Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 9. jul. 2024

Val 202 • Tor, 9. jul.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Slovenska olimpijska odprava bo letos najštevilčnejša doslej. Olimpijski komite Slovenije je objavil seznam športnikov in športnic, ki bodo Slovenijo zastopali v Parizu. Večina teh se bo predstavila na četrtkovi slovesnosti komiteja v Kopru.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Pavza jo je odnesla z Vala 202 in jo na Val tudi prinesla. Maja Ava Žiberna je pred skoraj dvema letoma z enosmerno letalsko vozovnico odpotovala v Južno Ameriko. Pustila je službo, oddala stanovanje, našla varstvo za psa in se odpravila na potovanje, ki bi ga zaradi večnega čakanja na »idealni jutri« skoraj zamudila. Ne zgodi se pogosto, ampak v oddajo jo je povabila kar njena nekdanja valovska cimra.

08:30
Novice

Kombinacija športa, torej gibanja, in kviza z Anjo nam ponuja radijsko igro z zelo preprostimi pravili. Tri vprašanja, trije odgovori. V finalu pa poiščemo športnika ali športnico, ki vse te odgovore povezuje. Sodelujete tako, da pokličete 01 475 2 202.

Po dnevu premora se bo nadaljevala kolesarska dirka po Franciji. Pred karavano je ravninska etapa, ki se bo začela v Orleansu. Nadaljujejo se tudi priprave slovenskih rokometašev, ki bodo nastopili na olimpijskih igrah v Parizu. Slovenija se je včeraj na prijateljski tekmi pomerila z Egiptom.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Predstavljamo športe, ki sodijo v olimpijski program, a so morda nekoliko manj znani oziroma o njih ne govorimo toliko.

Angleži in Francozi so si mesto med najboljšo četverico na evropskem prvenstvu priborili po izvajanju enajstmetrovk, Španci po podaljšku, samo Nizozemci po rednem delu tekme. Skupni imenovalec za uspeh na letošnjem EP je pragmatičnost, zaradi katere na trenutke manjka privlačnosti v nogometni igri. V odlomku podkasta Žoga je okrogla radijska novinarja Aljaž Golčer in Boštjan Janežič s televizijskim kolegom Sašo Jerkovićem razmišljata o prikazanih predstavah in morebitnih razpletih.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Je jeza družbeno nesprejemljivo čustvo? Zakaj bi to bilo nevarno? Sploh v družbi odraslih, ki notranje še niso odrasli. Brez »prijaznosti pod krinko agresivnosti« in obratno se je Gorazd Rečnik pogovarjal s psihologom dr. Aleksandrom Zadelom.

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

V Cukrarni v Ljubljani želijo z novim programskim projektom sočasnih samostojnih, a hkrati povezanih razstav obiskovalce spodbuditi k sprehajanju skozi vse ravni stavbe. Tak pristop vodi v bolj večplastno izkušnjo, galerija pa se aktivira kot celota. Tokrat se predstavljajo Šejla Kamerić s Popolno tenzijo, Adrian Paci z Valovi in pogledi ter Tobias Putrih z Redom sladkosti.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Gost Mihe Šaleharja v prvi sezoni podkasta Mihlizem je bil tudi aplinist Viki Grošelj. Nekajkrat je smrt videl čisto od blizu. Videl pa je tudi veliko življenja.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Večer prinaša prvo polfinalno tekmo evropskega nogometnega prvenstva. V Münchnu se bosta pomerili Španija in Francija. Posvetimo se še razpletu 10. etape kolesarske dirke po Franciji, ki je bila z ravninsko traso namenjena sprinterskim specialistom.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji se za prvo finalno vstopnico borita reprezentanci Španije in Francije. Tekmo v Münchnu sodi slovenski sodnik Slavko Vinčić.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov