Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Slovenija Bodo gorska reševanja v primeru malomarnosti plačljiva?

Gorski reševalci so imeli letos 539 posredovanj, naraščanje nesrečse je v zadnjem času nekoliko umirilo. letos so pomoč velikokrat potrebovali tujci. Država pripravlja zakonske podlage za plačilo stroškov reševanja v primerih ugotovljene malomarnosti.

Slovenija Virant: SDS bo doziral napade na Logarja. Biščak: Vseeno je, ali sta Logar in Janša dogovorjena.

Politična komentatorja Gregor Virant in Bogdan Biščak pri Anžetu Logarju, ki je izstopil iz SDS-a in napovedal novo politično stranko, zelo pogrešata program. Oba menita, da je vseeno, ali sta Logar in Janez Janša dogovorjena ali ne.

38

Slovenija Po Anžetu Logarju iz SDS-a izstopila tudi Eva Irgl, Kaloh se še ni odločil

"Danes sem po 20 letih izstopila iz članstva SDS-a," je zapisala Eva Irgl na svojem Facebookovem profilu in dodala, da ji je ob tem tudi težko, a da je bil ta korak nujen. Odločitev je bila sicer pričakovana že nekaj časa.

319

Iz oddaje Tednik Ana, ravnateljeva hči: Sodili so mu tisti, ki mu ne bi smeli

Pred desetimi leti si je ravnatelj ene izmed mariborskih srednjih šol zaradi javnega pogroma, potem ko so dijaki posneli spolni akt s profesorico, vzel življenje. Dogodek je kmalu utonil v pozabo, a je za vedno zaznamoval ravnateljevo družino.

Slovenija 12 prijav za varuha človekovih pravic, med njimi Svetina, Nussdorfer, Baluh, Zavratnik ...

Urad predsednice republike Nataše Pirc Musar je prejel 12 prijav možnih kandidatov za varuha človekovih pravic. Predsednica republike bo svoj predlog za imenovanje poslala v državni zbor predvidoma na začetku prihodnjega leta.

38

Počivavšek: Zakon o sistemu plač v javnem sektorju je kot hišica iz kart

Poslanci so na pristojnem odboru spremenili predlog zakona o skupnih temeljih sistema plač v javnem sektorju. Spremembe so usklajene z vlado in sindikati. Sindikati so ob burni razpravi koalicijo opozorili, da naj bo tudi končno besedilo zakona usklajeno.

9

Več novic iz Slovenije

V Sloveniji je lani pod pragom tveganja revščine živelo 264.000 ljudi

V Sloveniji je lani v gospodinjstvih z dohodkom pod pragom tveganja revščine živelo 264.000 prebivalcev ali 12,7 odstotka vseh. V EU-ju sta imeli najvišjo stopnjo tveganja revščine Latvija in Estonija, najnižjo pa Češka.

70

Začeli so teči roki za opravila pred referendumom – lokacije volišč bodo določene do 21. oktobra

Začeli so teči roki za opravila pred posvetovalnim referendumom o JEK-u 2. Referendumska kampanja se bo začela v petek, 25. oktobra, predčasno glasovanje bo potekalo med 19. in 21. novembrom, splošno glasovanje pa bo nato v nedeljo, 24. novembra.

47

Mufti Porić: Islamska skupnost je po 30 letih mešihata v Sloveniji v dobri kondiciji

V Islamski skupnosti v Sloveniji te dni zaznamujejo 30. obletnico ustanovitve mešihata, samostojnega verskega in administrativnega organa pri nas. Po oceni muftija Nevzeta Porića je skupnost po treh desetletjih v dobri kondiciji, tudi zaradi džamije.

Gibanje za pravice Palestincev: Vlada RS mora ukrepati

Na tiskovni konferenci so nevladne organizacije in civilno družbena gibanja ponovno opozorila vlado RS na dolžnost, da sprejme vse razpoložljive ukrepe za ustavitev in kaznovanje izraelskega genocida. Predstavili so celovit seznam zahtev peticije.

25
Več

Lokalne novice

Lokalne novice Večino v študentskem zboru ljubljanskega ŠOU bo najverjetneje imela dosedanja koalicija

ŠOU v Ljubljani je v nedeljo sporočil začasne izide volitev v 42-članski študentski zbor. Glede na opredeljevanja kandidatov pred volitvami kaže, da bodo večino v zboru ohranile skupine dosedanje koalicije.

5

Maribor Mariborske ravnateljice javnih vrtcev niso zadovoljne s predlogom optimizacije podpornih služb

V Mariboru so opustili načrte o združitvi osmih mestnih javnih vrtcev v en zavod. Z ravnateljicami vrtcev so vseeno usklajevali ukrepe za optimizacijo podpornih služb v vrtcih. Ravnateljice pa s predlogom reorganizacije niso zadovoljne.

10

Primorje Prebivalce Kopra razburja načrtovani posek dreves v mestnem središču

Krajane koprskega mestnega jedra razburja namera koprske občine, ki želi na Muzejskem trgu posekati 90 in več let stara drevesa. Drevesa sicer niso spomeniško zaščitena, so pa med redkimi, ki jih je v središču mesta sploh še mogoče videti.

42
Več

Izbor

JEK2 Plut: Odločitev za referendum je odlično izvedena projedrska politična akcija

Na predstavitvi knjige Jedrska energija – ne, hvala! Dušana Pluta so sodelujoči opozorili, da državljani nimamo na voljo prav nobenih konkretnih stroškovnih izračunov, kaj prinaša energetska prihodnost Slovenije z jedrsko energijo ali brez nje.

275

Slovenija Ministrstvo: Udeležba na šolskih tekmovanjih ne bi smela biti motivirana le s finančnimi spodbudami

Kljub neuspehu na javnem razpisu bodo dosežki na interesnih in selekcijskih tekmovanjih tudi letos upoštevani pri pridobivanju Zoisovih štipendij. Na ministrstvu za delo ob tem poudarjajo, da to ne bi smel biti edini razlog za udeležbo na tekmovanjih.

72

Slovenija Spremenjen razpis za študentsko prehrano v novem študijskem letu. Bo omogočil bolj zdravo prehrano?

Letos študente pri prehrani čaka nekaj novosti. Na razpisu so dobili prednost ponudniki s kakovostnejšo in raznovrstnejšo prehrano, ki bodo morali zagotoviti vsaj dva različna obroka na dan. Študentje in NIJZ sicer opozarjajo na pomen zdrave prehrane.

54

Umetnost možnega Politični vrvež z modrimi lučkami

V domači politiki so strasti pregrete. Novinarjema Jerneju Šmajdku in Gašperju Lubeju se zdi nenavadno, da premier Golob vztraja pri branjenju ministrice Emilije Stojmenove Duh, ki je zaradi vrste razlogov že nekaj časa politično na izhodnih vratih.

24

Gospodarstvo Nov obračun omrežnine: na kaj bo moral biti pozoren povprečen uporabnik?

Oktobra začne veljati nov tarifni sistem obračunavanja omrežnine, ki prinaša tri cenovno različne časovne pasove, pri čemer bo najceneje med 22. in 6. uro zjutraj. Nova je tudi dogovorjena obračunska moč, ki je ne bomo smeli preseči.

439

Poskusi na živalih V Sloveniji se zmanjšuje število poskusov na živalih. Kaj to pomeni v praksi?

Kot kažejo evropska poročila, je Slovenija med državami, kjer opravijo najmanj poskusov na živalih. Zaradi (pre)majhnega števila poskusov nastajajo t. i. "presežki" živali, ki jih usmrtijo. Kakšni so torej postopki in prakse pri nas?

23

Deportacije prosilcev za azil "Tukaj sem si ustvaril življenje"

Arinze Bauldwin je pribežal iz Nigerije, ker se je bal za lastno življenje. Je grafični oblikovalec, v Sloveniji pa dela v podjetju s hitro prehrano. V Ljubljani živi od junija lani, zdaj pa ga želi naša država deportirati. In ni edini primer.

114
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov