Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Na nekaterih cestah so zastoji

Slovenija

Slovenija Zore: Človek brez Boga je nag in ogrožen. Ogrožajo ga stvarstvo in ljudje okoli njega.

Ob največjem Marijinem prazniku, prazniku Marijinega vnebovzetja, so v cerkvah potekale slovesne maše. V najbolj obiskanem slovenskem romarskem središču na Brezjah je osrednjo mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore.

54

Dolgotrajna oskrba Kadrovska stiska: bodo oskrbovalci lahko tudi upokojenci?

Pravica do oskrbovalca družinskega člana velja že od začetka letošnjega leta in je bila uveljavljena z zakonom o dolgotrajni oskrbi. Do novega leta, še po starem sistemu, se je imenovala pravica do družinskega pomočnika.

55

Presoja ukrepanja Komisija: Prisilna sredstva, uporabljena proti mladeniču z noži na Bavarskem dvoru, neučinkovita

Policisti so marca letos, ko je mladenič z dvema nožema izvedel incident na Bavarskem dvoru v Ljubljani, zakonito uporabili prisilna sredstva, a ta niso bila najučinkovitejša, je ugotovila posebna komisija.

17

Slovenija Več sto šolnikov med poletnimi počitnicami prijavljenih na zavod za zaposlovanje

Kljub pomanjkanju zaposlenih v šolstvu na zavodu za zaposlovanje opažajo, da se med poletnimi počitnicami k njim prijavi več sto šolnikov. Septembra se iz evidenc odjavijo in delodajalec jih nato znova zaposli za določen čas, do naslednjega poletja.

166

Slovenija Zakaj kljub novim voznim redom potniki (še vedno) ostajajo brez prevozov?

S prvim julijem je začel veljati nov potniški vozni red, ki naj bi tako s številom prihodov in odhodov avtobusov kot s prilagoditvijo njihovih tras potnikom olajšal uporabo medkrajevnega potniškega prometa. Se je to res zgodilo?

110

Klimatske naprave so energetsko potratne, tudi v vročih dneh jih je treba uporabljati zmerno

Ob visokih temperaturah se praviloma poveča tudi poraba električne energije, čeprav te v podnebnem pasu, kjer leži naša država, še vedno več porabimo pozimi za ogrevanje in smo tedaj tudi bolj uvozno odvisni.

56

Več novic iz Slovenije

Kako v boj s prevozno revščino, ki jo zeleni prehod dodatno povečuje?

V nekatere kraje ne vozijo avtobusi in vlaki, tam si morajo ljudje, da bi prišli k zdravniku, v šolo in službo, pomagati sami. Socialno ranljivi so pogosto prisiljeni v lastništvo avtomobilov, povzročajo jim stroške in še večjo stisko.

84

Mladinski svet: Postaja jasno, da mladi nismo dovolj visoko na agendi trenutne vlade

Mladinski svet je ob mednarodnem dnevu mladih vlado pozval, naj zagotovi redna srečanja s predstavniki mladih ter poskrbi za njihovo vključevanje in participacijo v procesih odločanja.

52

Za višje plače sodnikov in tožilcev letos 8,7 milijona evrov

Sodniki rednih sodišč, državni tožilci in državnoodvetniški funkcionarji bodo imeli po dopolnilni odločbi ustavnega sodišča od avgusta za 26,2 % višje plače vključno s poračunom do 3. januarja. Finančni učinki so za letos ocenjeni na 8,7 mio. evrov.

49

Zaradi vzdrževanja železnice do septembra številne zapore in nadomestni prevozi

V poletnih dneh se nadaljujejo vzdrževalna dela na železniškem omrežju. Ta že potekajo ali bodo v prihodnjih dneh potekala tako na gorenjski, primorski in zasavski progi kot na nekaterih regionalnih povezavah.

22
Več

Lokalne novice

Ljubljana Dva tedna bo v Ljubljani zaprto tudi križišče Linhartove, Vojkove in Železne ceste

V Ljubljani bo v sklopu rekonstrukcije Linhartove ceste od ponedeljka do predvidoma 2. septembra vzpostavljena tudi popolna zapora križišča Linhartove, Vojkove in Železne ceste.

14

Primorje Po Kopru bodo zaradi višanja poletnih temperatur zasadili evkaliptuse

Mestna občina Koper (MOK) je v okviru participativnega proračuna za leti 2025 in 2026 izbrala tudi predlog, ki predvideva sajenje evkaliptusovih dreves po mestu. Poskrbela naj bi za naravno senco, saj hitro rastejo.

13

Gorenjska Ministrstvo za infrastrukturo o blejski obvoznici: Zatika se pri pridobivanju zemljišč

Gradnjo južne blejske obvoznice zadržujejo tri parcele, katerih lastniki nočejo sprejeti sporazuma, sporoča ministrstvo za infrastrukturo. Investitor je zato sprožil postopek razlastitve.

32
Več

Izbor

Ljubljana Podgane (še) ne ogrožajo Ljubljane

Miklošičev park je zaradi deratizacije zaprt vse od začetka junija. Deratizacijo je izvajal laboratorij za varno hrano, kjer pravijo, da je deratizacija predvidena v treh sklopih, po vsakem pa je treba počakati tri tedne, da sredstva dosežejo svoj namen.

51

Dan državnosti "Duh domoljubja še ni odšel iz Slovenije. Imamo samo eno domovino ... je raj na zemlji"

"Na svoji strani smo imeli slovenski narod, zato smo se čutili močne. Lahko bi rekel, da smo se čutili nepremagljive," je za MMC ob prazničnem dnevu državnosti dejal veteran osamosvojitvene vojne in doktor zgodovine Tomaž Teropšič.

248

Slovenske avtoceste Avtovlečne goljufije: voznikom v težavah ponudijo ugodno pomoč, nato izstavijo veliko višji račun

Pojavlja se vse več opozoril, da so predvsem tuji vozniki, ki zaradi okvare vozila obtičijo na slovenskih avtocestah, večkrat žrtve goljufij avtovlečnih služb, ki so pri njih pred pooblaščenimi izvajalci. AMZS, Dars in policija pozivajo k previdnosti.

159

Magnificov koncert v Tivoliju "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

212

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

76

Okrogla miza "Nasilje se je preselilo iz fizičnega v digitalni prostor"

Fizičnega nasilja med otroki in mladostniki je manj. Vse več pa je spletnega nasilja, ki se odvija v prostem času, ko so mladi doma, zato ga šole, čeprav se dogaja med njihovimi učenci, težko preprečujejo. Starši znake pri otrocih prepoznajo le izjemoma.

71

Prostovoljstvo Kralji ulice: "Prostovoljstvo našim uporabnikom osmisli življenje in jim pomaga najti pravo pot"

Prostovoljstvo pri Kraljih ulice je drugačno, kot ga poznamo v drugih organizacijah. Velikokrat so prostovoljci namreč tudi uporabniki dnevnega centra. Najbolj znan je časopis, ki ga prodajajo njihovi člani. Poleg tega je v društvu še veliko aktivnosti.

26
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov