Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Vojna v Gazi Vodja Hamasa v Gazi: Sinvar je žrtvoval svoje življenje v imenu naše osvoboditve

Potem ko je Izrael sporočil, da je izraelska vojska ubila vodjo palestinskega gibanja Hamas Jahjo Sinvarja, je izraelski premier Benjamin Netanjahu dejal, da to ne pomeni konca vojne v Gazi. Medtem je Hamas uradno potrdil Sinvarjevo smrt.

128

Evropa Biden v Berlinu: Ruska vojna proti Ukrajini je napad na demokracijo

Ameriški predsednik Joe Biden je ob začetku obiska v Berlinu pozval članice Nata k nadaljnji podpori Ukrajini, dokler država ne doseže pravičnega in trajnega miru v vojni z Rusijo. Nemčiji se je tudi zahvalil za podporo Kijevu.

162

JEK2 Druga pobuda za ustavno presojo referenduma o JEK-u 2: Vprašanje je sugestivno in nejasno

Skupina zaskrbljenih posameznikov in organizacij je na ustavno sodišče vložila drugo pobudo za oceno ustavnosti in zakonitosti odloka o razpisu posvetovalnega referenduma o JEK-u 2, saj menijo, da je referendumsko vprašanje sugestivno in nejasno.

52

Okolje V Ilirski Bistrici krajani izrazili ostro nasprotovanje postavitvi vetrne elektrarne

Krajani Ilirske Bistrice so v četrtek ostro zavrnili predstavljeni predlog postavitve devetih do 250 metrov visokih vetrnic. Med drugim so opozorili, da gre za del zaščitenega območja Nature 2000. Pristojni poudarjajo, da ni še nič odločeno.

116

Podatki Eurostata Slovenija na seznamu najsrečnejših držav tik za zmagovalko Finsko

Finska ostaja na vrhu seznama najsrečnejših držav v Evropski uniji. Drugo mesto skupaj z Avstrijo, Romunijo in Belgijo zaseda Slovenija, kažejo podatki Eurostata.

70

Novice

Zdravje V ptujski bolnišnici opravili milijonto mamografijo v okviru programa DORA

Konec septembra, tik pred začetkom rožnatega oktobra, meseca ozaveščanja o raku dojk, so v državnem presejalnem programu za raka dojk DORA opravili že milijonto mamografijo od vzpostavitve programa leta 2008.

2

Intervju Christine Lagarde: Slovenija je na področju digitalizacije naprednejša od povprečja evropskih držav

"Če pogledamo neenakost, ki jo merimo z Ginijevim koeficientom, spada slovenska družba med tri najmanj neenake družbe. To je še posebej pomembno v času, ko digitalizacija spreminja družbo," pravi guvernerka Evropske centralne banke Christine Lagarde.

99
Oglasno sporočilo

Pivovarna Union: 160 let tradicije in inovacij v slovenskem pivovarstvu

Pivovarna Union praznuje veličastno 160-letnico obstoja, kar je pomemben mejnik v zgodovini ene najstarejših slovenskih blagovnih znamk.

Šport

Namizni tenis Hribar in Kožul blizu medalje, Jorgič v osmini finala

Peter Hribar in Deni Kožul sta v osmini finala moških dvojic na evropskem prvenstvu v namiznem tenisu v Linzu s 3:2 premagala Francoza Floriana Bourrassauda in Estebana Dorra.

3

Skoki Tepeš: Nika Prevc lani napadala, letos pa bo branila, kar je vedno težje

"Treba je stremeti k temu, da si sam najboljši, in se ne preveč primerjati z drugimi, ker si lahko hitro razočaran," je dejal Jurij Tepeš, nekdanji specialist za polete, ki je letos postal glavni trener slovenskih skakalk.

20

Ob osmih Anka Bolka: Pomembno je ljudi premakniti s kavča, da obujejo superge

Ljubljanski maraton je odlična priložnost za spodbuditev širšega kroga ljudi, naj se odločajo za tek, je prepričana rekreativna tekačica Anka Bolka, ki je pretekla šest največjih maratonov svetovne serije.

14

Športni SOS V Ligi prvakov skoraj osem sezon par ni bil odločen po 11-metrovkah

Delež parov na izpadanje v izločilnih bojih Lige prvakov, ki so se končali po 11-metrovkah, se je po razpustitvi pravila gola v gosteh malo povečal, hkrati pa se je precej zmanjšal delež tekem, ki so se končali z enakim številom golom za obe ekipi.

3

Tenis Đoković in Nadal bosta svoj medsebojni opus končala v soboto

V finalu ekshibicijskega turnirja šestih kraljev v Riadu v Savdski Arabiji, ki bo zmagovalcu prinesel rekordnih šest milijonov dolarjev, bosta igrala Jannik Sinner in Carlos Alcaraz. Prvi je v polfinalu ugnal Novaka Đokovića, drugi pa Rafaela Nadala.

20
Oglasno sporočilo

Ali res veste, pri katerem trgovcu dobite najcenejše sadje in zelenjavo?

Primerjali smo cene sadja in zelenjave pri različnih trgovcih v Sloveniji in ugotavljamo, da oglaševanje nekaterih ni fer.

Liga NBA Leonardovim težavam s kolenom ni videti konca

Dvakratni najkoristnejši košarkar finala Lige NBA Kawhi Leonard ime še vedno težave z desnim kolenom, tako da ne bo nared za začetek sezone. Kdaj se bo vrnil na parket, še ni znano.

16
Več

Kultura

Intervju Constance Debré: "Če tvoja knjiga nikogar ne zmoti, je to že samo po sebi problem"

"Verjamem v to, kar počnemo, in ne v to, kar smo," je vodilo francoske pisateljice Constance Debré, ki so jo že številni skušali reducirati na eno lahko razumljivo kategorijo, jo pospraviti v predalček tipa: lezbijka, aristokratinja, odpadniška odvetnica.

5

Knjige Umrl je čilski pisatelj Antonio Skarmeta, po čigar romanu je nastal italijanski film Poštar

Poslovil se je čilski pisatelj Antonio Skarmeta, eno osrednjih imen latinskoameriške književnosti, ki je bil hrvaškega rodu. Njegovo najslavnejše delo je roman Ardiente paciencia (Goreča potrpežljivost), po katerem je nastal film Il Postino (Poštar).

1

Računalniška umetnost Prazne police? 30. MFRU se poglablja v postpotrošniške vizije po koncu poslovanja.

Pod naslovom 'Prazne police. Postpotrošniške vizije po koncu poslovanja' se odvija 30. Mednarodni festival računalniške umetnosti (MFRU), ki v štajersko prestolnico znova prinaša razstave, umetniške intervencije, zvočne performanse, delavnice in pogovore.

Več

Zabava in slog

Jona Bednjanec, oblikovalka pletenin "Ljudje vse bolj cenijo ročno delo, trajnost in avtentičnost"

Jona Bednjanec ob predstavitvi nove kolekcije pletenin pravi, da je pri združevanju novih kosov s starejšimi ključno, da se kosi medsebojno dopolnjujejo in ustvarjajo brezčasno celoto.

Znani Člani skupine One Direction popolnoma strti po smrti Liama Payna

Obžalovanje ob smrti Liama Payna so izrazili številni kolegi iz sveta glasbe. Preostali člani nekdaj uspešne popzasedbe One Direction so zapisali, da so popolnoma strti.

6

Obisk Avstralije Prvi večji obisk kralja Karla v tujini po diagnozi raka

Britanski kralj Karel III. je obiskal Avstralijo prvič po tem, ko je zasedel prestol. To je njegov prvi večji obisk v tujini po diagnozi raka, zaradi katere je bil v zadnjih mesecih manj dejaven.

Avtomobilnost Prostornejši “brat” modela 3008

Peugeot nadaljuje svojo strategijo, ki močno poudarja obliko in elektrifikacijo pogonov, s predstavitvijo novega družinskega SUV-ja peugeot 5008.

12

Vrnitev Viktorijini angelčki po večletnem premoru znova poleteli po modni brvi

Modna revija Victoria's Secreta je obljubljala, da bo tokrat slavila vse ženske. Po modni brvi so se sprehodile transspolne in "polnejše" manekenke, vrnili sta se tudi Tyra Banks in Adriana Lima. Medtem je Kate Moss prvič postala Viktorijin angelček.

8
Oglasno sporočilo

V čem je skrivnost izklesane postave Franka Bajca?

Ste se kdaj vprašali, kako Franko vzdržuje tiste mišice, ki smo jih občudovali v resničnostnih šovih in pri vseh njegovih športnih izzivih? No, ni vse le v številu ur, preživetih v telovadnici – njegova skrivnost je veliko bolj strateška ...

Glasba Umrl je Liam Payne iz skupine One Direction

Nekdanji pevec fantovske skupine One Direction Liam Payne je umrl v Buenos Airesu, je potrdila argentinska policija. 31-letnega Britanca so našli mrtvega, potem ko je padel iz tretjega nadstropja hotela. Preiskava okoliščin bi lahko trajala več dni.

49
Več

Uredniški izbor

Intervju "Mislim, da je krščanskim skupnostim na Zahodu vseeno za kristjane v Sveti deželi"

Odziv zahodnih krščanskih cerkva na dogajanje v Palestini v zadnjem letu je palestinske kristjane razočaral, je za MMC dejal rektor anglikanske cerkve v Ramali Fadi Diab. Meni, da je treba na vprašanje Palestine gledati skozi prizmo kolonializma.

106

Afrika "Madžarska želi s pošiljanjem vojakov v Čad širiti svoj geopolitični vpliv"

Madžarska se je odločila, da bo v Čad poslala 200 svojih vojakov, ki naj bi sodelovali pri zagotavljanju varnosti in spopadanju z nezakonitimi migracijami, z vojaško misijo pa si želi zagotoviti tudi prisotnost v Sahelu in širiti svoj geopolitični vpliv.

143

Zdravje Na Rakitni med tritedenskim digitalnim odklopom pomagajo otrokom z znaki digitalne zasvojenosti

V Mladinskem klimatskem zdravilišču Rakitna v zavetju krimskih gozdov je pred več kot letom dni zaživel edinstven terapevtski program, ki otrokom in mladostnikom omogoča tritedenski odklop od telefonov in računalnikov.

12

Svetovni dan hospica Tatjana Fink: "Največja ljubezen, ki jo lahko damo, je, da dovolimo človeku oditi"

Hiša Hospic pri nas obstaja od leta 2010 in bolnikom nudi popolno oskrbo na zadnji poti. "Poudarki so na življenju, ne na umiranju," pravi vodja Tatjana Fink. Kakšne stigme se držijo hospica, se ljudje bojijo smrti in kako je delati v takem okolju?

33
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov