Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Vojna v Gazi Izraelska vojska napada begunska taborišča in bolnišnice. Izrael z letaki pozival k predaji.

V izraelskem zračnem napadu na begunsko taborišče Džabalija v Gazi je bilo ubitih najmanj 33 ljudi, od tega 21 žensk. Najmanj 11 ljudi pa je bilo ubitih v taborišču Magazi. Ob tem Izrael napada tri delno delujoče bolnišnice na severu okupiranega območja.

51

Evropa Obrambni ministri G7: Podpiramo članstvo Ukrajine v Natu

Obrambni ministri skupine G7 so na zasedanju v Neaplju podprli "nepovratno pot Ukrajine do popolne evroatlantske integracije". Na zasedanju sta tudi generalni sekretar zveze Nato Mark Rutte in visoki zunanjepolitični predstavnik EU-ja Josep Borrell.

111

Slovenija Z Golobom v Washington večja delegacija, premier verjame, da bo obisku sledila mednarodna akcija

Natanko dva tedna pred predsedniškimi volitvami v ZDA, bo predsednika slovenske vlade Roberta Goloba v Beli hiši sprejel odhajajoči ameriški predsednik Joe Biden. Premier je potrdil, da v Washington z njim potuje večja delegacija.

Goriška Nad Prvačino našli skoraj 300 bomb, min in granat

Pripadniki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi so v četrtek ob vinogradu nad Prvačino našli 292 kosov nevarnih ostankov vojne, večinoma bomb, min in granat. Vse so odpeljali v skladišče, kjer bodo počakale na uničenje.

8

Prva liga Celjani po zaostanku z 0:2 napolnili mrežo Mure; Nafta namučila Olimpijo

Na prvi tekmi 12. kroga Prve lige je bilo doseženih kar sedem golov. S 4:3 je Celje premagalo Muro, ki je zapravila vodstvo z 0:2. Na vrhu ostaja Olimpija, ki je z 1:0 v gosteh ugnala Nafto.

43

Novice

Trst Več kot 100 prebežnikov v Trstu še vedno brez strehe nad glavo

Tri mesece po zaprtju silosa, nekdanjega skladišča ob železniški postaji, je več kot sto migrantov v Trstu še vedno brez strehe nad glavo, opozarjajo društva in organizacije, ki jim vsakodnevno pomagajo. Občina alternativnega bivališča zanje ne najde.

3

Gospodarstvo Golob: Slovenija bo na evropskem železniškem zemljevidu postala sinonim za uspeh

Z odkritjem spominske plošče se je uradno začela nadgradnja ljubljanske železniške postaje. Kot je poudaril premier Robert Golob, pomen projekta presega meje Slovenije, saj je območje del najpomembnejšega evropskega železniškega omrežja.

157
Oglasno sporočilo

Pivovarna Union: 160 let tradicije in inovacij v slovenskem pivovarstvu

Pivovarna Union praznuje veličastno 160-letnico obstoja, kar je pomemben mejnik v zgodovini ene najstarejših slovenskih blagovnih znamk.

Šport

Liga prvakinj Drugi zaporedni evropski poraz Krima

Potem ko so pred tednom dni klonile doma pred Bukarešto, so rokometašice Krima Mercatorja doživele drugi poraz v Ligi prvakinj. V 6. krogu so morale premoč priznati Ferencvarosu (28:26).

8

Namizni tenis Jorgić kljub trem zaključnim žogicam izgubil v osmini finala EP-ja

Sobota ni bila srečen dan za slovenske namiznoteniške igralce na evropskem prvenstvu v Linzu. Darko Jorgić je v osmini finala proti Antonu Källbergu izgubil po tesnem boju s 3:4 v nizih, pri čemer je imel Slovenec tri zaključne žogice za četrtfinale.

15

Premier liga Højlund zadel za zmago na Old Traffordu; Arsenal poražen na jugu

Nogometaši Manchester Uniteda so po preobratu dobili tekmo 8. kroga angleške Premier lige. Na Old Traffordu so z 2:1 premagali Brentford. Prvi poraz v letošnji sezoni pa so v Bournemouthu utrpeli nogometaši Arsenala (2:0).

1

Bundesliga Kane s hat-trickom v 23 minutah potopil podprvake iz Stuttgarta

Harry Kane na zadnjih treh tekmah pred reprezentančnim odmorom ni dosegel zadetka, Bayern pa ni dobil nobenega srečanja. Kapetan angleške reprezentance je v 7. krogu Bundeslige s hat-trickom v drugem polčasu zagotovil Bavarcem zmago nad Stuttgartom s 3:0.

Serie A Udinese proti Milanu ni unovčil igralca več

Nogometaši Udineseja so v 8. krogu italijanske lige izgubili proti Milanu z 1:0. Pravkar poteka tekma Juventus - Lazio.

Oglasno sporočilo

Ali res veste, pri katerem trgovcu dobite najcenejše sadje in zelenjavo?

Primerjali smo cene sadja in zelenjave pri različnih trgovcih v Sloveniji in ugotavljamo, da oglaševanje nekaterih ni fer.

Formula 1 Verstappen dobil sprint pred Sainzem in Norrisom; ob 0.00 kvalifikacije za dirko

Max Verstappen (Red Bull) je v Austinu dobil še četrti sprint letošnje sezone v formuli ena. S tem je malce povečal prednost pred najbližjim zasledovalcem v SP-ju, Landom Norrisom (McLaren).

11
Več

Kultura

Nova poslikava V Knjižnici Rog predlagajo ležerno popoldne s knjigo v travi

Knjižnica Rog je bogatejša za stensko poslikavo, ki je delo ilustratorja Matije Medveda. Obiskovalce knjižnice zdaj pozdravi travnik z drevesi, pod enim od njih je moški, udobno zleknjen s knjigo v roki.

2

Film in TV Umrla je Mitzi Gaynor, ena zadnjih zvezd klasičnega muzikala

Umrla je Mitzi Gaynor, igralka in plesalka, ki je v petdesetih sijala v filmski adaptaciji broadwajskega muzikala Južni Pacifik. Nastopila je tudi v muzikalih z Bingom Crosbyjem, Frankom Sinatro in Genom Kellyjem. Stara je bila 93 let.

1

Film in TV Ameriški psiho dobi novo priredbo, tokrat v rokah italijanskega esteta Luce Guadagnina

Po skoraj četrt stoletja bo novo ekranizacijo dobil roman Ameriški psiho, moderna klasika Breta Eastona Ellisa, ki satirizira zloveščo plitkost sodobnega kapitalizma. Režiral jo bo Luca Guadagnino.

4
Več

Zabava in slog

Ture avanture Sylt: Idilični nemški otok bogatih in privilegiranih

Dobrodošli na Sylt, (vsaj na videz) idilični otok na skrajnem severu Nemčije, ki bolj spominja na petična obalna letovišča Nove Anglije in New Yorka kot pa na stereotipno podobo Nemčije.

37

Znani V svet pekočih omak se je podal tudi Brooklyn Beckham

Najprej je prišla tekila, potem rosé. Najnovejši izdelek, ki ga podpira vedno več zvezdnikov, tudi Ed Sheeran in Alice Cooper, pa je – pekoča omaka. K tej maniji želi "piskrček" pristaviti tudi Brooklyn Beckham, ki je svetu predstavil Cloud 23.

1

Nič ne bo James Blunt bo obdržal rojstno ime in ne bo postal Blunty McBluntface

Britanski pevec James Blunt je obljubil, da si bo, če nova izdaja njegovega prvenca ob 20. obletnici doseže vrh britanske lestvice, uradno spremenil ime v Blunty McBluntface. Podvig je na žalost padel v vodo – album je končal šele na sedmem mestu.

1

Čudna najdba V Sydneyju plaže spet odprte – skrivnostne črne krogle so se izkazale za nenevarne

Plaže v Sydneyju so za nekaj dni zaprli, saj so tam našli črne krogle različnih velikosti, a ker so po analizi ugotovili, da te niso nevarne zdravju, so jih spet odprli. Skrivnostno snov še naplavlja, ljudem svetujejo, naj se krogel ne dotikajo.

2

Presenečenje Elton John po letu dni spet na odru

Britanski glasbenik Elton John je lani sklenil poslovilno turnejo, po več kot letu dni pa se je spet vrnil na odre. Kot gost presenečenja je namreč nastopil na londonskem koncertu Due Lipe.

4
Oglasno sporočilo

Aparati Hisense za učinkovito in okolju prijazno pranje in sušenje perila

Danes gospodinjstva vse več pozornosti namenjajo zmanjševanju svojega okoljskega odtisa ter uvajanju trajnostnih praks v vsakodnevne rutine, kot je pranje perila.

Nujne spremembe Planinske koče zaradi pomanjkanja denarja in interesa mlajših generacij v krizi

Potem ko so se jeseniški planinci odločali o prodaji Tičarjevega doma na Vršiču eni od turističnih agencij, obstaja bojazen, da bo še kakšno izmed planinskih društev, ki si lastijo večino slovenskih koč, finančne težave poskusilo rešiti na podoben način.

22
Več

Uredniški izbor

Intervju "Mislim, da je krščanskim skupnostim na Zahodu vseeno za kristjane v Sveti deželi"

Odziv zahodnih krščanskih cerkva na dogajanje v Palestini v zadnjem letu je palestinske kristjane razočaral, je za MMC dejal rektor anglikanske cerkve v Ramali Fadi Diab. Meni, da je treba na vprašanje Palestine gledati skozi prizmo kolonializma.

113

Afrika "Madžarska želi s pošiljanjem vojakov v Čad širiti svoj geopolitični vpliv"

Madžarska se je odločila, da bo v Čad poslala 200 svojih vojakov, ki naj bi sodelovali pri zagotavljanju varnosti in spopadanju z nezakonitimi migracijami, z vojaško misijo pa si želi zagotoviti tudi prisotnost v Sahelu in širiti svoj geopolitični vpliv.

143

Zdravje Na Rakitni med tritedenskim digitalnim odklopom pomagajo otrokom z znaki digitalne zasvojenosti

V Mladinskem klimatskem zdravilišču Rakitna v zavetju krimskih gozdov je pred več kot letom dni zaživel edinstven terapevtski program, ki otrokom in mladostnikom omogoča tritedenski odklop od telefonov in računalnikov.

12

Svetovni dan hospica Tatjana Fink: "Največja ljubezen, ki jo lahko damo, je, da dovolimo človeku oditi"

Hiša Hospic pri nas obstaja od leta 2010 in bolnikom nudi popolno oskrbo na zadnji poti. "Poudarki so na življenju, ne na umiranju," pravi vodja Tatjana Fink. Kakšne stigme se držijo hospica, se ljudje bojijo smrti in kako je delati v takem okolju?

33
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov