Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

ZDA 2024 Kamala Harris si je zagotovila zadostno število demokratskih glasov za nominacijo

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je zagotovila, da se je pripravljena pomeriti z Donaldom Trumpom na volitvah in zmagati. Nova kandidatka demokratske stranke si je že zagotovila podporo demokratskih delegatov, njeno kampanjo pa zasipajo z denarjem.

152

Intervju Pogačar je postal zrelejši, še vedno pa kdaj preseneti svoje stratege

"Po dveh drugih mestih na Dirki po Franciji je naredil korak naprej na vseh področjih, prihaja pa tudi v najboljša kolesarska leta," je izjemen uspeh Tadeja Pogačarja, tretjo zmago na Dirki po Franciji, komentiral Andrej Hauptman.

48

Ljubljana Kako poteka gradnja nove ljubljanske železniške postaje?

Dela na nadvozu nad Dunajsko cesto trajajo že nekaj časa, izvajalca za gradnjo nove železniške postaje pa Direkcija za infrastrukturo išče že nekaj časa. Dva razpisa sta se končala neuspešno, zdaj bodo poskusili ponovno. Kdaj jo torej lahko pričakujemo?

20

Zdravje Vročina, hrup in prah pestijo bolnike na kliniki za gastroenterologijo

Pacienti Kliničnega oddelka za gastroenterologijo na Japljevi v Ljubljani bivajo v nehumanih razmerah, poudarjajo njihovi svojci, saj so prostori ob gradbišču nove infekcijske klinike, ki jo bodo gradili še dve leti. Tudi predstojnik Štabuc se strinja.

5

U20 Klavžar: V katerem koli športu je največji uspeh, da lahko igraš za svojo državo

Urban Klavžar je svojo kariero v mlajših reprezentančnih kategorijah, kjer je bil ves čas nosilec slovenskih reprezentančni selekcij, sklenil na najlepši način – z medaljo, hkrati pa je bil ostrostrelec iz Domžal uvrščen še v peterko prvenstva.

16
Mobile
Desktop

Novice

Vojna v Gazi Netanjahu odpotoval v Washington, vendar se še ne bo sestal z Bidnom

Kljub vojni v Gazi, spopadih na severni meji in napadih jemenskih hutijevcev je izraelski premier Netanjahu odpotoval v Washington.

3

Vojna v Gazi Pogajanja na Kitajskem se bodo sklenila z deklaracijo o začasni vladi narodne sprave v Gazi

Kitajski zunanji minister Vang Ji, ki je v Pekingu gostil predstavnike palestinskih gibanj, je sporočil, da se ta strinjajo glede oblikovanja začasne vlade narodne sprave po koncu vojne v Gazi.

Portorož Air tractor si je ob pristanku poškodoval podvozje

Pri gašenju z letalom air tractor v bližini Ilirske Bistrice se je zgodil incident pri pristajanju letala na letališču v Portorožu. Letalo ni pristalo na kolesih, ampak na amfibijskem podvozju.

43

Šport

Tour nepogrešljiv del poletja Vsaj del Pogačarjevega šova videla polovica TV-občinstva

Vsaj del Dirke po Franciji je letos na TV Slovenija spremljalo 52 odstotkov oziroma 990 tisoč gledalcev, pri čemer je bila najbolj gledana 15. etapa, ko je Tadej Pogačar v Pirenejih dobil ciljni vzpon na Plateau de Beille.

13

NBA Spencer Dinwiddie se vrača v Dallas

Spencer Dinwiddie, ki je leta 2022 odigral pomembno vlogo pri preboju Dallasa v finale Zahodne konference, se vrača v Teksas. 31-letni ameriški košarkar je z Mavericsi podpisal enoletno pogodbo.

3

OI 2024 Pogačar odpovedal olimpijski nastop

Tadej Pogačar je zaradi preutrujenosti odpovedal olimpijski nastop v Parizu. Zamenjal ga bo njegov moštveni kolega pri ekipi UAE-ja Domen Novak, ob njem pa bodo Slovenijo zastopali še Matej Mohorič, Jan Tratnik in Luka Mezgec.

439

U20 Evropski podprvaki: "Material" je, fantje potrebujejo le izkušnje, vloge in minute

"Malce je grenkega priokusa, kajti finale se zmaguje, ne le igra, a smo vseeno zelo ponosni," so ob vrnitvi domov razlagali reprezentanti do 20 let, ki so na evropskem prvenstvu osvojili srebro. Potrdili so, da je slovenska košarkarska prihodnost svetla.

35

SOS-odmev Zgodovinski dvojček: Pogačar majice vodilnega ni nosil le na treh etapah

"Po predstavah in občutku, kako naj bi se risale etape v prihodnje, bi lahko Tadej Pogačar v prihodnosti napadel tudi rekord 35 etapnih zmag na Dirki po Franciji, sploh če ohrani pospešek, eksplozivnost in sprint navkreber," razmišlja Toni Gruden.

93
Oglasno sporočilo

Pridružite se velikanom vožnje

Se spomnite, kako ste opravljali vozniški izpit in svojega prvega avtomobila? Če časa od tedaj že dolgo ne merite več v letih, ampak desetletjih, veste, da se je vožnja precej spremenila.

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

56
Več

Kultura

Film Kateri filmi so ob zmagovalni Proslavi obveljali za vrhunce 71. Puljskega filmskega festivala?

Nedavno se je sklenil 71. Puljski filmski festival, v središču katerega so hrvaški filmi in hrvaške manjšinske koprodukcije. Velika zlata arena za najboljši hrvaški film je pripadla Proslavi. Katere filme letošnjega festivala še velja posebej izpostaviti?

Vizualna umetnost Vizualni umetniki so boj proti umetni inteligenci vzeli v svoje roke

Na fotografiji vidite platno zmagoslavne ženske z lovorovim vencem v iztegnjeni roki. Kar je videti kot klasična slika, v digitalni različici na spletu razkriva uporabo orodja Glaze. To naj bi sliko zaščitilo pred tem, da jo lahko uporabi generativna UI.

7

"Harris za Ameriko!" Hollywood se z olajšanjem odziva na Bidnov izstop iz predsedniške tekme

Na to, da predsednik Joe Biden novembra vendarle ne bo kandidiral za ponovno izvolitev, so se v Hollywoodu večinoma odzvali z olajšanjem. Nekaj zvezdnikov je v zadnjih tednih pozvalo k Bidnovemu umiku, zgovorna je bila tudi tišina drugih.

99
Več

Zabava in slog

"Bolj vključevalna linija barbik" Na police prišla prva slepa barbika

60 let po tem, ko je na prodajne police prišla prva lutka Barbie, so pri Mattelu predstavili prvo slepo barbiko, da bi tako linijo naredili bolj vključujočo.

Avtomobilnost Poziv k evropskemu časovnemu načrtu prehoda na električna vozila

Izvršni direktor Renaulta Luca De Meo je za poslovni dnevnik Les Echos izrazil dvome o časovnici prehoda na električna vozila v Evropi. V prvi vrsti bodo morali proizvajalci avtomobilov znižati stroške, če želijo doseči cilje glede električnih vozil.

1

Znani Prvorojenec Williama in Catherine praznuje enajsti rojstni dan

Leto je naokoli in princ George, drugi v vrsti za britanski prestol, praznuje enajsti rojstni dan. Ob tej priložnosti ga je v fotografski objektiv ujela njegova mati, princesa Catherine. Fotografija je obšla svet.

2

Festival Castle Ob Kolpi se bo zabavalo več kot 10.000 ljudi

V vasi Fara v občini Kostel ob reki Kolpi bo od 25. do 28. julija potekal glasbeni festival Castle, ki naj bi pritegnil več kot 10.000 obiskovalcev. Med nastopajočimi so Baby Lasagna, Magnifico, Koala Voice, Let 3, Fed Horses, Šank Rock ...

6

Video Krožišče v Pogijevi vasi z novo plastjo rumene barve

V Klancu pri Komendi znova nazdravljajo Tadeju Pogačarju, svojemu kolesarskemu junaku v čast, ki je tretjič osvojil najprestižnejšo kolesarsko dirko na svetu - Dirko po Franciji.

3
Oglasno sporočilo

Citroënova nova generacija lahkih gospodarskih vozil: Berlingo Van, Jumpy in Jumper

Citroën predstavlja novo generacijo lahkih gospodarskih vozil: Berlingo Van, Jumpy in Jumper.

Foto Nigerijski umetnik podrl rekord v ustvarjanju največje risbe na svetu

Nigerijski vizualni umetnik Fola David pravi, da je podrl rekord v ustvarjanju največje risbe na svetu. Guinnessova knjiga rekorda umetniškega podviga še ni priznala.

2
Več

Uredniški izbor

Zgodovinsko! Pogačar dobil kronometer, potrdil zmago na Touru in nasledil Pantanija

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je dobil še tretjo zaporedno etapo na Dirki po Franciji. Z veličastno zmago na kronometru je suvereno potrdil prevlado in končno zmago na letošnji Dirki po Franciji!

496

ZDA 2024 Biden sporočil, da se umika iz predsedniške tekme, in podprl Kamalo Harris

Predsednik ZDA Joe Biden je po več tednih pritiskov sporočil, da se umika iz predsedniške tekme. "Mislim, da je v interesu stranke in države, da se umaknem," je sporočil v pismu, objavljenem na omrežju X.

339

Azija Tretji plenum kitajske partije bolj kot reforme gospodarstva prinesel utrditev oblasti Šija

Na Kitajskem je potekal tretji plenum centralnega komiteja komunistične partije, ki ima med plenarnimi zasedanji posebno težo, saj na njem predvidoma določijo glavne gospodarske usmeritve za prihodnost, vendar letos ni postregel s prelomnimi odločitvami.

212

Dediščina Kakšen vonj ima mumija? Kako diši Leonardova slika? Odgovor prinaša prelomni znanstveni projekt.

Ste se kdaj spraševali, kakšen vonj ima mumija ali kako neki dehti katera od velikih slikarskih mojstrovin? Po zaslugi pionirskega projekta, v katerem so združili moči slovenski in poljski znanstveniki, bo zdaj takšne predmete zares mogoče poduhati.

17
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72

Slavko Jerič Izpad boli, a nogometaši so postavili dobre temelje za nadaljevanje zgodbe

Bile so sanje, bile so res lepe sanje, iz katerih nas je prebudil portugalski vratar Diogo Costa, ki je ukrotil vse tri slovenske enajstmetrovke. A po prespani noči gre potegniti veliko pozitivnega, ki obeta nadaljevanje slovenske nogometne zgodbe.

91
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov