Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Rokomet TV SLO 2/MMC: Nemčija - Slovenija 34:18 (2. polčas)

Slovenske rokometašice igrajo tekmo 3. kroga olimpijskega turnirja v Parizu. Nasprotnice? Reprezentantke Nemčije. Prenos na TV SLO 2/MMC.

93

TV SLO 1 Namizni tenis: Kožul - Togami 11:9, 4:11, -:-, -:-

Slovenija ima v drugem krogu olimpijskega namiznoteniškega turnirja dva predstavnika. Prvi se za osmino finala bori Deni Kožul. Njegov nasprotnik je deseti nosilec, Japonec Šunsuke Togami. Prenos je na TV SLO 1, MMC-ju in Valu 202.

3

Ljubljana Da bi lažje prišli do neprofitnega stanovanja, so ponarejali zdravniška potrdila

Da bi imeli več možnosti za dodelitev neprofitnega stanovanja ljubljanskega stanovanjskega sklada, naj bi več kandidatov k vlogam priložilo ponarejena zdravniška potrdila. Ponarejenih naj bi bilo več kot 50 potrdil, primer preiskuje policija.

7

Venezuela Protesti proti Maduru zahtevali najmanj dve smrtni žrtvi

Protesti, ki so v Venezueli izbruhnili po sporni zmagi sedanjega predsednika Nicolasa Madura na nedeljskih predsedniških volitvah, so v ponedeljek zahtevali najmanj dve smrtni žrtvi.

33

Izžvižgani Pidcock "Mi je žal, a to so olimpijske igre, greš na vse!"

Epski dvoboj Victor Koretzky – Tom Pidcock na gorskem kolesu je najbolj odmeven obračun dosedanjih olimpijskih iger. Defekt, padci, preobrat in vražje prehitevanje, zaradi česar so Francozi novega starega prvaka iz Anglije silovito izžvižgali.

36
Mobile
Desktop

Novice

Popoplavna obnova "Če bi se danes ponovil lanski avgust, bi bilo znova najbolj kritično tam kot lani"

Leto dni po lanskih poplavah so prebivalci nekaterih prizadetih območij spet v težavah, saj je nedeljsko neurje povzročilo precej škode. Ob skorajšnji obletnici bodo v Črni na Koroškem predstavili izvajanje popoplavne obnove.

27

Obletnica Psihosocialna pomoč po poplavah: "V ljudeh se je nabralo veliko negotovosti in jeze"

Po skoraj letu dni od katastrofalnih poplav številni ljudje še vedno potrebujejo psihosocialno pomoč in razbremenilne pogovore, opozarjajo človekoljubne organizacije. Zaradi negotove prihodnosti so se pri nekaterih stiske še poglobile.

4
Oglasno sporočilo

Doživite nepozabno poslovilno tekmo Gorana Dragića

Slovenski košarkarski as Goran Dragić bo avgusta končal svojo izjemno kariero z nepozabno poslovilno tekmo v Stožicah.

Šport

4. dan iger Danes glavni adut judoistka Andreja Leški

Danes bo na olimpijskih igrah v Parizu nastopila kopica Slovencev. Med vrhunci bo dopoldanski nastop judoistke Andreje Leški. Že od 9. ure naprej proti Nemkam igrajo rokometašice, ob 17.00 pa se bodo odbojkarji pomerili s Srbi.

13

Žoga je okrogla Riera na hitro odšel in se še hitreje vrnil v Celje

Veliko prahu je v slovenskem nogometu dvignilo nenadno slovo Damirja Krznarja, za še večji pomp je, povsem pričakovano, poskrbel njegov naslednik.

11

Odbojka Odbojkarji danes v boj s Srbi za mesto v četrtfinalu

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco na olimpijskih igrah čaka nov obračun. Po nedeljski zmagi nad Kanadčani bodo drugi nasprotniki v Parizu ob 17. uri Srbi.

4

Triatlon Moški triatlon zaradi onesnaženosti Sene prestavljen za en dan

Organizatorji poletnih olimpijskih iger v Parizu se spopadajo z velikim organizacijskim zapletom. Zaradi še vedno onesnažene reke Sene, ki teče skozi Pariz, so bili prisiljeni za en dan preložiti tekmovanje moških v triatlonu.

9

OI 2024 Od Sama do Chipmunka: Michael Jung dosegel olimpijski hat-trick

Nemški konjenik Michael Jung je pred magično kuliso v Versaillesu dosegel olimpijski hat-trick v posamičnih preizkušnjah. V finalnem preskakovanju ovir je premagal svoja glavna tekmeca Christopherja Burtona iz Avstralije in Britanko Lauro Collett.

2
Oglasno sporočilo

Magistrski študijski program Industrijska farmacija

V študijskem letu 2024/2025 na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani ponovno vabimo k vpisu plačljivega študijskega programa Industrijska farmacija, ki poteka v angleščini.

Napaka vzela medaljo Savšek po naknadno dosojeni kazni: "Mislim, da se mi je zgodila krivica"

Kanuist Benjamin Savšek je v Parizu predal olimpijsko krono. V finalu slaloma na divjih vodah je bil zelo hiter, toda prvak iz Tokia si je prislužil 50 kazenskih sekund, s čimer je ostal brez boja za medalje. Na koncu je zasedel 11. mesto.

411
Več

Kultura

Beremo Gorazd Kocijančič: Kontrarevolucionarni spisi

Naslov esejistične zbirke Gorazda Kocijančiča zveni provokativno, a čeprav se zdi, da se vpisuje v slovenske kulturne boje, v resnici govori o obratu, ki ga je v svetovni red vnesel institucionalni odziv na epidemijo koronavirusa.

Fotografija Poslovil se je Tihomir Pinter, veliki mojster črno-bele analogne fotografije

Pri starosti 86 let je umrl fotograf Tihomir Pinter, ki mu je skozi skoraj šest desetletij ustvarjanja uspelo razviti nedvomno prepoznaven avtorski slog, čeprav se je s fotografijo ves čas ukvarjal vzporedno s svojim poklicem kemika in farmacevta.

2

Največje na svetu? Mesto pod mestom: podzemno mesto v Turčiji, ki se je sprva uporabljalo za zatočišče

Arheologi so na jugovzhodu Turčije po naključju odkrili podzemno mesto, v katero je mogoče vstopiti skozi klet, ki je bilo po neuradnih podatkih strokovnjakov zgrajeno v 9. stoletju pr. n. št. in se po njihovem razprostira na 900.000 kvadratnih metrih.

5
Več

Zabava in slog

Za dušo Porabci že enajstič na dolgo pot iz Andovcev na Triglav

V naslednjih dneh bodo Porabski Slovenci prepešačili 320 kilometrov iz Andovcev na Triglav. Vrhunec odisejade bo že 11. vzpon na najvišji slovenski vrh. S pohodom želijo dokazati, da so zavedni Slovenci in so tesno povezani z matičnim slovenskim narodom.

1

Ture avanture Z ljubljanskega letališča bo do 5. septembra mogoče leteti v Madrid

Od danes do petega septembra bo mogoče dvakrat tedensko s prevoznikom Iberia z ljubljanskega letališča leteti v špansko prestolnico Madrid.

29

Glasba Brezčasni Lenny Kravitz očaral puljsko areno

Če nekomu lahko priznamo večno mladost, je to nedvomno ameriški vsestranski umetnik Lenny Kravitz, dobitnik štirih grammyjev, ki je s svojimi 60 leti še vedno v odlični formi, tudi glasbeni. O tem smo se prepričali na koncertu v puljski areni.

3

Zanimivosti Zlati bikini princese Leie iz Vojne zvezd prodali za 175.000 dolarjev

Zlati bikini, ki ga je v Vojni zvezd v vlogi princese Leie nosila pokojna Carrie Fisher, so na dražbi prodali za 175.000 dolarjev.

Življenje na dvorih Umrl grški princ Michael, bratranec britanskega princa Filipa

V starosti 85 let je v bolnišnici v Atenah umrl princ Grčije in Danske Michael, bratranec pokojnega britanskega princa Filipa. Pokopali ga bodo v četrtek.

2
Oglasno sporočilo

Enoprostorec, ki spreminja pravila igre. Mercedes-Benz razred B.

Avtomobil razreda B družinam, avanturističnim parom ali seniorjem ponuja brezkompromisno zanesljivost, dinamično vožnjo, nadgrajeno z učinkovitimi in varčnimi motorji, inovativno tehnologijo ter privlačno ceno in nizke stroške lastništva.

Utrinki Olimpijci prosti čas preživljajo tudi z legokockami in s kvačkanjem

Športniki na olimpijskih igrah si redke trenutke, ko so prosti, krajšajo na različne načine. Zelo zanimiva konjička imata plavalka Katja Fain in judoist Enej Marinič.

1
Več

Uredniški izbor

Ljubljana Podgane (še) ne ogrožajo Ljubljane

Miklošičev park je zaradi deratizacije zaprt vse od začetka junija. Deratizacijo je izvajal laboratorij za varno hrano, kjer pravijo, da je deratizacija predvidena v treh sklopih, po vsakem pa je treba počakati tri tedne, da sredstva dosežejo svoj namen.

52

Okolje Zakaj se je načrtovani množični odlov nutrij na Ljubljanskem barju ustavil po le treh mesecih?

"Pristojnim mora postati jasno, da nutrij ni treba odstranjevati samo zaradi škode, ki jo povzročajo, ampak že zaradi evropske uredbe," opozarja predsednik ZLD-ja Ljubljana Lado Bradač. V KPLB-ju pozivajo k spremembi zakonodaje, a za zdaj neuspešno.

85

Intervju Pogačar je postal zrelejši, še vedno pa kdaj preseneti svoje stratege

"Po dveh drugih mestih na Dirki po Franciji je naredil korak naprej na vseh področjih, prihaja pa tudi v najboljša kolesarska leta," je izjemen uspeh Tadeja Pogačarja, tretjo zmago na Dirki po Franciji, komentiral Andrej Hauptman.

67

Zgodovinsko! Pogačar dobil kronometer, potrdil zmago na Touru in nasledil Pantanija

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je dobil še tretjo zaporedno etapo na Dirki po Franciji. Z veličastno zmago na kronometru je suvereno potrdil prevlado in končno zmago na letošnji Dirki po Franciji!

497
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

56

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov