Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Novinarska konferenca po seji vlade Kakšni so predlogi davčnih sprememb, ki nas čakajo v letu 2025?

Vlada je obravnavala sveženj predlogov davčnih sprememb, ki naj bi jih po potrditvi v državnem zboru uveljavili leta 2025. Potrjevala naj bi ga v petek na dopisni seji, saj je po besedah finančnega ministra odprtih ostalo še nekaj "manjših" vprašanj.

498

Slovenija Natalija Gorščak: RTV Slovenija je po mojem mnenju obstala v prejšnjem stoletju

Povišanje RTV-naročnine pomeni neki dodaten denar, vendar ne bo rešil težav RTV Slovenija, ker gre za minimalno povišanje, je v Odmevih pojasnila vršilka dolžnosti predsednika uprave RTV Slovenija Natalija Gorščak.

67

Slovenija Vlada podprla zvišanje RTV-prispevka za 1,27 evra. S prvim januarjem bo ta znašal 14,02 evra.

Na seji vlade so podprli zvišanje RTV-prispevka za 1,27 evra, kar znaša 14,02 evra. Pojasnili so, da se prispevek ni spremenil v zadnjih 12 letih in da si želijo kakovostno javno službo RTV Slovenija. Obravnavali so tudi izhodišča za spremembe zakona.

174

Slovenija Ministrstvo za delo napovedalo kadrovsko okrepitev CSD-jev za delo z Romi

Ministrstvo za delo napoveduje odprtje večnamenskih romskih centrov, 130 dodatnih zaposlitev v centrih za socialno delo in tri dnevne centre za otroke iz romske skupnosti. Ministrstvo za izobraževanje pa napoveduje več sprememb zakona o osnovni šoli.

51

Slovenija Pred komisijo se bodo predstavili vsi trije prijavljeni na razpis za novega predsednika uprave RTV

Na razpis za predsednika uprave RTV Slovenija so se prijavili vršilka dolžnosti predsednika uprave RTV-ja Natalija Gorščak, direktor Radia Slovenija Mirko Štular in direktor Nova24TV Boris Tomašič. Vse tri bo razpisna komisija povabila na pogovor.

4

Vlada potrdila dogovor glede nabave nemškega protizračnega sistema iris-t

Vlada je potrdila programski dogovor med ministrstvoma za obrambo Slovenije in Nemčije pri nabavi protizračnega sistema iris-t slm. Gre za dogovor o nakupu sistema zračne obrambe srednjega dosega v okviru pobude za zaščito evropskega neba.

23

Več novic iz Slovenije

Dogovor med občino Ribnica in Romi: Voda bo napeljana po vključitvi v proces integracije

Predstavniki Romov in vodstvo občine Ribnica so na sestanku govorili o zahtevah Romov iz romskih naselij Otavice in Goriča vas, da jim občina zagotovi vodo. Dogovorili so se, da jim bo občina vodo napeljala, ko bodo izpolnili določene obveznosti.

55

Levica za umik vabila Cipi Livni. Fajon: Blejski forum je soočenje različnih pogledov

Levica se je pridružila pozivom civilne družbe, da se prekliče vabilo Cipi Livni in poskrbi, da predstavniki izraelske oblasti ne sodelujejo na Blejskem forumu. Zunanja ministrica Fajon zagotovlja, da je stališče Slovenije do vojne v Gazi nespremenjeno.

44

Tomaž Vesel v Bruslju opravil pogovor z Ursulo von der Leyen

Kandidat za evropskega komisarja iz Slovenije Tomaž Vesel se je v Bruslju sešel s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen, ki sestavlja svojo novo komisarsko ekipo. V skladu z dogovorom izjav po srečanju nista dajala.

42

"Učitelj, ki dela v trgovini, dobi večjo plačo kot v razredu."

V Sloveniji je veliko pomanjkanje učiteljev, šole pa si pomagajo s študentskim delom in honorarnimi sodelavci. Sogovorci opozarjajo, da se izgublja ugled učiteljev in da so plače občutno prenizke. "Spremembe so nujno potrebne," pravijo.

561
Več

Lokalne novice

Goriško Tako kot v šestdesetih: v središču Ajdovščine vrata odpira Rustijeva hiša kruha

V središču Ajdovščine je vrata odprla Rustjeva hiša kruha v pritličju Rustjeve hiše, ki jo je občina v celoti prenovila. Poleg kavarne in butične pekarne bodo v njej predstavljali tudi bogato dediščino pekarstva in mlinarstva na Ajdovskem.

1

Dediščina V Podčetrtku odštevajo do odprtja obnovljenega gradu, "zgodovinskega dragulja naše občine"

Občina Podčetrtek po desetletjih propadanja s prvim septembrom odpira prenovljeni Grad Podčetrtek, ki ga je kupila leta 2020. Obiskovalcem bo na ogled muzejska zbirka, poleg tega pa bo grad prizorišče za poroke in prireditve.

21

Notranjska Projekt nastanitve ukrajinskih sirot v Slavini pri Postojni podaljšan za pol leta

V Slavini pri Postojni je trenutno dvanajst ukrajinskih sirot. Čeprav je že kazalo, da se bodo morale vrniti v domovino, se za zdaj to ni zgodilo. Vlada je potrdila tudi sklep, s katerim so projekt podaljšali še za pol leta, in sicer do 4. marca 2025.

1
Več

Izbor

Intervju o slovenščini Kozma Ahačič: "Največ škode lahko naredijo preveč sproščeni telebani in preveč zadrti izobraženci"

"Slovenščina je bila dobršen del svoje zgodovine v podrejenem položaju, zato je določena previdnost logična" o odnosu do tujk, ki vstopajo v naš vsakdan, pravi Kozma Ahačič, s katerim smo se pogovarjali o trenutnem položaju in prihodnosti slovenščine.

131

Slovenija Zakaj kljub novim voznim redom potniki (še vedno) ostajajo brez prevozov?

S prvim julijem je začel veljati nov potniški vozni red, ki naj bi tako s številom prihodov in odhodov avtobusov kot s prilagoditvijo njihovih tras potnikom olajšal uporabo medkrajevnega potniškega prometa. Se je to res zgodilo?

117

Ljubljana Podgane (še) ne ogrožajo Ljubljane

Miklošičev park je zaradi deratizacije zaprt vse od začetka junija. Deratizacijo je izvajal laboratorij za varno hrano, kjer pravijo, da je deratizacija predvidena v treh sklopih, po vsakem pa je treba počakati tri tedne, da sredstva dosežejo svoj namen.

51

Dan državnosti "Duh domoljubja še ni odšel iz Slovenije. Imamo samo eno domovino ... je raj na zemlji"

"Na svoji strani smo imeli slovenski narod, zato smo se čutili močne. Lahko bi rekel, da smo se čutili nepremagljive," je za MMC ob prazničnem dnevu državnosti dejal veteran osamosvojitvene vojne in doktor zgodovine Tomaž Teropšič.

248

Slovenske avtoceste Avtovlečne goljufije: voznikom v težavah ponudijo ugodno pomoč, nato izstavijo veliko višji račun

Pojavlja se vse več opozoril, da so predvsem tuji vozniki, ki zaradi okvare vozila obtičijo na slovenskih avtocestah, večkrat žrtve goljufij avtovlečnih služb, ki so pri njih pred pooblaščenimi izvajalci. AMZS, Dars in policija pozivajo k previdnosti.

159

Magnificov koncert v Tivoliju "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

212

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

76
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov