Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Na poti v Ukrajino Nataša Pirc Musar: Če bo vsak ostal na svojem bregu in se ne pogajal, miru ne bomo dosegli

"Sprti strani bosta prej ali slej morali sesti skupaj. Žal je tako, da se je vedno treba pogajati s sovražnikom, z agresorjem, če hočeš doseči mir," je o možnosti za prekinitev ognja v Ukrajini med potjo v Kijev dejala predsednica Nataša Pirc Musar.

Nakup sodne stavbe Golob zavrača očitke: Vlada se nikoli ne spušča v postopke na ministrstvu

Premier Robert Golob revizijskega poročila o nakupu stavbe na Litijski še ni prebral, po informacijah, ki jih ima, pa bi težko govoril, da je nastalo v skladu z zakonodajo. Ministrico Andrejo Katič je pozval k razjasnitvi okoliščin nastanka poročila.

54

Kmetijstvo Bo slovensko zelenjavo kmalu težko najti na policah trgovin?

Bi lahko že prihodnjo sezono na policah domačih trgovin le stežka našli zelenjavo, pridelano na slovenskih kmetijah? Zaradi vse višjih stroškov pridelave slovenske zadruge opozarjajo na kritično stanje v pridelavi in trženju.

19

Volitve v Franciji Le Pen napoveduje zmago skrajne desnice in spremembo politike do Ukrajine

Marine Le Pen pričakuje, da bo njena skrajno desna stranka Nacionalni zbor (RN) na prihajajočih parlamentarnih volitvah v Franciji osvojila večino, oblikovala vlado in vsaj delno prevzela odločitve glede obrambe in vojske, vključno s politiko do Ukrajine.

22

Dirka po Franciji Pogačar pred predstavitvijo povedal, da je junija prebolel covid

176 kolesarjev v 22 ekipah se bo v soboto v Firencah podalo na 3498 km dolgo pot na 111. Dirki po Franciji, ki obeta enega najzanimivejših dvobojev zadnjih let. Predstavili so se v Toskani. Že prej pa je za presenečenje poskrbel Tadej Pogačar.

109

Novice

Vrh EU-ja Scholz miri Meloni zaradi delitve stolčkov: "Vseh 27 voditeljev je enako pomembnih"

Voditelji držav članic EU-ja bodo na vrhu v Bruslju potrjevali ključna imena na čelu evropskih institucij. Volodimir Zelenski je predtem podpisal varnostni sporazum z EU-jem, ki vključuje zavezo vseh 27 članic, da Ukrajini zagotovijo obsežno podporo.

450

Slovenija–Ukrajina Pirc Musar na obisku v Kijevu. Golob podpis varnostnega sporazuma pričakuje julija.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je prispela v Ukrajino, kjer bo na srečanju s kolegom Volodimirjem Zelenskim predala sporočilo, da bo Slovenija še naprej pomagala Ukrajini. Premier Robert Golob se je medtem srečal z Zelenskim v Bruslju.

57
Oglasno sporočilo

Nogomet: Skriti heroji na igrišču

Nogomet ni le fizična igra; je globoka čustvena izkušnja, ki pogosto presega meje igrišča.

Šport

Kek postregel s kosilom in že opozarjal "Če bo kdo živel od tistih marčevskih 2:0, bomo v velikih težavah"

Slovenska reprezentanca je imela sproščen dan pred petkovim nadaljevanjem priprav na osmino finala proti Portugalski v Frankfurtu v ponedeljek ob 21.00. Selektor Matjaž Kek je slovenskim novinarjem postregel kosilo in izpolnil obljubo za preboj med 16.

72

Kvalifikacije za OI Luka Dončić: Igranje za Slovenijo mi je vedno v čast

Teden dni po grenkem porazu v finalu Lige NBA proti Bostonu se je Luka Dončić že pridružil pripravam slovenske reprezentance pred kvalifikacijami za olimpijske igre. "Vedno, ko bom lahko, bom igral za Slovenijo," je dejal kapetan.

54

Športno plezanje Zmaga Janje Garnbret v Innsbrucku, druga Slovenka Jennifer Buckley druga

Janja Garnbret je na tekmi svetovnega pokala v Innsbrucku v finalu na balvanih osvojila prvo mesto. Njen uspeh je v finalu najboljše šesterice z drugim mestom dopolnila 17-letna Jennifer Eucharia Buckley. To je bila njena prva tekma svetovnega pokala.

3

Olimpijske igre 39 ruskih in beloruskih športnikov bo lahko nastopalo v vlogi nevtralnih športnikov

Mednarodni olimpijski komite je povabil 22 ruskih in 17 beloruskih športnikov, da lahko nastopijo na olimpijskih igrah v Parizu kot nevtralni tekmovalci, torej brez znamenj svoje države, čeprav so se nekateri med njimi že odločili, da ne bodo sodelovali.

6

Prva liga Štajerski derbi konec julija, večni derbi konec avgusta

Nogometna zveza Slovenije je objavila koledar tekem prve lige za sezono 2024/2025. Sezona se bo začela 20. julija. Že drugi krog bo postregel z derbijem Celje – Maribor.

14
Oglasno sporočilo

Ob vremenskih ujmah je preventiva ključna

Čeprav poletje sodi med najbolj brezskrbne dele leta, je zaradi nepredvidljivih vremenskih ujm lahko prav nasprotno.

Prva liga Nemški vezist Caciel okrepil Olimpijo

Nogometašem Olimpije se je pridružil Benjika Caciel. 23-letni nemški krilni napadalec, ki je nazadnje igral za ekipo Würzburger Kickers, je podpisal pogodbo do 31. maja 2026.

11
Več

Kultura

Oder Delovno nezgodo v ljubljanski Operi še vedno preiskujejo. "Stanje v hiši kot skisano mleko."

Zaupanje med zaposlenimi in vodstvom ljubljanske operno-baletne hiše je dokončno načela delovna nesreča 9. maja, ki jo pristojni organi še preiskujejo.

40

Dediščina Obiskovalec Pompejev vrezal napis v steno antične vile

V Arheološkem parku Pompeji so pretekli konec tedna turista zalotili, kako je na steno eno od vile vpisal "Ali". Po navedbah italijanskih oblasti bo moral storilec poravnati stroške za restavratorska dela, ki so potrebna za odpravo škode.

4

Razstave Triindvajset razgledov po Sloveniji, kot jih je v svoj objektiv ujel Jaka Ivančič

Fotograf Jaka Ivančič je mojster tega, da je ob pravem času na pravem kraju, meni Arne Hodalič, in to je nekaj, kar je ključno pri fotografiranju pokrajine.

25
Več

Zabava in slog

Navijaška vročica Na nogometni obračun v Frankfurt znova z vlakom, na voljo je 288 mest

Navijači bodo lahko v ponedeljek v Frankfurt, ko se bo na tekmi osmine finala evropskega nogometnega prvenstva Slovenija pomerila s Portugalsko, znova odpotovali s posebnim navijaškim vlakom.

17

Znani Svetnici uspelo, dom Marilyn Monroe bo ostal nedotaknjen

Losangeleški mestni svet je v sredo soglasno izglasoval, da se dom Marilyn Monroe v Brentwoodu, kjer je zvezdnica živela in umrla, ohrani kot zgodovinsko-kulturni spomenik in se ga tako reši pred rušenjem.

2

Znani Paris Hilton pred odborom ameriškega kongresa udarila po ustanovah za težavne najstnike

Paris Hilton je v sredo pričala o zlorabah, ki jih je prestala v mladinskih ustanovah, pred odborom predstavniškega doma ameriškega kongresa. Prizadeva si za boljšo zakonsko ureditev in nadzor nad večmilijardno industrijo domov za težavne najstnike.

13

Glasba Cyndi Lauper namenoma sprli z Madonno: "Kot da bi lahko imeli samo eno uspešno žensko"

Za pevko in tekstopisko Cyndi Lauper bo druga polovica leta 2024 še kako plodna. Čakata jo sloviti Glastonbury in poslovilna turneja, v nedavnem intervjuju pa se je razgovorila o težavah z menedžerji na začetku njenega vzpona.

1

Cene od 50 evrov naprej Kako do vstopnic za obračun s Portugalci? Od petka bodo v prosti prodaji.

Po veličastni uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance v osmino finala evropskega nogometnega prvenstva si bodo navijači, za katere bo v obtok sproščenih od 6000 do 8000 vstopnic, zgodovinsko tekmo lahko ogledali v Frankfurtu ali v Münchnu.

62
Oglasno sporočilo

Slovenska filharmonija slavnostno zaokrožila koncertno sezono

Orkester Slovenske filharmonije je v sredo, 19. junija, nastopil v Veliki dvorani Musikvereina in požel stoječe ovacije.

Zanimivosti Američan policistu pokazal sredinec, po aretaciji mu je pripadla odškodnina

Policija ameriške zvezne države Vermont je Gregoryju Bombardu plačala več kot 93.000 evrov odškodnine, ker je bil februarja leta 2018 aretiran zaradi iztegnjenega sredinca policistu. Bombard je kasneje vložil tožbo zaradi kršenja svobode govora.

29
Več

Uredniški izbor

Dan državnosti "Duh domoljubja še ni odšel iz Slovenije. Imamo samo eno domovino ... je raj na zemlji"

"Na svoji strani smo imeli slovenski narod, zato smo se čutili močne. Lahko bi rekel, da smo se čutili nepremagljive," je za MMC ob prazničnem dnevu državnosti dejal veteran osamosvojitvene vojne in doktor zgodovine Tomaž Teropšič.

253

Slovenske avtoceste Avtovlečne goljufije: voznikom v težavah ponudijo ugodno pomoč, nato izstavijo veliko višji račun

Pojavlja se vse več opozoril, da so predvsem tuji vozniki, ki zaradi okvare vozila obtičijo na slovenskih avtocestah, večkrat žrtve goljufij avtovlečnih služb, ki so pri njih pred pooblaščenimi izvajalci. AMZS, Dars in policija pozivajo k previdnosti.

161

Intervju z Zachom Keeshigom Od rezervata do naslovnic: Kako kanadski staroselski kuhar pomika meje in celi travme preteklosti

Zach Keeshig se v teh dneh ne more pritoževati – odpira restavracijo s "progresivno staroselsko kuhinjo", je na naslovnicah kanadskih revij in uvrščen med najobetavnejše kuharje. A kot mnogi staroselci se tudi on ne more povsem otresti travm preteklosti.

22

Intervju: Vinci Vogue Anžlovar "Tečem častni krog"

"Sve je elektricitet." To je iz mojega filma Dedek gre na jug. V filmu Boris pravi: "Že stokrat sem si želel, da bi se vse končalo, in še ko se mi želja uresniči, ne gre brez bolečine, je treba crkavati." In eno leto pozneje sem začel crkavati.

Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Sluz

Vsem skupaj lep praznik. Letos je, kot vemo, sluzast.

2

Urban Praprotnik Kako pokuriti odvečno energijo?

Ali ste že videli zdravnike s čezmerno telesno maso? Čeprav so najbolj opremljeni z znanjem o človeški presnovi, ni redko, da so med njimi taki, ki so pri ohranjanju najprimernejše telesne mase precej nebogljeni.

8

Slavko Jerič Primer Dončić: Ujetost v zadnji trenutek lahko prekrije pravo oceno

Hiter razvoj družbenih omrežij ima veliko različnih vplivov na naša življenja. Poleg količine časa, ki jim ga nameni nemalo ljudi, je treba poudariti tudi "vpliv zadnjega trenutka". Dober primer je Liga NBA.

117

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Težke dileme

Tedensko izkazovanje nezadovoljstva z našim premierjem je pretekle dni prineslo zanimivo epizodo, ki je nekoliko drugačna od običajnih.

5
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov