Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Svet

Vojna v Gazi WHO: Izrael se strinja z ločenimi tridnevnimi premori v delih Gaze za cepljenje otrok

Izraelske oblasti so se strinjale z več ločenimi tridnevnimi humanitarnimi premori v različnih delih območja Gaze, da bi omogočili cepljenje približno 640.000 otrok proti otroški paralizi, je sporočila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO).

19

Vojna v Ukrajini Rusija na vzhodu Ukrajine zavzela še dve vasi. Uničeno ukrajinsko letalo F-16.

Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da je ruska vojska zavzela še dve vasi na vzhodu Ukrajine. Kijev nadaljuje napade z brezpilotnimi letalniki na rusko naftno in vojaško infrastrukturo. V Ukrajini je bilo medtem uničeno vojaško letalo F-16.

154

Vojna v Gazi Borrell predlaga sankcije proti izraelskima ministroma. Več članic EU-ja temu nasprotuje.

Visoki zunanjepolitični predstavnik EU-ja Josep Borrell je predlagal uvedbo sankcij proti skrajno desnima ministroma izraelske vlade, a je več zunanjih ministrov članic EU-ja temu nasprotovalo.

16

Evropa Nemčija: Zaostritev zakonodaje o orožju, nekaterim prosilcem za azil bodo odvzeli socialno pomoč

Po napadu z nožem prejšnji teden v Solingenu se je nemška vlada dogovorila o zaostritvi zakonodaje o orožju in odnosa do prosilcev za azil. Olajšali naj bi postopke za izgon zavrnjenih prosilcev, nekaterim bodo odvzeli socialno pomoč.

Evropa Ob Macronovem obisku v Srbiji podpisan dogovor o nakupu letal rafale v vrednosti 2,7 milijarde evrov

Na dvodnevni obisk v Srbijo je prišel francoski predsednik Emmanuel Macron. Glavna tema pogovorov s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem je ob gospodarskem sodelovanju nakup francoskih vojaških letal rafale v vrednosti 2,7 milijarde evrov.

13

ZDA in Kitajska Sullivan končal obisk na Kitajskem. Ši Džinping: "Države ne potrebujejo izključevanja".

Ameriški svetovalec za nacionalno varnost Jake Sullivan se je v četrtek v Pekingu srečal s kitajskim predsednikom Ši Džinpingom in tako zaključil tridnevne pogovore, namenjene zmanjšanju trenj med svetovnima silama pred novembrskimi ameriškimi volitvami.

3

Več novic iz sveta

Evropa Cia pravi, da so osumljenci na koncertu Taylor Swift nameravali ubiti več deset tisoč ljudi

Osumljenci, ki so načrtovali napad na koncertu ameriške pevke Taylor Swift na Dunaju v začetku meseca, so nameravali ubiti več deset tisoč ljudi, je dejal namestnik direktorja ameriške obveščevalne službe Cia David Cohen.

58

Evropa Srbski premier napovedal pocenitev okoli 700 živilskih in gospodinjskih izdelkov za dva meseca

V Srbiji bo vlada v okviru akcije Najboljša cena v dogovoru z devetimi največjimi trgovskimi verigami v državi za naslednja dva meseca pocenila okoli 700 živilskih in gospodinjskih izdelkov iz 81 skupin, je napovedal srbski premier Miloš Vučević.

1

Evropa Obalo grškega pristanišča Volos preplavile mrtve ribe

Iz morja ob mestu Volos v severovzhodni Grčiji so grške oblasti potegnile že 40 ton rib, ki jih je tja naplavila bližnja reka. "Vonj je neznosen," je dejal župan mesta in za nesrečo okrivil oblasti, ki niso pravočasno ukrepale.

21

Zaradi tajfuna Šanšan umrli trije ljudje. Odredili evakuacijo več kot pet milijonov prebivalcev.

V zemeljskem plazu, ki so ga sprožile obilne padavine ob približevanju silovitega tajfuna Šanšan, so na jugozahodu Japonske v torek umrli najmanj trije ljudje. Japonske oblasti so odredile evakuacijo več kot pet milijonov ljudi.

2
Več

Evropska unija

EU venezuelskemu predsedniku Maduru odreka demokratično legitimnost

Evropska unija ne priznava demokratične legitimnosti venezuelskega predsednika Nicolása Madura, ki je bil konec julija znova izvoljen za predsednika države, je sporočil visoki zunanjepolitični predstavnik EU-ja Josep Borrell.

1

Številne države ignorirajo poziv von der Leyen, naj za komisarja predlagajo moškega in žensko

Države članice Evropske unije morajo predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen do 30. avgusta poslati predloge komisarskih kandidatov. A številne države so ignorirale njeno prošnjo, naj pošljejo dve imeni, kandidata in kandidatko.

195

Novinarske organizacije pozivajo EU, naj zaradi ubijanja novinarjev uvede sankcije proti Izraelu

60 novinarskih organizacij je pozvalo EU, naj zaradi ubijanja novinarjev in drugih kršitev medijske svobode zadrži izvajanje pridružitvenega sporazuma z Izraelom in uvede sankcije.

12

Hrvaška vlada bo sprostila cene električne energije in plina

Hrvaška vlada je napovedala, da ne bo podaljšala svežnja ukrepov za zaščito gospodinjstev in podjetij, s katerimi je v preteklih dveh letih in pol predvsem omejevala cene električne energije in plina. Meni, da podražitve ne bi smele biti visoke.

25
Več

Izbor

ZDA 2024 Zadimljene sobe, šikaniranja kandidatov in druge iluzije demokracije demokratske stranke

"Šli smo čez zelo odprt proces (izbire kandidata)," v smehu komentira izbiro Kamale Harris za predsedniško kandidatko demokratske stranke kalifornijski guverner Gavin Newsom, ki so ga omenjali kot enega najresnejših kandidatov za menjavo Joeja Bidna.

186

Kaspijsko morje Največje jezero na svetu bi se lahko do konca stoletja skrčilo za tretjino

Do konca stoletja bi se gladina Kaspijskega morja lahko znižala za 18 metrov, njegova površina pa bi se lahko zmanjšala za tretjino. Poleg nevarnosti za ekološki sistem največjega jezera na svetu bo imela sprememba vodostaja tudi geopolitične posledice.

127

Ukrajinska ofenziva Lampreht: Kar koli se v Rusiji zgodi, Kremelj skuša ustvariti vtis, da je oblast še vedno trdna

Nekdanji dopisnik RTV-ja iz Moskve Miha Lampreht po vdoru ukrajinskih sil v Rusijo meni, da se Kremelj posveča predvsem nadzoru javnega mnenja in skuša prikazati, da je ruska oblast še vedno trdna, stanje pa daleč od katastrofalnega.

125

Afrika "Združeni arabski emirati bi lahko postali največji vlagatelj v Afriki"

Združeni arabski emirati so četrti največji vlagatelj v Afriki, a bi lahko postali celo vodilni, če se bo naložbeni trend nadaljeval, je prepričan politični analitik Corrado Čok, ki izpostavlja njihove naložbe v obnovljive vire energije in pristanišča.

66

Afrika "Rusija zapolnjuje praznino v Sahelu po umiku zahodnih sil, ljudje si želijo varnost in spremembe"

Vojaške hunte, ki so prevzele oblast v sahelskih državah in prekinile odnose z zahodnimi državami, predstavljajo navezovanje na Rusijo kot možnost za spremembe in alternativo zahodnemu vplivu, pojasnjuje Olayinka Ajala z britanske univerze Leeds Beckett.

212

Kmetavzarska elegija Utopija ameriškega sna ali zakaj zmaguje Donald Trump

"Obvezno čtivo za vse, ki vas zanima, kako je Donald Trump osvojil ruralno Ameriko, da je prišel v Belo hišo," se bere ena od recenzij knjižne uspešnice J. D. Vancea Kmetavzarska elegija. Knjiga pa ne pojasnjuje, kako je Trump osvojil J. D. Vancea.

511

Bangladeš Konec vladavine Šejk Hasine: od borke za demokracijo do samodržne voditeljice

Bangladeška premierka Šejk Hasina je po množičnih protestih zapustila državo. S tem se je končala vladavina političarke, ki je bila po eni strani zaslužna za gospodarski preporod države, po drugi pa obtožena političnih zatiranj in nasilja ter korupcije.

72
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov