Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija Novi šolski minister Logaj: Vsi smo za spremembe, ko se pa začnejo dogajati, je kup težav

Novi minister za vzgojo in izobraževanje Vinko Logaj je napovedal prenovo učnih načrtov, a obenem poudaril, da so po navadi na začetku vsi za spremembe, ko pa se te začnejo izvajati, se pojavijo težave in nezadovoljstvo.

Zdravje "Da pacientka v lekarni ni mogla do kontracepcije, je nedopustno – vprašanje le, kdo je odgovoren"

Prejšnji teden je pacientka zaradi ugovora vesti farmacevtke v lekarni v Lendavi ostala brez kontracepcijskih tablet. Pravnik Miro Cerar opozarja, da gre v vsakem primeru za nedopustno ravnanje, za katero je odgovorna ali farmacevtka sama ali pa lekarna.

261

MMC-kast "Evropa je padla na zgodovinskem izpitu"

"Žal je ta prva obletnica lahko tudi obletnica nečesa, kar bo trajalo veliko dlje," trenutni zeitgeist oriše nekdanji predsednik Milan Kučan. Nekdanji predsednik Danilo Türk pa je dodal: "To je trenutek, ko stvari uhajajo izpod nadzora velikih sil."

124

Žusterna Sindikati Terme Čatež pozivajo, naj dajo prednost zaposlenim pred kovanjem dobička

V Termah Čatež so se po dveh neuspelih poskusih prodaje Aquapark Žusterna odločili za prenovo zastarelega in dotrajanega hotela. Dela naj bi začeli konec meseca, o čemer je bilo 23 zaposlenih obveščenih šele 1. oktobra. Odpuščenih bo devet zaposlenih.

Nagrada RTV SLO Nagrado Franeta Milčinskega - Ježka za leto 2024 prejme Boris Cavazza

Na slavnostnem koncertu ob 75-letnici Radia Koper v Novi Gorici je Boris Cavazza prejel nagrado Franeta Milčinskega - Ježka. Umetnik je znan po svoji vsestranskosti in dolgoletni karieri v gledališču, filmu in na radiu.

12

Novice

Slovenija DZ potrdil Boruta Sajovica za obrambnega ministra, Vinka Logaja pa za vzgojo in izobraževanje

Poslanci državnega zbora so s 46 glasovi za in 26 proti potrdili Boruta Sajovica za ministra za obrambo, Vinka Logaja pa za ministra za vzgojo in izobraževanje.

114

Bližnji vzhod V Evropi ob obletnici napada Hamasa izrazi solidarnosti z Judi in pozivi h končanju vojne

V Evropi se ob obletnici vdora Hamasa v Izrael, ki je sprožil silovito izraelsko ofenzivo na Gazo, vrstijo izrazi solidarnosti z judovskimi skupnostmi in obenem pozivi k ustavitvi vojne, ki je opustošila palestinsko enklavo.

84

ZDA Po orkanu Helene se na Floridi pripravljajo na prihod Miltona

Orkan Milton, ki se približuje polotoku Jukatan in Floridi, se je okrepil v orkan pete, najvišje stopnje. Nekatere prebivalce Floride, ki si še ni opomogla od nedavnega orkana Helene in ki naj bi jo Milton dosegel do srede, so že pozvali k evakuaciji.

Šport

Liga narodov Slovenci začeli priprave za zahtevni gostovanji brez Lovrića in Horvata

Slovenska reprezentanca je na Brdu pri Kranju začela priprave na tekmi Lige narodov proti Norveški in Kazahstanu. Akcija je nekoliko neobičajna, saj bodo fantje imeli zelo malo časa za pripravo na tekmi, čakata jih tudi dve dolgi potovanji.

2

Prva liga Zmagovalca kroga Koper in Celje dihata za vrat Olimpiji in Mariboru

Redko se zgodi, da prvi trije klubi na prvenstveni lestvici izgubijo tekme na isti dan. A to se je zgodilo v nedeljo, ko so morali predajo podpisati Olimpija, Maribor in Bravo. Na vrhu prve nogometne lige pet ekip ločijo le tri točke.

28

Kolesarstvo Van Tricht zmagovalec dirke Coppa Bernocchi, Roglič odstopil

Stan Van Tricht (Alpecin Deceunick) je zmagovalec enodnevne dirke Coppa Bernocchi, dolge 174 kilometrov. Najmočnejši je bil v sprintu sedmerice ubežnikov. To je prva zmaga za 25-letnega belgijskega kolesarja med profesionalci. Primož Roglič je odstopil.

181

Evropska liga Pungartnik: Ekipa ni v pravi formi, zato Gudme prihaja ob nepravem času

V torek se za rokometaše Gorenja začenja evropska sezona. V uvodnem krogu Evropske lige bodo državni prvaki v Rdeči dvorani gostili dansko ekipo GOG Gudme, ki velja za enega izmed favoritov tega tekmovanja.

Nogomet Umrl legendarni nizozemski vezist Johan Neeskens

V starosti 73 let je v nedeljo umrl Johan Neeskens, ki je bil v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja član nizozemske generacije igralcev z Johanom Cruyffom na čelu, ki so postali znani po totalnem nogometu.

7
Oglasno sporočilo

Kriptovalute: Bitcoin in še veliko več

Kriptovalute so v zadnjih letih začele spreminjati svet financ, kot ga poznamo. Kadar govorimo o njih, jih radi kar enačimo z Bitcoinom, kar pa ni čisto res. Bitcoin je le ena izmed njih, svet kriptovalut pa je veliko širši in poln priložnosti.

Potapljanje Alenka Artnik spet ubranila naslov svetovne prvakinje

Alenka Artnik Burghardt še naprej skrbi za izjemne dosežke v potapljanju na vdih. Pri 42 letih je nastopila na 8. svetovnem prvenstvu v Kalamati v Grčiji in s spektakularnim potopom na 116 metrov osvojila prvo mesto z enojno plavutjo.

13
Več

Kultura

Film in TV Tri leta po tragični smrti snemalke bo premiera filma Rust novembra na Poljskem

Po obsodbi orožarke in nepričakovani ovržbi primera proti Alecu Baldwinu bo svetovna premiera vesterna Rust prihodnji mesec na mednarodnem festivalu Camerimage na Poljskem. Ob premieri bo potekala tudi posebna razprava z ustvarjalci filma.

1

Koncert Slavje ob 75-letnici Radia Koper

V veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica je potekalo praznovanje in slavnostni koncert ob 75-letnici Radia Koper, na katerem so podelili tudi nagrado Franeta Milčinskega - Ježka, ki jo je letos prejel Boris Cavazza.

1

Glasba Teden slovenskega džeza v najprestižnejšem dunajskem klubu Porgy & Bess

V dunajskem klubu Porgy & Bess poteka festival Step across the border, letos posvečen Sloveniji. Slovenske zasedbe se predstavljajo na šestih koncertnih večerih, festival pa nudi refleksijo stanja džeza v Sloveniji.

1
Več

Zabava in slog

Glasba Childish Gambino zaradi zdravstvenih težav odpovedal tudi evropske koncerte

Ameriškega glasbenika Childisha Gambina naj bi The New World Tour, njegova prva turneja po letu 2019, odpeljal tudi v Evropo. Načrte mu je prekrižala nenadna zdravstvena težava, ki je zahtevala operacijo. Zaradi okrevanja je odpovedal preostale datume.

5

"Takojšnja klasika" Knjiga o dosežkih Kamale Harris prodajna uspešnica – a večina strani je praznih

V ZDA je izšla knjiga, ki naj bi podrobno popisala politično kariero Kamale Harris. 191 strani pa je večina preprosto – praznih. Knjiga, ki naj bi bralca prepričala, zakaj je primerna za predsedniško kandidatko, je na Amazonu prodajna uspešnica.

26

"Njena resnica" Melania Trump: "Donald je od nekdaj vedel, da zagovarjam pravico do splava"

Nekdanja prva dama Melania Trump pridno promovira svojo knjigo spominov. Med intervjuji tudi javno zagovarja, da ima ženska pravico odločati o svojem telesu, Donald naj bi že od vsega začetka poznal njeno stališče. Ta podpira, da piše to, v kar verjame.

14

Napovedujemo Masharik bodo spet zavzeli oder SiTi Teatra

Masharik so letos izdali svoj prvi album Otroci cvetja, ob izidu vinilk pa 16. oktobra v ljubljanskem SiTi Teatru pripravljajo koncert. Tudi tokrat v dvorani ne bo stolov.

Znani Madonna žaluje za bratom Christopherjem Cicconejem: "Vedno mi je stal ob strani"

Pri 63 letih je bitko z rakom izgubil umetnik in plesalec Christopher Ciccone. Kar 20 let je pomagal starejši sestri Madonni – režiral je videospote in turneje, poskrbel za oblačila in koreografije. Kljub napetemu odnosu naj bi si vedno stala ob strani.

1
Oglasno sporočilo

Najpogostejša vprašanja pri izbiri talnih oblog

Odkrijte, kako lahko prava izbira parketa in vzdrževanje lesa vašemu domu vdahnejo toplino in trajno lepoto! Vabljeni, da se v nadaljevanju skupaj z nami podate na raziskovanje sveta parketa in parketarskih dobrih praks.

LJFW Jubilejni ljubljanski teden mode z največjim številom modnih oblikovalcev doslej

Ljubljanski teden mode (LJFW) deseto obletnico praznuje z največ predstavitvami na modni stezi doslej. V Centru Rog si bo med 7. in 11. oktobrom mogoče ogledati 46 modnih revij.

4
Več

Uredniški izbor

Gospodarstvo Stavkajoči avtoserviserji napovedujejo zaostritve, kljub stavki z Generalijem niso zbližali stališč

Avtoserviserji, združeni v SDA, zaradi nizkih urnih postavk več kot dva meseca ne sprejemajo strank, ki so zavarovane pri Generaliju. V SDA-ju trdijo, da skuša zavarovalnica ublažiti posledice stavke, na Generaliju pa, da stavka na zavarovance ne vpliva.

119

Slovenija Vožnja z e-skiroji, ki presežejo dovoljenih 25 km/h, je prepovedana, a kazni so za zdaj le redke

Največja dovoljena hitrost e-skirojev je omejena na 25 km/h, vendar so številni med njimi že predelani, da lahko dosegajo tudi večje hitrosti. Vožnja z njimi je prepovedana, vendar tega policija za zdaj ne more resneje sankcionirati.

151

Bližnji vzhod Libanon, nekdaj "bližnjevzhodna Švica", iz gospodarske in politične tone še v humanitarno krizo

Libanon je bil stoletja pomembno trgovsko središče na Bližnjem vzhodu, v 60. letih so v Bejrut na počitnice prihajali slavni in bogati. A stare slave ni več, v zadnjih letih državo pretresata gospodarska in politična kriza, zdaj pa še izraelski napadi.

90

Slovenija Spremenjen razpis za študentsko prehrano v novem študijskem letu. Bo omogočil bolj zdravo prehrano?

Letos študente pri prehrani čaka nekaj novosti. Na razpisu so dobili prednost ponudniki s kakovostnejšo in raznovrstnejšo prehrano, ki bodo morali zagotoviti vsaj dva različna obroka na dan. Študentje in NIJZ sicer opozarjajo na pomen zdrave prehrane.

54
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov