Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Slovenija Prihajata dve prometno najbolj obremenjeni soboti. Opozorila glede ustavljanja na odstavnem pasu.

Agencija za varnost prometa bo med dvema najbolj obremenjenima sobotama, 27. julija in 17. avgusta, izvedla preventivno akcijo, v kateri bodo na najprometnejših krakih delili vodo in izobraževalne letake. Pozivajo k varni vožnji in upoštevanju pravil.

36

Slovenija Ali so pod oznako Izbrana kakovost – Slovenija prodajali tuja jabolka?

Potem ko je uprava za varno hrano konec junija opozorila na vsebnost pesticida fenpiroksimat v vzorcu jabolk, ki so bila v trgovinah pod oznako Izbrana kakovost – Slovenija, se poraja dvom o njihovem poreklu. Ta jabolka bi bila lahko poljska.

135

Slovenija Dijaška organizacija Slovenije poziva k zagotovitvi večje varnosti pri uporabi e-skirojev

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) je na Vlado Republike Slovenije naslovila poziv k zagotovitvi večje varnosti pri uporabi e-skirojev.

43

Črna kronika Milko Novič od države zahteva 1,5 milijona evrov odškodnine

Pravnomočno oproščeni Milko Novič, zoper katerega je kazenski postopek tekel sedem let, je proti Sloveniji vložil odškodninsko tožbo. Zahteva dobrih 1,5 milijona evrov, poročajo mediji.

42

Zdravje Svetovni dan preprečevanja utopitev: Vsak se lahko utopi, a nihče se ne bi smel.

Ob svetovnem dnevu preprečevanja utopitev je WHO opozoril, da vsako leto četrt milijona ljudi umre zaradi utopitve, od tega 82.000 otrok med prvim in 14. letom.

7

Začel je veljati interventni zakon o ukrepih na upravnih enotah. Kakšna je ključna vsebina?

Začel je veljati zakon o ukrepih na upravnih enotah. Ta med drugim odpravlja krajevno pristojnost pri izdajanju bivalnih in delovnih dovoljenj tujcem ter poenostavlja zaposlovanje tujcev. Veljaven bo do konca septembra letos.

3

Več novic iz Slovenije

Vlada še ni odločala o kandidaturi Tomaža Vesela za evropskega komisarja

Vlada je odložila odločanje o kandidatu za evropskega komisarja, kar je bilo sicer na dnevnem redu. Vlada namreč še ni prejela obvestila institucij Evropske unije, na podlagi katerega predlaga kandidata, so sporočili iz Ukoma.

9

Vlada bo za prostore na Davčni ulici namenila dobre tri milijone evrov

Vlada je v načrt razvojnih programov 2024–2027 uvrstila nakup poslovnih prostorov na Davčni ulici v Ljubljani, ki so v lasti Zavarovalnice Triglav. Namenjeni bodo predvsem ministrstvu za digitalno preobrazbo. Zanje bodo plačali dobre tri milijone evrov.

23

Evropska komisija Slovenijo pozvala k ureditvi financiranja RTV-ja in zvišanju sodniških plač

Evropska komisija je v objavljenem letnem poročilu o vladavini prava Slovenijo pozvala k ureditvi financiranja Radiotelevizije Slovenija. Poziva jo tudi k dokončanju ukrepov za zvišanje plač sodnikov in tožilcev.

97

Vlada z zeleno lučjo reorganizaciji direkcije za vode, spremembe tudi v vodstvu

Vlada je na seji soglašala z reorganizacijo Direkcije RS za vode. Cilj je večja učinkovitost tega organa v sestavi ministrstva za naravne vire in prostor. Poleg tega so z mesta direktorice razrešili Nežo Kodre in imenovali Urško Hočevar.

4
Več

Lokalne novice

Lokalne novice Pri počivališču Lukovica jug odprli preurejeno povratno cesto

Predstavniki občine Lukovica ter družb Dars in Petrol so slovesno odprli preurejeno povratno cesto na območju priključka Lukovica jug. Preurejena cesta bo prebivalcem Lukovice omogočala lažji in varnejši dostop do Petrolovega bencinskega servisa.

2

Dediščina Vlada naj bi še med poletjem potrdila sanacijski načrt za Partizansko bolnico Franja

Partizansko bolnico Franja, ki je spomenik državnega pomena in nosilka znaka evropske dediščine, sta julija lani prizadela najprej povodenj in nato še vetrolom. Vlada bo glede na napoved še to poletje potrdila večmilijonski načrt za njeno sanacijo.

5

Notranjska Reševanje rib na Cerkniškem jezeru

Prizadevni člani Ribiške družine Cerknica od včerajšnjega popoldneva in noči rešujejo ribe iz požiralnikov na presihajočem Cerkniškem jezeru. Tudi tokrat so rešili veliko ščuk, linjev in klenov.

1
Več

Izbor

Ljubljana Podgane (še) ne ogrožajo Ljubljane

Miklošičev park je zaradi deratizacije zaprt vse od začetka junija. Deratizacijo je izvajal laboratorij za varno hrano, kjer pravijo, da je deratizacija predvidena v treh sklopih, po vsakem pa je treba počakati tri tedne, da sredstva dosežejo svoj namen.

51

Dan državnosti "Duh domoljubja še ni odšel iz Slovenije. Imamo samo eno domovino ... je raj na zemlji"

"Na svoji strani smo imeli slovenski narod, zato smo se čutili močne. Lahko bi rekel, da smo se čutili nepremagljive," je za MMC ob prazničnem dnevu državnosti dejal veteran osamosvojitvene vojne in doktor zgodovine Tomaž Teropšič.

248

Slovenske avtoceste Avtovlečne goljufije: voznikom v težavah ponudijo ugodno pomoč, nato izstavijo veliko višji račun

Pojavlja se vse več opozoril, da so predvsem tuji vozniki, ki zaradi okvare vozila obtičijo na slovenskih avtocestah, večkrat žrtve goljufij avtovlečnih služb, ki so pri njih pred pooblaščenimi izvajalci. AMZS, Dars in policija pozivajo k previdnosti.

159

Magnificov koncert v Tivoliju "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

212

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

76

Okrogla miza "Nasilje se je preselilo iz fizičnega v digitalni prostor"

Fizičnega nasilja med otroki in mladostniki je manj. Vse več pa je spletnega nasilja, ki se odvija v prostem času, ko so mladi doma, zato ga šole, čeprav se dogaja med njihovimi učenci, težko preprečujejo. Starši znake pri otrocih prepoznajo le izjemoma.

71

Prostovoljstvo Kralji ulice: "Prostovoljstvo našim uporabnikom osmisli življenje in jim pomaga najti pravo pot"

Prostovoljstvo pri Kraljih ulice je drugačno, kot ga poznamo v drugih organizacijah. Velikokrat so prostovoljci namreč tudi uporabniki dnevnega centra. Najbolj znan je časopis, ki ga prodajajo njihovi člani. Poleg tega je v društvu še veliko aktivnosti.

24
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov