Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Svet

Vojna v Ukrajini Rusija po ukrajinskem vdoru v Kursko oblast namešča dodatne vojaške enote

Moskva je sporočila, da namešča dodatne vojaške enote in opremo, med drugim topništvo in tanke, v obmejno Kursko oblast, kjer se ruske sile že četrti dan borijo proti čezmejnemu vdoru ukrajinskih enot.

622

S. in J. Amerika V Braziliji strmoglavilo letalo z 61 potniki, preživelih ni

V Braziliji je strmoglavilo potniško letalo z 61 ljudmi na krovu, preživelih ni. Nesreča se je zgodila v mestu Vinhedo v brazilski zvezni državi Sao Paulo.

5

Evropa Tusk prejšnjo vlado obtožil poneverbe več milijard evrov

Poljski premier Donald Tusk je prejšnjo vlado pod vodstvom stranke Zakon in pravičnost (PiS) obtožil, da je poneverila več milijard evrov javnih sredstev. Po ocenah inšpektorjev naj bi uradniki nekdanje vlade lahko poneverili do okoli 23 milijard evrov.

Irak V osnutku novega zakona dovoljene poroke z devetletnicami

Iraški parlament je opravil prvo branje zakona, ki bi med drugim dovolil poroko z devetletnicami. Aktivisti opozarjajo, da bi osnutek novega zakona "uzakonil posilstvo otrok", zmanjšal pravice žensk in dal večja pooblastila duhovnikom.

36

Evropa Pariz varuje tudi 10.000 vojakov

Francozi med največjim športnim dogodkom poletja na varnostnem področju ničesar ne prepuščajo naključju. Ob 30.000 policistih je vsak dan na ulicah tudi 10.000 vojakov.

Evropa Španska policija: Puigdemont bi še vedno lahko bil v državi. Puigdemont: Sem v Waterlooju.

Vodji katalonskih separatistov Carlesu Puigdemontu se je uspelo izogniti aretaciji v Barceloni in se morda še vedno skriva v Španiji, je sporočila španska policija. Puigdemont je medtem sporočil, da je v Belgiji.

42

Več novic iz sveta

Japonska V Nagasakiju zaznamovali spomin na žrtve napada z atomsko bombo

Župan Nagasakija Širo Suzuki je na spominski slovesnosti ob 79. obletnici napada z atomsko bombo izrazil zaskrbljenost glede svetovnega miru zaradi spopadov v Ukrajini in na Bližnjem vzhodu.

54

Italija Vlada Giorgie Meloni sprejela nov zakon o zaporih, po katerem bi zapirali tudi noseče obsojenke

Koalicija italijanske premierke Giorgie Meloni je tik pred odhodom na dopust sprejela nov zakon o zaporih. Namenjen naj bi bil zmanjševanju prenatrpanosti zaporov, vendar je z njim sprožila precej nezadovoljstva.

36

Avstrija V povezavi z načrtovanjem napada na koncertu Taylor Swift prijeli še enega najstnika

V Avstriji so v povezavi z načrtovanjem napada na koncertu Taylor Swift na Dunaju prijeli iraškega najstnika, ki je tretji osumljenec.

23
Oglasno sporočilo

Gangveji za jahte, narejeni v Sloveniji

Podjetje Carbonautica je priznano vodilno ime na področju razvoja in izdelave visoko kakovostnih kompozitnih izdelkov za navtično industrijo.

Več

Evropska unija

Madžarska omilila vizumski režim za Ruse in Beloruse. Weber: Vrzel za vohunjenje.

Madžarska je pred kratkim razširila svoj sistem skrajšanega vizumskega postopka na osem držav, vključno z Rusijo in Belorusijo. Več evropskih voditeljev je izrazilo zaskrbljenost in zahtevalo pojasnila.

19

Macron za komisarja vnovič predlaga Bretona

Francija je za člana Evropske komisije znova predlagala Thierryja Bretona. Evropski predsednik Emmanuel Macron je v pismu predsednici Evropske komisije zapisal, da je Breton kompetenten, izkušen kandidat, saj je že od leta 2019 komisar za notranji trg.

2

Orban za madžarskega evropskega komisarja znova predlagal Varhelyija

Madžarski premier Viktor Orban je za evropskega komisarja znova predlagal Oliverja Varhelyija, sicer trenutnega komisarja za širitev. Ob tem je izrazil prepričanje, da bo Varhelyi tudi v prihodnji sestavi Evropske komisije odlično opravljal svoje delo.

10

Tomaž Vesel: Evropski komisar je del panela vseh komisarjev. Hočem slišati prioritete države.

V oddajo Odmevi je prišel Tomaž Vesel, ki je bil v petek potrjen za kandidaturo za mesto evropskega komisarja. Z njim se je o kandidaturi in političnem parketu pogovarjala Tanja Starič.

34
Več

Izbor

Bangladeš Konec vladavine Šejk Hasine: od borke za demokracijo do samodržne voditeljice

Bangladeška premierka Šejk Hasina je po množičnih protestih zapustila državo. S tem se je končala vladavina političarke, ki je bila po eni strani zaslužna za gospodarski preporod države, po drugi pa obtožena političnih zatiranj in nasilja ter korupcije.

70

Bližnji vzhod Šterbenc: Izrael se ob morebitnem napadu Irana želi prikazati kot žrtev

Iran bo verjetno izvedel odmerjen napad na Izrael, saj si ne želi destabilizacije in izbruha širše vojne, napad pa mora izvesti, ker rešuje svojo čast in ponos, meni profesor mednarodnih odnosov Primož Šterbenc.

58

Protesti proti množičnemu turizmu "Težko je od turista, ki ima 14 dni dopusta na leto, pričakovati, da bo raje dal prostor domačinu"

"Mnogi trdijo, da so turisti slabi, neodgovorni, nespoštljivi in tako naprej. Prepričan sem, da v osnovi ni tako. Sistem je tisti, ki nas vodi v to, da moramo tudi kot turisti preživeti," opozarja poznavalec turističnih tokov Emil Juvan.

248

Rio Tinto Srbija projekta izkopavanja litija v dolini Jadar nikoli ni zares opustila

Srbska vlada je kljub večletnim protestom in kritikam obudila projekt izkopavanja litija v dolini reke Jadar. Projekta pravzaprav nikoli ni zaprla v predal in ga je na pobudo evropske industrije skrivaj nadaljevala.

101

Azija Vietnamski partijski šef Trong z "bambusovo" diplomacijo državo povezal tako s Kitajsko kot ZDA

Ngyuen Phu Trong je s svojo "bambusovo" diplomacijo ustvaril tesne odnose Vietnama z velesilami, ob tem pa ohranil neodvisno držo države v jugovzhodni Aziji, je o nedavno umrlemu voditelju vietnamske komunistične partije dejal politični analitik Khang Vu.

38

Azija Tretji plenum kitajske partije bolj kot reforme gospodarstva prinesel utrditev oblasti Šija

Na Kitajskem je potekal tretji plenum centralnega komiteja komunistične partije, ki ima med plenarnimi zasedanji posebno težo, saj na njem predvidoma določijo glavne gospodarske usmeritve za prihodnost, vendar letos ni postregel s prelomnimi odločitvami.

215

Afrika Bo Maroko postal most do evropskega in ameriškega trga za kitajske električne avtomobile?

Vodilni položaj Maroka v avtomobilski industriji Afrike želi skupaj z njegovimi trgovinskimi sporazumi z EU-jem in ZDA izkoristiti tudi Peking za prodajo kitajskih električnih avtomobilov in ključnih sestavnih delov evropskemu in ameriškemu trgu.

121
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov