Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Svet

Afrika Bo Maroko postal most do evropskega in ameriškega trga za kitajske električne avtomobile?

Vodilni položaj Maroka v avtomobilski industriji Afrike želi skupaj z njegovimi trgovinskimi sporazumi z EU-jem in ZDA izkoristiti tudi Peking za prodajo kitajskih električnih avtomobilov in ključnih sestavnih delov evropskemu in ameriškemu trgu.

111

Evropa Britanski kralj v parlamentu predstavil program nove laburistične vlade

Britanski kralj Karel III. je v slovesnem govoru v parlamentu predstavil program nove vlade pod vodstvom premierja Keira Starmerja. Ta med drugim obljublja gospodarsko stabilnost, nacionalizacijo železnic in reformo zgornjega doma parlamenta.

Azija z Oceanijo Avstralija od Rusije zahteva odgovornost za sestrelitev letala MH17

Avstralija bo od Rusije še naprej zahtevala odgovornost za sestrelitev malezijskega letala MH17, je na spominski slovesnosti v parlamentu ob deseti obletnici sestrelitve letala obljubila avstralska zunanja ministrica Penny Wong.

Evropska unija Evropski parlament podprl Ukrajino in obsodil Orbanov obisk v Moskvi

Evropski parlament je v Strasbourgu podprl resolucijo o Ukrajini, v kateri je ob začetku novega mandata potrdil podporo in pozval članice EU-ja k povečanju vojaške pomoči, obenem pa obsodil nedavni obisk madžarskega premierja Viktorja Orbana v Moskvi.

54

ZDA 2024 Trumpa na konvenciji podprla tudi nekdanja tekmeca Haley in DeSantis

Drugi dan republikanske nacionalne konvencije je minil v znamenju izrazov podpore Donaldu Trumpu iz ust nekdanjih strankarskih tekmecev. Da ima Trump njeno podporo, je v torek jasno dejala tudi nekdanja guvernerka Južne Karoline Nikki Haley.

33

Azija Trump dejal, da bi moral Tajvan plačevati za ameriško vojaško podporo

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je dejal, da bi moral Tajvan plačevati ZDA za njihovo obrambo, saj Američani ne dobijo ničesar v zameno, kar je že povzročilo padec delnic tajvanskega izdelovalca čipov TSMC.

123

Več novic iz sveta

Evropa Srbska vlada zagotavlja, da je projekt pridobivanja litija šele v začetni fazi

Odločitev vlade, da obnovi prostorski načrt za rudnik na območju Jadarja, še ne pomeni odobritve gradnje rudnika, je poudaril srbski premier Miloš Vučević. V Beograd medtem že v petek prihaja nemški kancler Olaf Scholz.

5

Azija Za žrtve v hotelu v Bangkoku najverjetneje usoden cianid v čajnih skodelicah

Za smrt šestih Vietnamcev, katerih trupla so našli v sobi razkošnega hotela v tajski prestolnici Bangkok, je verjetno kriva zastrupitev s cianidom, med mrtvimi pa je bil tudi domnevni morilec.

21

Bližnji vzhod Odgovornost za napad na mošejo v Omanu prevzela Islamska država

Odgovornost za strelski napad na šiitsko mošejo v Omanu, ko je bilo v eni najbolj varnih držav na Bližnjem vzhodu ubitih najmanj devet ljudi, je prevzela džihadistična sunitska skupina Islamska država.

3

Italija uspešna pri črpanju evropskih sredstev, a slabša pri njihovi porabi

Italija je daleč največja prejemnica sredstev iz evropskega Načrta za okrevanje in odpornost, a čeprav je pri črpanju obrokov zelo uspešna, pa pri porabi sredstev močno zamuja.

14
Več

Evropska unija

Med 134 izbranimi infrastrukturnimi projekti za evropsko sofinanciranje tudi štirje slovenski

Evropska komisija je danes objavila seznam infrastrukturnih projektov, izbranih na zadnjem pozivu za sofinanciranje z nepovratnimi sredstvi EU-ja iz mehanizma za povezovanje Evrope. Med 134 projekti so tudi štirje slovenski. Prejeli bodo 7 milijard evrov.

4

Sodišče EU: Evropska komisija javnosti ni omogočila zadostnih informacij o nabavi cepiv proti covidu

Splošno sodišče EU-ja je presodilo, da Evropska komisija z Ursulo von der Leyen na čelu javnosti ni omogočila dovolj informacij o pogodbah za nabavo cepiv proti covidu-19.

80

Evropski parlament izvolil 14 podpredsednikov

Evropski parlament je danes na ustanovnem zasedanju izvolil 14 podpredsednikov. Potem ko jih je v prvem krogu tajnega glasovanja izvolil 11, je v drugem krogu izvolil še tri.

5

Evropski parlament bo še naprej vodila Metsola

Evropski poslanci so prvi dan ustanovnega zasedanja Evropskega parlamenta v Strasbourgu, ki bo trajalo do petka, za svojo predsednico prepričljivo izvolili dosedanjo predsednico Roberto Metsola.

31
Več

Izbor

ZDA 2024 J. D. Vance: Še pred nekaj leti oster kritik Trumpa, zdaj njegov podpredsedniški kandidat

Pred osmimi leti, v času kampanje pred ameriškimi predsedniškimi volitvami 2016, je bil mladi senator iz Ohia J. D. Vance eden najostrejših kritikov Donalda Trumpa.

127

ZDA 2024 "Nobenega dvoma ni, da bodo Trumpovi strategi poskus atentata s pridom izkoristili"

Če so si v republikanskem taboru po strelskem napadu na Trumpa lahko oddahnili, pa se je zaskrbljenost povečala v demokratskem taboru, saj je poskus atentata spremenil predvolilno dinamiko, za MMC poudarja Edvard Žitnik, nekdanji dopisnik RTV SLO iz ZDA.

42

Med grškimi in turškimi interesi Ciper je razdeljen že 50 let. Kaj je rešitev – združitev otoka, dve državi ali kaj tretjega?

Pred 50 leti je grška vojaška hunta na Cipru izvedla državni udar in strmoglavila vlado takratnega predsednika republike. V odgovor je turška vojska zasedla severni del otoka. Ciper še danes ostaja razdeljen, rešitve pa ni na vidiku.

56

29 let od genocida v Srebrenici "Le soočenje s preteklostjo lahko omogoči začetek sprave"

"Politični predstavniki Srbije in Republike Srbske bi morali brez okolišenja in brezpogojno priznati to, da se je v Srebrenici zgodil genocid, in se družinam žrtev iskreno opravičiti," pravi Hasan Hasanović, kustos Spominskega centra Srebrenica.

75

Francoska čezmorska ozemlja Francija s spremembami zakona v Novi Kaledoniji obudila sanje o neodvisnosti

Francija je umaknila načrtovane spremembe volilne zakonodaje v Novi Kaledoniji, saj so na francoskem čezmorskem ozemlju izbruhnili nemiri. Kljub temu poteza ne bo rešila krize, saj temelji spora v nekdanji koloniji segajo desetletja v preteklost.

29

Globus Richard S. Slotkin: Ne morem reči, da smo se kaj naučili iz napak

"Ponovna izvolitev Donalda Trumpa na predsedniški položaj bi pomenila nepopravljivo škodo za nacionalne interese in državne institucije v ZDA," med drugim Slotkin zapiše v svoji zadnji knjigi Veliki nered – nacionalni mit in bitka za Ameriko.

54

Evropske volitve 2024 Povolilna podoba EU-ja: "Stranke skrajne desnice si ne želijo več zgolj rušiti, ampak usmerjati"

"V pogajanjih bomo videli, kako sebe vidi Ursula von der Leyen – kot desničarko ali kot voditeljico evropske sredine. Kar se bo odločila, bo pomembno tudi za evropsko politiko," je izkupiček volitev v Evropski parlament komentiral Peter Verovšek.

207
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov