Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

4. dan iger Leški napadla ob pravem času in se uvrstila v četrtfinale

Judoistka Andreja Leški je ekspresno napredovala v četrtfinale. Obe tekmici je premagala z iponom. Kmalu jo čaka še četrtfinalni nastop. Ob 17.00 se bodo odbojkarji pomerili s Srbi.

71

Popoplavna obnova Županja Črne na Koroškem: "Vseskozi opozarjamo, da je dela treba izvajati hitreje"

Leto dni po lanskih poplavah so prebivalci nekaterih prizadetih območij spet v težavah, saj je nedeljsko neurje povzročilo precej škode. Županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak je dejala, da je bilo veliko postorjenega, a jih čaka še veliko dela.

34

Ljubljana Da bi lažje prišli do neprofitnega stanovanja, so ponarejali zdravniška potrdila

Da bi imeli več možnosti za dodelitev neprofitnega stanovanja ljubljanskega stanovanjskega sklada, naj bi več kandidatov k vlogam priložilo ponarejena zdravniška potrdila. Ponarejenih naj bi bilo več kot 50 potrdil, primer preiskuje policija.

42

S. in J. Amerika William Calley, obraz pokola v My Laiu v vietnamski vojni, umrl v 80. letu starosti

V 80. letu starosti je umrl ameriški poročnik William Calley, ki je bil septembra 1969 kot edini ameriški vojak obsojen na dosmrtno ječo zaradi najhujšega pokola v vietnamski vojni, bolj znanega kot masaker My Lai.

Rokomet Pravi polom slovenskim rokometašicam priprl vrata do četrtfinala

Slovenske rokometašice so v 3. krogu olimpijskega turnirja doživele pravcato katastrofo. V Parizu so s 41:22 klonile pred izbrano vrsto Nemčije, ob tem pa kar 25-krat izgubile žogo!

234
Mobile
Desktop

Novice

Vojna v Gazi Izraelska preiskava suma zlorabe zapornikov sprožila ogorčenje med skrajno desnico

Skrajno desni izraelski protestniki so v ponedeljek vdrli v vojaška kompleksa, kjer so preiskovalci nameravali zaslišati vojake zaradi suma zlorabe palestinskih zapornikov, zajetih med vojno v Gazi.

4

Obletnica Psihosocialna pomoč po poplavah: "V ljudeh se je nabralo veliko negotovosti in jeze"

Po skoraj letu dni od katastrofalnih poplav številni ljudje še vedno potrebujejo psihosocialno pomoč in razbremenilne pogovore, opozarjajo človekoljubne organizacije. Zaradi negotove prihodnosti so se pri nekaterih stiske še poglobile.

12
Oglasno sporočilo

Doživite nepozabno poslovilno tekmo Gorana Dragića

Slovenski košarkarski as Goran Dragić bo avgusta končal svojo izjemno kariero z nepozabno poslovilno tekmo v Stožicah.

Šport

Namizni tenis Kožul kljub dobremu odporu končal posamične nastope

Deni Kožul se je v drugem krogu olimpijskega namiznoteniškega turnirja dobro upiral favoriziranemu Japoncu Šunsukeju Togamiju, a je moral po vodstvu z 2:1 v nizih le priznati premoč desetemu igralcu sveta. Togami je slavil s 4:2.

75

Košarka Španci v končnici strli nezbrane Grke

Španski košarkarji so na olimpijskem turnirju v Lillu prišli do prve zmage. V 2. krogu so s 84:77 premagali izbrano vrsto Grčije.

9

Izžvižgani Pidcock "Mi je žal, a to so olimpijske igre, greš na vse!"

Epski dvoboj Victor Koretzky – Tom Pidcock na gorskem kolesu je najbolj odmeven obračun dosedanjih olimpijskih iger. Defekt, padci, preobrat in vražje prehitevanje, zaradi česar so Francozi novega starega prvaka iz Anglije silovito izžvižgali.

44

Žoga je okrogla Riera na hitro odšel in se še hitreje vrnil v Celje

Veliko prahu je v slovenskem nogometu dvignilo nenadno slovo Damirja Krznarja, za še večji pomp je, povsem pričakovano, poskrbel njegov naslednik.

29

Medalje 4. dne Strelski par Srbiji priboril prvo zlato medaljo

Srbija je v mešanih ekipah v disciplini zračna pištola na 10 metrov osvojila prvo medaljo na letošnjih olimpijskih igrah.

5
Oglasno sporočilo

Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori

Si sploh še lahko predstavljate, da bi bila kuhinja od jedilnice ločena z vrati, ta pa s še enimi od dnevne sobe? Ali pa dolg hodnik, iz katerega bi troje vrat vodilo v prav toliko (najpomembnejših) prostorov vsake hiše, kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo?

Odbojka Odbojkarji danes v boj s Srbi za mesto v četrtfinalu

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco na olimpijskih igrah čaka nov obračun. Po nedeljski zmagi nad Kanadčani bodo drugi nasprotniki v Parizu ob 17. uri Srbi.

9
Več

Kultura

Kadrovske menjave Zakrožila imena kandidatov za generalnega direktorja Cankarjevega doma

V teku je izbor generalnega direktorja Cankarjevega doma, na katerega so bile oddane štiri popolne prijave. Uršula Cetinski je potrdila kandidaturo za tretji mandat, omenjajo tudi Maro Ambrožič Verderber, Jureta Novaka in Žigo Predana.

3

Vizualna umetnost Razstava keramike v Magistratu – Spomin, "povezan z močno čustveno izkušnjo, neizbrisno ostane"

V Mestni hiši Ljubljana je na ogled razstava Keramika v Magistratu 2024: Spomin, na kateri 61 članov Društva keramikov: od akademskih kiparjev, slikarjev, arhitektov, pedagogov in drugih razstavlja raznolika keramična dela, ki odražajo osebne spomine.

Beremo Gorazd Kocijančič: Kontrarevolucionarni spisi

Naslov esejistične zbirke Gorazda Kocijančiča zveni provokativno, a čeprav se zdi, da se vpisuje v slovenske kulturne boje, v resnici govori o obratu, ki ga je v svetovni red vnesel institucionalni odziv na epidemijo koronavirusa.

Več

Zabava in slog

Zapuščina Pariz želi, da po koncu OI za vedno ostanejo tudi olimpijski krogi na Eifflovem stolpu

Županja Pariza Anne Hidalgo želi kot dediščino za stalno ohraniti tri simbole letošnjih OI – olimpijske kroge na Eifflovem stolpu, olimpijski kotel na vrtu Tuilerije in kipe pomembnih osebnosti, ki so se iz Sene dvignili med odprtjem.

8

Veselje V Sloveniji rekordno število gnezdečih parov in mladičev belih štorkelj

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije je že 26. leto zapored opravilo popis belih štorkelj v Sloveniji. Letošnje leto jih je presenetilo z novimi rekordi – našteli so namreč največ gnezdečih parov in največ mladičev bele štorklje doslej.

3

Za dušo Porabci že enajstič na dolgo pot iz Andovcev na Triglav

V naslednjih dneh bodo Porabski Slovenci prepešačili 320 kilometrov iz Andovcev na Triglav. Vrhunec odisejade bo že 11. vzpon na najvišji slovenski vrh. S pohodom želijo dokazati, da so zavedni Slovenci in so tesno povezani z matičnim slovenskim narodom.

3

Ture avanture Z ljubljanskega letališča bo do 5. septembra mogoče leteti v Madrid

Od danes do petega septembra bo mogoče dvakrat tedensko s prevoznikom Iberia z ljubljanskega letališča leteti v špansko prestolnico Madrid.

33

Glasba Brezčasni Lenny Kravitz očaral puljsko areno

Če nekomu lahko priznamo večno mladost, je to nedvomno ameriški vsestranski umetnik Lenny Kravitz, dobitnik štirih grammyjev, ki je s svojimi 60 leti še vedno v odlični formi, tudi glasbeni. O tem smo se prepričali na koncertu v puljski areni.

4
Oglasno sporočilo

Značilnosti cementnih lepil: potrebna večja jasnost in preglednost

Trg keramičnih ploščic se v zadnjih desetletjih nenehno razvija, pojavljali so se novi materiali in v zadnjem času številni formati ploščic.

Zanimivosti Zlati bikini princese Leie iz Vojne zvezd prodali za 175.000 dolarjev

Zlati bikini, ki ga je v Vojni zvezd v vlogi princese Leie nosila pokojna Carrie Fisher, so na dražbi prodali za 175.000 dolarjev.

Več

Uredniški izbor

Ljubljana Podgane (še) ne ogrožajo Ljubljane

Miklošičev park je zaradi deratizacije zaprt vse od začetka junija. Deratizacijo je izvajal laboratorij za varno hrano, kjer pravijo, da je deratizacija predvidena v treh sklopih, po vsakem pa je treba počakati tri tedne, da sredstva dosežejo svoj namen.

52

Okolje Zakaj se je načrtovani množični odlov nutrij na Ljubljanskem barju ustavil po le treh mesecih?

"Pristojnim mora postati jasno, da nutrij ni treba odstranjevati samo zaradi škode, ki jo povzročajo, ampak že zaradi evropske uredbe," opozarja predsednik ZLD-ja Ljubljana Lado Bradač. V KPLB-ju pozivajo k spremembi zakonodaje, a za zdaj neuspešno.

85

Intervju Pogačar je postal zrelejši, še vedno pa kdaj preseneti svoje stratege

"Po dveh drugih mestih na Dirki po Franciji je naredil korak naprej na vseh področjih, prihaja pa tudi v najboljša kolesarska leta," je izjemen uspeh Tadeja Pogačarja, tretjo zmago na Dirki po Franciji, komentiral Andrej Hauptman.

67

Zgodovinsko! Pogačar dobil kronometer, potrdil zmago na Touru in nasledil Pantanija

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je dobil še tretjo zaporedno etapo na Dirki po Franciji. Z veličastno zmago na kronometru je suvereno potrdil prevlado in končno zmago na letošnji Dirki po Franciji!

497
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

56

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov