Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Kolesarstvo Tratniku najprej zagodlo kolo, potem pa še telo

Remco Evenepoel je na prestolu olimpijskega zmagovalca v kronometru nasledil Primoža Rogliča. 2. je bil Ganna, 3. van Aert. Jan Tratnik je osvojil 27. mesto. Ženski kronometer je, prav tako v dežju, dobila Avstralka Grace Brown, Eugenia Bujak je bila 16.

710

Odprtje Slovenske hiše Predsednica poziva šport in vlado, naj uzakonita reprezentančne barve

Slovenska hiša 2024 v Parizu je uradno odprta, ob nagovoru pretežno športnofunkcionarskemu občinstvu pa je predsednica države Nataša Pirc Musar vrgla kost. Želi si dokončne ureditve in poenotenja reprezentančnih barv Slovenije.

173

Bližnji vzhod V napadu na nogometno igrišče na zasedeni Golanski planoti ubitih 10 ljudi, med njimi tudi otroci

Izraelska reševalna služba je sporočila, da je Hezbolah iz Libanona izstrelil rakete na zasedeno Golansko planoto, kjer je ena zadela nogometno igrišče v judovski naselbini in ubila deset ljudi, med njimi otroke. V napadu je bilo ranjenih 13 ljudi.

2

Goriška Voda v dveh naseljih v občini Kanal ob Soči po prvih analizah onesnažena s stirenom

Pitna voda iz vodarne Močila v občini Kanal ob Soči je po prvih analizah onesnažena s stirenom, so sporočili z občine. Prepoved uporabe vode iz vodovodnega omrežja velja za naselji Močila in Gorenje Polje, kar skupno vpliva na 160 ljudi.

9

1. dan iger Savšek brez presežka v polfinale, čez prvo oviro uspešno tudi Eva Terčelj

Slovenska judoistka Maruša Štangar je že po prvem dvoboju končala olimpijske nastope. V kvalifikacijah je uspešno nastopil branilec naslova kanuist Benjamin Savšek in se s 14. časom uvrstil v ponedeljkov polfinale. Zanesljiva je bila tudi Eva Terčelj.

64
Mobile
Desktop

Novice

Slovenija Konec tedna v znamenju počitniških zastojev

Sobota je minila v znamenju počitniških zastojev, zlasti na primorski in gorenjski avtocesti.

63

Vojna v Ukrajini Orban pravi, da je čas za mirovno politiko. Kučan podpira njegovo mirovno pobudo.

Madžarski premier Viktor Orban je v nagovoru madžarski manjšini v Baile Tusnadu v Romuniji poudaril, da bo morala Evropska unija spremeniti svojo politiko glede Ukrajine v smeri miru. Milan Kučan v njegovi "mirovni misiji" vidi alternativno pot k miru.

84

Vojna v Gazi Palestinski viri: V izraelskem napadu na šolo 30 mrtvih. Izrael: V šoli nadzorni center teroristov.

Izrael je po navedbah palestinskega zdravstvenega ministrstva v Gazi v napadu na šolo ubil 30 ljudi in ranil dodatnih sto. Izraelska vojska medtem trdi, da je šolo napadla, ker naj bi tam "operirali teroristi" palestinskega gibanja Hamas.

14

Šport

2. dan Pariza Začnejo rokometašice, končajo odbojkarji, vmes v boju za visoka mesta Eva Terčelj

V nedeljo bodo na olimpijskih igrah turnir začeli slovenski odbojkarji, ki se bodo ob 21. uri pomerili s Kanado. Dopoldne (11.00) bodo rokometašice igrale z Južno Korejo. Ves dan bo dogajanje zelo pestro.

Športni SOS Zgodovinski trojček Remca Evenepoela

Remco Evenepoel je edini kolesar v zgodovini, ki je postal svetovni prvak tako na cestni dirki kot v kronometru, hkrati pa ima tudi naslov olimpijskega prvaka.

12

Odbojka Pred odbojkarji zgodovinska prva tekma na igrah proti Kanadi

Slovenski odbojkarji bodo začeli zgodovinsko tekmo, svojo prvo na olimpijskih igrah. Njihov tekmec bo Kanada, ki ima precej več olimpijskih izkušenj, a z največjega tekmovanja odličja še nima. Prenos na TV SLO 2/MMC.

5

Košarka Wembanyama in Batum zlomila Brazilce; Kanada ugnala vztrajne Grke

Skupinski del košarkarskega olimpijskega turnirja se igra v Lillu na stadion Pierra Mauroyja. Na prvem obračunu so Avstralci, bronasti iz Tokia, z 92:80 premagali Špance. Zmagovito so začeli tudi Nemci, Francozi in Kanadčani.

34

Medalje prvega dne Prvo pariško zlato na Kitajsko; Märtens prekinil 36-letno nemško sušo v bazenu

Na olimpijskih igrah so prvi dan podelili 13 kompletov medalj. Eden od vrhunce sobote so bili plavalni boji, na 400 metrov prosto sta zmagala Nemec Lucas Märtens in Avstralka Ariarne Titmus, štafeti 4 x 100 pa so dobili Američani oziroma Avstralke.

4
Oglasno sporočilo

Pridobite doživljenjsko in pristno Microsoft Office 2021 ter Windows 11

Zbirka programov Microsoft Office ponuja izjemno kakovostne programe, ki jih uporabljajo podjetja, šole in posamezniki po vsem svetu. Ključni so predvsem za tiste, ki pogosto pišejo dokumente, preglednice ali elektronsko pošto.

Rokomet Jezni zaradi zapravljene priložnosti: "Premagali smo sami sebe"

Da so bili večino tekme boljši, a so zaradi izgubljenih žog v drugem polčasu zapravili vodstvo in posledično izgubili proti Španiji, so po prvem dejanju olimpijskih iger poudarjali slovenski rokometaši.

84
Več

Kultura

Dediščina Potapljači našli razbitino ladje z neodprtimi steklenicami šampanjca in mineralne vode

Poljski potapljači so v Baltskem morju odkrili ladjo iz 19. stoletja z veliko steklenicami šampanjca in mineralne vode znamke Selters. Na najdbo so naleteli povsem po naključju, raziskave pa bodo nadaljevali s švedskimi strokovnjaki.

3

Premiera v Galeriji Škuc Ali je čista ljubezen med dvema človekoma, upoštevajoč zahteve družbe, sploh mogoča?

Ivan Cankar je v delu Gospa Judit kritiziral meščansko moralo, ustvaril nov ženski lik in prepletal hrepenenje z družbenimi temami. Predstava po motivih Cankarjevega dela bo nocoj zaživela v Galeriji Škuc v režiji Alena Jelena in v priredbi Tatjane Doma.

1

Film in TV Amazon kupil studio Bray: se v Angliji razvnema tekma za studijske prostore?

V Združenem kraljestvu se boj za studijske prostore razplamteva zaradi davčnih olajšav in talentov. Amazon je nazadnje kupil znane prostore studia Bray, ki deluje že 70 let. Nakup sledi Amazonovi širitvi v regiji in obljublja večje produkcije.

1
Več

Zabava in slog

Utrinki Olimpijski vrtec: Kako nova pobuda Allyson Felix spreminja pravila igre

Allyson Felix, najbolj odlikovana atletinja v zgodovini olimpijskih iger, ima v Parizu novo poslanstvo: podpora materam. Felix se je povezala s proizvajalcem otroških plenic s ciljem, da prvič v zgodovini iger zagotovi varstvo otrok v olimpijski vasi.

4

Nujne spremembe Tudi Santorini se šibi pod množičnim turizmom

Naraščajoče število turistov naj bi pritiskalo na zastarelo infrastrukturo Santorinija in izrivalo otočane s stanovanjskega trga. Zato lokalne oblasti pozivajo k omejitvi obiskovalcev s križarjenj s približno 17.000 na 8000 na dan.

1

OI 2024 Gostinska ponudba Slovenske hiše: Na meniju potica, žlikrofi, kremšnita – in kosilo s 3 zvezdicami

Se lahko štruklji, idrijski žlikrofi, bakalca in blejska kremna rezina primerjajo s quiche Lorraine, sufleji, tarte tatin, bouillabaisse in drugimi slovitimi francoskimi jedmi? V Slovenski hiši bodo skušali obiskovalcem dokazati, da se.

23

Končana obnova Po 12 letih spet odprta legendarna Pot ljubezni v Italiji

Po dolgotrajni obnovi Via dell'Amore, ki se je zaprla septembra leta 2012, je ta spet odprta. Pot ljubezni, ki vodi po središču območja Cinque Terre, bo sprva odprta samo za prebivalce in lastnike počitniških hišk, od 9. avgusta pa še za turiste.

2

Električna revolucija Olimpijski kotel letos drugačen – ponoči lebdi, ogenj pa je iz vode in elektrike

Letošnji olimpijski kotel so posvetili bratoma Montgolfier, ki sta bila francoska pionirja toplozračnih balonov. Tako 30-metrska stvaritev ponoči lebdi 30 metrov nad parkom Tuilerije, vtis ognja pa daje 40 LED-svetil, ki osvetljujejo oblak vodne pare.

14
Oglasno sporočilo

Značilnosti cementnih lepil: potrebna večja jasnost in preglednost

Trg keramičnih ploščic se v zadnjih desetletjih nenehno razvija, pojavljali so se novi materiali in v zadnjem času številni formati ploščic.

Hud spodrsljaj Južno Korejo organizatorji OI zamenjali za Severno, južnokorejski predsednik: "Naj se to ne ponovi."

Predsednik MOK-a Thomas Bach se je južnokorejskemu predsedniku opravičil, da so državo med odprtjem OI naznanili z uradnim imenom Severne Koreje. Yoon Sukyeol je prosil, naj se podobna napaka ne ponovi, obenem pa zaželel uspešne olimpijske igre.

22
Več

Uredniški izbor

Ljubljana Podgane (še) ne ogrožajo Ljubljane

Miklošičev park je zaradi deratizacije zaprt vse od začetka junija. Deratizacijo je izvajal laboratorij za varno hrano, kjer pravijo, da je deratizacija predvidena v treh sklopih, po vsakem pa je treba počakati tri tedne, da sredstva dosežejo svoj namen.

51

Okolje Zakaj se je načrtovani množični odlov nutrij na Ljubljanskem barju ustavil po le treh mesecih?

"Pristojnim mora postati jasno, da nutrij ni treba odstranjevati samo zaradi škode, ki jo povzročajo, ampak že zaradi evropske uredbe," opozarja predsednik ZLD-ja Ljubljana Lado Bradač. V KPLB-ju pozivajo k spremembi zakonodaje, a za zdaj neuspešno.

85

Intervju Pogačar je postal zrelejši, še vedno pa kdaj preseneti svoje stratege

"Po dveh drugih mestih na Dirki po Franciji je naredil korak naprej na vseh področjih, prihaja pa tudi v najboljša kolesarska leta," je izjemen uspeh Tadeja Pogačarja, tretjo zmago na Dirki po Franciji, komentiral Andrej Hauptman.

63

Zgodovinsko! Pogačar dobil kronometer, potrdil zmago na Touru in nasledil Pantanija

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je dobil še tretjo zaporedno etapo na Dirki po Franciji. Z veličastno zmago na kronometru je suvereno potrdil prevlado in končno zmago na letošnji Dirki po Franciji!

497
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

56

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov