Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Olimpijske igre, prenosi in posnetki iz Pariza

Svet

Vojna v Ukrajini Rusija sporočila, da potekajo siloviti boji z ukrajinskimi silami na ruski strani meje

Rusija je v sredo sporočila, da potekajo siloviti spopadi z ukrajinskimi silami, ki so vdrle prek meje blizu pomembnega vozlišča zemeljskega plina. V ruski Kurski oblasti so razglasili izredne razmere.

76

Evropa V Združenem kraljestvu po tednu rasističnih izgredov protirasistični shodi

V britanskih mestih se je po tednu rasističnih izgredov, ki so izbruhnili po napadu z nožem, v katerem so bile ubite tri deklice, v sredo zbralo tisoče nasprotnikov rasizma. Demonstracije so večinoma potekale mirno.

38

Odpovedani koncerti Taylor Swift Avstrijski obveščevalci: Napadalci so nameravali ubiti ljudi pred stadionom. Najstnik priznal.

Trije koncerti ameriške pevke Taylor Swift na Dunaju so bili odpovedani, potem ko je policija prijela tri najstnike zaradi suma načrtovanja islamističnega napada v avstrijskem glavnem mestu. Eden izmed njih je priznal načrtovanje napada.

25

Evropa Puigdemont se je po sedmih letih vrnil v Španijo. Za njim se je zdaj izgubila vsaka sled.

Vodja katalonskih separatistov Carles Puigdemont se je po sedmih letih življenja v izgnanstvu vrnil v Španijo, kjer mu grozi aretacija. Navzoč naj bi bil na glasovanju katalonskega parlamenta o novi regionalni vladi, a se je za njim izgubila vsaka sled.

10

Evropa Z nasedle jadrnice pri Zadru rešili deset slovenskih državljanov

Območje Zadra je v sredo zvečer zajelo neurje z močnim vetrom. Zaradi močnih sunkov je na obalo nasedla jadrnica, ki je bila zasidrana nedaleč od obale, z nje pa so rešili deset slovenskih državljanov.

8

Bangladeš Konec vladavine Šejk Hasine: od borke za demokracijo do samodržne voditeljice

Bangladeška premierka Šejk Hasina je po množičnih protestih zapustila državo. S tem se je končala vladavina političarke, ki je bila po eni strani zaslužna za gospodarski preporod države, po drugi pa obtožena političnih zatiranj in nasilja ter korupcije.

69

Več novic iz sveta

Vojna v Gazi Turčija se pridružuje tožbi proti Izraelu zaradi genocida

Turčija je v sredo na Meddržavnem sodišču (ICJ) v Haagu vložila uradno prošnjo za pridružitev južnoafriški tožbi proti Izraelu zaradi genocida v vojni v Gazi, je sporočilo zunanje ministrstvo.

18

Vojna v Gazi Pričevanje izraelskega zdravstvenega delavca o "šokantnem" stanju posiljenega palestinskega ujetnika

Izraelski pripadnik zdravstvenega osebja je stanje palestinskega ujetnika, ki je bil posiljen v izraelskem zaporu Sde Teiman, označil za "šokantnega". Zaradi poškodb je moral biti operiran. O zlorabah poročajo tudi iz drugih zaporov.

54

Vojna v Ukrajini Ukrajinske sile prodrle čez rusko mejo v Kursk. Putin Kijev obtožil provokacije.

Rusija je sporočila, da se bojuje proti ukrajinskim silam, ki so prodrle čez njeno južno mejo v Kurski oblasti, kar je eden največjih vdorov na rusko ozemlje od začetka vojne.

169
Oglasno sporočilo

Izdelava spletne trgovine cena - Koliko stane izdelava?

Ko se odločite za postavitev spletne trgovine, boste morda potrebovali pomoč strokovnjaka, če ne nameravate izdelati trgovine sami. V članku izdelava spletne trgovine cena vam bomo razkrili vse informacije, ki jih morate vedeti pred začetkom vašega novega

Več

Evropska unija

Madžarska omilila vizumski režim za Ruse in Beloruse. Weber: Vrzel za vohunjenje.

Madžarska je pred kratkim razširila svoj sistem skrajšanega vizumskega postopka na osem držav, vključno z Rusijo in Belorusijo. Več evropskih voditeljev je izrazilo zaskrbljenost in zahtevalo pojasnila.

19

Macron za komisarja vnovič predlaga Bretona

Francija je za člana Evropske komisije znova predlagala Thierryja Bretona. Evropski predsednik Emmanuel Macron je v pismu predsednici Evropske komisije zapisal, da je Breton kompetenten, izkušen kandidat, saj je že od leta 2019 komisar za notranji trg.

2

Orban za madžarskega evropskega komisarja znova predlagal Varhelyija

Madžarski premier Viktor Orban je za evropskega komisarja znova predlagal Oliverja Varhelyija, sicer trenutnega komisarja za širitev. Ob tem je izrazil prepričanje, da bo Varhelyi tudi v prihodnji sestavi Evropske komisije odlično opravljal svoje delo.

10

Tomaž Vesel: Evropski komisar je del panela vseh komisarjev. Hočem slišati prioritete države.

V oddajo Odmevi je prišel Tomaž Vesel, ki je bil v petek potrjen za kandidaturo za mesto evropskega komisarja. Z njim se je o kandidaturi in političnem parketu pogovarjala Tanja Starič.

34
Več

Izbor

Rio Tinto Srbija projekta izkopavanja litija v dolini Jadar nikoli ni zares opustila

Srbska vlada je kljub večletnim protestom in kritikam obudila projekt izkopavanja litija v dolini reke Jadar. Projekta pravzaprav nikoli ni zaprla v predal in ga je na pobudo evropske industrije skrivaj nadaljevala.

101

Azija Vietnamski partijski šef Trong z "bambusovo" diplomacijo državo povezal tako s Kitajsko kot ZDA

Ngyuen Phu Trong je s svojo "bambusovo" diplomacijo ustvaril tesne odnose Vietnama z velesilami, ob tem pa ohranil neodvisno držo države v jugovzhodni Aziji, je o nedavno umrlemu voditelju vietnamske komunistične partije dejal politični analitik Khang Vu.

38

Azija Tretji plenum kitajske partije bolj kot reforme gospodarstva prinesel utrditev oblasti Šija

Na Kitajskem je potekal tretji plenum centralnega komiteja komunistične partije, ki ima med plenarnimi zasedanji posebno težo, saj na njem predvidoma določijo glavne gospodarske usmeritve za prihodnost, vendar letos ni postregel s prelomnimi odločitvami.

215

Afrika Bo Maroko postal most do evropskega in ameriškega trga za kitajske električne avtomobile?

Vodilni položaj Maroka v avtomobilski industriji Afrike želi skupaj z njegovimi trgovinskimi sporazumi z EU-jem in ZDA izkoristiti tudi Peking za prodajo kitajskih električnih avtomobilov in ključnih sestavnih delov evropskemu in ameriškemu trgu.

121

ZDA 2024 J. D. Vance: Še pred nekaj leti oster kritik Trumpa, zdaj njegov podpredsedniški kandidat

Pred osmimi leti, v času kampanje pred ameriškimi predsedniškimi volitvami 2016, je bil mladi senator iz Ohia J. D. Vance eden najostrejših kritikov Donalda Trumpa.

128

ZDA 2024 "Nobenega dvoma ni, da bodo Trumpovi strategi poskus atentata s pridom izkoristili"

Če so si v republikanskem taboru po strelskem napadu na Trumpa lahko oddahnili, pa se je zaskrbljenost povečala v demokratskem taboru, saj je poskus atentata spremenil predvolilno dinamiko, za MMC poudarja Edvard Žitnik, nekdanji dopisnik RTV SLO iz ZDA.

43

Med grškimi in turškimi interesi Ciper je razdeljen že 50 let. Kaj je rešitev – združitev otoka, dve državi ali kaj tretjega?

Pred 50 leti je grška vojaška hunta na Cipru izvedla državni udar in strmoglavila vlado takratnega predsednika republike. V odgovor je turška vojska zasedla severni del otoka. Ciper še danes ostaja razdeljen, rešitve pa ni na vidiku.

56
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov