Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Slovenija Pirc Musar ob koncu obiska v Ukrajini poudarila pomen humanitarne pomoči

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob koncu obiska v Ukrajini obiskala mesto Lvov, kjer se je poklonila padlim slovenskim vojakom iz prve svetovne vojne in padlim v obrambi Ukrajine. Poudarila je pomen humanitarne pomoči Ukrajini.

2

Slovenija Tradicionalno srečanje Slovencev iz zamejstva in sveta tokrat v Celju

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon je v Celju nagovoril udeležence osrednjega dogodka tradicionalnega srečanja Slovencev iz zamejstva in sveta. Kot je povedal, je poudarek tega dogodka na povezovanju.

Nasveti za varen dopust Prvi skok v vodo naj bo vedno na noge. Previdnost pri objavljanju fotografij s plaže.

Policisti so pripravili nasvete za varen dopust z otroki in mladostniki. Opozarjajo, da je lahko nepremišljeno skakanje v vodo zelo nevarno, zato je treba vedno preveriti njeno globino. Posvarili so tudi pred objavljanjem intimnih fotografij s plaž.

9

Statistika ob koncu šolskega leta Osem odstotkov učiteljev starih 60 let ali več. Ena vzgojiteljica skrbi povprečno za 6,8 otroka.

V šolskem letu 2023/24 je bilo glede na prejšnje šolsko leto osnovnošolskih učiteljev za 1,2 odstotka več, srednješolskih pa za 3,9 odstotka več. Število vzgojiteljev v vrtcih se je medtem zmanjšalo.

23

Slovenija Se nam obeta boljša kadrovska slika v domovih za starejše?

Odbor DZ-ja za delo je brez glasu proti za obravnavo v DZ-ju pripravil dopolnjeni interventni zakon za več kadra v domovih za starejše. Predlog denimo opredeljuje sofinanciranje pri pridobivanju nacionalne poklicne kvalifikacije za določene poklice.

7

Pred železniško tragedijo naj bi na slabo varnost opozarjalo 11 vodij oddelkov, kažejo poročila

Več kot pol leta po tragični železniški nesreči pri Postojni, v kateri je potniški vlak do smrti povozil dva delavca na delovišču, na dan prihajajo nove podrobnosti. Mesec dni pred tragedijo naj bi na pomanjkljivo varnost opozarjalo 11 vodij oddelkov.

23

Več novic iz Slovenije

Pirc Musar v Kijevu z Zelenskim razpravljala o načrtu za končanje vojne

Predsednica Nataša Pirc Musar in ukrajinski kolega Volodimir Zelenski sta v Kijevu govorila o poti do miru, pri čemer je Zelenski naznanil, da Ukrajina pripravlja celovit načrt za končanje vojne. Govorila sta tudi o varnostnem sporazumu med državama.

162

ESS znova v pogonu. Mesec: Socialni dialog ima lepo prihodnost.

Socialni partnerji ESS-ja so se po skoraj enem letu sešli in podpisali deklaracijo o spoštovanju in spodbujanju socialnega dialoga, nato so se med drugim lotili ukrepov v zdravstvu, davčne politike in evidenc dela.

85

Nataša Pirc Musar: Če bo vsak ostal na svojem bregu in se ne pogajal, miru ne bomo dosegli

"Sprti strani bosta prej ali slej morali sesti skupaj. Žal je tako, da se je vedno treba pogajati s sovražnikom, z agresorjem, če hočeš doseči mir," je o možnosti za prekinitev ognja v Ukrajini med potjo v Kijev dejala predsednica Nataša Pirc Musar.

64

Poleg junijske pokojnine na računih upokojencev tudi letni dodatek

Upokojenci bodo na svoj račun skupaj s pokojninami za junij prejeli tudi letni dodatek, ki ima zanje podoben pomen, kot ga ima za aktivno prebivalstvo regres. Dodatek bo letos za pet evrov višji kot lani, izplačan pa bo v razponu od 150 do 460 evrov.

12
Več

Lokalne novice

Kmetijstvo Ameriški škržatek uničuje vinograde. Odrejeno obvezno prvo škropljenje.

Štajerski vinogradniki se spopadajo z ameriškim škržatkom, ki prenaša zlato trsno rumenico. Odrejeno je obvezno zatiranje, pristojni pa opozarjajo, da bo ponekod treba škropiti tudi do štirikrat. Veliki vinogradniki si želijo, da bi škropili vsi.

9

Ljubljana Organizatorji: Koncert Magnifica v vsakem primeru bo – če ne v Tivoliju, pa na bežigrajskem stadionu

Organizatorji koncerta Magnifica so po tem, ko je zavod za varstvo narave še drugič zavrnil soglasje za izvedbo dogodka v Tivoliju, zagotovili, da koncert bo. Za izvedbo v Tivoliju se bodo borili z "vsemi pravnimi sredstvi," sicer pa imajo tudi "plan B".

108

Dediščina 75 let Posavskega muzeja Brežice, ki je nastajal z donacijami

V Posavskem muzeju Brežice letošnjo 75-letnico delovanja zaznamujejo s poklonom svojim soustvarjalcem – donatorjem, katerih donacije so tudi vključili v svoje stalne razstave.

Več

Izbor

Dan državnosti "Duh domoljubja še ni odšel iz Slovenije. Imamo samo eno domovino ... je raj na zemlji"

"Na svoji strani smo imeli slovenski narod, zato smo se čutili močne. Lahko bi rekel, da smo se čutili nepremagljive," je za MMC ob prazničnem dnevu državnosti dejal veteran osamosvojitvene vojne in doktor zgodovine Tomaž Teropšič.

248

Slovenske avtoceste Avtovlečne goljufije: voznikom v težavah ponudijo ugodno pomoč, nato izstavijo veliko višji račun

Pojavlja se vse več opozoril, da so predvsem tuji vozniki, ki zaradi okvare vozila obtičijo na slovenskih avtocestah, večkrat žrtve goljufij avtovlečnih služb, ki so pri njih pred pooblaščenimi izvajalci. AMZS, Dars in policija pozivajo k previdnosti.

161

Magnificov koncert v Tivoliju "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

212

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

76

Okrogla miza "Nasilje se je preselilo iz fizičnega v digitalni prostor"

Fizičnega nasilja med otroki in mladostniki je manj. Vse več pa je spletnega nasilja, ki se odvija v prostem času, ko so mladi doma, zato ga šole, čeprav se dogaja med njihovimi učenci, težko preprečujejo. Starši znake pri otrocih prepoznajo le izjemoma.

71

Prostovoljstvo Kralji ulice: "Prostovoljstvo našim uporabnikom osmisli življenje in jim pomaga najti pravo pot"

Prostovoljstvo pri Kraljih ulice je drugačno, kot ga poznamo v drugih organizacijah. Velikokrat so prostovoljci namreč tudi uporabniki dnevnega centra. Najbolj znan je časopis, ki ga prodajajo njihovi člani. Poleg tega je v društvu še veliko aktivnosti.

24

Slovenija Težave samozaposlenih: "Enakovreden član družbe sem postal šele s prvo redno zaposlitvijo"

V Sloveniji samozaposleni predstavljajo 10,8 odstotka delovnega prebivalstva, a jim ne pripadata dopust in bolniška. V večini primerov niso kreditno sposobni. Kadar gre za prikrita delovna razmerja, si jih ne upajo prijaviti.

217
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov