Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Slovenija

Gneča na cestah Počitniška gneča na cestah, na počivališču Grič je zagorel tovornjak

Najbolj zgoščen promet je na gorenjski avtocesti, na ljubljanski obvoznici, kjer že od jutra nastajajo zastoji na zahodnem delu proti Kopru, na južnem delu proti Novemu mestu in na Primorskem. Visoke temperature in zastoji vplivajo na vozne sposobnosti.

83

Slovenija UKC Ljubljana za pomoč pri javnih naročilih izbral sedem ponudnikov

Na javno naročilo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana za svetovanje na področju javnega naročanja se je odzvalo 10 ponudnikov. Izmed njih so v največji zdravstveni ustanovi v državi izbrali sedem ponudnikov.

22

Slovenija V Slovenijo se je lani priselilo 33.939 prebivalcev, iz nje pa se jih je odselilo 22.411

V Slovenijo se je lani priselilo 4031 državljanov Slovenije in 29.908 tujih državljanov, hkrati se je odselilo 5627 slovenskih in 16.784 tujih državljanov.

53

ESS Delodajalci in sindikati vsak na svojem bregu, začetek pogajanj bo septembra

Člani ESS-ja so znova sedli za skupno mizo. Med glavnimi temami je bila obravnava izhodišč za pokojninsko reformo. Delodajalci želijo znižati njihove prispevne stopnje in daljšati delovno dobo zaposlenih, sindikalna stran pa poudarja prav nasprotno.

314

Donatorska konferenca Fajon v New Yorku: Slovenija bo dala še milijon evrov pomoči za palestinske begunce

Zunanja ministrica Tanja Fajon je na donatorski konferenci za podporo Agenciji ZN-a za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA) v New Yorku napovedala milijon evrov dodatne slovenske pomoči agenciji, so sporočili z ministrstva.

39

Varnostni sporazum Slovenija-Ukrajina ni konkreten, omenja le finančno pomoč

Odbor za zunanjo politiko se je na zaprti seji seznanil z varnostnim sporazumom med Slovenijo in Ukrajino. Slovenija se v sporazumu, ki ni bistveno konkretnejši od prejšnjega, zavezuje finančni pomoči. Premier naj bi sporazum podpisal v četrtek.

178

Več novic iz Slovenije

Širi se ponudba študentskih bonov, želja je, da bi bolj zdravo jedli

Cilj razpisa za izbiro ponudnikov študentskih bonov je povečati dostopnost, spodbuditi bolj zdravo prehranjevanje, pa tudi omogočiti internim kuhinjam na fakultetah poenostavljen postopek, je povedal državni sekretar Dan Juvan.

10

Mors podpisal pismo o nameri glede nakupa francoske oborožitve

Ministrstvo za obrambo je danes s francoskim obrambnim ministrstvom podpisalo pismo o nameri glede evropskih skupnih javnih naročil topniških oborožitvenih sistemov caesar in sistemov zračne obrambe mistral, so sporočili z Morsa.

16

Za novo predsednico sodnega sveta izvolili odvetnico Urško Kežmah

Sodni svet je na četrtkovi seji za novo predsednico za triletno obdobje izvolil odvetnico Urško Kežmah, dozdajšnjo podpredsednico. Novi podpredsednik je postal vrhovni sodnik Matej Čujovič, so danes sporočili s sodnega sveta.

2

Premier Golob napovedal podvojitev kontingenta Slovenske vojske na Kosovu

Premier Golob je ob koncu vrha zveze Nato v Washingtonu povedal, da bo Slovenija v prihodnjem letu podvojila število pripadnikov Slovenske vojske v misiji zveze Nato na Kosovu. Dodal je, da se na Zahodnem Balkanu krepi zavezništvo.

67
Več

Lokalne novice

Smučišča Bovški svetniki glede Kanina čakajo na potezo države

Bovški občinski svetniki predlog javno-zasebnega partnerstva za oživitev kaninskega smučišča, ki ga je predložil konzorcij Promotor, ocenjujejo kot resen. Na potezi je zdaj država.

7

Lokalne novice Kmetje odstranili prometne znake in jih prinesli pred infrastrukturno ministrstvo

Kmečka iniciativa je dopoldne odstranila prometne znake, ki so na novozgrajenem cestnem odseku med Britofom in Hotémažami prepovedovali vožnjo s traktorji, kar je razjezilo okoliške kmete.

89

Lokalne novice Izteka se rok za pripombe gorenjskih občin na to, kje bo stala regijska bolnišnica

Po ponedeljkovi predstavitvi presoje o umestitvi gorenjske bolnišnice, v njej je največ točk zbrala Radovljica, se izteka rok za pripombe. Jesenice od ministrstva za zdravje zahtevajo dopolnitev presoje še z vrednotenjem lokacij v svoji občini.

29
Več

Izbor

Dan državnosti "Duh domoljubja še ni odšel iz Slovenije. Imamo samo eno domovino ... je raj na zemlji"

"Na svoji strani smo imeli slovenski narod, zato smo se čutili močne. Lahko bi rekel, da smo se čutili nepremagljive," je za MMC ob prazničnem dnevu državnosti dejal veteran osamosvojitvene vojne in doktor zgodovine Tomaž Teropšič.

248

Slovenske avtoceste Avtovlečne goljufije: voznikom v težavah ponudijo ugodno pomoč, nato izstavijo veliko višji račun

Pojavlja se vse več opozoril, da so predvsem tuji vozniki, ki zaradi okvare vozila obtičijo na slovenskih avtocestah, večkrat žrtve goljufij avtovlečnih služb, ki so pri njih pred pooblaščenimi izvajalci. AMZS, Dars in policija pozivajo k previdnosti.

159

Magnificov koncert v Tivoliju "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

212

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

76

Okrogla miza "Nasilje se je preselilo iz fizičnega v digitalni prostor"

Fizičnega nasilja med otroki in mladostniki je manj. Vse več pa je spletnega nasilja, ki se odvija v prostem času, ko so mladi doma, zato ga šole, čeprav se dogaja med njihovimi učenci, težko preprečujejo. Starši znake pri otrocih prepoznajo le izjemoma.

71

Prostovoljstvo Kralji ulice: "Prostovoljstvo našim uporabnikom osmisli življenje in jim pomaga najti pravo pot"

Prostovoljstvo pri Kraljih ulice je drugačno, kot ga poznamo v drugih organizacijah. Velikokrat so prostovoljci namreč tudi uporabniki dnevnega centra. Najbolj znan je časopis, ki ga prodajajo njihovi člani. Poleg tega je v društvu še veliko aktivnosti.

24

Slovenija Težave samozaposlenih: "Enakovreden član družbe sem postal šele s prvo redno zaposlitvijo"

V Sloveniji samozaposleni predstavljajo 10,8 odstotka delovnega prebivalstva, a jim ne pripadata dopust in bolniška. V večini primerov niso kreditno sposobni. Kadar gre za prikrita delovna razmerja, si jih ne upajo prijaviti.

217
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov