Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Bližnji vzhod Hezbolah: Če bo treba, bomo napade nadaljevali. Netanjahu: To ni konec zgodbe.

Libanonsko šiitsko gibanje Hezbolah je sporočilo, da je bila glavna tarča njihovega napada izraelska vojaška baza Glilot v bližini Tel Aviva in da bo napade po potrebi nadaljevalo. Izraelska vojska pa je sporočila, da napad ni bil uspešen.

134

Evropa Praznjenje Balkana: hitro zmanjševanje števila delovno sposobnih ljudi

Množično izseljevanje in nizka stopnja rodnosti sta glavna vzroka, da se države na Balkanu praznijo. Depopulacija bi lahko za številne države postala prava nočna mora. Skrb vzbujajoči pa so tudi podatki za nekatere članice Unije, denimo Romunijo.

114

Prva liga V Ljudskem vrtu delitev točk po burnem prvem polčasu; ajdovska klofuta Celjanom

Prvi večni slovenski nogometni derbi med Mariborom in Olimpijo se je končal z neodločenim izidom 1:1. Pester je bil predvsem prvi polčas, ko sta padla tudi oba zadetka. V tem delu je Olimpija zapravila 11-m. Tekma je bila prekinjena za 20 minut.

363

Goran Dragić z všitim mikrofonom med tekmo Slovo skozi njegove misli

Slovo Gorana Dragića od košarke je bilo tudi za Televizijo Slovenija velik izziv. Igro je, tako kot zna odlično, vodil Goran Dragić, naša ekipa je lovila njegove podaje.

16

9. etapa Yates kralj Sierre Nevade, Roglič kljub slabšemu dnevu ostaja drugi

Kraljevska 9. etapa v Sierri Nevadi je še tretjič na glavo postavila razmerja na Dirki po Španiji. Z 58-km solo vožnjo je v Granadi slavil Adam Yates, ki se vrača v boj za skupno zmago. Primož Roglič ni imel najboljšega dne, a je ohranil drugo mesto.

679

Novice

Vojna v Gazi Hamas zavrnil izraelske pogoje za prekinitev ognja

Hamas je zavrnil nove pogoje, ki jih je za prekinitev ognja postavil Izrael. Izrael zahteva nadzor nad Filadelfijskim koridorjem, ozkim pasom na meji med Gazo in Egiptom.

5

Triglavski narodni park Znova zagorelo na Komarči. Nevarnost požara naj bi obstajala do obsežnejših padavin.

Zjutraj so gorski reševalci Gorske reševalne službe Bohinj z letalnikom pregledali pobočje Komarče in ugotovili, da se je podtalni gozdni požar znova razvil. Trenutno je pod nadzorom, zagotavlja Stanko Medja iz gasilskega društva Bohinjska Bistrica.

Vojna v Ukrajini Več mrtvih v napadih na Ukrajino in Rusijo

Rusija je ponoči izstrelila več raket in brezpilotnih letal na sever in vzhod Ukrajine, zračna obramba pa je večino izstrelkov uničila, je sporočila ukrajinska vojska. V ukrajinskem napadu na Belgoroško oblast je umrlo pet ljudi.

118

Šport

Motokros Gajser zmagovalec dirke za VN Švice

Tim Gajser je dobil obe vožnji, s tem pa tudi dirko svetovnega prvenstva razreda MXGP v motokrosu v švicarskem mestu Frauenfeld. Z zmago je izdatno povečal prednost na vrhu skupnega seštevka.

34

Formula 1 Slavje oranžnih v Zandvoortu, a ne Verstappna, temveč Norrisa in McLarna

Lando Norris (McLaren) je veliki zmagovalec dirke formule ena za VN Nizozemske v Zandvoortu. Drugo mesto je osvojil Max Verstappen (Red Bull), tretji je bil Charles Leclerc (Ferrari).

17

Atletika Ingebrigsten in Duplantis popravila svetovna rekorda

Norvežan Jakob Ingebrigtsen je na atletski diamantni ligi v poljskem Chorzowu popravil 28 let star svetovni rekord v teku na 3000 metrov. Malce pozneje je zgodovinske knjige spremenil tudi Armand Duplantis v skoku s palico.

5

La liga Real našel pot do zmage, Endrick spisal zgodovino

Nogometaši Real Madrida so po spodrsljaju v uvodnem krogu nove sezone španske La lige našli pot do zmage. V 2. krogu so s 3:0 premagali Real Valladolid.

2

Zanimivosti Dres Baba Rutha prodali za rekordnih 24,1 milijona dolarjev

Dres, ki ga je na Svetovni seriji leta 1932 nosil Babe Ruth, ki velja za največjega igralca bejzbola vseh časov, je postal najdražji kos športnih spominkov, potem ko so ga na sobotni dražbi prodali za 24,12 milijona dolarjev.

5
Oglasno sporočilo

Citroën C5 Aircross Hybrid: prijatelj okolja in vašega življenjskega sloga

Vstopite v svet sodobne mobilnosti s Citroënom C5 Aircross Hybrid, kjer se napredna tehnologija združi z življenjskim slogom, ki stremi k trajnosti in udobju.

Uspeh Gorana Dragića "Vzgajali smo ga, da mora ostati skromen, da mora trenirati in sanjati svoje sanje"

Prva mentorja, ki sta Gorana Dragića popeljala na uspešno košarkarsko pot, sta bila njegova mati in oče, Mojca in Marinko Dragić. Spodbujala sta ga vse od malih nog do poslovilne tekme.

67
Več

Kultura

Knjige George Orwell v recenziji Mojega boja Adolfa Hitlerja: "Preseneti togost njegovega uma"

George Orwell je marca 1940 napisal fascinantno recenzijo avtobiografske knjige Adolfa Hitlerja Moj boj, v kateri med drugim poudari, da sta "fašizem in nacizem psihološko veliko trdnejša od katerega koli hedonističnega pojmovanja življenja".

8

Južna Koreja Največji filmski festival v Aziji se bo posthumno poklonil Lee Sun-kyunu, zvezdniku filma Parazit

Na filmskem festivalu v Busanu v Južni Koreji bodo posthumno nagradili Lee Sun-kyuna, ki mu je svetovno slavo prinesla vloga v z oskarjem nagrajenem filmu Parazit. Na festivalu bo na ogled tudi več produkcij, v katerih je nastopil leta 2023 umrli igralec.

Nov kodeks oblačenja Delavcem enega od newyorških muzejev po novem prepovedano nošenje kefije

Zaposleni v Muzeju Noguchi so v znak protesta proti novemu kodeksu oblačenja za en dan zapustili svoja delovna mesta. Nova pravila muzejskim delavcem namreč prepovedujejo oblačila ali dodatke, ki prikazujejo politična sporočila, slogane ali simbole.

12
Več

Zabava in slog

Tenis Koktajli brez dna, kaviar in lože za 100.000 dolarjev: Kako OP ZDA mami bogate in slavne

V teh zadnjih avgustovskih dneh najbolj vroče shajališče zvezdnikov v New Yorku ne bodo plaže v Hamptonsih ali priljubljeni lokali v Brooklynu, ampak plastični stoli v Queensu. Kdor kaj šteje v mestu, bo namreč na Odprtem prvenstvu ZDA.

5

Letalska potovanja EU opustil sprostitve: s septembrom se na vsa evropska letališča vrača omejitev vnosa tekočin

Najnovejša generacija optičnih bralnikov omogoča potnikom, da vnašajo na letala e-naprave in tekočine brez količinske omejitve, a Evropska komisija dvomi o njihovi zanesljivosti, zato je pozvala k začasni vrnitvi prejšnjega, bolj restriktivnega modela.

4

Zanimivosti "Bolj vzdržljivi in močnejši" – v Španiji reševalcem iz vode pomagajo psi

Na priljubljeni plaži na jugu Španije je reševalce iz vode okrepila ekipa izurjenih psov, ki je s svojo močjo, vzdržljivostjo in sposobnostjo zaznavanja tokov v veliko pomoč pri reševanju plavalcev.

15

Znani Ben Affleck se po razhodu od Jennifer Lopez druži s Kennedyjevo hčerko

Je Ben Affleck po razhodu od Jennifer Lopez uteho našel v Kick Kennedy, hčerki zdaj že nekdanjega predsedniškega kandidata Roberta F. Kennedyja mlajšega?

7

Zvok časa Album My Everything Ariane Grande oboževalce razveselil pred desetimi leti

Ariana Grande je 25. avgusta 2014 postregla s svojim drugim albumom. Na njem je združila moči tudi z drugimi glasbeniki, kot so Iggy Azalea, Big Sean, the Weeknd, pa tudi Jessie J in Nicki Minaj. Plošča si je prislužila nominacijo za grammyja.

1
Oglasno sporočilo

Konec avgusta vrata odpira Rustjeva hiša kruha

Prenova Rustjeve hiše v središču Ajdovščine se zaključuje, konec avgusta bo pod okriljem Društva ljubiteljev pašte svoja vrata na stežaj odprla Rustjeva hiša kruha.

Zanimivosti Zaradi trenda na TikToku Islandija ostala brez zalog kumar

Islandski supermarketi so ostali praktično brez zalog kumar, potem ko je po viralnem trendu na TikToku povpraševanje po tej zelenjavi zrastlo v nebo.

14
Več

Uredniški izbor

Noč zmaja Goran Dragić se je poslovil od košarke tam, kjer je najraje: na igrišču v družbi prijateljev

V Noči zmaja, poslovilnem večeru, se je zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance tudi uradno poslovil od košarke. "Nikoli ne bom pozabil, dal sem vse od sebe, ko sem igral za Slovenijo," je ob koncu spektakla povedal priljubljeni Gogi.

328

Kaspijsko morje Največje jezero na svetu bi se lahko do konca stoletja skrčilo za tretjino

Do konca stoletja bi se gladina Kaspijskega morja lahko znižala za 18 metrov, njegova površina pa bi se lahko zmanjšala za tretjino. Poleg nevarnosti za ekološki sistem največjega jezera na svetu bo imela sprememba vodostaja tudi geopolitične posledice.

123

Zdravje Na URI-ju Soča se bo predvidoma že jeseni nadaljevala rehabilitacija poškodovanih otrok iz Gaze

Slovenija bo nadaljevala projekt rehabilitacije palestinskih otrok iz Gaze, ki je bil prekinjen med epidemijo covida-19. Že jeseni naj bi na URI-ju Soča prišlo od osem do deset poškodovanih otrok v spremstvu enega družinskega člana.

5

Statistika 80 let statističnega urada: od štetja prebivalcev do obsežnih zbirk podatkov

Te dni 80 let delovanja praznuje statistični urad. Njegova vloga se je v osmih desetletjih močno spremenila – če je bila na začetku glavna naloga štetje prebivalstva, je danes zbiranje verodostojnih podatkov, na katere se lahko opirajo država in podjetja.

22
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Sifan Hassan ali nizozemska lokomotiva

Zakaj sem tako navdušen nad Sifan Hassan, Nizozemko, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu tekmovala na 5000 in 10000 metrov ter v maratonu? Vznemirjeno sem se spraševal, kako ji bo šlo.

12

Tomo Kočar Janko in Metka med resničnostjo, mitologijo in religijo

Jakob in Wilhelm Grimm sta v literarno zgodovino sicer res zapisana kot najslavnejša zbiralca pravljic, vendar je prava moč njune zbirke ravno v elementih, zaradi katerih bi ju kot zbiralca morali celo diskvalificirati.

10

Slavko Jerič Judo in plezanje slovenski klasiki, skrbijo trendi v atletiki in plavanju

Slovenski športniki se iz Pariza vračajo s tremi medaljami, kar je sicer najmanj v tem stoletju na poletnih olimpijskih igrah, vseeno pa so lahko zadovoljni s svojim izplenom. Malo bolj skrbijo trendi.

109

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

55
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov