Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Vojna v Ukrajini V ruskem napadu poškodovana otroška bolnišnica v Kijevu. Zelenski obljubil povračilne ukrepe.

Mednarodna javnost je strogo obsodila ruski napad na Kijev, v katerem je bila poškodovana otroška bolnišnica Ohmatdit. Združeni narodi opozarjajo, da so napadi na otroke nesprejemljivi. V ruskih napadih na več mest je bilo ubitih najmanj 36 ljudi.

134

Seznam Slovenija na OI z rekordnimi 90 športnicami in športniki

Slovenija bo na olimpijskih igrah v Parizu navijala za 90 športnic in športnikov. To je najštevilčnejša slovenska odprava na največjem športnem tekmovanju.

104

Francija Po zmagi levičarskega zavezništva zahtevno sestavljanje vlade

Po presenetljivi zmagi levičarskega zavezništva na francoskih predčasnih volitvah ima država razdeljen parlament, zaradi česar je mogoča politična nestabilnost. Predsednik Emmanuel Macron je premierja Gabriela Attala pozval, naj ostane na položaju.

221

Regijska bolnišnica Za gorenjsko regijsko bolnišnico primerni lokaciji v Kranju in Radovljici

Ministrstvo za zdravje je predstavilo analizo primernosti lokacije nove gorenjske regijske bolnišnice, ki je pokazala, da sta primerni lokaciji Kranj in Radovljica, ki se razlikujeta v podrobnostih, lokacija na Jesenicah pa ne ustreza prostorskim pogojem.

11

Dirka po Franciji Pogačar v Pirenejih napoveduje ognjemet; Roglič ostal brez glavnega pomočnika

"Sedem dni v rumenem že v prvem tednu mi da dodatno motivacijo, potrditev, da sem v dobri formi," je po prvem tednu na Dirki po Franciji zadovoljen Tadej Pogačar. Več preglavic ima Primož Roglič, ki je ostal brez glavnega pomočnika.

132

Novice

Črna kronika Policijska akcija: v Piranu prijeli tri ljudi, ki naj bi bili povezani z zloglasnim Kavaškim klanom

V nedeljo zvečer so v Piranu ljubljanski kriminalisti skupaj s specialno enoto policije prijeli tri ljudi, ki so po poročanju Televizije Slovenija domnevno povezani s kriminalno združbo Kavaški klan. Eden od prijetih je bil v raciji lažje poškodovan.

35

Slovenija Lisec: Ministri, kot je Emilija Stojmenova Duh, so mlinski kamen za resno delo resne vlade

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh svoje delo opravlja nevestno in zavaja javnost, je ob predstavitvi druge interpelacije ministrice Emilije Stojmenove Duh povedal poslanec SDS-a Tomaž Lisec.

76

Poslanska vprašanja Golob na očitke opozicije: Ko je gospodarstvo uspešno, se je najlažje ukvarjati z zimzelenimi temami

DZ je zadnje redno zasedanje pred parlamentarnimi počitnicami začel s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Robertu Golobu in ministrom. V ospredju so bili tokrat očitki opozicije o nakupu stavbe na Litijski in nakupu prenosnih računalnikov.

168

Šport

KZS Erjavec proti "uličnim selektorjem" in za Sekulića: "On ne igra košarke, igrajo jo tisti na parketu"

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec je nastop reprezentance v Pireju ocenil kot neuspeh. Kljub temu pa še vedno podpira selektorja Aleksandra Sekulića, ki bo reprezentanco vodil tudi v prihodnje.

69

Wimbledon Fritz po zaostanku z 0:2 z odličnimi servisi izločil Zvereva

Na zadnjem obračunu osmine finala Wimbledona se na osrednjem igrišču merita sedemkratni zmagovalec Novak Đoković in Holger Rune.

14

Odbojka Cretu določil 13 potnikov za olimpijske igre

Odbojkarska zveza Slovenije je objavila seznam 13 reprezentantov, ki bodo odpotovali na olimpijske igre v Pariz. Prva tekma varovance Gheorgheja Cretuja čaka 28. julija ob 21. uri proti Kanadi.

17

Kvalifikacije za OI Dve veliki razočaranji v triletni košarkarski olimpijadi

Poletni cilj slovenskih košarkarjev je bila uvrstitev na olimpijske igre v Pariz. Nekateri so celo na glas razmišljali o medalji, brez katere so za las ostali pred tremi leti v Tokiu, toda na kvalifikacijskem turnirju v Pireju niso bili konkurenčni.

154

SOS-odmev Dočakali veliki četveroboj: Tadej vodi, Primož brez novih izgub

Stresen dan na makadamu je navdušil navijače, četudi se razmerja med vodilnimi štirimi kapetani niso spremenila niti za sekundo. Po 9/21 letošnje velike pentlje je Pogačar 33 sekund pred Evenepoelom, 75 sekund pred Vingegaardom in 96 sekund pred Rogličem.

255
Oglasno sporočilo

Zaščitite se pred strelo!

Narava ne prizanaša in poleti so nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra, točo, grmenjem in bliskanjem zelo pogoste. Kot vsako leto se tudi letos obetajo udari strel, ki lahko povzročijo veliko nevšečnosti. Še posebej so izpostavljene sončne elektrarne.

Alpska liga V novi sezoni bo tekmovalo 14 ekip, novinec je Sisak

Nova sezona Alpske lige se bo začela 21. septembra. V deveti izvedbi bo sodelovalo 14 ekip. Tekmovalo bo šest ekip iz Italije, pet iz Avstrije, dve iz Slovenije ter ena iz Hrvaške. Novinec je Sisak.

3
Več

Kultura

Glasba Ljubljana Festival dva večera z opero Trubadur pod taktirko slavnega Zubina Mehte

Na 72. Ljubljana Festivalu bo dva večera mogoče prisluhniti Verdijevi operi Trubadur v izvedbi Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, ki na festivalu gostuje prvič. Orkestru bo dirigiral slavni Zubin Mehta, ki je bil tukaj nazadnje leta 2019.

Filmska recenzija Obzorje: Ameriška saga – 1. poglavje

Od Ameriške sage v štirih delih nihče ne pričakuje, da bo že v prvem delu razkrila vse svoje adute in skrivnosti. A Obzorje, Costnerjev magnum opus, je tako brezupno fragmentiran in brezciljen film, da si je težko predstavljati, kdo bo nanje še čakal.

39

Roman Moj mačkon Jugoslavija ovenčan z nemško nagrado za sodobno prevodno književnost

V nemščino preveden roman Moj mačkon Jugoslavija je avtorju Pajtimu Statovciju in prevajalcu Stefanu Mosterju prinesel mednarodno nagrado za prevodno sodobno književnost v skupni vrednosti 35.000 evrov. Knjiga je sicer na voljo tudi v slovenščini.

1
Več

Zabava in slog

Ture avanture Številni Nemci tik pred dopusti v hudi zagati – na potni list se čaka tudi dva meseca

Ob začetku poletnih dopustov so se številni Nemci znašli pred podobno zagato kot številni v Sloveniji – na izdajo potnega lista morajo namreč namesto dva tedna čakati tudi do dva meseca.

6

Dočakala skoraj 50 let Ljubljanski živalski vrt ovit v črnino: poslovila se je legendarna šimpanzinja Mojca

Iz ljubljanskega živalskega vrta so sporočili žalostno novico: poslovila se je njihova najstarejša prebivalka, šimpanzinja Mojca, ki je bila stara 49 let. V ZOO-ju Ljubljana je živela od leta 1976, torej praktično vse življenje.

49

Reportaža Novi kralj Melodij morja in sonca je Žan Videc: "Zmaga je nepričakovana, a sladka"

Po maratonu 14 poletnih pesmi je na 43. festivalu Melodije morja in sonca slavila zmago skladba Neznano Žana Vidca. "Mislim, da je bil danes lep večer za vse," je dejal pevec, ki ne ve, kam ga bo odpeljala pot, dodal pa je, da že pripravlja prvi album.

25

Znani Margot Robbie z možem Tomom Ackerleyjem pričakuje prvega otroka

Avstralska igralka Margot Robbie pričakuje z možem Tomom Ackerleyjem prvega otroka, poroča ameriška revija People. Zakonca tega nista ne potrdila ne zanikala.

1

Glasba Na 52. festivalu Števerjan slavil Ansambel Gašperja Mirnika

Med borovci v Števerjanu je bil v nedeljo že 52. festival narodnozabavne glasbe Števerjan, na katerem je sodelovalo osem ansamblov. Na koncu je slavil Ansambel Gašperja Mirnika.

Oglasno sporočilo

Preživite nepozabne družinske počitnice v Kranjski Gori

Idealen kraj za družine, ki si želijo nepozabnih počitnic z zabavnimi in poučnimi aktivnostmi za vse starosti. Uživajte v prijetnem vzdušju in raznolikih doživetjih, ki bodo navdušila vaše najmlajše in jim pričarala nasmeh na obraz.

Zanimivosti Pred olimpijskimi igrami novi priložnostni znamki – v ospredju cestno kolesarstvo in plezanje

Pošta Slovenije je izdala priložnostni znamki, s katerima zaznamuje skorajšnji začetek 33. poletnih olimpijskih iger v Parizu. Za motiva znamk so tokrat izbrali cestno kolesarstvo in športno plezanje.

2
Več

Uredniški izbor

Medkrajevni linijski promet "Odpravljanje težav potnikov" prineslo nove težave – pristojni napovedujejo sprotno prilagajanje

Ob napovedih, da bodo spremembe medkrajevnih avtobusnih linij upoštevale vse dosedanje težave potnikov, v prvih dneh nekateri opozarjajo tudi na negativne posledice. Poleg tega brez kartice IJPP še vedno ni mogoč hiter nakup vozovnice po spletu.

77

Intervju Čeferinu za predstave Slovenije čestitali tudi Mourinho, Rummenigge in Capello

"Kdor misli, da je bila slovenska igra destruktivna, negativna in da je to slab sloves za nogomet, ta prav veliko o nogometu ne ve," je v pogovoru za TV Slovenija dejal predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin.

60

Reportaža iz Frankfurta Odmevalo, kot da bi zmagali. Navijačem kapo dol.

Kljub bolečemu porazu proti Portugalski reprezentanci slovenski nogometaši evropsko prvenstvo lahko zapuščajo dvignjenih glav. Razočaranje med navijači je bilo kratkotrajno, večina je pokala od ponosa in poslala jasno sporočilo: "Vrnili se bomo!"

49

Gradnja odlagališča v Vrbini pri Krškem Kam bo Slovenija odložila svoje radioaktivne odpadke?

V Vrbini pri Krškem napreduje gradnja odlagališča nizko in srednje radioaktivnih odpadkov. Med tem dokončne rešitve glede izrabljenega jedrskega goriva in visoko radioaktivnih odpadkov, ki ostanejo radioaktivni več 10.000 let, še nismo našli.

116
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

11

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

63

Slavko Jerič Izpad boli, a nogometaši so postavili dobre temelje za nadaljevanje zgodbe

Bile so sanje, bile so res lepe sanje, iz katerih nas je prebudil portugalski vratar Diogo Costa, ki je ukrotil vse tri slovenske enajstmetrovke. A po prespani noči gre potegniti veliko pozitivnega, ki obeta nadaljevanje slovenske nogometne zgodbe.

91

Slavko Jerič Slovenija v položaju, kot še ni bila nikoli − lahko sanja

Slovenski nogometaši so z uvrstitvijo v sploh prve izločilne boje evropskega prvenstva že spisali zgodovino, navijači pa so s tem dobili privilegij, ki ga prej niso poznali: sanje.

62
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov