Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Življenjski slog

Kulinarika Sladek božični kruh

Sestavine za začetno kvasno mešanico: 10 g svežega kvasa, 0,5 dl mlačne vode, 50 g moke, 1 žlička medu. 

Restavracije v času korone Od pakiranih njokov do dostave klobas na dom

Čeprav je, tehnično gledano, Slovenija že mesec dni nosilka naziva evropska gastronomska regija, so restavracije po državi zaprte že tri mesece – brez upanja, da bi svoja vrata kaj kmalu odprla.

13

Ture avanture EasyJet po Londonu prekinja tudi povezavo med Ljubljano in Berlinom

Nizkocenovni letalski prevoznik EasyJest je sporočil, da na treh trgih nekdanje Jugoslavije prekinja šest povezav. Za Slovenijo to pomeni konec neposredne povezave med Ljubljano in Berlinom.

35

Avtomobilnost Igralca videoiger smo poslali na dirkališče

V oddaji Avtomobilnost smo se posvetili dirkaškim videoigram. Igralca videoiger Luko Zavišiča smo poslali na dirkališče.

7

Avtomobilnost Rešitev zaupanja na servisu vozila

Vzdrževanje vozila običajno ni poceni. In ko obiščemo servis, si želimo, da je delo opravljeno strokovno, storitev pa popolnoma pregledna. Pri Citroënu to želijo zagotoviti z aplikacijo.

9

Avtomobilnost V Evropi nastaja zavezništvo za vodik

Številne države EU-ja in Norveška želijo skupaj proizvajati vodik na do okolja prijazen način, ki ga lahko nato na primer uporabljajo v tovornjakih z gorivnimi celicami.

16

Kulinarika

Francoski kuharski mojster odločno zapira vrata "nesposobnim" Michelinovim ocenjevalcem

Francoski kuharski mojster Marc Veyrat, ki se je pred leti sprl z ocenjevalci prestižnega Michelinovega vodnika, je nedavno odprl novo restavracijo, vstop vanjo pa Michelinovim inšpektorjem odločno prepovedal.

28

Čurkarijada ohranja slovensko tradicionalno podeželsko kulinariko

Čurke so kašnate domače klobase, ki so bile vrhunec pojedine na kolinah. Da se je tradicija pripravljanja čurk ohranila, so na Kogu v občini Ormož pred 15 leti začeli pripravljati Čurkarijado. Tudi letos je bilo ocenjevanje vzorcev uspešno.

8

Grški kuharski mojster mariborske dijake učil kuhati po grško

Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor (SŠGT Maribor) so v teh dneh dobili lekcijo priprave grških jedi. Na šoli je namreč gostoval grški kuhar Stelios Fanourakis, specialist za tradicionalno in sodobno grško kulinariko s Krete.

5

Nemško sodišče: Dubajska čokolada je lahko le tista, ki prihaja iz Dubaja

Dubajska čokolada, ki je po zaslugi vplivnice postala prava svetovna senzacija, je v Nemčiji že postala predmet sodnega spora: sodišče je odločilo, da trgovska veriga Aldi čokolade, ki je proizvedena v Turčiji, ne sme prodajati kot "dubajske".

44
Več

Intervju

"Slovenija je mala dežela z nenavadno veliko arhitekti"

Zgodovinar arhitekture Raimondo Mercadante je kot Neslovenec lahko povsem objektivno preučil slovensko arhitekturo v obdobju 1968–1991 in o tem napisal knjigo.

31

Chris Eckman: "Optimizem je cenen, upanje pa se rodi iz tega, da dejansko kaj ukreneš"

Chris Eckman je tako rekoč sinonim za melanholično, razpoloženjsko glasbo - pri pisanju novega albuma pa je začutil "odpiranje", pravi. "Ne mislim, da so pesmi posebej vesele ali poskočne, se razume, ampak sam v njih vidim upanje, ki je prej manjkalo."

13

Reinhard Goebel: "Danes mislimo, da je bil Bach najboljši skladatelj 18. stoletja, ampak ni bil"

"Vedeti je treba kaj o času, v katerem je glasba nastala, in ne le pustiti, da nekako pade nate," je dejal Reinhard Goebel, priznani nemški glasbenik, ki je obiskal Slovensko filharmonijo na 10. Filharmoničnem festivalu baročne glasbe, posvečenem Bachu.

24

"Te posovjetske pokrajine so še vedno tam. Ljudje tam se še vedno spopadajo z istimi bitkami."

"Ko ste v glavnem mestu neke države v vzhodni Evropi, se vam morda zdi, da se je ta država spremenila, vendar se morate odpeljati 10 ali 20 km ven iz mesta in odkrili boste kraje, za katere se zdi, da so še vedno v devetdesetih letih."

26
Več

Retro

Pozabljene kmečke običaje oživlja tudi legendarna volovska vprega kraške sivke

Družina Žiberna, ki je privrženka ohranjanja že pozabljenih kmečkih običajev, je ohranila tudi volovsko vprego kraške sivke, ki jo pozna cela Slovenija, z njo pa nastopa tudi v tujini. Njeni glavni zvezdi sta trenutno mlada Miško in Rikec.

3

Voščilnice, na katerih so si pred skoraj stoletjem zaželeli vesele praznike

Medtem ko se že nekaj let navada pisanja prazničnih voščilnic izgublja, pa je bil nekoč to obvezen del decembrskih praznikov. Kdor je voščilnice pošiljal v 30. letih 20. stoletja, je povsem mogoče srečne pozdrave zapisal na voščilnico Vekoslava Kramariča.

7

Polhovka, kožuh in cekar: Dedek Mraz, kot ga je ustvaril Maksim Gaspari, še danes ostaja prav tak

Leta 1952 so izšle tri razglednice s podobo belobradega dedka s kučmo na glavi in kožuhom, kakor si še danes predstavljamo Dedka Mraza. Zamislil si ga je Maksim Gaspari in ustvaril podobo, ki jo še danes povezujemo z decembrskim dobrim možem.

42

Tradicija peke poprtnika: "Ko zadiši ta – res zelo dober – kruh, se obudijo spomini"

Poprtnik ali božični kruh so nekoč pekli v božičnem času, običajno za vsaj enega od treh svetih večerov, najpogosteje pa pred sv. tremi kralji. Tradicijo, vpisano v register nesnovne kulturne dediščine, v Zavodu Parnas ohranjajo še danes.

11
Več

Ture avanture

V Kopru si želijo celoletnega turizma višje kakovosti in dodane vrednosti

V prenovljeni koprski turistični strategiji je glavni poudarek na desezonalizaciji. Želijo si predvsem celoletnega turizma višje kakovosti in dodane vrednosti.

5

V Bovcu s prvim organiziranim "workationom" v Sloveniji delo mešajo s počitnicami

Naprave na Kaninu stojijo že leto in pol, mrtve zimske mesece so se v Bovcu odločili oživiti s prvim organiziranim "workationom" – mešanico dela na daljavo in počitnic. Tako tam od začetka januarja do sredine aprila gostijo digitalne nomade iz tujine.

10

Utrip iz Sevnice: "Lepo bi bilo, da bi Melania in Donald Trump kdaj prišla na obisk"

Ob prisegi novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa so v občini Sevnica, rojstnem kraju njegove žene Melanie, pripravili več dogodkov, med drugim tudi brezplačno vodenje "Po poti prve dame". Se bo turistični obisk kraja znova povečal?

36

Bo obiskovalcem EPK-ja na voljo dovolj prenočišč?

Evropsko prestolnico kulture, Gorico in Novo Gorico, naj bi obiskalo dva milijona ljudi. Kako so na tolikšno število obiskovalcev pripravljene vodilne turistične destinacije na Goriškem in na italijanski strani, koliko postelj je sploh na razpolago?

8
Več

Avtomobilnost

Honda CR-V z večjo baterijo vozi 79 kilometrov na elektriko

Honda CR-V je dobro leto dni na voljo kot klasični hibrid, ki ima pogon na prednji kolesni par ali na vsa štiri kolesa. Zdaj je k nam zapeljala še različica PHEV. Tehnologija je ista, vendar pa v tem primeru baterijo s 17,7 kWh polnimo na vtičnici.

36
Več

Galerije

Ideologija Teden mode v Milanu: Ceniti zgodovino vključuje tudi spoštovanje zgodovine Prade

Italijanska modna znamka Prada je predstavila kolekcijo, ki naj bi bila pogled na zgodovino žensk in ljudi, njen namen pa je bil "na novo definirati lepoto". Prevladovale so predvsem prosojne obleke in široki jopiči, ki jih je dopolnilo tudi perje.

Slovenska okrasitev Smreka iz kočevskih gozdov že stoji na Trgu svetega Petra

Trideset metrov visoka smreka iz kočevskih gozdov, ki jo je v Vatikan poslala Slovenija, je tja prispela ob pol enih ponoči. Zdaj jo bodo na Trgu svetega Petra začeli okraševati.

65

Retro LJ 10-IKL: Kako je yugo potoval od Kragujevca do Manhattna

Yugo, fenomen jugoslovanske avtomobilske industrije, je zaslovel tudi zato, ker so ga izvažali na ameriški trg. Več kot 30 let pozneje so se štirje prijatelji odločili, da ponovijo njegovo zgodbo – kupili so koral 55 in se odpravili čez ocean.

194
Več

Izbor

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov