Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Stanje na cestah

Slovenija

Slovenija Koalicijski partnerji bodo ovrednotili doslej opravljeno delo in se pogovorili o načrtih za naprej

Na Brdu pri Kranju se bodo na razširjenem koalicijskem vrhu sešli poslanci in ministri koalicijskih strank Gibanje Svoboda, SD in Levica. Pregledali bodo sprejete ukrepe in uresničevanje koalicijske pogodbe ter začrtali delo za drugo polovico mandata.

4

Svet stranke Gibanje Svoboda Golob o izboru komisarja: Ugled Slovenije je kljub manevrom opozicije še naprej visok

"Fascinira me, kako se opozicija trudi s proceduralnimi zapleti, tudi na tiste odločitve, na katere nima nobenega vpliva, zavlačevati samo zaradi zavlačevanja," je zaplete glede sklica odbora DZ-ja za zadeve EU-ja komentiral premier Robert Golob.

89

Izbor Marte Kos Koalicija zahteva sklic seje odbora, Breznik pa pismo Ursule von der Leyen slovenski vladi

Koalicijske poslanske skupine so v torek vložile zahtevo za sklic nujne seje odbora za zadeve EU-ja, da lahko odbor najpozneje do petka obravnava kandidaturo Marte Kos za evropsko komisarko. A pri tem se zapleta.

26

Novela zakona o zdravstveni dejavnosti Zaposleni v javnih zdravstvenih zavodih ne bodo več smeli delovati na samoplačniškem trgu

Zaposleni v javnih zdravstvenih zavodih ne bodo več smeli opravljati samoplačniških storitev pri zasebnih zdravstvenih zavodih ali koncesionarjih, piše v osnutku novele zakona o zdravstveni dejavnosti, je dejala ministrica Valentina Prevolnik Rupel.

239

Ovadba Klakočar Zupančič Vrtovec: Institucija državnega zbora je ugrabljena. Sajovic: Ovadba je napad na institucijo.

NSi in SDS sta kazensko ovadila predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič, ker naj bi ovirala ustanovitev preiskovalne komisije. Prepričani so, da "krši poslovnik, zakonodajo in ustavo," je dejal poslanec NSi-ja Jernej Vrtovec.

163

SV naj bi že prihodnje leto dobil svoj privez v Luki Koper, zdaj gostuje na živinskem terminalu

Slovenska mornarica ima najsodobnejšo opremo, ki jo ves čas nadgrajuje, je ob obisku parlamentarnega odbora za obrambo v ankaranski vojašnici dejal generalpodpolkovnik Robert Glavaš.

8

Več novic iz Slovenije

Tomc: Pet slovenskih poslancev iz EPP-ja Marte Kos ne podpira. Nemec: Ima znanje in kompetence.

Evropska poslanka Romana Tomc (EPP/SDS) je dejala, da slovenska delegacija EPP-ja v Evropskem parlamentu ne podpira imenovanja Marte Kos za evropsko komisarko. Matjaž Nemec (S & D/SD) pa je "v interesu Slovenije" pozval k njeni podpori.

14

Grošelj o postopku imenovanja kandidatke: Ne pozabimo na leto 2014 in kako se je zadeva končala

Klemen Grošelj meni, da zgodba o imenovanju slovenske kandidatke za evropsko komisarko nima širših povezav z evropskim političnim prostorom, a obenem poudarja, da ni zagotovljeno, da bo Marta Kos šla skozi sito Evropskega parlamenta.

39

DZ praznik vrnitve Primorske k matični domovini preimenoval v praznik priključitve

Državni zbor je na predlog skupine koalicijskih poslancev z 51 glasovi za in 22 proti izglasoval spremembo zakona o praznikih in dela prostih dnevih. Po njej bo 15. september v prihodnje praznik priključitve Primorske k matični domovini, in ne vrnitve.

63

Bodo kandidaturo Marte Kos v DZ-ju obravnavali v petek ali še pozneje?

Ni nujno, da bo seja pristojnega odbora za evropske zadeve, ki mora opraviti zaslišanje komisarske kandidatke Marte Kos, v petek. Predsednik odbora Franc Breznik namreč najprej želi dodatna pojasnila, zakaj se je zgodila zamenjava Tomaža Vesela.

56
Več

Lokalne novice

Izhod iz premoga Šaleška dolina naj bi sistem daljinskega ogrevanja v celoti prenovila do leta 2033

Občini Velenje in Šoštanj sta pri ogrevanju odvisni od Termoelektrarne Šoštanj, ki tone v milijonskih izgubah. Premog kot vir ogrevanja naj bi nadomestili z mešanico obnovljivih virov. Kakšna bo, še ni znano.

47

Lokalne novice Dars dobil gradbeno dovoljenje za sklop Podgorje na tretji razvojni osi

Dars je prejel gradbeno dovoljenje za sklop G (Podgorje) na severnem delu tretje razvojne osi. Sledi nadaljevanje izbora graditelja najbolj severnega dela 17,5 kilometra dolge hitre ceste med Velenjem in Slovenj Gradcem.

Lokalne novice Učenec, ki je poškodoval devetošolca, ne obiskuje več OŠ Velika Dolina

Učenec, ki je junija poškodoval devetošolca na OŠ Velika Dolina v občini Brežice, ne obiskuje več te šole, je potrdila ravnateljica Anja Zevnik. Po informacijah predsednika sveta Krajevne skupnosti Velika Dolina Fredija Žiberta so učenca prešolali.

Več

Izbor

Slovenija Srednje šole po težavah z avtobusnimi prevozi: "Nihče nas ni vprašal za kakršne koli podatke"

Po težavah, ki so jih z avtobusnimi prevozi v prvih šolskih dneh imeli dijaki na jugovzhodu Slovenije, na tamkajšnjih srednjih šolah opozarjajo, da v prenovo voznih redov niso bili vključeni. Nihče jih ni, denimo, vprašal po številu dijakov ali urnikih.

202

Slovenija Kako "vroča" bo politična jesen?

Politolog Miro Haček za jesen napoveduje nadaljevanje tempa padanja podpore Gibanju Svoboda in spremembe na politični desnici. Filozof Boris Vezjak pa poudarja, da premierja Roberta Goloba ves čas rešuje skrajno udobna večina v parlamentu.

191

Intervju o slovenščini Kozma Ahačič: "Največ škode lahko naredijo preveč sproščeni telebani in preveč zadrti izobraženci"

"Slovenščina je bila dobršen del svoje zgodovine v podrejenem položaju, zato je določena previdnost logična" o odnosu do tujk, ki vstopajo v naš vsakdan, pravi Kozma Ahačič, s katerim smo se pogovarjali o trenutnem položaju in prihodnosti slovenščine.

133

Slovenija Zakaj kljub novim voznim redom potniki (še vedno) ostajajo brez prevozov?

S prvim julijem je začel veljati nov potniški vozni red, ki naj bi tako s številom prihodov in odhodov avtobusov kot s prilagoditvijo njihovih tras potnikom olajšal uporabo medkrajevnega potniškega prometa. Se je to res zgodilo?

117

Ljubljana Podgane (še) ne ogrožajo Ljubljane

Miklošičev park je zaradi deratizacije zaprt vse od začetka junija. Deratizacijo je izvajal laboratorij za varno hrano, kjer pravijo, da je deratizacija predvidena v treh sklopih, po vsakem pa je treba počakati tri tedne, da sredstva dosežejo svoj namen.

51

Dan državnosti "Duh domoljubja še ni odšel iz Slovenije. Imamo samo eno domovino ... je raj na zemlji"

"Na svoji strani smo imeli slovenski narod, zato smo se čutili močne. Lahko bi rekel, da smo se čutili nepremagljive," je za MMC ob prazničnem dnevu državnosti dejal veteran osamosvojitvene vojne in doktor zgodovine Tomaž Teropšič.

248

Slovenske avtoceste Avtovlečne goljufije: voznikom v težavah ponudijo ugodno pomoč, nato izstavijo veliko višji račun

Pojavlja se vse več opozoril, da so predvsem tuji vozniki, ki zaradi okvare vozila obtičijo na slovenskih avtocestah, večkrat žrtve goljufij avtovlečnih služb, ki so pri njih pred pooblaščenimi izvajalci. AMZS, Dars in policija pozivajo k previdnosti.

159
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov