Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Bližnji vzhod Izrael izvedel nove napade na Bejrut, spopadi na jugu Libanona. Guterresu prepovedan vstop v Izrael.

Iz Libanona poročajo, da je Izrael zgodaj zjutraj izvedel najmanj pet napadov na južno predmestje Bejruta Daija. Izraelska vojska je izdala več ukazov za evakuacijo stavb v mestu in sporočila, da napada gibanje Hezbolah.

115

Ob osmih Ana Bojinović Fenko: Iran bo aktivno pomagal svojim zaveznikom

Če so bili dozdajšnji odgovori Irana na delovanje Izraela bolj umirjeni, odslej očitno ne bo več tako, ocenjuje profesorica mednarodnih odnosov Ana Bojinović Fenko.

5

DZ Odbor za infrastrukturo potrdil odlok o razpisu referenduma o JEK-u 2

Odbor DZ-ja za infrastrukturo je potrdil predlog odloka o razpisu posvetovalnega referenduma o JEK-u 2. Predvideni datum je 24. november. Odlok bo potrjeval še državni zbor.

77

Črna kronika Truplo pogrešanega ameriškega pohodnika s helikopterja opazili na pobočju gore Rjavec

Truplo ameriškega pohodnika, ki je bil pogrešan od sredine septembra, je posadka vojaškega helikopterja v torek dopoldne opazila v zasneženi steni gore Rjavec. Okoliščine kažejo na padec pohodnika z višine in nesrečo, so sporočili s policije.

Košarka Letošnja Cedevita Olimpija precej "bolj lačna in željna dokazovanja" kot lanska

Že po dveh tekmah Evropskega pokala so košarkarji Cedevite Olimpije izboljšali lanski izkupiček. Sicer so ob tem izgubili obe tekmi v Ligi ABA, toda Jaka Blažič zagotavlja: "Tudi to bomo popravili."

Novice

Vreme Državo zajele padavine, ki bodo s krajšimi premori vztrajale vse do sobote

Padavine se z zahoda že širijo na celotno Slovenijo. Najbolj intenzivno vremensko dogajanje na Arsu napovedujejo za popoldne in zvečer, zaradi česar so za del države izdali tudi oranžno opozorilo. Deževno vreme se bo nadaljevalo vse do sobote.

Vojna v Gazi V nočnih napadih Izraela v Gazi ubitih več kot 60 ljudi. Tarči tudi šola in sirotišnica.

Izraelska vojska je ponoči v Gazi bombardirala več ciljev, pri čemer je bilo ubitih najmanj 60 Palestincev. Med tarčami sta bili tudi šola in sirotišnica, v katerih so zatočišče poiskali razseljeni prebivalci.

Oglasno sporočilo

Kaj imata skupnega Tina Maze in Ana Praznik

Tina Maze in Ana Praznik sta uspešni in znani Slovenki, ki jima je skupno tudi, da sta bili žrtvi nepridipravov. Ti so o njima širili neresnice – dezinformacije, da bi se s tem okoristili.

Šport

Intervju Riera: Če pripelješ tujca, mora biti boljši od tistih, ki jih lahko najdemo v Sloveniji

Pred nogometaši Celja je zgodovinska tekma. Prvič bodo igrali v enem od evropskih tekmovanj. Prva postaja je Portugalska, prva tekmica pa Vitória.

8

Evroliga Prestižne mestne bitke nikoli močnejši Evroligi dajejo še dodaten čar

Atene so v prejšnji sezoni precej nepričakovano prevzele primat v košarkarski Evroligi. "Čez noč" sestavljeni Panathinaikos je zrušil mogočni Real Madrid, ki je blestel v rednem delu tekmovanja. Letos je izhodišče drugačno, a epilog bi bil lahko enak.

10

Alpinizem Podvig slovenskih alpinistk: štiri prvenstvene smeri v Himalaji

Slovenske alpinistke Anja Petek, Patricija Verdev, Ana Baumgartner in Urša Kešar, članice ženske alpinistične odprave Lalung 2024, so v indijski Himalaji v odmaknjenih gorah nad dolino Lalung preplezale štiri prvenstvene smeri.

6

Liga ICEHL Zmaji vsaj šest tednov brez Kerbashiana

Kanadski hokejist Kale Kerbashian bo zaradi kolena odsoten od šest do osem tednov, je sporočila Olimpija. 34-letni napadalec se je poškodoval na tekmi z Asiagom.

Športni SOS Zgodovinska ponovitev Pogačarja in van der Poela

Tadej Pogačar in Mathieu van der Poel sta postala šele tretji par kolesarjev, ki sta na zmagovalnem odru svetovnega prvenstva skupaj stala na dveh zaporednih dirkah.

14
Oglasno sporočilo

Z lepo gesto za boljši jutri zapuščenih živali

Ob svetovnem dnevu živali, ki ga obeležujemo 4. oktobra, se vsako leto spomnimo na naše ljubljenčke in na vse tiste živali, ki nimajo domače topline in ljubezni.

Liga prvakov Havertz in Saka potopila PSG, visoke zmage Borussie, Barcelone, Interja in Cityja

Z goloma Kaia Havertza in Bukaya Sakaja v prvem polčasu je Arsenal v 2. krogu nogometne Lige prvakov z 2:0 premagal Paris SG. Najvišjo zmago večera je dosegla dortmundska Borussia, ki je s 7:1 odpravila Celtic.

16
Več

Kultura

Filmska recenzija Ne govori zla

Ne govori zla je eden tistih filmov, ki vprašanja bolj kot s svojo vsebino odpira s tem, da sploh obstaja. Vprašanja, kot je: zakaj že po letu ali dveh prirejati popolnoma kompetenten evropski film, le da zdaj v angleščini in z zvezdnikom v glavni vlogi?

2

Vizualna umetnost "Grozna" slika, ki jo je Italijan domov prinesel kot staro šaro, je verjetno Picassovo delo

Luigi Lo Rosso je leta 1962 z ene od svojih nabiralnih akcij odsluženih predmetov domov prišel s sliko, ki ga je očitno na nek način pritegnila. Njegovi ženi se je zdela grozna, a sta z njo živela še desetletja. Zdaj se izkaže, da gre za Picassovo delo.

Film in TV Liffe bo retrospektivo posvetil Costi-Gavrasu, angažiranemu kronistu nemirnega 20. stoletja

V slovensko prestolnico se 13. novembra vrača Ljubljanski mednarodni filmski festival (Liffe). Retrospektivna sekcija 35. festivala bo poklon grško-francoskemu cineastu Costi-Gavrasu.

Več

Zabava in slog

Znani Diddyja bo tožilo še 120 domnevnih žrtev, med njimi so tudi mladoletniki

Že obstoječim obtožbam, ki Seana Combsa – Diddyja obdolžujejo spolnega napada in izkoriščanja, se je pridružilo malo morje novih. Raperja bo tožilo še 120 ljudi, med domnevnimi žrtvami so tudi mladoletniki. To je prvič, da je obtožen spolne zlorabe otrok.

8

Avtomobilnost Umrl je legendarni avtomobilski oblikovalec Bruno Sacco

V starosti 90 let je umrl eden najbolj znanih oblikovalcev v zgodovini avtomobilizma Bruno Sacco. Več kot štiri desetletja je bil oblikovalec pri Mercedes-Benzu, podpisal pa se je pod obliko nekaj najbolj ikoničnih avtomobilov vseh časov.

5

Slovenski rekorderji Martin Strel: Šale o meni govorijo ljudje, ki v življenju niso naredili ničesar

Svoj prvi rekord je postavil leta 2000, torej pred skoraj četrt stoletja. Potem je nanizal še štiri, a kot pravi danes 70-letni Martin Strel, se postavljanja rekordov ni lotil zaradi rekordov samih, pri nobenem pa mu ni bilo lahko.

103

Znani Britanska princesa Beatrice pričakuje drugega otroka

Britanska princesa Beatrice in njen mož Edoardo Mapelli Mozzi pričakujeta drugega skupnega otroka, so sporočili iz Buckinghamske palače.

3

Avtomobilnost Spoznali smo najmočnejši serijski audi vseh časov

V Avtomobilnosti smo bili na premieri audija RS e-tron GT performance, najmočnejšega serijskega audija vseh časov. Ponuja skoraj tisoč “konjskih moči”, do stotice se požene v 2,5 sekunde, 200 km/h pa doseže v osmih.

15
Oglasno sporočilo

Ali se zavedate, kako pomembni so morski travniki za našo prihodnost?

Morski travniki so zatočišče in hrana živalim ter ščit pred številnimi negativnimi vplivi.

Ture avanture Hrvaški minister potrdil, da bodo Slovenci z nepremičninami na Hrvaškem plačali davek

Hrvaški minister za turizem in šport Tonči Glavina je potrdil, da bodo prihajajoči nepremičninski davek morali plačevati tudi slovenski lastniki nepremičnin, med katerimi jih je daleč največ na hrvaški obali.

21
Več

Uredniški izbor

Gospodarstvo Nov obračun omrežnine: na kaj bo moral biti pozoren povprečen uporabnik?

Oktobra začne veljati nov tarifni sistem obračunavanja omrežnine, ki prinaša tri cenovno različne časovne pasove, pri čemer bo najceneje med 22. in 6. uro zjutraj. Nova je tudi dogovorjena obračunska moč, ki je ne bomo smeli preseči.

428

Pred kurilno sezono Za tisoč litrov kurilnega olja v Nemčiji 200 evrov manj kot pri nas

Kmalu se bo začela kurilna sezona. Dobrodošlo je, da so cene kurilnega olja, plina in lesnih peletov nižje kot lani v tem času. Motenj z dobavo ne gre pričakovati, dosti nižjih cen pred koncem leta najbrž prav tako ne.

192

Nahajališča litija v Srbiji "Očitno je, da bodo breme evropskega 'zelenega prehoda' nosili ljudje iz doline Jadar"

"Zgodba, da si želijo odprti dialog, ni resnična," o namerah srbske vlade in podjetja Rio Tinto, ki želita v Srbiji odpreti rudnik litija, pravi aktivistka Jelena Bunić iz gibanja Marš sa Drine, ki opozarja na vse večjo represijo srbskih oblasti.

83

Konec obsežnega projekta Milimeter za milimetrom: dolgotrajen postopek čiščenja Carpaccieve slike je končan, vrača se v Koper

Po petih letih intenzivnega in natančnega dela prostore Restavratorskega centra ZVKDS-ja zapušča slika pomembnega renesančnega umetnika Vittora Carpaccia, ki jo bodo v tem mesecu vrnili v koprsko stolnico.

16
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov