Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Plačna reforma Izteka se še en rok v pogajanjih za javni sektor – dogovor o stavkovnem miru ne velja več

Pogajanja o reformi plačnega sistema v javnem sektorju se bližajo koncu, a kljub časovni stiski vladna in sindikalna stran še nista dosegli dogovora. S 13. septembrom se izteka tudi zaveza o stavkovnem miru iz dogovora, ki je bil sklenjen januarja letos.

42

Slovenija V sodstvu ob izplačilu višjih plač menijo, da ustavna odločba s tem še ni v celoti uresničena

V skladu z odločbo ustavnega sodišča so se morale sodniške plače uskladiti z inflacijo od junija 2012, kar pomeni za 26,2 odstotka. Zaradi preteklih uskladitev je izplačilo za avgust v primerjavi z mesecem pred tem višje za 12,35 odstotka.

10

Slovenija Golob: Z Marto Kos sva zaupanje vzpostavila že pred meseci

Tomaž Vesel je kot kandidat za evropskega komisarja odstopil zaradi razlik med njim in predsednico Evropske komisije, zato vladi ni preostalo drugega, kot da ga zamenja, je namigovanja o pritiskih na Slovenijo komentiral predsednik vlade Robert Golob.

78

Tarča Kaj je Ursula von der Leyen napisala v pismu? Zakaj se je Golob uklonil?

Tarča razkriva vsebino pisma, ki ga je iz Bruslja od predsednice Evropske komisije prejel predsednik vlade. Ta je z njim pretekli petek opoldne seznanil potrjenega kandidata Tomaža Vesela, ki je nato odstopil. Zakaj vlada pismo skriva?

147

Brdo pri Kranju Koalicija: Ključni prioriteti sta boj za demokracijo in javno zdravstvo

Na Brdu pri Kranju so se na razširjenem koalicijskem vrhu sešli poslanci in ministri koalicijskih strank Gibanje Svoboda, SD in Levica. Pregledali so sprejete ukrepe in uresničevanje koalicijske pogodbe ter začrtali delo za drugo polovico mandata.

248

Vlada sprejela strategijo razvoja primarnega zdravstva, ki ima deset strateških ciljev

Vlada je sprejela Strategijo razvoja zdravstvene dejavnosti na primarni ravni zdravstvenega varstva do leta 2031. Osredotoča se na deset strateških ciljev, glavni cilj pa je "zagotoviti integrirano, kakovostno in stalno obravnavo pacientov".

4

Več novic iz Slovenije

EPP: Za zamudo pri imenovanju slovenske komisarske kandidatke je kriva vlada

EPP, največja poslanska skupina v Evropskem parlamentu, meni, da je za zamudo pri imenovanju kandidatke za evropsko komisarko iz Slovenije kriva slovenska vlada, in ne slovenska opozicija. O podpori Marti Kos se niso izrekli.

67

Klakočar Zupančič: Ovadbe svojih političnih nasprotnikov vlagajo takrat, ko se počutijo nemočne

"Dokler bom predsednica DZ-ja, se bom strogo držala ustavnih načel, ustave, zakonitosti in si nikoli ne bom dovolila prekoračitve tega," je v odzivu na kazensko ovadbo s strani opozicije dejala Urška Klakočar Zupančič, ki je znova zavrnila vse očitke.

131

SDS: Bojimo se, da bo minister spet igral Božička. Boštjančič: Ne bom odstopil.

V SDS-u po ugotovitvah Računskega sodišča, ki je v reviziji zaključnega računa lanskega državnega proračuna ugotovilo več nepravilnosti, finančnega ministra Klemna Boštjančiča pozivajo k odstopu. Boštjančič je že zavrnil pozive k odstopu.

37

Proti Knovsu uveden predkazenski postopek. Žakelj: Gre za zlorabo policije.

Policija je uvedla predkazenski postopek proti Knovsu zaradi nadzora, ki ga je ta novembra lani izvedel na Generalni policijski upravi. Predsednik Knovsa Janez Žakelj je prepričan, da so delovali zakonito in da gre za zlorabo policije v politične namene.

6
Več

Lokalne novice

Ob osmih Sebastijan Seme: Zaprtje Teša bi moralo zanimati vse

Z zaprtjem Teša bomo čez noč ostali brez pomembnega energetskega vira, opozarja dekan Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru Sebastijan Seme.

89

Lokalne novice Župana Šoštanja in Velenja ne podpirata napovedanega interventnega zakona za Teš

Svetniki občin Velenje in Šoštanj od vlade, SDH-ja in Holdinga Slovenske elektrarne zahtevajo, da javno predstavijo vse dokumente, ki dokazujejo, da bi Premogovnik Velenje in Termoelektrarna Šoštanj, če bi ostala znotraj HSE-ja, skupino pahnila v stečaj.

4

Pivka ZgodoVikend v Parku vojaške zgodovine s številnimi prilagoditvami za ranljive skupine

V Parku vojaške zgodovine Pivka se odvija tridnevni tradicionalni ZgodoVikend. Ob podpori ministrstva za kulturo so letos ogled muzejskih razstav in zbirk prilagodili tudi ranljivim skupinam.

Več

Izbor

Intervju "Rome bolj kot etnična pripadnost v očeh večine opredeljuje drugačen način življenja"

"Spodbujati moramo preučevanje kulture, razvoj in ohranjanje jezika in identitete tudi pri Romih samih. Samozavestni Romi se bodo lažje vključevali v družbo," je prepričana Vera Klopčič, ki je preučevala zgodovino in stanje romske skupnosti v Sloveniji.

49

Slovenija Srednje šole po težavah z avtobusnimi prevozi: "Nihče nas ni vprašal za kakršne koli podatke"

Po težavah, ki so jih z avtobusnimi prevozi v prvih šolskih dneh imeli dijaki na jugovzhodu Slovenije, na tamkajšnjih srednjih šolah opozarjajo, da v prenovo voznih redov niso bili vključeni. Nihče jih ni, denimo, vprašal po številu dijakov ali urnikih.

202

Slovenija Kako "vroča" bo politična jesen?

Politolog Miro Haček za jesen napoveduje nadaljevanje tempa padanja podpore Gibanju Svoboda in spremembe na politični desnici. Filozof Boris Vezjak pa poudarja, da premierja Roberta Goloba ves čas rešuje skrajno udobna večina v parlamentu.

191

Intervju o slovenščini Kozma Ahačič: "Največ škode lahko naredijo preveč sproščeni telebani in preveč zadrti izobraženci"

"Slovenščina je bila dobršen del svoje zgodovine v podrejenem položaju, zato je določena previdnost logična" o odnosu do tujk, ki vstopajo v naš vsakdan, pravi Kozma Ahačič, s katerim smo se pogovarjali o trenutnem položaju in prihodnosti slovenščine.

133

Slovenija Zakaj kljub novim voznim redom potniki (še vedno) ostajajo brez prevozov?

S prvim julijem je začel veljati nov potniški vozni red, ki naj bi tako s številom prihodov in odhodov avtobusov kot s prilagoditvijo njihovih tras potnikom olajšal uporabo medkrajevnega potniškega prometa. Se je to res zgodilo?

117

Ljubljana Podgane (še) ne ogrožajo Ljubljane

Miklošičev park je zaradi deratizacije zaprt vse od začetka junija. Deratizacijo je izvajal laboratorij za varno hrano, kjer pravijo, da je deratizacija predvidena v treh sklopih, po vsakem pa je treba počakati tri tedne, da sredstva dosežejo svoj namen.

51

Dan državnosti "Duh domoljubja še ni odšel iz Slovenije. Imamo samo eno domovino ... je raj na zemlji"

"Na svoji strani smo imeli slovenski narod, zato smo se čutili močne. Lahko bi rekel, da smo se čutili nepremagljive," je za MMC ob prazničnem dnevu državnosti dejal veteran osamosvojitvene vojne in doktor zgodovine Tomaž Teropšič.

248
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov