Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Svet

Libanon V sočasnih eksplozijah pozivnikov ubitih devet ljudi in ranjenih skoraj 4000 pripadnikov Hezbolaha

Skoraj štiri tisoč pripadnikov libanonskega gibanja Hezbolah, med njimi borci in zdravstveni delavci, je bilo poškodovanih, najmanj enajst pa jih je umrlo, ko jim je razneslo pozivnike, ki jih v skupini uporabljajo za medsebojno komunikacijo.

135

Nova sestava Evropske komisije Von der Leyen predstavila ekipo. Marti Kos dodelila resor za širitev.

Ursula von der Leyen je predstavila resorje za predlagane komisarske kandidate. V novi komisiji bo po njenem predlogu 11 žensk izmed 27 in šest izvršnih podpredsednikov. Slovenski kandidatki Marti Kos je pripadel resor za širitev.

215

Evropa Število žrtev poplav v srednji Evropi še narašča, neurje Boris se vrača nad Italijo

V poplavah, s katerimi se po obilnem deževju spoprijemajo v srednji in jugovzhodni Evropi, je po zadnjih podatkih umrlo že 21 ljudi. Razmere se marsikje umirjajo, ponekod pa se na najhujše šele pripravljajo. Neurje Boris se zdaj seli nazaj nad Italijo.

35

Evropa Francoz priznal, da je omamljal svojo ženo in novačil moške za množična posilstva

Na sodišču v Avignonu je 71-letni Dominique Pelicot priznal, da je več kot desetletje omamljal svojo ženo in množično novačil moške, da so jo posiljevali. "Sem posiljevalec," je dejal in prosil odpuščanja.

4

Evropa V bližini Kanarskih otokov po napadu morskega psa umrla nemška turistka

V bližini Kanarskih otokih je v ponedeljek zvečer po napadu morskega psa umrla 30-letna nemška turistka, je sporočila španska obalna straža.

2

Evropa Na omrežjih Facebook, Instagram, WhatsApp in Threads zaprli račune ruski televiziji RT

Na omrežjih Facebook, Instagram, WhatsApp in Threads so zaprli račune ruski televiziji RT, medijski skupini Rosija Segodnja in povezanim podjetjem zaradi tujega vmešavanja, so v ponedeljek sporočili iz ameriškega tehnološkega podjetja Meta.

77

Več novic iz sveta

Evropa Vodja CDU-ja Friedrich Merz bo prihodnje leto kandidat konservativcev za kanclerja

Nemški konservativci so se odločili, da bo na zveznih volitvah prihodnje leto njihov kandidat za kanclerja vodja opozicijske Krščanskodemokratske unije (CDU) 68-letni Friedrich Merz.

15

Evropa V gozdnih požarih na Portugalskem umrli najmanj trije ljudje. Razmere naj bi bile pod nadzorom.

V gozdnih požarih, ki od konca tedna divjajo na Portugalskem, so umrli najmanj trije ljudje, med njimi gasilec, 17 je bilo ranjenih, je v ponedeljek sporočila agencija za civilno zaščito.

3

ZDA Osumljenca za domneven poskus atentata na Trumpa obtožili posedovanja orožja

58-letnega Ryana Routha, ki je osumljen poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa na njegovem igrišču za golf na Floridi, je zvezno tožilstvo obtožilo posedovanja orožja z izbrisano serijsko številko.

85

Sinvar sporoča Izraelu, da je Hamas pripravljen na dolgotrajno vojno

Vodja Hamasa Jahja Sinvar je sporočil, da je palestinsko islamistično gibanje pripravljeno na dolgotrajno vojno izčrpvanja proti Izraelu, ob tem pa čestital jemenskim hutijevcem za izstrelitev balistične rakete proti osrednjemu delu Izraela.

32
Več

Evropska unija

Eurostat: Slovenija z najnižjo stopnjo hude materialne in socialne izključenosti

Slovenija po podatkih Eurostata ostaja na vrhu med državami EU-ja, kjer je stopnja hude materialne in socialne izključenosti najnižja. V Sloveniji je lani tako živelo dva odstotka prebivalcev, povprečje EU-ja pa je znašalo 6,8 odstotka.

6

V EPP-ju zadovoljni s 14 komisarskimi resorji, Zeleni kritizirajo izbiro italijanskega komisarja

V največji politični skupini v Evropskem parlamentu, Evropski ljudski stranki, so zadovoljni, ker so v novi Evropski komisiji dobili 14 komisarjev, medtem ko so v skupinah socialistov in liberalcev nekoliko razočarani nad spolno neuravnoteženostjo.

3

Po odstopu Bretona francoski predsednik predlagal novega kandidata za komisarja

Evropski komisar in prvi francoski kandidat Thierry Breton je odstopil in predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen očital, da politično trguje. Francija je že predlagala novega kandidata – ministra za zunanje zadeve Stephana Sejourneja.

242

Von der Leyen bo komisarsko ekipo predstavila v torek, Breznik na pismo še čaka

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen namerava svojo prihodnjo komisarsko ekipo kljub zapletom z imenovanjem nove komisarske kandidatke iz Slovenije predstaviti v torek, kot so v Bruslju napovedali že na začetku tedna.

95
Več

Izbor

ZDA 2024 Od uboja v dvoboju do posredovanja vrhovnega sodišča: zgodovina najbolj norih volitev v ZDA

Ob vseh preobratih in dramatičnih dogodkih se zdi, da so letošnje predsedniške volitve v ZDA daleč najbolj nepredvidljive – a Američani so imeli tudi v preteklosti že precej drame.

187

ZDA 2024 Soočenje: Trump Kamalo Harris obtožil "marksističnih teženj". Harris: Za Trumpom ostalo opustošenje.

V Filadelfiji sta se soočila kandidata za predsednika ZDA, Kamala Harris in Donald Trump. Soočenje je minilo v znamenju medsebojnih osebnih napadov. Trump je pogosto govoril o kriminalu, Kamala Harris mu je očitala, da se mu tuji voditelji posmehujejo.

384

Borec proti apartheidu Albie Sachs, neutrudni borec za pravičnejšo družbo, ki ga niso ustavili ne zapor ne bombe

"Svojih poškodb ne vidim kot žrtve. Žrtev bi bila, če ne bi nič naredil, kajti tako bi žrtvoval svoje dostojanstvo, svoje najgloblje sanje," pravi Albie Sachs, nekdanji južnoafriški ustavni sodnik in predan borec proti apartheidu.

36

Belorusija 30 let oblasti Aleksandra Lukašenka ali ko distopija postane resničnost

Pred 30 leti je kot prvi in za zdaj edini predsednik Belorusije prisegel Aleksander Lukašenko. Ta se ob svoji sedemdesetletnici, ob kateri ga je Vladimir Putin odlikoval z najvišjim ruskim priznanjem, pripravlja že na svoj sedmi mandat.

290

Intervju "Palestince v zaporih mučijo, tam pa pristanejo tudi zgolj zaradi všečkanja na družbenih omrežjih"

Palestinci v izraelskih zaporih so redno žrtve hudih zlorab, pretepanja, spolnega nasilja, stradanja, mučenja in poniževanja, je za MMC dejala predstavnica palestinske organizacije za podporo palestinskim političnim zapornikom Adamir Džena Abuhasna.

46

ZDA 2024 Zadimljene sobe, šikaniranja kandidatov in druge iluzije demokracije demokratske stranke

"Šli smo čez zelo odprt proces (izbire kandidata)," v smehu komentira izbiro Kamale Harris za predsedniško kandidatko demokratske stranke kalifornijski guverner Gavin Newsom, ki so ga omenjali kot enega najresnejših kandidatov za menjavo Joeja Bidna.

185

Kaspijsko morje Največje jezero na svetu bi se lahko do konca stoletja skrčilo za tretjino

Do konca stoletja bi se gladina Kaspijskega morja lahko znižala za 18 metrov, njegova površina pa bi se lahko zmanjšala za tretjino. Poleg nevarnosti za ekološki sistem največjega jezera na svetu bo imela sprememba vodostaja tudi geopolitične posledice.

127
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov