Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija Kabinet predsednika vlade: Dvig RTV-prispevka minimalen v primerjavi z naraščanjem stroškov

Predsednik vlade Robert Golob se je srečal z vodstvom Radiotelevizije Slovenija zaradi poziva k zvišanju RTV-prispevka. Vlada bo o dvigu odločala do konca avgusta. Višina dviga predstavlja minimalen dvig v primerjavi z naraščanjem stroškov, pravijo.

19

Poplave Evropska komisija predlaga še 328 milijonov evrov pomoči, Leben lastnikom predstavil cenitve

Evropska komisija predlaga, da se Sloveniji iz solidarnostnega sklada za obnovo po poplavah nameni dodatnih več kot 328 milijonov evrov. Ob 100 milijonih evrov, ki so bili izplačani že decembra lani, bo tako Slovenija skupno prejela 428,4 milijona evrov.

86

Slovenija Ribniški župan v odzivu na kritike varuha človekovih pravic povabil na "doživetje v romsko naselje"

Predstavniki Regijske civilne iniciative za reševanje romske problematike so vlado pozvali k sestanku. Ribniški župan medtem varuhu človekovih pravic, ki je bil kritičen do njegovih izjav, očita, da "romsko problematiko rešuje s kavča".

78

Slovenija Urška Klakočar Zupančič: Zahtevo za preiskovalno komisijo o slovenski energetiki je nujno popraviti

Pogoji za izvedbo seje, na kateri bi obravnavali akt o odreditvi parlamentarne preiskave o delovanju podjetij v slovenski energetiki, ki sta ga vložila opozicijska SDS in NSi, niso izpolnjeni, je zatrdila predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič.

6

10. etapa Vuelte Van Aert napada tretjo zmago, brez napadov na rdečo majico

Po dnevu odmora sledi nova zanimiva etapa Dirke po Španiji. Kolesarji se bodo na poti od Ponteareasa do Baioneja (159,6 km) spopasti s štirimi kategoriziranimi vzponi. Kljub "le" 2852 višinskim metrom na papirju uradno gorska etapa.

177

Novice

Vojna v Ukrajini Ukrajinska vojska naj bi poskušala vdreti v Belgorod. Rusija nadaljuje obsežne napade na Ukrajino.

Rusija dan po enem od najhujših zračnih napadov nad Ukrajino znova obstreljuje ukrajinska mesta. V napadu na Krivi Rog in Zaporožje so bili ubiti štirje ljudje. Že v ponedeljek so napadi terjali najmanj štiri smrtne žrtve.

316

Sprememba Kobarid še dodatno zaostril pravila o plovbi

Kobariški odlok o plovbi po Soči, ki je nedavno prestal ustavno presojo, še naprej razburja. Na občini so namreč sprejeli nova, strožja pravila – ukinili so možnost nakupa enkratnih neimenskih dovolilnic na spletu in v turističnoinformacijskih centrih.

18

Slovenija Podjetje Ernst & Young opravlja zunanjo revizijo nakupa stavbe na Litijski

Ministrstvo za pravosodje je s podjetjem Ernst & Young podpisalo pogodbo za 38.552 evrov za revizijo nakupa sodne stavbe na Litijski cesti v Ljubljani. Revizija mora biti končana do začetka oktobra. Uvedba v delo je končana, rok za izvedbo je 40 dni.

13

Šport

Milano-Cortina 2026 Ekipni duh prednost risov, ki v Rigi lovijo tretji OI

Slovenske hokejiste v četrtek čaka prva od treh tekem, ki bodo odločile, ali bo nastopila na zimskih olimpijskih igrah leta 2026 v Cortini in Milanu. Na voljo je le ena vozovnica za OI, tekmeci v Rigi pa bodo (po vrsti) Latvija, Francija in Ukrajina.

25

Športno plezanje Še drugo zlato za Jennifer Buckley na mladinskem SP-ju

Slovenska športna plezalka Jennifer Eucharia Buckley je po sobotni zlati medalji v težavnosti v Guijangu na Kitajskem postala še svetovna prvakinja v kategoriji do 18 let na balvanih.

8

Tenis Prvi dvoboj Sinnerja po dopinškem škandalu

V New Yorku poteka drugi dan zadnjega teniškega turnirja za grand slam. V akciji sta tudi prva nosilca turnirja Jannik Sinner in Iga Swiatek. Nočni termin je rezerviran za Carlosa Alcaraza.

Športni SOS Najvišji zaostanek, ki ga je Roglič uspešno stopil: tri minute in sedem sekund

Primož Roglič je moral na poti do 21 zmag v skupnih seštevkih dvakrat izničiti zaostanek več kot dveh minut. Obakrat se je to zgodilo na Vuelti, kjer ima letos še večji izziv, saj je zaostanek za rdečo majico znašal že skoraj pet minut.

70

Nogomet Na seznamu Aćimovića tudi debitant Kojić

Selektor slovenske nogometne reprezentance do 21 let Milenko Aćimović je predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na prihajajočih dveh tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Prvi vpoklic je dobil igralec Olimpije Dino Kojić.

10
Oglasno sporočilo

Sejem, ki se ga veselimo

AGRA ob svoji 62. ponovitvi ohranja sloves največjega in najpomembnejšega tovrstnega sejma v tem delu Evrope. Z več kot 1700 razstavljavci iz več kot 30-ih držav ponuja vrhunsko opremo za pridelavo in živilstvo, odlična vina, jedi in zabavno druženje.

Košarka Dončić se bo poklonil svojemu vzorniku Petroviću na košarkarskem spektaklu v Zagrebu

Na Hrvaškem 5. septembra pripravljajo tekmo v spomin legendarnemu košarkarju Draženu Petroviću. Ogledal si jo bo tudi slovenski as Luka Dončić.

17
Več

Kultura

Film EFA bo za življenjsko delo nagradila "večnega mladeniča" in vizionarja Wima Wendersa

Letošnja nagrada za življenjsko delo Evropske filmske akademije (EFA) gre v roke 79-letnega nemškega režiserja Wima Wendersa za njegov edinstven prispevek v svetu filma. Wenders je sicer ustanovni član EFE in je nekaj let bil tudi njen predsednik.

Dediščina Dvig morske gladine ogroža več kot tretjino zgodovinskih območij v Turčiji in Grčiji

Več kot tretjina turških in grških zgodovinskih območij – ob obalah pa več kot polovica – je izpostavljena zelo velikemu ali velikemu tveganju, da bodo do konca stoletja potonila pod vodo zaradi dviga morske gladine kot posledice globalnega segrevanja.

20

Družinski muzikal Naša familija in vprašanja odraščanja, družine, tehnologije, interesa kapitala ter moči skupnosti

Tri gledališke hiše iz Kopra, Trsta in Reke so združile moči za družinski muzikal Naša familija skladatelja in režiserja Marjana Nećaka ter avtorice besedila in songov Saše Eržen.

Več

Zabava in slog

Konec obdobja Padla je zaščitena naravna znamenitost Kranja – stoletna sekvoja

Zaradi varnosti so morali v Kranju podreti sekvojo, ki je bila mestni simbol. 33-metrsko drevo je bilo že dolga leta nagnjeno, zmanjkalo mu je prostora za rast, začele so propadati korenine. Odstranjevanje je bilo zahtevno in je potekalo več ur.

Prihodnost brez papirja Letališče v Abu Dabiju naj bi postalo prvo, ki bo delovalo samo na podlagi prepoznave obraza

V Abu Dabiju načrtujejo, da bo Zajed do leta 2025 postalo prvo letališče na svetu z biometričnimi senzorji na vsaki letališki identifikacijski nadzorni točki. Potniki se bodo tako na letalo vkrcali le s pomočjo tehnologije prepoznave obraza.

3

"Orožje je utihnilo. Zvezde so se poravnale." Zasedba Oasis bo po več kot 15 letih spet zavladala odrom: "Pravi čas je"

Britanska zasedba Oasis se bo po okoli 16 letih, odkar je po prepiru bratov Liama in Noela Gallagherja razpadla, vrnila na koncertne odre. Za leto 2025 so člani že napovedali 14 koncertov po Veliki Britaniji in Irski, načrtujejo še več datumov.

42

Znani Srce Mariah Carey se para: na isti dan umrli njena mama in sestra

Ameriška pevka Mariah Carey žaluje in vse prosi za spoštovanje zasebnosti. Pred kratkim je namreč izgubila mamo Patrice, na isti dan pa je umrla tudi njena starejša sestra Alison.

3

Napovedujemo V ljubljanskem botaničnem vrtu na ogled razstava ciklam

V starem rastlinjaku Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani so te dni postavili priložnostno razstavo, ki prikazuje raznolikost ciklam, ki so nekoč naznanjale prihod jeseni. Ogled je brezplačen.

1
Oglasno sporočilo

Prihaja recesija, vendar ni nujno, da je to slaba novica

Mali vlagatelji in varčevalci skoraj vsako recesijo dočakajo nepripravljeni in v njej izgubijo denar.

Avtomobilnost Vozili smo nov renaultov SUV, ki gre tudi na bencin

Symbioz je nov Renaultov model, ki je umeščen med capturja in australa. Gre za kompakten družinski avto, naslednika modela scenic, ki mu je tudi zelo podoben. Ključna razlika med njima je, da symbioza še naprej žene (tudi) bencin.

12
Več

Uredniški izbor

Noč zmaja Goran Dragić se je poslovil od košarke tam, kjer je najraje: na igrišču v družbi prijateljev

V Noči zmaja, poslovilnem večeru, se je zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance tudi uradno poslovil od košarke. "Nikoli ne bom pozabil, dal sem vse od sebe, ko sem igral za Slovenijo," je ob koncu spektakla povedal priljubljeni Gogi.

333

Kaspijsko morje Največje jezero na svetu bi se lahko do konca stoletja skrčilo za tretjino

Do konca stoletja bi se gladina Kaspijskega morja lahko znižala za 18 metrov, njegova površina pa bi se lahko zmanjšala za tretjino. Poleg nevarnosti za ekološki sistem največjega jezera na svetu bo imela sprememba vodostaja tudi geopolitične posledice.

127

Zdravje Na URI-ju Soča se bo predvidoma že jeseni nadaljevala rehabilitacija poškodovanih otrok iz Gaze

Slovenija bo nadaljevala projekt rehabilitacije palestinskih otrok iz Gaze, ki je bil prekinjen med epidemijo covida-19. Že jeseni naj bi na URI-ju Soča prišlo od osem do deset poškodovanih otrok v spremstvu enega družinskega člana.

5

Statistika 80 let statističnega urada: od štetja prebivalcev do obsežnih zbirk podatkov

Te dni 80 let delovanja praznuje statistični urad. Njegova vloga se je v osmih desetletjih močno spremenila – če je bila na začetku glavna naloga štetje prebivalstva, je danes zbiranje verodostojnih podatkov, na katere se lahko opirajo država in podjetja.

22
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Obdobje v življenju, ko se vse bolj pozna

Si predstavljate, da bi pri devetdesetih letih še vedno tekli? Kazimira Lužnik bo 31. avgusta praznovala 90. rojstni dan. Še vedno teče in se želi preizkusiti na 21 km oktobra na Ljubljanskem maratonu.

7

Urban Praprotnik Sifan Hassan ali nizozemska lokomotiva

Zakaj sem tako navdušen nad Sifan Hassan, Nizozemko, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu tekmovala na 5000 in 10000 metrov ter v maratonu? Vznemirjeno sem se spraševal, kako ji bo šlo.

12

Tomo Kočar Janko in Metka med resničnostjo, mitologijo in religijo

Jakob in Wilhelm Grimm sta v literarno zgodovino sicer res zapisana kot najslavnejša zbiralca pravljic, vendar je prava moč njune zbirke ravno v elementih, zaradi katerih bi ju kot zbiralca morali celo diskvalificirati.

10

Slavko Jerič Judo in plezanje slovenski klasiki, skrbijo trendi v atletiki in plavanju

Slovenski športniki se iz Pariza vračajo s tremi medaljami, kar je sicer najmanj v tem stoletju na poletnih olimpijskih igrah, vseeno pa so lahko zadovoljni s svojim izplenom. Malo bolj skrbijo trendi.

109
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov