Real Madrid

Novo sezono Evrolige je evropski prvak Panathinaikos odprl pri Albi v Berlinu s 87:77. Nasprotno sta se v gosteh opekla španska velikana. Barcelona je v Kaunasu klonila pred Žalgirisom s 74:67, Real Madrid pa v Münchnu proti Bayernu s 97:89.

Košarka Cedevita Olimpija šest tednov brez Lemarja

Cedevita Olimpija bo v naslednjem obdobju igrala brez Bryntona Lemarja. 29-letni branilec se je poškodoval na zadnji tekmi Evropskega pokala proti italijanski Umani Reyer Venezii in bo z igrišč odsoten najmanj šest tednov.

15

Evropska liga Maguire v 91. minuti rešil točko na spektaklu v Portu

V 2. krogu Evropske lige je bilo najbolj napeto na stadionu Dragao v Portu, kjer so gostitelji po hitrem zaostanku z 0:2 iztržili točko proti Manchester Unitedu (3:3). Rdeče vrage je v 91. minuti rešil Harry Maguire.

1

Alpska liga Celjani zapravili vodstvo s 3:1, a vseeno osvojili prvo točko

Hokejisti Zell am Seeja, ki jih vodi Marcel Rodman, so v 4. krogu premagali Celjane s 4:3 po kazenskih strelih. Gostitelji so se vrnili po zaostanku z 1:3. Varovanci Gala Korena so osvojili prvo točko v letošnji sezoni.

Oglasno sporočilo

Kako izbrati in kje kupiti najboljšo vzmetnico (180x200cm) za pare?

Kvalitetna vzmetnica je osnova do udobnega in zdravega spanca. Izbira prave in visoko kakovostne vzmetnice, med poplavo vzmetnic na trgu, zato zahteva skrben premislek in upoštevanje večjega števila dejavnikov, ki vplivajo na kakovost spanja.

Nogomet Fifa brez odločitve o Izraelu, uvedla je dve preiskavi

Mednarodna nogometna zveza na zasedanju izvršnega odbora v Zürichu ni odločala o suspenzu Izraela, temveč je po nasvetu neodvisnih strokovnjakov začela dve preiskavi domnevnega izraelskega kršenja pravil, je pojasnil predsednik Fife Gianni Infantino.

22
Več

Kultura

Kjoto Nintendov prvi muzej je nostalgično potovanje v zgodovino videoiger

Oktobra se turisti v Kjoto tradicionalno zgrinjajo tudi zaradi slikovitega, barvitega jesenskega listja. Letos imajo lahko še dodatno motivacijo: da bodo med prvimi obiskovalci v novem Nintendovem muzeju.

1

Film in TV Kontroverzna serija Pošasti je uspešnica – kljub ugovorom bratov Menendez

Serija Pošasti popiše zgodbo Lyla in Erika Menendeza, bratov, ki sta leta 1989 umorila svoje starše. V drugem tednu predvajanja na platformi Netflix je imela 50 odstotkov več ogledov kot v prvem, čeprav brata izpodbijata njeno interpretacijo dogodkov.

Film in TV Julia Roberts dobi častnega cezarja, "francoskega oskarja" za življenjsko delo

Oskarjevka Julia Roberts bo na 50. podelitvi najprestižnejših francoskih filmskih nagrad cezar, ki bo v Parizu 28. februarja prihodnje leto, prejela častno nagrado cezar.

Več

Zabava in slog

Lepota bivanja Boštjan Vuga o Elipsi: "Ta objekt je narejen za Ljubljano."

Prvi projekt črnogorskega investitorja družbe Čelebić v Ljubljani je končan. Elipso, ki ima tudi dva luksuzna penthousa, nekateri označujejo kot futuristični objekt. Arhitekt Boštjan Vuga pravi, da so želeli zasnovati predvsem objekt z značajem Ljubljane.

90

Gradbišče V Beogradu vse nared za rušenje znamenitega hotela Jugoslavija

Legendarni hotel Jugoslavija bodo zravnali s tlemi, priprave na to so že v polnem teku. Na mestu največjega in najmodernejšega hotela v nekdanji skupni državi naj bi še do mednarodne razstave EXPO 2027 zrasel luksuzni stanovanjsko-poslovni kompleks.

17

Slovenija Winner Na razstavi v Celju bo bevskalo več kot 10.000 psov z vsega sveta

Do 6. oktobra bo v Celju vse v pasjem duhu. Tam se je namreč začela mednarodna razstava Slovenija Winner, na kateri se bo v štirih dneh predstavilo več kot 10.000 štirinožcev 370 različnih pasem iz 62 držav.

5

Že 34. leto zapored Med prejemniki naziva Naj kopališče 2024 več povratnikov

Izmed več kot 65 sodelujočih kopališč se z nazivom Naj kopališče 2024 pohvalijo Aqualuna Term Olimia, Bioterme Mala Nedelja, Terme Paradiso, Velenjska plaža, Letno kopališče Slovenj Gradec in Vodno mesto Atlantis.

5

Znani Eden izmed zdravnikov priznal krivdo za smrt Matthewa Perryja

Zdravnik Mark Chavez je priznal krivdo v zaroti za distribucijo ketamina pokojnemu Matthewu Perryju. Anestetik je prodal zdravniku, ki ga je dobavil igralcu – zdravnika sta se spraševala, koliko bo "bedak" zanj plačal. Grozi mu do deset let zapora.

7
Oglasno sporočilo

Najpogostejša vprašanja pri izbiri talnih oblog

Odkrijte, kako lahko prava izbira parketa in vzdrževanje lesa vašemu domu vdahnejo toplino in trajno lepoto! Vabljeni, da se v nadaljevanju skupaj z nami podate na raziskovanje sveta parketa in parketarskih dobrih praks.

Avtomobilnost Mlade voznike e-skirojev je strah, da bo na cesto skočil otrok

Vprašanje preteklega tedna se je glasilo, česa je najbolj strah mlade voznike e-skirojev in e-koles? Odgovor je, da jih je strah, da bodo koga poškodovali.

11
Več

Uredniški izbor

Bližnji vzhod Libanon, nekdaj "bližnjevzhodna Švica", iz gospodarske in politične tone še v humanitarno krizo

Libanon je bil stoletja pomembno trgovsko središče na Bližnjem vzhodu, v 60. letih so v Bejrut na počitnice prihajali slavni in bogati. A stare slave ni več, v zadnjih letih državo pretresata gospodarska in politična kriza, zdaj pa še izraelski napadi.

90

Slovenija Spremenjen razpis za študentsko prehrano v novem študijskem letu. Bo omogočil bolj zdravo prehrano?

Letos študente pri prehrani čaka nekaj novosti. Na razpisu so dobili prednost ponudniki s kakovostnejšo in raznovrstnejšo prehrano, ki bodo morali zagotoviti vsaj dva različna obroka na dan. Študentje in NIJZ sicer opozarjajo na pomen zdrave prehrane.

51

Slovenski rekorderji Martin Strel: Šale o meni govorijo ljudje, ki v življenju niso naredili ničesar

Svoj prvi rekord je postavil leta 2000, torej pred skoraj četrt stoletja. Potem je nanizal še štiri, a kot pravi danes 70-letni Martin Strel, se postavljanja rekordov ni lotil zaradi rekordov samih, pri nobenem pa mu ni bilo lahko.

94

Gospodarstvo Nov obračun omrežnine: na kaj bo moral biti pozoren povprečen uporabnik?

Oktobra začne veljati nov tarifni sistem obračunavanja omrežnine, ki prinaša tri cenovno različne časovne pasove, pri čemer bo najceneje med 22. in 6. uro zjutraj. Nova je tudi dogovorjena obračunska moč, ki je ne bomo smeli preseči.

432
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov