Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Maribor Dograditev mariborske onkologije: bodo stanovalci sprejeli (višjo) ponudbo ministrstva?

V Mariboru poteka sestanek med predstavniki ministrstva za zdravje in stanovalci večstanovanjske hiše, ki bi se morali izseliti zaradi gradnje novega onkološkega oddelka UKC-ja Maribor. Neuradno naj bi stanovalcem ponudili višjo ceno.

46

Merckx pojasnjuje "Pogačar je zmagal le na treh Tourih. Še vedno ni boljši od mene!"

Tadej Pogačar si je s 100-km napadom za naslov svetovnega prvaka prislužil zvrhan koš pohval, med katerimi so izstopale besede Eddyja Merckxa: "Res je največji." A kanibal zdaj pojasnjuje, da je mislil le na to, kako je osvojil mavrično majico.

74

Velika škoda V Mariboru se je porušil del strehe Športne dvorane Vrbanska

Na telovadnici Zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru se je popoldne udrl del strehe. Poškodovanih naj ne bi bilo, je pa na objektu nastalo za približno pol milijona evrov škode, je poročala TV Slovenija.

20

Zdravje Preplah na železniški postaji v Hamburgu zaradi virusa marburg

Na glavni železniški postaji v Hamburgu na severu Nemčije so zaprli peron zaradi bojazni, da ima potnik na vlaku morda smrtno nevaren virus marburg.

Liga prvakov Leipzig – Juventus 2:1 (Šeško 65./11-m); Lille – Madrid 1:0

Sredni večer 2. kroga prenovljene Lige prvakov v nogometu prinaša devet preostalih tekem. Jan Oblak z Atleticom gostuje pri Benfici. Benjamin Šeško z Leipzigom doma igra proti Juventusu, kateremu je po pol ure zabil pravcati evrogol.

31

Novice

Vreme Reke v zgornjem Posočju in na Gorenjskem hitro naraščajo

Padavine se z zahoda širijo po vsej Sloveniji. Po podatkih hidrologov Arsa hitro naraščajo reke v zgornjem Posočju in na Gorenjskem, zvečer in ponoči pa so verjetna razlivanja hudourniških vodotokov in posameznih rek tudi v osrednji in južni Sloveniji.

11

Kaj je z vzorci tkiv? Biobanka, kjer je približno štiri tisoč staršev shranilo matične celice otrok, ne posluje več

Biobanka, podjetje, ki je 16 let shranjevalo matične celice, ne posluje več. Tam je popkovnično kri in tkivo svojih otrok shranjevalo okoli štiri tisoč staršev, ki so ostali brez pojasnil o genskem materialu otrok. Vzorci so medtem že pri novem podjetju.

43
Oglasno sporočilo

Kaj imata skupnega Tina Maze in Ana Praznik

Tina Maze in Ana Praznik sta uspešni in znani Slovenki, ki jima je skupno tudi, da sta bili žrtvi nepridipravov. Ti so o njima širili neresnice – dezinformacije, da bi se s tem okoristili.

Šport

Konferenčna liga V Guimaraesu tokrat brez celjske senzacije, Vitoria slavila s 3:1

Nogometaši Celja so neuspešno začeli Konferenčno ligo, saj so v prvem krogu na gostovanju izgubili proti Vitorii s 3:1. Portugalci so povedli že v sedmi minuti in suvereno zmagali.

68

DP v rokometu Celjani proti prvakom skoraj zapravili visoko prednost

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v derbiju 5. kroga državnega prvenstva proti Gorenju iz Velenja že vodili s sedmimi goli razlike, na koncu pa v tesni končnici slavili z 29:27. Luka Perić je za zmagovalce dosegel šest zadetkov.

5

Liga NBA Dončić ima poškodovano mečno mišico

Luka Dončić je na enem od treningov v tem tednu prejel udarec in si poškodoval mečno mišico na levi nogi. Kako resna je poškodba, bo pokazal ponovni pregled čez en teden.

13

Kranjska Gora FIS si že decembra na progi Podkoren želi 70 cm umetnega snega

Kranjska Gora še uživa zaupanje FIS-a, ki je zaradi dvojnega programa v novi zimi na ogled poslal direktorja tako moškega kot ženskega svetovnega pokala. Inšpekcija je prižgala zeleno luč za januarske ženske in marčevske moške tekme na progi Podkoren.

6

Košarka Letošnja Cedevita Olimpija precej "bolj lačna in željna dokazovanja" kot lanska

Že po dveh tekmah Evropskega pokala so košarkarji Cedevite Olimpije izboljšali lanski izkupiček. Sicer so ob tem izgubili obe tekmi v Ligi ABA, toda Jaka Blažič zagotavlja: "Tudi to bomo popravili."

20
Oglasno sporočilo

Puščavski blues Azize Brahim

Aziza Brahim je najverjetneje najpomembnejša glasbenica svoje generacije v Zahodni Sahari in tudi ena najbolj cenjenih glasbenih avtoric Afrike.

Tenis Alcaraz po preobratu v podaljšani igri odločilnega niza ugnal Sinnerja

V finalu ATP-turnirja serije 500 v Pekingu sta se pomerila zmagovalca letošnjih turnirjev za grand slam. Carlos Alcaraz je bil v zelo izenačenem dvoboju s 6:7, 6:4 in 7:6 boljši od Jannika Sinnerja.

16
Več

Kultura

Knjige 500 založnikov od Frankfurtskega knjižnega sejma zahteva prekinitev povezav z Izraelom

Več kot 500 mednarodnih založnikov iz 50 držav se je povezalo v pobudo, v kateri od Frankfurtskega knjižnega sejma zahtevajo, da obsodi " napade na pisce, študente, šole, univerze, knjižnice, arhive in založnike v genocidu, ki ga Izrael izvaja v Gazi".

Panoptikum o umetni inteligenci "Kot poznavalec tehnologije nikoli ne bi prepustil algoritmu, da mi izbere nabor člankov za branje"

Začetki umetne inteligence (UI) segajo v čas po drugi svetovni vojni, hitrost njenega razvoja pa je izjemna, tako da danes ponekod preseneča celo znanstvenike. Prva arhitektura nevronske mreže je bila predlagana konec petdesetih let 20. stoletja.

Indigo Kaj je res in kaj ne: s festivalom Indigo na sprehod po različnih vzporednih svetovih

Festival Indigo je letos posvečen premišljevanju o vzporednih svetovih in časih. Na to temo bo v Cukrarni razmišljalo več gostov, od hrvaškega literata Kristiana Novaka do filozofov Mladena Dolarja, Petra Szendyja in Slavoja Žižka.

1
Več

Zabava in slog

Dogodivščina čaka Po Evropi bo lahko z vlaki brezplačno potovalo 35.000 mladih

Evropska komisija bo v okviru pobude DiscoverEU razdelila 35.500 brezplačnih železniških vozovnic. S temi bodo mladi, ki so rojeni leta 2006 in iz EU-ja ter držav, sodelujočih v programu Erasmus+, od marca 2025 lahko en mesec brezplačno odkrivali Evropo.

17

Jate Več tisoč papig zavzelo argentinsko mesto

Argentinsko mesto Hilario Ascasubi se spoprijema z "invazijo" več tisoč papig. Ker se tamkajšnji gozdovi vedno bolj krčijo, zatočišče iščejo v mestu, kjer pa ljudi ob živce spravljajo z vriščem, iztrebki in grizenjem mestnih električnih kablov.

6

Zaščita V Kölnu zaradi ježev prepovedali nočno košnjo z robotskimi kosilnicami

V nemškem mestu Köln je začel veljati odlok, ki ponoči prepoveduje uporabo avtomatskih robotskih kosilnic. S tem želijo zaščititi ježe, ki jih med nočnim iskanjem hrane rezila tovrstne kosilnice lahko hudo, tudi usodno, poškodujejo.

20

Kršitev protokola Boris Johnson razkril, da je kraljica Elizabeta II. umrla zaradi kostnega raka

Nekdanji britanski premier Boris Johnson je v avtobiografiji zapisal, da je med zadnjim obiskom Elizabete II. v Balmoralu septembra 2022 že več kot leto dni vedel, da ima monarhinja obliko kostnega raka. S tem razkritjem je prekršil kraljevi protokol.

22

Znani Diddyja bo tožilo še 120 domnevnih žrtev, med njimi so tudi mladoletniki

Že obstoječim obtožbam, ki Seana Combsa – Diddyja obdolžujejo spolnega napada in izkoriščanja, se je pridružilo malo morje novih. Raperja bo tožilo še 120 ljudi, med domnevnimi žrtvami so tudi mladoletniki. To je prvič, da je obtožen spolne zlorabe otrok.

18
Oglasno sporočilo

Se obeta velika rast cene zlata? Kje in kako se najbolj splača investirati, boste izvedeli tukaj.

Naložbe v naložbeno zlato v zadnjih letih vlagateljem prinaša visoke dobičke, saj cena zlata raste v povprečju več kot 9% letno, kar je več kot inflacija, pa tudi več kot mnoge druge oblike naložb.

Avtomobilnost Umrl je legendarni avtomobilski oblikovalec Bruno Sacco

V starosti 90 let je umrl eden najbolj znanih oblikovalcev v zgodovini avtomobilizma Bruno Sacco. Več kot štiri desetletja je bil oblikovalec pri Mercedes-Benzu, podpisal pa se je pod obliko nekaj najbolj ikoničnih avtomobilov vseh časov.

19
Več

Uredniški izbor

Bližnji vzhod Libanon, nekdaj "bližnjevzhodna Švica", iz gospodarske in politične tone še v humanitarno krizo

Libanon je bil stoletja pomembno trgovsko središče na Bližnjem vzhodu, v 60. letih so v Bejrut na počitnice prihajali slavni in bogati. A stare slave ni več, v zadnjih letih državo pretresata gospodarska in politična kriza, zdaj pa še izraelski napadi.

88

Slovenija Spremenjen razpis za študentsko prehrano v novem študijskem letu. Bo omogočil bolj zdravo prehrano?

Letos študente pri prehrani čaka nekaj novosti. Na razpisu so dobili prednost ponudniki s kakovostnejšo in raznovrstnejšo prehrano, ki bodo morali zagotoviti vsaj dva različna obroka na dan. Študentje in NIJZ sicer opozarjajo na pomen zdrave prehrane.

48

Slovenski rekorderji Martin Strel: Šale o meni govorijo ljudje, ki v življenju niso naredili ničesar

Svoj prvi rekord je postavil leta 2000, torej pred skoraj četrt stoletja. Potem je nanizal še štiri, a kot pravi danes 70-letni Martin Strel, se postavljanja rekordov ni lotil zaradi rekordov samih, pri nobenem pa mu ni bilo lahko.

85

Gospodarstvo Nov obračun omrežnine: na kaj bo moral biti pozoren povprečen uporabnik?

Oktobra začne veljati nov tarifni sistem obračunavanja omrežnine, ki prinaša tri cenovno različne časovne pasove, pri čemer bo najceneje med 22. in 6. uro zjutraj. Nova je tudi dogovorjena obračunska moč, ki je ne bomo smeli preseči.

430
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov