Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Plačna reforma Večji korak naprej na pogajanjih med vlado in sindikati javnega sektorja

Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja so na zadnjih krovnih pogajanjih pred dopusti dosegli korak naprej. Do zdaj dogovorjeno bodo prihodnji teden parafirali v vmesnem dogovoru. Odprta vprašanja ostajajo v plačnih stebrih.

35

Slovenija Emilija Stojmenova Duh: Očitki so povsem nesmiselni

Kar nekaj od 13 tisoč prenosnih računalnikov je že razdeljenih, postopek je natančno določen in se nadaljuje, prvi na vrsti so socialno ogroženi, je pojasnila ministrica za digitalno prihodnosti Emilija Stojmenova Duh.

Slovenija Golob: Prispevek Slovenije Ukrajini se ne bo povečeval. Nekatere države bodo morale storiti več.

Prispevek Slovenije za podporo Ukrajini, o kateri so se v sredo na vrhu Nata v ZDA dogovorili voditelji članic zavezništva, se po besedah premierja Roberta Goloba ne bo povečeval. Zavzel se je tudi za diplomatska prizadevanja za mirno rešitev konflikta.

29

DZ Odbor podprl predlog novele interventnega zakona po poplavah

Glavne predlagane zakonske spremembe se nanašajo na prenos dela nalog za upravljanje nepremičnin za odstranitev in graditev nadomestitvenih objektov na državno družbo DSU, do česar so bili v opoziciji precej kritični.

Slovenija Koalicija vložila novelo, ki prepoveduje poveličevanje nacizma in fašizma

Koalicijske poslanske skupine so v parlamentarni postopek vložile predlog novele zakona o varstvu javnega reda in miru, ki prepoveduje poveličevanja nacizma in fašizma. V Sloveniji namreč to po trenutni zakonodaji ni izrecno prepovedano.

119

Vrste na upravnih enotah se krajšajo. Priporočeno naročanje.

Na ljubljanski upravni enoti so čakalne vrste zdaj bistveno krajše, v Celju vrst sploh ne opažajo, medtem ko se je v Mariboru nekoliko povečal obseg nenaročenih strank. Upravne enote sicer priporočajo naročanje na storitve.

2

Več novic iz Slovenije

Koalicija proti predlaganim sklepom o medvrstniškem nasilju in romskih vprašanjih

Seja komisije za peticije, sklicana na pobudo sveta staršev OŠ Velika Dolina, kjer je učenec napadel in poškodoval devetošolca, se je končala brez sprejetih sklepov, s katerimi bi komisija med drugim vlado pozvala k spremembi zakonodaje.

Preiskovalna komisija: Duhovnik in Ogrin pozvala k ustavitvi kanala C0

Komisija DZ-ja, ki ugotavlja domnevne nezakonitosti pri gradnji kanala C0, je zaslišala dve novi priči. Strojni inženir in dekan fakultete za strojništvo Jože Duhovnik ter okoljevarstvenik Tomaž Ogrin sta pozvala k ustavitvi projekta.

2

Na splošni maturi uspešnih 92 odstotkov kandidatov, na poklicni 90,2 odstotka

Od skupno 6294 kandidatk in kandidatov, ki so na 80 šolah v spomladanskem roku opravljali splošno maturo, je bilo uspešnih 92 odstotkov. Poklicno maturo je medtem na 142 šolah od 8204 kandidatk in kandidatov uspešno opravilo 90,2 odstotka.

16

RTV Slovenija išče novo predsednico oz. predsednika uprave

Objavljen je javni razpis za delovno mesto predsednice oz. predsednika uprave RTV Slovenija. Rok prijave je 20. avgust, tako da bo najverjetneje zavod spet imel upravo s polnimi pooblastili v začetku septembra.

6
Več

Lokalne novice

Okolje Inšpektorat: Pri Žalcu odložen rečni prod, namenjen za sanacijska dela

Material, ki sta ga podjetji Nivo Eko in Tegar odložili na območju poslovne cone Arnovski gozd pri Žalcu, po dozdajšnjih ugotovitvah inšpektorata ni nevaren odpadek, ampak gre za prod iz porečja Savinje. Inšpekcijski postopek sicer še ni končan.

Pomurje Prebivalci štirih pomurskih občin bi lahko z avgustom ostali brez vode. Župani mirijo.

Javno podjetje Prlekija, ki ima sedež v Ljutomeru, je maja končalo v stečaju, že pred tem so štiri od osmih občin napovedale, da bodo za oskrbo s pitno vodo in odvajanje ter čiščenje komunalnih in padavinskih odpadnih vod poskrbele same. A se zapleta.

6

Ljubljana Ljubljanski botanični vrt praznuje 214. rojstni dan. "Vrt je ogledalo rastlinskega sveta."

Ljubljanski botanični vrt praznuje 214. rojstni dan in je priznan po celem svetu. Na novinarski konferenci so izpostavili, da med drugim skrbijo tudi za ogrožene vrste in poudarili razočaranje nad načrtom železniške proge, ki naj bi posegla v del vrta.

Več

Izbor

Dan državnosti "Duh domoljubja še ni odšel iz Slovenije. Imamo samo eno domovino ... je raj na zemlji"

"Na svoji strani smo imeli slovenski narod, zato smo se čutili močne. Lahko bi rekel, da smo se čutili nepremagljive," je za MMC ob prazničnem dnevu državnosti dejal veteran osamosvojitvene vojne in doktor zgodovine Tomaž Teropšič.

248

Slovenske avtoceste Avtovlečne goljufije: voznikom v težavah ponudijo ugodno pomoč, nato izstavijo veliko višji račun

Pojavlja se vse več opozoril, da so predvsem tuji vozniki, ki zaradi okvare vozila obtičijo na slovenskih avtocestah, večkrat žrtve goljufij avtovlečnih služb, ki so pri njih pred pooblaščenimi izvajalci. AMZS, Dars in policija pozivajo k previdnosti.

159

Magnificov koncert v Tivoliju "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

212

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

76

Okrogla miza "Nasilje se je preselilo iz fizičnega v digitalni prostor"

Fizičnega nasilja med otroki in mladostniki je manj. Vse več pa je spletnega nasilja, ki se odvija v prostem času, ko so mladi doma, zato ga šole, čeprav se dogaja med njihovimi učenci, težko preprečujejo. Starši znake pri otrocih prepoznajo le izjemoma.

71

Prostovoljstvo Kralji ulice: "Prostovoljstvo našim uporabnikom osmisli življenje in jim pomaga najti pravo pot"

Prostovoljstvo pri Kraljih ulice je drugačno, kot ga poznamo v drugih organizacijah. Velikokrat so prostovoljci namreč tudi uporabniki dnevnega centra. Najbolj znan je časopis, ki ga prodajajo njihovi člani. Poleg tega je v društvu še veliko aktivnosti.

24

Slovenija Težave samozaposlenih: "Enakovreden član družbe sem postal šele s prvo redno zaposlitvijo"

V Sloveniji samozaposleni predstavljajo 10,8 odstotka delovnega prebivalstva, a jim ne pripadata dopust in bolniška. V večini primerov niso kreditno sposobni. Kadar gre za prikrita delovna razmerja, si jih ne upajo prijaviti.

217
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov