Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija Koalicija podpira Vesela, čeprav naj bi Ursula von der Leyen želela menjavo

Koalicija enotno podpira kandidaturo Tomaža Vesela za mesto evropskega komisarja. Slovenija tako kot skoraj vse druge članice EU-ja ni ustregla pozivom predsednice Evropske komisije Ursula von der Leyen za spolno uravnoteženost v novi sestavi komisije.

114

Slovenija Še en kratki stik med predsednico države in predsednikom vlade?

Ali na kritične besede predsednice države zaradi vladnega povabila nekdanje izraelske zunanje ministrice na Bled pomenijo neenotno zunanjo politiko ali le vnovičen kratki stik med predsednico države in predsednikom vlade?

62

Gospodarstvo Tešu z januarjem 2025 grozi stečaj. Država naj bi ga finančno reševala z interventno zakonodajo.

Finančno stanje Teša je tako slabo, da sta z novim letom hkrati ogrožena proizvodnja elektrike in ogrevanje za 35.000 tamkajšnjih prebivalcev. Na MOPE-ju napovedujejo interventni zakon, ki bo zagotovil sredstva za njegovo nadaljnje, a omejeno obratovanje.

288

Vojna v Ukrajini V napadu na ukrajinski vojaški inštitut ubitih najmanj 51 ljudi

V ruskem napadu na vojaški inštitut v Poltavi v osrednji Ukrajini je bilo ubitih najmanj 51 ljudi, 235 je bilo ranjenih. V napadih drugje po državi so umrli še trije ljudje.

180

16. etapa Vuelte Roglič le še pet sekund za rdečo majico

Primož Roglič se je v 16. etapi Vuelte sredi zaključnega vzpona ekstra kategorije na Covadongo otresel Bena O'Connorja, ki ni mogel držati tempa najboljših. A Avstralec se je v zaključku pobral in obdržal rdečo majico vodilnega.

756

Novice

Črna kronika Mladi objestneži nad avtomate za pijačo. Policija opozarja na porast tovrstnih kršitev.

Objestneži so se v soboto zvečer znesli nad avtomati za prodajo pijač. S PU Koper opozarjajo, da so v zadnjem letu opazili 30-odstotni porast poškodovanja tujih stvari. Iz podjetja avtomatov za pijačo so sporočili, da se takšni dogodki pojavljajo v Istri.

6

Zdravje V bolnišnici Trbovlje zaradi kadrovske stiske začasno zaprli pediatrični oddelek

V Splošni bolnišnici Trbovlje so zaradi bolniških odsotnosti, ki so dodatno zaostrile kadrovsko stisko, za en teden zaprli pediatrični oddelek. V tem času ne bodo izvajali niti porodov, ambulantna dejavnost pediatričnega oddelka pa bo potekala nemoteno.

89
Oglasno sporočilo

Ženska, ki spreminja pravila igre

Janja Garnbret je pod žaromete stopila kot najstnica in od takrat odrasla v izjemno mlado žensko, ki se ne boji kreniti z ustaljene poti.

Šport

Liga narodov Drkušić po poku močne petarde v bližini ne čuti posledic

"Po tekmi nekaj ur nisem ravno dobro slišal, zdaj pa je vse v najlepšem redu," je na Brdu pri Kranju povedal Vanja Drkušić in razblinil vprašanja, ali bo po nedeljskem incidentu na tekmi Crvene zvezde pripravljen za srečanje Lige narodov proti Avstriji.

3

Tenis Navarro osvojila 24 od zadnjih 28 točk za polfinale New Yorka

Američanka Emma Navarro se je prvič v karieri uvrstila v polfinale teniškega turnirja za grand slam, potem ko je v New Yorku s 6:2, 7:5 premagala Španko Paulo Badosa. 22-letnica je v drugem nizu zaostajala 1:5.

5

Paralokostrelstvo Živa Lavrinc po slabšem zadnjem strelu v petico izpadla v četrtfinalu

Paralokostrelka Živa Lavrinc je izpadla v četrtfinalu paraolimpijskih iger v Parizu in zasedla končno šesto mesto. Na tekmovanju z ukrivljenim lokom jo je s 6:4 premagala Selengee Demberel iz Mongolije, četrta strelka na svetovni lestvici.

4

Prva liga Svit Sešlar do konca sezone posojen igralec v Celju

Svit Sešlar, ki se je avgusta lani iz Olimpije preselil v drugo turško nogometno ligo k Eyüpsporu, se vrača v Slovenijo. Klub iz Carigrada, ki zdaj igra v prvi ligi, se je za enoletno posojo dogovoril s Celjem.

58

Liga NHL Draisaitl podpisal rekordno pogodbo z Edmontonom

Nemški hokejist Leon Dreisaitl je podpisal osemletno podaljšanje pogodbe z NHL-ekipo Edmonton Oilers, ki mu bo navrgla 112 milijonov dolarjev. 28-letnik bo imel tako povprečno najvišjo letno plačo v zgodovini Lige NHL.

3
Oglasno sporočilo

Odrski spektakli v abonmaju Veličastni Cankarjevega doma

Osma sezona gledališkega in sodobnoplesnega programa Cankarjevega doma prinaša vrhunce glasbenega ter klasičnega gledališča z vsemi mogočimi »križanci«. Od jeseni dalje si jih boste lahko ogledali v največjem kulturnem hramu kot del abonmaja Veličastni.

Nogomet Ronaldo še vedno želi igrati za Portugalsko

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je prvič spregovoril o morebitnem odhodu iz reprezentance: "Če ne bom več dodana vrednost, bom prvi odšel."

36
Več

Kultura

Grčija Rekordne temperature in suša razkrivajo stene hiš potopljene vasi v bližini Aten

Gladina vode v atenskem glavnem rezervoarju vode zaradi vztrajne vročine pada, s tem pa razkriva ruševine nekdanje vasi Kallio. Gladina vode umetnega jezera je po ocenah tamkajšnjih prebivalcev upadla že za 40 metrov.

Knjige Kriza knjižnic v Združenem kraljestvu: vsako leto zaprejo ali prepustijo prostovoljcem 20 knjižnic

Od leta 2016 je bilo v Združenem kraljestvu zaprtih ali prepuščenih prostovoljcem več kot 180 knjižnic, ukinjenih približno 2000 delovnih mest, najbolj prikrajšana območja pa so štirikrat pogosteje izgubila knjižnico kot najbogatejša.

4

Dediščina Bo obnova gradu Turjak končana do poletja 2026?

Ministrstvo za kulturo znova išče izvajalca za prenovo gradu Turjak. Ponovitev razpisa vzbuja skrb zaradi potencialnih nadaljnjih zamud, zaradi katerih bi moralo ministrstvo vrniti 10 milijonov evrov evropskih sredstev.

1
Več

Zabava in slog

"Primer dobre prakse" Že 13. krvodajalska akcija nogometnega kluba Maribor

Ena izmed najmnožičnejših krvodajalskih akcij pri nas je akcija Vijolična kri, ki jo že 13 let pripravljajo v mariborskem Ljudskem vrtu. Izvaja jo Center za transfuzijsko medicino mariborskega kliničnega centra v sodelovanju z Nogometnim klubom Maribor.

3

20za20 Znana glasbena imena in 130 Sokijevih bobnarjev bodo v Mariboru uprizorili glasbeno razkošje

V nedeljo se bo na Glavnem trgu v Mariboru zbralo več kot 130 bobnarjev. Te je v okviru dobrodelnega projekta 20za20 skupaj z znanimi glasbenimi imeni povezal glasbenik Marko Soršak - Soki. "Čaka nas zanimiva izkušnja," je napovedal.

6

Podrl je lasten rekord Joey Chestnut v desetih minutah pojedel 83 hot dogov

Američan Joey Chestnut je na tekmovanju v Las Vegasu presegel lastni rekord v nažiranju s hot dogi. V desetih minutah je vase zmetal kar 83 hrenovk v štručkah.

28

Nagradna igra Želite obiskati Zlatkov koncert v Križankah?

Raper Zlatko 14. septembra v Križankah pripravlja koncert Prek trnja do zvezd. Na odru se mu bodo pridružili številni gostje in razširjena glasbena skupina: Nipke, Trkaj, Eva Beus in Mirko. 

16

Video Vinarium se je izkazal za veliko uspešnico

Sprva dvom, danes zgodba o uspehu so besede, s katerimi bi lahko opisali razgledni stolp Vinarium. V osrčju Lendavskih goric so ga odprli pred devetimi leti in danes velja za pravo turistično uspešnico. Ne samo v Pomurju, ampak v Sloveniji nasploh.

7
Oglasno sporočilo

Festival kave Vrhnika – dan za skodelico kave

Sobota, 7. september med 10.00 in 20.00, v parku pred Cankarjevim domom na Vrhniki.

Zanimivosti V okviru kampanje o zdravju rastlin posadili več kot 560 rastlin

V okviru letošnje kampanje #PlantHealth4Life (Ohranimo rastline zdrave, varujmo življenje), ki je stekla v mesecu maju, je bilo posajenih več kot 560 rastlin, ki nosijo pomembno sporočilo o ohranjanju zdravja rastlin.

2
Več

Uredniški izbor

Intervju Učiteljica leta: "Če bi nam zaupali starši, bi nam bolj zaupali tudi učenci"

"V prvi vrsti zahtevam spoštovanje. Ne le do mene, tudi do sošolcev," je o nujnosti jasno zastavljenih pravil prepričana učiteljica OŠ Vojnik Simona Šarlah. Ta so podlaga za humoren, dinamičen pouk, med katerim se učenci počutijo varno in sproščeno.

124

Intervju "Palestince v zaporih mučijo, tam pa pristanejo tudi zgolj zaradi všečkanja na družbenih omrežjih"

Palestinci v izraelskih zaporih so redno žrtve hudih zlorab, pretepanja, spolnega nasilja, stradanja, mučenja in poniževanja, je za MMC dejala predstavnica palestinske organizacije za podporo palestinskim političnim zapornikom Adamir Džena Abuhasna.

46

Slovenija Kako "vroča" bo politična jesen?

Politolog Miro Haček za jesen napoveduje nadaljevanje tempa padanja podpore Gibanju Svoboda in spremembe na politični desnici. Filozof Boris Vezjak pa poudarja, da premierja Roberta Goloba ves čas rešuje skrajno udobna večina v parlamentu.

192

Intervju o slovenščini Kozma Ahačič: "Največ škode lahko naredijo preveč sproščeni telebani in preveč zadrti izobraženci"

"Slovenščina je bila dobršen del svoje zgodovine v podrejenem položaju, zato je določena previdnost logična" o odnosu do tujk, ki vstopajo v naš vsakdan, pravi Kozma Ahačič, s katerim smo se pogovarjali o trenutnem položaju in prihodnosti slovenščine.

133
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov